Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Shategabri
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 08:35

OsmaDolazi je napisao/la:
27 apr 2021, 08:26
Shategabri je napisao/la:
27 apr 2021, 08:22
OsmaDolazi je napisao/la:
27 apr 2021, 08:20

Ikic je svakakav i dobro prgav igrac. Nema sta. Ali verbalni sukobi su sastavi dio fudbalske igre i svaka utakmica ima svog Ikica. Sjetimo se kako je nas provocirao i na Pecari i na Kosevu pa ga nije niko udarao u svlacionici. Svi igraci ili skoro svi se sluze svime da isprovociraju suparnika da bude manje koncentrisan na utakmicu. Sve i da mu je psovao najsvetije, udari ga ako ti je cejf ali onda to sudija ili disciplinska komisija moraju da kazne. Zamisli da se na sarajevskom derbiju ili mostarskom (ma na svakoj utakmici) svi samaraju i štociraju zbog psovki, toga je bilo i biti ce.

Neka ga je udario,ne moze mu niko zabraniti da to uradi kao sto ne moze zabraniti niko ni jednom igracu da povrijedi drugoga, ali kazni ga ako je to uradio da i ne pomisli da to uradi vise. Stojan je svjestan i zna kakvu protekciju ima u Vici i u savezu da mu se moze to da uradi jer ce biti pojeo vuk magarca jer nije bilo na televiziji.

A da napomenm sudac od pocetka sudijskog zvizduka kada da znak moze dati karton i poslije prvog poluvremena i poslije kraja utakmice. Samo su pojedini svjesni da sada mogu svasta raditi bez ikakve kazne i to obilato koriste.
Ko će ga kazniti? Ima li neki dokaz, nešto? Treba kamere u tunel, jedino tako.
Riječ na riječ, ovaj kaže jeste, onaj nisam.
Pa sudac svaku utakmicu isprati igrace u svlacionice. To je posao sudca da izadje zadnji sa terena upravo da vidi sta se sve desava. Nije Vranjes udario Ikica u svlacionici Sirokog, nego dok su se vracali u svlacionice? Mislis da niko to nije vidio od cetvorice sudija i delegata? Koga pravimo budalama?
Ali se slazem sa tobom, ako to nisu vidjele sudije, kao da se nije ni desilo, jer Stojan je uporan u nakani da govori da nista nije uradio a mi mozemo samo nagadjati kada sudije ne rade svoj posao.
Moguće da jeste. Pa dosta onog što se na stadionu dešava, dakle na otvorenom pred očima ''ne vide''.
Da, Vranješ se drži priče da nije, ovi iz ŠB da jeste i tjt. Pojeo vuk magarca.
Koševo Zapad

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 27 apr 2021, 08:37

stojketa treba dobro negdje z. guziti an redaljci, "propevao" bi on kao slavuj
Velež do groba

Banjalucki
Kontakt:

Post Postao/la Banjalucki » 27 apr 2021, 08:42

rishovski je napisao/la:
27 apr 2021, 01:13
Ovo oko Borca je lakrdija ziva...Leotar kad je bio prvak kad se liga ujedinila,bili su extra ekipa i imali su kvalitet,dobro igrali i kuci i u gostima i znali su svi da ce biti gadno s njima... Borac neke penale izmisljene dobija,igraci konkurentskih klubova dobijaju zute,olaksava se posao bas njima... I kako moze biti prvak ekipa koja za 90 minuta ne sutne u okvir gola u Mostaru... Ovo je najgora sezona od kad se igra zajednicka liga...
Gledaj ljudino, Borac iz Banja Luke svaki put kada je ispadao iz lige je progutao knedlu u grlu i prećutao sve nepravde...
Ne znam koliko dugo pratiš ovu našu ligu, i koliko si upućen u dešavanja unazad 15 godina, ali evo ja ću te podsjetiti da je borac 3 puta ispadao iz lige nauštrb sarajevskih aršina koji nisu imali premca, a ako malo dublje zaviriš u sadašnji fubalski savez ostalo je još tih giliptera na kojekakvim pozicijama, samo sada nema navlačenja, prvenstveno za sarajevo !
Elem, šta sam htio da ti kažem, sada trenutno se stvorila takva slika oko Borca jer smo vam svima preveliki trn u oku, pored toga svi su postali odjednom kontrolori suđenja, što opet ako pogledaš malo unazad nije bilo potrebno jer je pogodi ko bio na vrhu tabele...
Morate shvatiti da je nama u BL ovo vaše plakanje na suđenje toliko zabavno da se time sladimo a što više kmečite kolač je sve slađi...
Moja preporuka je, što pre shvatite da je dzojstik u BL a konzola u SA, biće vam lakše...
I za kraj, čitam kako smo prosječna ekipa i da nema sudija bili bi 6 - 7, to je već prijatelji moji kompleks.
Sportski pozdrav iz najljepšeg grada sa Vrbasa !
BANJA LUKA U SRCU VRBAS U VENAMA

