FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 apr 2021, 22:35

Koliko god čudan ovaj današnji potez po meni je dobar. Azmir je pokazao da će presjeći pa nije bitno o kome se radi. Znamo da je sa Milenkom presjeko a s njim smo bili lideri na tebeli jedno vrijeme. Pokazao je da ne bira vrijeme ni priliku, ako treba da ides ides odma, nema cekanja. Pa makar se do kraja kockao sa "povrijeđenim" Fejzom i neiskusnim Brajlovićem.

Azir svakako nije bio primjer sportiste, mnogo je vremena provodio po nargilama umjesto da trenira da mu se ne desava ovo sto mu se desilo. Ima tu jos nekoliko "nesportista" i o njima bi klub trebao povesti malo računa. Da zbog nekog ponedinca opet ne bi gubili važne utakmice, nedaj Bože morali pola ekipe u izolaciju jer neki ne izlaze iz kafica itd itd

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 apr 2021, 22:35

CityCity je napisao/la:
23 apr 2021, 22:29
Reakcije protiv Husrefa su pretjerane i vjerovatno odraz nekih privatnih frustracija i možda lične antipatije a ne realnih pokazatelja.
Matematika je egzaktna nauka. 2x2 =4.Sve drugo su tlapnje .
U fudbalu je to famozna tabela.Ovi ljudi danima slova ne napišu na ovom pdf.Pobijedimo ,procijede koju riječ.Izgubimo ,oni odjednom postaju jako zainteresovani i neznaju kud bi i po kome prije udarali.To su frustracje i animoziteti subjektivne naravi.Puknu kao čir.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 apr 2021, 22:38

CityCity je napisao/la:
Reakcije protiv Husrefa su pretjerane i vjerovatno odraz nekih privatnih frustracija i možda lične antipatije a ne realnih pokazatelja.
Ja nisam protiv Husrefa, kako bih mogao i biti kad znamo o kakvom se stručnjaku radi.
Ja samo kažem, ako je istina za ovo udovoljavanje menadzerima prijateljima, da to ne vodi ničemu dobrom.
Ako biram između TC i Husrefa uvijek ce mi TC biti na prvom mjestu, taman da je Murinjo lično a ne Husref.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 apr 2021, 22:40

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
23 apr 2021, 22:35
Koliko god čudan ovaj današnji potez po meni je dobar. Azmir je pokazao da će presjeći pa nije bitno o kome se radi. Znamo da je sa Milenkom presjeko a s njim smo bili lideri na tebeli jedno vrijeme. Pokazao je da ne bira vrijeme ni priliku, ako treba da ides ides odma, nema cekanja. Pa makar se do kraja kockao sa "povrijeđenim" Fejzom i neiskusnim Brajlovićem.

Azir svakako nije bio primjer sportiste, mnogo je vremena provodio po nargilama umjesto da trenira da mu se ne desava ovo sto mu se desilo. Ima tu jos nekoliko "nesportista" i o njima bi klub trebao povesti malo računa. Da zbog nekog ponedinca opet ne bi gubili važne utakmice, nedaj Bože morali pola ekipe u izolaciju jer neki ne izlaze iz kafica itd itd
To su propali fudbaleri.I oni sad svoju depresiju gase alkoholom i kafanama.Znamo mi to u Tuzli dobro.PostojI taj sindrom decenijama.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 23 apr 2021, 22:42

q
CityCity je napisao/la:
Evo ja tebe pitam jeli Muminovic zasluzio da brani ?? Ljudi nemoj te okretati stvari, nemojte nikome gurati u usta neke teze. Ja sam obrazlozio svoje stavove "nezadovoljstva" dosadasnjeg rada i selektovanja prve ekipe. Ja mu nemogu halaliti, oprostiti za ovu utakmicu u Sarajevu. Da nije stavio ovog idiota na gol, nebi nam Sarajevo dalo gol tri dana da smo igrali i tacka. Ja nisam napisao da bi volio da ga smijene, da ga mrzim ili nevolim. Nisam ja taj koji finansira i vadi milione na stol, neplacam ga ja. Ali ja prvenstveno kao navijac, kao neko ko je uz klub trideset godina imam pravo da iznesem stvari koje mi smetaju. Imali smo mi pobijeda i sa drugim trenerima, ali dobro znamo da je bilo "na guzove bijedimo" Ja necu da se od kluba pravi Sloboda 2, kada grado onako prijateljski stavi Salihovica da igra jos da bude kapiten. Yebem mu mater jesmo li coravi, ako je trenercina sto ne skine Nukicu kapitensku, nezasluzuje je .
Tuzla City / Sloga Simin Han

