BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

TheChief
Kontakt:

Re: Eurobasket 2022

Post Postao/la TheChief » 29 apr 2021, 18:56

Puma je napisao/la:
29 apr 2021, 18:51
ramke0203 je napisao/la:
29 apr 2021, 18:17
Roki12 je napisao/la:
29 apr 2021, 17:03
Reći da su Njemci slabi su smijesna zapazanja....
Wagner,Theis,Schroder,Kleber,Zirpes...
niko nije rekao da su slabi, ali da su sila poput srbije i franscuske paaa nisu... ima igrača koji su u nba tek onako... naravno ako se bangladeš raspuca pobbijedit će te ali valjda se i mi nešto tu pitamo
Svi igraju bitne uloge u NBA, plus odredjeni iz Eurolige poput Voigtmanna ili Barthela. No to je sve zasad u domenu spekulacija dok ne izadju zvanicni rosteri.

Uglavnom nijemci nikad jaci na papiru.
Neka Njemci dodju bez Dennisa, a mi budemo sa Jukom to je 50-50 mec.
Neka Slovenci budu bez Luke, a mi sa Jukom favoriti smo.
Neka mi budemo bez Jusufa izgubit cemo svaku. :D

Roki12
Kontakt:

Post Postao/la Roki12 » 29 apr 2021, 19:17

ramke0203 je napisao/la:
Roki12 je napisao/la:
29 apr 2021, 17:03
Reći da su Njemci slabi su smijesna zapazanja....
Wagner,Theis,Schroder,Kleber,Zirpes...
niko nije rekao da su slabi, ali da su sila poput srbije i franscuske paaa nisu... ima igrača koji su u nba tek onako... naravno ako se bangladeš raspuca pobbijedit će te ali valjda se i mi nešto tu pitamo
Svakako da mi imamo šanse protiv Njemaca,ali previše ih podcjenjujemo u čemu smo prvi na svijetu...
Wagner je dobar defanzivac,o Theisu ne treba pričati,igra odličnu sezonu,Schroder ide na prsten sa LALom a Kleber je jedan od najboljih defanzivaca u Dallasu još ove sezone šutira 41% za tri poena

Netreba ih podcijeniti,Svabe su Svabe....
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!

S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 29 apr 2021, 19:26

Wagner dobar defanzivac :urnebes: Ozbiljno ova Njemacka ima ekstra igrace za jednu europsku repku, ali nesto im fali u vezi hemije ili strucnog staba. Ja sam ocekivao da ce mozda doci do polufinala na svjetskom a oni ispali u grupnoj fazi.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 apr 2021, 19:27

TheChief je napisao/la:
29 apr 2021, 18:56
Puma je napisao/la:
29 apr 2021, 18:51
ramke0203 je napisao/la:

Svi igraju bitne uloge u NBA, plus odredjeni iz Eurolige poput Voigtmanna ili Barthela. No to je sve zasad u domenu spekulacija dok ne izadju zvanicni rosteri.

Uglavnom nijemci nikad jaci na papiru.
Neka Njemci dodju bez Dennisa, a mi budemo sa Jukom to je 50-50 mec.
Neka Slovenci budu bez Luke, a mi sa Jukom favoriti smo.
Neka mi budemo bez Jusufa izgubit cemo svaku. :D
Ljudi dolaze sa 4 NBA igraca i 6 EL.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2021, 20:44

lumani je napisao/la:
29 apr 2021, 18:20
Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 18:14
lumani je napisao/la:
29 apr 2021, 18:07
Fra,Svabe,Slov ce nas raznijeti ,sa Litvancima je sve Moguce.
Sto i ti nekad znas izvaliti... :damn:
???
Raznijeti znaci 20+ razlike?

Ja ti garantujem da nas niko nece raznijeti. Ako imas ekipu s 2-3 igraca koja uvijek mogu donijeti neke poene i svih 12 koji se bacaju na glavu na svaku loptu - niko te nece raznijeti.

