Rovella je napisao/la: ↑21 apr 2021, 18:13
Desmond je napisao/la: ↑21 apr 2021, 18:05
I uefin koeficijent zavisi od uspjeha ekipa u nekom prethodnom periodu, ne zavisi ni najmanje od toga koliko koja ekipa ima para i ko joj je gazda.
Slicna stvar postoji i u tenisu npr.
Za svaki grand slam ima određeni broj wildcard pozivnica koje se cak ne zasnivaju na nekom koeficijentu, nego samo na volji organizatora.
Ne vidim nista lose da se od 36 ekipa, dvije pozovu. Te dvije nece zamijeniti nikoga, nego ce jednostavno biti dodati uz sve one koje su zasluzile plasman.
Aha, znaci volja organizatora za wild card je ok, a volja osnivaca-organizatora ko ce biti medju osnivacima nije ok?
Ili je neuporedivo, kuske i jabuke?
Zasto nisu stavili 1 WC mjesto za bivse (posrnule) sampione Steaua, CZ, Nott.Forest, Marseille... ono za romanticare?
Ili WC za najbolju ekipu iz zemlje koja ima najbolji koeficijent, a iz koje nema ni jedan ucesnik u preostalih 35 ucesnika LP?
Kako imaju pravo staviti 2 WC mjesta za 2 najbolja tima po koeficijentu, pitaju li se sta mali i srednji?
Prvo, nije volja nego koeficijent koji se zasluzi NA TERENU, a ne na BANKOVNOM RACUNU. Kao drugo, nije UEFA rekla, oni sa dobrim koeficijentom ZAUVIJEK će igrati u LP, a SL je rekla da ce ovih 12 ili 15 ZAUVIJEK igrati tu ligu, ma koliko losi bili, ma koliki im bio neki koeficijent. Dakle njihovo ucesce u toj SUPER ligi nece biti uslovljeno time da igraju SUPER fudbal. To je retardirano.
Pogledaj koeficijente ekipa trenutno. 33. na toj listi je Dinamo Zagreb i ima bolji koeficijent od npr. Lacija, Valensije, Monaka, Borusije M., Lestera, Milana... Zvezda je 50. i bolja od Milana i Lestera također.
Naravno da, poznavajuci fudbal zadnjih 4-5 godina, Dinamo ZG zasluzuje da igra LP vise od Milana. Tako da ne vidim zasto ih ne bi pozvali.
Ono sto je tu mana po meni je to sto ce ekipe koje budu pozivane u LP, imati bolju poziciju da sacuvaju ili pojacaju taj koeficijent nego ekipe iza njih, al nije to toliko strasno.
Cak mi je i ok da ekipa koja 3-4 godine igra odlican fudbal i tu se vrti u LP stalno taj period, pa imaju dobar koeficijent, a eto ispadnu u plejofu kvalifikacija za LP, budu pozvani i DODANI u takmicenje. Dakle ne da neko bude izbacen da oni udju, nego da se ta ekipa DODA.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.