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 apr 2021, 22:44

tuzlac je napisao/la:
CityCity je napisao/la:
U fudbalu je to famozna tabela.Ovi ljudi danima slova ne napišu na ovom pdf.Pobijedimo ,procijede koju riječ.Izgubimo ,oni odjednom postaju jako zainteresovani i neznaju kud bi i po kome prije udarali.To su frustracje i animoziteti subjektivne naravi.Puknu kao čir.
Ma nije niko protiv Husrefa, premalo je tu da bi se donosio neki zaključak. Treba mu dati vremena, ali i neke stvari ako su tacne rijesiti odmah u startu. A tebi ako smetamo sto imamo svoje misljenje evo neću se vise javljati. Slavi i veličaj Husrefa, ubacuj ove svoje pjesme i nek pdf bude samo tvoj.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 23 apr 2021, 22:51

23 apr 2021, 22:44
tuzlac je napisao/la:
CityCity je napisao/la:
Ma nije niko protiv Husrefa, premalo je tu da bi se donosio neki zaključak. Treba mu dati vremena, ali i neke stvari ako su tacne rijesiti odmah u startu. A tebi ako smetamo sto imamo svoje misljenje evo neću se vise javljati. Slavi i veličaj Husrefa, ubacuj ove svoje pjesme i nek pdf bude samo tvoj.
Opusteno, nema potrebe da se raspravljamo, nek nadje neko post gdje se trazi smjena Musemica. Ljudi su malo pobrkali pojmove, ovdje se radi o klubu, radi se o stvarima koje nisu ok, nista drugo. Yebemi se ko ce biti trener, hocu da dobro igramo , hocu da bijedimo, necu da nam se ljudi smiju zato sto nam je trener izveo idiota da brani. Imamo uslove za to, licbo znam sta im je obecato za prolaz u finale , sta im se sve pruza i udovoljava. Ovdje je jedini covjek Azmir Husic protiv koga bi bilo sramota reci biko sta , a ostalo "nema nedodirljivih, pogotovo kada ne ide kako treba" ovo je forum svih nas, a ne bilo kog pojedinca ! Idemo dalje zajedno.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 apr 2021, 22:52

23 apr 2021, 22:38
CityCity je napisao/la:
Ja nisam protiv Husrefa, kako bih mogao i biti kad znamo o kakvom se stručnjaku radi.
Ja samo kažem, ako je istina za ovo udovoljavanje menadzerima prijateljima, da to ne vodi ničemu dobrom.
Ako biram između TC i Husrefa uvijek ce mi TC biti na prvom mjestu, taman da je Murinjo lično a ne Husref.
HUSREF -BEG je došao zimus.Mi svi ili većina dobronamjernih znamo koliko je desetina i destina igrača prodefilovalo našim klubom.Pa rođaci....pa Muratović, pa kumovi.... To je postao sindrom .Mi smo klub kao željeznička stanica.To se samo u onim pauzama kad nema utakmica treba pokušati popisati sve koji su dovedeni u Tuzlu ili Slogu.I sad Hoće ljudi da vrijeme počne od zimus.Nesmije niko da pita kako onaj Obradović bi kod nas 6 mjeseci a ne odigra niti jedne minute.Sad će oni reći koji Obradović?.Drugovi Husić je što na svoju pamet što na savjete "struke" kojom je non stop okružen dovodio igrače.Njegov je Šlajbok.Musemić je odmah kad je došao iako smo mi željeli da izvrši čistku i dovede kvalitetu rekao"nećemo žuriti da ne bi još veće greške pravili.Vidi se odmah govor nekog ko zna i ko ima obraz.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 apr 2021, 23:00

elvirbaljic je napisao/la:
23 apr 2021, 22:51
23 apr 2021, 22:44
tuzlac je napisao/la:

Opusteno, nema potrebe da se raspravljamo, nek nadje neko post gdje se trazi smjena Musemica. Ljudi su malo pobrkali pojmove, ovdje se radi o klubu, radi se o stvarima koje nisu ok, nista drugo. Yebemi se ko ce biti trener, hocu da dobro igramo , hocu da bijedimo, necu da nam se ljudi smiju zato sto nam je trener izveo idiota da brani. Imamo uslove za to, licbo znam sta im je obecato za prolaz u finale , sta im se sve pruza i udovoljava. Ovdje je jedini covjek Azmir Husic protiv koga bi bilo sramota reci biko sta , a ostalo "nema nedodirljivih, pogotovo kada ne ide kako treba" ovo je forum svih nas, a ne bilo kog pojedinca ! Idemo dalje zajedno.
O tome i ja govorim cijelo vrijeme, klub na prvom mjestu sve ostalo je relativno i podlozno promjenama. Ali ako vidimo neke greške u startu pa bolje da ih sad ispravimo zar ne?
Znam za te premije za finale i vidi se da su momci željeli i finale a i premije. Svi osim Azira.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 23 apr 2021, 23:07