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 27 apr 2021, 08:43

oldschool72 je napisao/la:
27 apr 2021, 08:37
stojketa treba dobro negdje z. guziti an redaljci, "propevao" bi on kao slavuj
Ma nema ga se sta naguziti. Kao sto sam rekao, svi se sluze igraci svacime. Imali smo mi Rahmanovica i Stanojevica kao takve igrace. Ako sudija vidi i ako je za karton neke boje, mora ga kazniti. Ali kao sto sam rekao, problem je kada se pravi da ne vidi. Onda tu vec ne mozes nista.

Ako je Vranjes uspio to sakriti od sudaca, pametan potez, onesposobio protivnika bez kartona. I da, manite se Fair Playa, ja da sam trener Sarajeva ili bilo koje druge ekipe sa vrha tabele nebi nikada lopte izbacio ako protivnik lezi, dok sudija ne prekine. I isto bi naredio ekipama da se valjaju dok mogu iskoristiti "Fair Play" drugih ekipa koji izbacaju lopte na "grceve" protivnickih igraca.

LeonProfessional
Kontakt:

Post Postao/la LeonProfessional » 27 apr 2021, 08:46

Bit će do kraja svega. Raznih budalaština, pokušaja, prevara.

Samo Velež će izginuti u petak. Bacat će se na glavu. Teško da Borcu može proći dva puta onakav meč kao protiv Sarajeva da odigraju dobro nazad (donekle, mogao je Tino zabiti ono pri 0-0) a da pri tome zabiju sve što im se pruži.

Hasanović crveni u najavi :kafa:

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 27 apr 2021, 08:54

Banjalucki je napisao/la:
27 apr 2021, 08:42
rishovski je napisao/la:
Ovo oko Borca je lakrdija ziva...Leotar kad je bio prvak kad se liga ujedinila,bili su extra ekipa i imali su kvalitet,dobro igrali i kuci i u gostima i znali su svi da ce biti gadno s njima... Borac neke penale izmisljene dobija,igraci konkurentskih klubova dobijaju zute,olaksava se posao bas njima... I kako moze biti prvak ekipa koja za 90 minuta ne sutne u okvir gola u Mostaru... Ovo je najgora sezona od kad se igra zajednicka liga...
Gledaj ljudino, Borac iz Banja Luke svaki put kada je ispadao iz lige je progutao knedlu u grlu i prećutao sve nepravde...
Ne znam koliko dugo pratiš ovu našu ligu, i koliko si upućen u dešavanja unazad 15 godina, ali evo ja ću te podsjetiti da je borac 3 puta ispadao iz lige nauštrb sarajevskih aršina koji nisu imali premca, a ako malo dublje zaviriš u sadašnji fubalski savez ostalo je još tih giliptera na kojekakvim pozicijama, samo sada nema navlačenja, prvenstveno za sarajevo !
Elem, šta sam htio da ti kažem, sada trenutno se stvorila takva slika oko Borca jer smo vam svima preveliki trn u oku, pored toga svi su postali odjednom kontrolori suđenja, što opet ako pogledaš malo unazad nije bilo potrebno jer je pogodi ko bio na vrhu tabele...
Morate shvatiti da je nama u BL ovo vaše plakanje na suđenje toliko zabavno da se time sladimo a što više kmečite kolač je sve slađi...
Moja preporuka je, što pre shvatite da je dzojstik u BL a konzola u SA, biće vam lakše...
I za kraj, čitam kako smo prosječna ekipa i da nema sudija bili bi 6 - 7, to je već prijatelji moji kompleks.
to je već prijatelji moji kompleks . . .