Francuska nije kao sto je nekad bila. Ok, apsolutni favoriti jesu, borit ce se i za medalju, ali zasto bi nas raznijeli? Slovenija nije ono sto je bila kad je uzela zlato. Doncic + aba ekipa + trojac koji je malo iznad toga (Prepelic, Dragic, Cancar) + Morgan kao jedini visoki igrac koji zna nesto nece raznijeti nikoga jer ovo nije individualni sport. Njemacka s Schroderom i gomilom kvalitetnih visokih kosarkasa takodjer nece raznijeti nikoga. Nasi visoki igraci im sigurno mogu parirati, a protiv Slovenaca tu trebamo traziti svoju prednost. Morgan s 10 cm minusa ne moze nista Nurkicu.

Sto se tice Litvanije, smijesno je stavljati ih iza Slovenije i Njemacke. Ljudi imaju najjaci centarski tandem u Evropi. Vanjska linija im uvijek moze biti opasna jer oni svi sutiraju i pogadjaju. Tu su iskusni kosarkasi kojima ce to biti zadnje takmicenje i koji ce sigurno biti posebno motivisani (Kalnietis, Maciulis) + Kuzminskas kao spona izmedju unutrasnje i vanjske linije. Osim toga, imaju 10-ak euroligasa u Zalgirisu, svi igraju jake utakmice i maksimalno su uigrani.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 apr 2021, 21:15

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 20:44
lumani je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 18:14

Sto i ti nekad znas izvaliti... :damn:
???

Ja ti garantujem da nas niko nece raznijeti. Ako imas ekipu s 2-3 igraca koja uvijek mogu donijeti neke poene i svih 12 koji se bacaju na glavu na svaku loptu - niko te nece raznijeti.

Francuska nije kao sto je nekad bila. Ok, apsolutni favoriti jesu, borit ce se i za medalju, ali zasto bi nas raznijeli? Slovenija nije ono sto je bila kad je uzela zlato. Doncic + aba ekipa + trojac koji je malo iznad toga (Prepelic, Dragic, Cancar) + Morgan kao jedini visoki igrac koji zna nesto nece raznijeti nikoga jer ovo nije individualni sport. Njemacka s Schroderom i gomilom kvalitetnih visokih kosarkasa takodjer nece raznijeti nikoga. Nasi visoki igraci im sigurno mogu parirati, a protiv Slovenaca tu trebamo traziti svoju prednost. Morgan s 10 cm minusa ne moze nista Nurkicu.

Sto se tice Litvanije, smijesno je stavljati ih iza Slovenije i Njemacke. Ljudi imaju najjaci centarski tandem u Evropi. Vanjska linija im uvijek moze biti opasna jer oni svi sutiraju i pogadjaju. Tu su iskusni kosarkasi kojima ce to biti zadnje takmicenje i koji ce sigurno biti posebno motivisani (Kalnietis, Maciulis) + Kuzminskas kao spona izmedju unutrasnje i vanjske linije. Osim toga, imaju 10-ak euroligasa u Zalgirisu, svi igraju jake utakmice i maksimalno su uigrani.
15-20 Razlike ;) Svabe imaju 10 igraca(jedina mana im je Rödl) a mi mozda 4 ;) Koliko god ti pricas o Morganu,moras shvatiti da je Doncic div od 247 cm :)Francuska je uvijek nama problem,nije bitno ko igra za tu Repku..Litvaniju sam izostavio ,jer uvijek neke povrede budu pred natjecanja,a Centri im jesu jaki ,ali nisu vise na bekovskim kao prije.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 apr 2021, 21:20

lumani je napisao/la:
29 apr 2021, 21:15
Ghuraba je napisao/la:
lumani je napisao/la:

???

15-20 Razlike ;) Svabe imaju 10 igraca(jedina mana im je Rödl) a mi mozda 4 ;) Koliko god ti pricas o Morganu,moras shvatiti da je Doncic div od 247 cm :)Francuska je uvijek nama problem,nije bitno ko igra za tu Repku..Litvaniju sam izostavio ,jer uvijek neke povrede budu pred natjecanja,a Centri im jesu jaki ,ali nisu vise na bekovskim kao prije.
Vidim da ste bolje upućeni, koji sastav možemo mi očekivati, po vama naravno?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 apr 2021, 21:53

MortemHz je napisao/la:
29 apr 2021, 21:20
lumani je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:

Vidim da ste bolje upućeni, koji sastav možemo mi očekivati, po vama naravno?
Roberson,Gegic,Musa,Atic,Simpson,Kameni,Suljo,Nurk,Lazic,Campara?Penava?Muha?