23 apr 2021, 22:42
q
CityCity je napisao/la:
Evo ja tebe pitam jeli Muminovic zasluzio da brani ?? Ljudi nemoj te okretati stvari, nemojte nikome gurati u usta neke teze. Ja sam obrazlozio svoje stavove "nezadovoljstva" dosadasnjeg rada i selektovanja prve ekipe. Ja mu nemogu halaliti, oprostiti za ovu utakmicu u Sarajevu. Da nije stavio ovog idiota na gol, nebi nam Sarajevo dalo gol tri dana da smo igrali i tacka. Ja nisam napisao da bi volio da ga smijene, da ga mrzim ili nevolim. Nisam ja taj koji finansira i vadi milione na stol, neplacam ga ja. Ali ja prvenstveno kao navijac, kao neko ko je uz klub trideset godina imam pravo da iznesem stvari koje mi smetaju. Imali smo mi pobijeda i sa drugim trenerima, ali dobro znamo da je bilo "na guzove bijedimo" Ja necu da se od kluba pravi Sloboda 2, kada grado onako prijateljski stavi Salihovica da igra jos da bude kapiten. Yebem mu mater jesmo li coravi, ako je trenercina sto ne skine Nukicu kapitensku, nezasluzuje je .
Sve ok.Imaš pravo na svoje mišljenje naravno ali po meni i kritika treba biti donekle tolerantna i konstruktivna sa ciljem da se stvari poprave i nađe rješenje.Ne može se raditi po fazonu "neka visi Pedro" i odmah ići ostrašćeno na radikalne poteze tj skidanja glave bez argumenata jer to je onda anarhija.Nakon penala protiv "želje" Muminović je bio heroj a sad je nakon dvije velike greške najgori golman.I ako eto kažemo da ga je Azmir donekle opravdano otpustio zbog velikih propusta i nesportskog života čemu sada odjednom linčovanje Husrefa i priča da je loš trener?Jel bi sad trebali mijenjati trenere svaka tri mjeseca čim izgubimo par utakmica? Bio je eto Nala,bio je Bašić sa istim igračima pa nisu uspjeli.Znači da je ipak do igrača a ne do trenera a ponajmanje do Husrefa jer je on zaista uradio dosta za kratko vrijeme kako je došao.Pa ko će nam u budućnosti doći ako tako radimo ? Nekima ni Guardiola ni Klopp ni Tuchel ne bi valjali. Ili se tu ipak radi o nekim ličnim interesima ?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 apr 2021, 23:19

Jedno je sigurno .Nije samo Azir krivac za onu sramotu u Sarajevu.Ima dosta lola kojima je pokvaren rahatluk dolaskom Musemića.No, Husref će ostati čvrsto principijelan kao granitna stijena bez obzira što mu se oni svete neigranjem,izmišljenim povredama ili raznim drugim lopovskim metodama.Nije njima pravo ni što onaj Husrefov pomoćnik mjeri kilometražu.U zadnje vrijeme mu ne objavljuju na službenoj fejsbuk stranici kluba te podatke.Neko je uzeo za pravo sebi da to stornira.Ali sad će ljeto akoBogda.Letiće oni,biće perja na sve strane.Musemić je Husiću zadnja šansa da ovo postane klub, a Husić prestane bacati novac na propalitete.Siguno da je i Husić umoran od svih tih gadosti i kako mu vraćaju njegovu dobrotu.Uvjeren sam da će a obzirom na iskustvo iz Gorkog čvrsto stajati iza svega što radi Musemić ,jer je svjestan da su ga neljudi izvarali stotinu puta.Stvari treba ogoliti do kraja.
Istina sad nismo u stanju suspendovati mnogo igrača jer ne bi imao ko da igra ali na ljeto akoBogda sami će oni podviti repove.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 23 apr 2021, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 23 apr 2021, 23:24