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 27 apr 2021, 08:56

Ja koliko vidim više su se nasikirali mahom bošnjački navijači oko Borca i naše eventualne titule, nego mi.
Ajd dobro je i to, u neku ruku.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 27 apr 2021, 08:59

Banjalucki je napisao/la:
27 apr 2021, 08:42
rishovski je napisao/la:
Samo da znaš da su lavovi iz Pionirske Doline gladni.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 09:02

Riziko je napisao/la:
27 apr 2021, 08:56
Ja koliko vidim više su se nasikirali mahom bošnjački navijači oko Borca i naše eventualne titule, nego mi.
Jer smo mi bošnjački klub...
Koševo Zapad

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 27 apr 2021, 09:02

Riziko je napisao/la:
Kako misliš nasekirali? Što bi rekao onaj, džojstik je kod vas a da je u redu po bilo kakvom principu - nije. Nije bilo u redu ni kad su Sarajlije vedrile i oblačile, ali sve može da prođe u ovoj državi pa i to.

Samo se sad halabuka digla jer su mediji jači iz Sarajeva nego iz BL, a kad se buni 6-7 klubova, tada već dobija na značaju u medijskom prostoru. Efekta da li će imati ikakvog - neće.

Što se tiče utakmice u petak, na stranu sve. Fer suđenje, bez navlačenja bilo kome pa ko-koga.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 27 apr 2021, 09:06

Riziko je napisao/la:
Nema potrebe za tim.

Ovo iz FKS preuveličavaju da se dešava krađa, ok, mora se priznati da se Borcu gleda kroz prste ali ne bi se trebala ovolika halabuka dizati oko suđenja. Sve je ovo samo kulminacija i frustracija radi prosutih 13 bodova.

Sad je i zapišana tema sa sudijama i ko je koje nacionalnosti.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 27 apr 2021, 09:10

Samo Sarajevo i Velež se bune. Tačnije pišu o nekoj selektivnoj nepravdi koju visperni Vico čini ka njima.
Ajd razumijem upravu Sarajeva, traže sebi alibi u slučaju da izgube titulu, da budu svi krivi sem Vinka i Sabrine. Emir je već dobio otkaz.

Ali s kim se Velež grudva? Šta im predsjednik izjavaljuje, ispade da su na svakoj utakmici pokradeni, drastično.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 09:11

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
27 apr 2021, 09:06
Riziko je napisao/la:
Nema potrebe za tim.

Ovo iz FKS preuveličavaju da se dešava krađa, ok, mora se priznati da se Borcu gleda kroz prste ali ne bi se trebala ovolika halabuka dizati oko suđenja. Sve je ovo samo kulminacija i frustracija radi prosutih 13 bodova.

Sad je i zapišana tema sa sudijama i ko je koje nacionalnosti.
Slažem se da mi dižemo galamu koja je odraz nemoći i traženje izgovora.
Ne bih rekao da se ovdje direktno proziva Borac.
Nije se prozivao ni u direktnom duelu na Koševu, prigovor je bio na sudiju koji nas je već znao oštetiti i koji je navijač komšija.
Ok, odsudio je korektno sa Borcem, vjerovatno i zbog pritiska koji je napravljen.
Međutim onda nas ovaj u Mostaru nagrdi.
Da li bi trebali ćutati? Nikako. Čak i ako je momentum da je ovo kmečanje.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 09:14

Riziko je napisao/la:
27 apr 2021, 09:10
Samo Sarajevo i Velež se bune. Tačnije pišu o nekoj selektivnoj nepravdi koju visperni Vico čini ka njima.
Ajd razumijem upravu Sarajeva, traže sebi alibi u slučaju da izgube titulu, da budu svi krivi sem Vinka i Sabrine. Emir je već dobio otkaz.

Ali s kim se Velež grudva? Šta im predsjednik izjavaljuje, ispade da su na svakoj utakmici pokradeni, drastično.
Što se tiče FKS, imaš li nešto što potvrđuje ovo ili?
Mi galamimo zbog sudija, ne na Borac, Vicu ili koga već.

Galamili ste i vi i galami i svako drugi kad ga se očepi ili kad ne ide pa treba izgovor.
Koševo Zapad

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 27 apr 2021, 09:14

Riziko je napisao/la:

Bunila bi se i Mladost i Radnik, pa i Željezničar da imaju kakvog uticaja u ovim momentima i interesa. Velež se bori za svoje interese kao bilo koji klub koji zna šta želi. Iza Veleža je armija navijača, lijepa priča, uređen klub koji raste i jasno je je da se mora tražiti način zaštite svojih ulaganja. Šta tu nije jasno?
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 27 apr 2021, 09:16

27 apr 2021, 09:11

Nagrdili ste i vi Krupu. Nasli na mostu, izgubili na cupriji.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 27 apr 2021, 09:17