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2021, 21:55

lumani je napisao/la:
I na nasem proslom EB smo imali 4 igraca, pa smo opet dobili Litvaniju koja je bila jaca nego ova danasnja. Ubijedjen sam da je ova Jukina ekipa jaca od one Mirzine. Tad je samo Djedovic igrao odbranu, a sad je skoro svi igraju.

Sto se tice Svaba, na kojih 10 igraca mislis? Ja u glavi imam Schrodera, Zipsera i Bongu + 7 visokih (Benzing, Barthel, Voigtmann, Kleber, Thies, Wagner, Zirbes), od kojih je sve i jedan losiji od Nurkica (i ofanzivno i defanzivno). Sulejmanovic i Halilovic bi mogli pruziti solidan otpor njihovim cetvorkama. Naravno, ne mislim da smo mi kao reprezentacija jaci od njih, ali ne vidim razloga zasto ih ne bismo namucili i dobili? Koga imaju oni na vanjskim pozicijama, a da je bolji recimo od Atica (ne racunajuci ovu trojicu koje sam naveo)? Meni iskreno nijedan igrac trenutno ne pada na pamet.

Sto se tice Slovenije, naravno da je Doncic vanzemaljac i da je najbolji evropski kosarkas na vanjskim pozicijama, ali ovo je evropska kosarka s pozicionim napadima, tj. nema trcanja u ledja, nema tri sekunde i rupe u reketu i tu jedan igrac tesko sam moze pobjedjivati. Naravno, ima on i solidne i iskusne saigrace, ali nisu nepobjedivi sigurno.

Sto se tice Francuske, tu treba biti zadovoljan s porazom ispod 15 razlike.

Morteme, mislis na nas potencijalni roster?

Roki12
Kontakt:

Post Postao/la Roki12 » 29 apr 2021, 21:59

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 21:55
lumani je napisao/la:
I na nasem proslom EB smo imali 4 igraca, pa smo opet dobili Litvaniju koja je bila jaca nego ova danasnja. Ubijedjen sam da je ova Jukina ekipa jaca od one Mirzine. Tad je samo Djedovic igrao odbranu, a sad je skoro svi igraju.

Sto se tice Svaba, na kojih 10 igraca mislis? Ja u glavi imam Schrodera, Zipsera i Bongu + 7 visokih (Benzing, Barthel, Voigtmann, Kleber, Thies, Wagner, Zirbes), od kojih je sve i jedan losiji od Nurkica (i ofanzivno i defanzivno). Sulejmanovic i Halilovic bi mogli pruziti solidan otpor njihovim cetvorkama. Naravno, ne mislim da smo mi kao reprezentacija jaci od njih, ali ne vidim razloga zasto ih ne bismo namucili i dobili? Koga imaju oni na vanjskim pozicijama, a da je bolji recimo od Atica? Meni iskreno nijedan igrac trenutno ne pada na pamet.

Sto se tice Slovenije, naravno da je Doncic vanzemaljac i da je najbolji evropski kosarkas na vanjskim pozicijama, ali ovo je evropska kosarka s pozicionim napadima, tj. nema trcanja u ledja, nema tri sekunde i rupe u reketu i tu jedan igrac tesko sam moze pobjedjivati. Naravno, ima on i solidne i iskusne saigrace, ali nisu nepobjedivi sigurno.

Sve je tačno što si naveo,samo bih te ispravio u sitnici a to je da je Kleber mnogo bolji ofanzivno od Juke,odličan je šuter i odlično rolla,a u defanzivi nezaostaje mnogo za Jusufom,mnogo podcjenjen igrač,a to da je Juka bolji od svakog njihovog visokog je istina :thumbup:
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka trbini ugledat ćeš tamo mene....!

S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI !!!!!
1921-2021
Izet Nanić !