:clap:
CityCity je napisao/la:
23 apr 2021, 23:07
q
CityCity je napisao/la:
Sve ok.Imaš pravo na svoje mišljenje naravno ali po meni i kritika treba biti donekle tolerantna i konstruktivna sa ciljem da se stvari poprave i nađe rješenje.Ne može se raditi po fazonu "neka visi Pedro" i odmah ići ostrašćeno na radikalne poteze tj skidanja glave bez argumenata jer to je onda anarhija.Nakon penala protiv "želje" Muminović je bio heroj a sad je nakon dvije velike greške najgori golman.I ako eto kažemo da ga je Azmir donekle opravdano otpustio zbog velikih propusta i nesportskog života čemu sada odjednom linčovanje Husrefa i priča da je loš trener?Jel bi sad trebali mijenjati trenere svaka tri mjeseca čim izgubimo par utakmica? Bio je eto Nala,bio je Bašić sa istim igračima pa nisu uspjeli.Znači da je ipak do igrača a ne do trenera a ponajmanje do Husrefa jer je on zaista uradio dosta za kratko vrijeme kako je došao.Pa ko će nam u budućnosti doći ako tako radimo ? Nekima ni Guardiola ni Klopp ni Tuchel ne bi valjali. Ili se tu ipak radi o nekim ličnim interesima ?
:clap: Pogodio si, imam zelju da budem trener. Niti imam nekoga svog, nemam nikakvih finansijskih interesa od ovoga kluba ( Allah mi je svjedok) Evo ja bih volio da ste svi u pravu, da ja grijesim sa ovim "kritikama" na racun Musemica. Opet ti kazem, nadji gdje sam ja spomenuo smjenu trenera, ko sam ja da ga mijenjam kad ga ne placam. Ja sam uvijek pisao i pisacu kad mi se nesto ne svidja. Moj jedini interes da igramo dobro i bijedimo. Da se ne guraju igraci koji ne zasluzuju da igraju, ja to ne pisem od prije dva dana, ispade da sam ja podrzavao sve dosadasnje greske pa sad odjednom se ja otvorio. Zar bih ganja po furumu i piskarao da imam nekih licnih interesa. Ali hajde, imamo svi pravo na misljenje, imamo svi oci vidimo koliko koji igrac doprinosi. Zbog Dafica mnogima su se kopale oci, sad kad igra kod Musemica, gle cuda bozijeg ne spominje se nesto..

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 23 apr 2021, 23:33

23 apr 2021, 23:24
:clap:
CityCity je napisao/la:
23 apr 2021, 23:07

:clap: Pogodio si, imam zelju da budem trener. Niti imam nekoga svog, nemam nikakvih finansijskih interesa od ovoga kluba ( Allah mi je svjedok) Evo ja bih volio da ste svi u pravu, da ja grijesim sa ovim "kritikama" na racun Musemica. Opet ti kazem, nadji gdje sam ja spomenuo smjenu trenera, ko sam ja da ga mijenjam kad ga ne placam. Ja sam uvijek pisao i pisacu kad mi se nesto ne svidja. Moj jedini interes da igramo dobro i bijedimo. Da se ne guraju igraci koji ne zasluzuju da igraju, ja to ne pisem od prije dva dana, ispade da sam ja podrzavao sve dosadasnje greske pa sad odjednom se ja otvorio. Zar bih ganja po furumu i piskarao da imam nekih licnih interesa. Ali hajde, imamo svi pravo na misljenje, imamo svi oci vidimo koliko koji igrac doprinosi. Zbog Dafica mnogima su se kopale oci, sad kad igra kod Musemica, gle cuda bozijeg ne spominje se nesto..
A i dalje Dzafić taraba kakva je bio. Možda je jos i nazadovao samo.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 23 apr 2021, 23:41

Neznam od koga branite Musemica, sve i da odlucujem, da donosim konacnu odluku ja ga nebi smijenio. Ja sam covjek koji stiti interese kluba, znam dobro kako je se osigurao, sta bi mu pripadalo finansijaki u slucaju otkaza. Prema tome opusteno , ja cu prvi cestitati na svakoj dobroj utakmici, pobijedi, ali cu napisati kad budem procijenio da je pogrijesio.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 24 apr 2021, 06:33

Nije ljudski imati dvostruke aršine. Murat lopov, Milenko komandir straže, Nala prevara itd. S druge strane Husref nedodirljivi. Da je trener visokih kvaliteta nebi tavorio u PL. Istina da poznaje ligu i vjerovatno je kao i mnogi čestit ali da je bezgrešan za ove zadnje dvije nije. Znajući njega nije mu niko mogao odabrati golmana. Uostalom udaljavanje Azira znači da je i Husref odgovoran. Al da se ne raspravljamo o tome više. Klub je ispred svih ko god je trener ima moju podršku. Nisam od onih koji će unaprijed nikoga veličati a ni kritikovati. Neka ovo bude jedno gorko iskustvo i škola da se svaki detalj mora isplanirati do kraja. Osim Azira od tih menadžera je i Rustem koji je odigrao dvije utakmice a ostale sve izbjegao pod izgovorom povreda. Ja ga ni ovih 7 kola nebi stavio da igra.
Treba pohvaliti odluku kluba x da zabrane ovom menadžerčiću ulazak na stadion jer njih je godinama u dosluhu sa trenerima povaljivao.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 apr 2021, 15:18