Tristan je napisao/la:
27 apr 2021, 09:16
27 apr 2021, 09:11

Nagrdili ste i vi Krupu. Nasli na mostu, izgubili na cupriji.
Pa to svakako. Međutim niko se ne buni kad se pogriješi u njegovu korist.
Činjenica je da igramo dosta slabije što se poklopilo sa odlaskom dva najbolja igrača.
Ako ne proigramo već u subotu se opraštamo od titule.
Koševo Zapad

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 27 apr 2021, 09:19

RAdolinaSunca je napisao/la:
27 apr 2021, 01:08
Schlager je napisao/la:
26 apr 2021, 23:52
Schlager je napisao/la:
26 apr 2021, 23:31

Pokojni Jelic jest imao uticaj...ali ako se ne varam,igrali su se macke i misa na Kosevu sa Sarajevom,uzeli ih 2-4...isto i Borac kad je bio prvak..ne znam je li iko,i prije i kasnije,dobio i na Kosevu,i na Grbavici,i na Pecari...plus oba sarajevska kluba i u Banjaluci....znaci,to se ne moze kupiti...nisu ni Borac ni Modrica toliko jaki da mogu povaliti jedno Sarajevo ili Zeljeznicar...mozes ove manje....uz poguranac,moras biti i jak...a Modrica 2006 i Borac 2011 su bili ...isto je i kad si slab...svi te guraju na dno
Seljacina par exelencce....skoro pola svojih multimiliona je stekao u Republici Srpskoj na namjestenim tenderima za Hercegovina lijek i ostale firme u kojima je akcionar (to mu nastimavaju ovdje iste nase seljacine,kao i on sto je)...do subote sam mislio da je normalan covjek,stvarno...ali sad vidim da se u fudbal razumije kao Mara u kriv q,plus da je seljacina sa dna kace..na jedno sasvim normalno sudjenje,i po evropskim mjerilima,a ne nasim srednjevjekovnim....on trazi prekid prvenstva
Kako ćeš bola tako na čovjeka starijeg od sebe?! Od gospodina Hasića ne postoji kulturniji, jednostavniji i skromniji čovjek a da je toliki bogataš! Da nekada vidiš kako čeka u redu da naruči pitu u jednoj aščinici možda i ne bi tako pričao.
Sigurno da je ovo svjesno da se izvrši pritisak kako bi nam dodijelili poštenog sudiju u petak, ali je isto tako istina da je Njegomirović navlačio za Krupu ili možda za Veležovog narednog protivnika. :wtf:
E,ako je to definicija gospodina,da histeriše i traži prekid prvenstva,i prvenstvo proglasi neregularnim,zbog sasvim pristojnog suđenja,onda yebiga :D

Koliko sam shvatio,problem je što je treći žuti dobio jedan igrač Veleža,od 5-6 kojima je prijetila suspenzija?

Pa tu bi i matematički trebao požutiti više nego taj jedan,a kamoli ako je bilo takvo skandalozno suđenje

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 27 apr 2021, 09:23

Mislim da su ova sva kmečanja više preventivnog karaktera i da se svi nekako nastoje osigurati u tom nekom završnom činu ovoga prvenstva da neće biti oštećeni u možda ključnim kolima.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 apr 2021, 09:27

Riziko je napisao/la:

E kako mrzim ovaj hinjski stav...
Dok je FKS dominiralo ligom, dok su bile " nase" sudije, dok je Begic bio Predsjednik NS, Sarajevo je iniciralo formiranje udruzenja Premijerligasa.
I Zasto nije formirano jer su Borac i Zvijezda 09 odbili...
Evo uzmi primjer Vase brace u Grčkoj...
Udruzenja prvoligaških klubova Grcke trazi da odredjene tekme sude strane sudije zbog,pritiska,nepovjerenja,regularnosti...
I jedan od derbija sudi ovaj nas jadni Peljto koga skloni iz Prvenstva Vucina iz Trebinja...
Patetika vam je u krvi i smeta vam kad neko javno digne glas ,a uopste vi niste u kontekstu oglasavanja, no treba sutiti i praviti se englez i prebacivati upravo patetiku na one koji jesu zatražili da zavrsnica bude regularna pa ko god osvojio...
Zadnja izmjena: Vanja8, dana/u 27 apr 2021, 09:29, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Bordo10, Lobudaraczapamcenje, riki46, VolimBiH96 i 23 gosta.