lumani je napisao/la: ↑29 apr 2021, 21:15
15-20 Razlike

Svabe imaju 10 igraca(jedina mana im je Rödl) a mi mozda 4

Koliko god ti pricas o Morganu,moras shvatiti da je Doncic div od 247 cm :)Francuska je uvijek nama problem,nije bitno ko igra za tu Repku..Litvaniju sam izostavio ,jer uvijek neke povrede budu pred natjecanja,a Centri im jesu jaki ,ali nisu vise na bekovskim kao prije.
I na nasem proslom EB smo imali 4 igraca, pa smo opet dobili Litvaniju koja je bila jaca nego ova danasnja. Ubijedjen sam da je ova Jukina ekipa jaca od one Mirzine. Tad je samo Djedovic igrao odbranu, a sad je skoro svi igraju.
Sto se tice Svaba, na kojih 10 igraca mislis? Ja u glavi imam Schrodera, Zipsera i Bongu + 7 visokih (Benzing, Barthel, Voigtmann, Kleber, Thies, Wagner, Zirbes), od kojih je sve i jedan losiji od Nurkica (i ofanzivno i defanzivno). Sulejmanovic i Halilovic bi mogli pruziti solidan otpor njihovim cetvorkama. Naravno, ne mislim da smo mi kao reprezentacija jaci od njih, ali ne vidim razloga zasto ih ne bismo namucili i dobili? Koga imaju oni na vanjskim pozicijama, a da je bolji recimo od Atica (ne racunajuci ovu trojicu koje sam naveo)? Meni iskreno nijedan igrac trenutno ne pada na pamet.
Sto se tice Slovenije, naravno da je Doncic vanzemaljac i da je najbolji evropski kosarkas na vanjskim pozicijama, ali ovo je evropska kosarka s pozicionim napadima, tj. nema trcanja u ledja, nema tri sekunde i rupe u reketu i tu jedan igrac tesko sam moze pobjedjivati. Naravno, ima on i solidne i iskusne saigrace, ali nisu nepobjedivi sigurno.
Sto se tice Francuske, tu treba biti zadovoljan s porazom ispod 15 razlike.
Morteme, mislis na nas potencijalni roster?