I ovo se dešava
[url [/url]

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 apr 2021, 17:10

tcity055 je napisao/la:
24 apr 2021, 06:33
Nije ljudski imati dvostruke aršine. Murat lopov, Milenko komandir straže, Nala prevara itd. S druge strane Husref nedodirljivi. Da je trener visokih kvaliteta nebi tavorio u PL. Istina da poznaje ligu i vjerovatno je kao i mnogi čestit ali da je bezgrešan za ove zadnje dvije nije. Znajući njega nije mu niko mogao odabrati golmana. Uostalom udaljavanje Azira znači da je i Husref odgovoran. Al da se ne raspravljamo o tome više. Klub je ispred svih ko god je trener ima moju podršku. Nisam od onih koji će unaprijed nikoga veličati a ni kritikovati. Neka ovo bude jedno gorko iskustvo i škola da se svaki detalj mora isplanirati do kraja. Osim Azira od tih menadžera je i Rustem koji je odigrao dvije utakmice a ostale sve izbjegao pod izgovorom povreda. Ja ga ni ovih 7 kola nebi stavio da igra.
Treba pohvaliti odluku kluba x da zabrane ovom menadžerčiću ulazak na stadion jer njih je godinama u dosluhu sa trenerima povaljivao.
Nakon sedmog proljetnog kola:

1.Borac........7..6..0..1..18
2.Zrinjski.... .7..5..1..1..16
3.Tuzla C......7..4..2..1..14.....(67%)
---------------------------------
4.Velež.........7..4..3..0..12
5.Široki .......7..3..2..2..11
6.Mladost......7..2..2..3..8
7.Sarajevo.....7..2..1..4..7
8.Olimpik......7..2..1..3..7
9.Radnik.......7..1..3..3..6
10.Krupa.......7..1..3..3..6
11.Željezničar 7..0..4..3..4
12.Gorki.......7..1..0..6..3

Koji "stručnjak"ovakve proljetne rezultate može proglasiti neuspjehom?

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 24 apr 2021, 17:13

Danas cu napisati samo jednu stvar. Ako slucajno nekome nije bio jasan naš poraz od Mladosti, vjerujem da mu je danas sve leglo i da je sad kristalno jasno.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 24 apr 2021, 17:22

24 apr 2021, 17:13
Danas cu napisati samo jednu stvar. Ako slucajno nekome nije bio jasan naš poraz od Mladosti, vjerujem da mu je danas sve leglo i da je sad kristalno jasno.
TAKO JE,DANAS SE ZATVORIO KRUG .ISTINA I EVENTUALNA NAŠA POBJEDA SUTRA BILA BI DVOSTRUKA ,KAKO ZA NAS TAKO I INDIREKTNO ZA GORKI.
JEDAN MOJ PRIJATELJ OVDJE S FORUMA GOVORI DA BI VOLIO DA GORKI ISPADNE.JA MU KAŽEM , DA TO NE ŽELIM.USPUT I DODAJEM ,TIME BI TUZLACITY OSTALA USAMLJENIK IZ TUZLE U PL.RIVALITET DVA KLUBA U JEDNOM GRADU DONOSI DOBRO I JEDNOM I DRUGOM , U KONAČNICI DONOSI DOBRO FUDBALU.AKO SMO GRAD NEKA IMAMO I GRADSKI DERBI.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 24 apr 2021, 18:32, ukupno mijenjano 1 put.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 24 apr 2021, 17:46

24 apr 2021, 17:13
Apsolutno si u pravu.Sticajem okolnosti bio sam na Tušnju danas i posmatrao utakmicu.Mladost je došla da izgubi.Prvo su izostavili najbolje igrače iz ekipe a zatim ovi što su igrali su lutali potpuno nezainteresovano po terenu sa ogromnim brojem neiznuđenih grešaka.Nisu imali nijednu ni polupriliku a kamoli priliku na utakmici.Nijedan šut,bez trčanja,bez agresivnosti,bez otkrivanja igrača,totalno ništa.Kao da ih je neko natjerao na teren.Neobično za ekipu koja je dala 4 komada na Grbavici i dobila TC u prošlom kolu.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.