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 apr 2021, 22:02

Ghuraba je napisao/la:
29 apr 2021, 21:55
lumani je napisao/la:

Sto se tice Svaba, na kojih 10 igraca mislis? Ja u glavi imam Schrodera, Zipsera i Bongu + 7 visokih (Benzing, Barthel, Voigtmann, Kleber, Thies, Wagner, Zirbes), od kojih je sve i jedan losiji od Nurkica (i ofanzivno i defanzivno). Sulejmanovic i Halilovic bi mogli pruziti solidan otpor njihovim cetvorkama. Naravno, ne mislim da smo mi kao reprezentacija jaci od njih, ali ne vidim razloga zasto ih ne bismo namucili i dobili? Koga imaju oni na vanjskim pozicijama, a da je bolji recimo od Atica? Meni iskreno nijedan igrac trenutno ne pada na pamet.

Geffey,Lo ,EL igraci jbg...Bnezing igra 3, ;) ne bih se slozio da je Nurk bolji od svih u odbarni,to su sve ozbiljni igraci.Svi znaju 3 ubosti ima tu i Pleiss...

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 29 apr 2021, 22:03

Musa protiv Doncica ce sigurno da bude najgledanija tekma prvenstva.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 apr 2021, 22:04

Bgm Ghuraba zestoko precjenjujes nasu ekipu.Mozda mozeno igrat sa svima al svi su veliki favoriti protiv nas

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 apr 2021, 22:12

Upravu je @Kobe, ne vidim čemu toliki strah od Njemaca i Slovenaca.

Jesu ljudi favoriti, imaju jači roster al' apsolutno sam uvjeren da u full sastavu glat možemo parirati i jednima i drugima, a uz pametnu i borbenu igru čak ih i iznenaditi.

PS: Njemačka je uvijek imala respektabilan roster, vazda neke NBA igrača i finih Euroligaša, ali nisu imali tupav uspjeh još od prvenstva u Srbiji prije 15 godina, košarka je prefinjen sport nije to fudbal pa trči dok ne umreš i tu mogu da dominiraju :mrgreen: :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 apr 2021, 22:16

Odigrali smo strašno dobre kvalifikacije, imamo timski duh, timsku igru. Nismo favortiti ni protiv jedne ekipe al vjerujte svi ce morati dobro da se namuće protiv nas. Vjerujem u nas tim, Selektora Bosnica i prolaz u osminu finala
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 apr 2021, 22:20

Raonffa je napisao/la:
29 apr 2021, 22:12
Upravu je @Kobe, ne vidim čemu toliki strah od Njemaca i Slovenaca.

Jesu ljudi favoriti, imaju jači roster al' apsolutno sam uvjeren da u full sastavu glat možemo parirati i jednima i drugima, a uz pametnu i borbenu igru čak ih i iznenaditi.

PS: Njemačka je uvijek imala respektabilan roster, vazda neke NBA igrača i finih Euroligaša, ali nisu imali tupav uspjeh još od prvenstva u Srbiji prije 15 godina, košarka je prefinjen sport nije to fudbal pa trči dok ne umreš i tu mogu da dominiraju :mrgreen: :mrgreen:
Apsolutno...bez doncica slovenci uopste nisu jaci od nas, a i sa njim mozemo se nosit ravnopravno. Ista stvar i za njemce ne vidim cega se bojati?

Mene najvise strah da dodjemo u poziciju da pobjeda protiv madjara garantuje prolaz i mi popusimo
=\_1921_/=

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 apr 2021, 22:22

cuj cega se bojati..onoga da im Centri bolje shutiraju od nasih bekova ,hahaha..

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 apr 2021, 22:25

Nije nas ni spomenuo.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 apr 2021, 22:28

MElloo je napisao/la:
29 apr 2021, 22:04
Bgm Ghuraba zestoko precjenjujes nasu ekipu.Mozda mozeno igrat sa svima al svi su veliki favoriti protiv nas
Ne precjenjujem ja nas, nego nas ovi ostali previse podcjenjuju. Slovenija i Njemacka su definitivno favoriti, ali sam ubijedjen da mozemo igrati s njima. Ne igraju kosarku imena, nego tim i zajednistvo, a Bosnic je na dobrom putu da maksimalno dobro uklopi nasu reprezentaciju.

Lumani, da, u pravu si, Albu samo totalno potisnuo iz glave. :mrgreen:

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 29 apr 2021, 22:34

Evo vidis Doncic nas ni da spomene, pa kad ih dobijemo biti ce "Slovenska kosarka je u qrcu, gubimo od Bosanaca bre"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lumani, TripleThreat, Vaya i 6 gostiju.