Da razmisljaju da se bave fudbalom nakon ljeta igrali bi. Njih niko nece uzeti i neka nece. Trljat ce mjesecima bez kluba vecina. Potpisu reprograme i tad ne stvaraju problem, ali drkaju k na terenu. Pa bolje reci necemo i vozdra.Argentina je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:26Ovi momci su dobijali sve ekipe koje se u zadnjih par mjeseci sprdaju s nama, zasto, finansije. Nisu oni zabotavili. Danas je to tako, ne moze igrac nas od ljubavi i zraka zivjeti, ne primaju oni enormne novce pa da je ok trpiti, plus cekaju da naprave nesta i prodaju se dalje da zarade za zivot.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
a realno sad u ovoj njesri da se ocekuje gasal da dobro odigra ne ide frajer sikaniran bio citavu sezonu gledao kako igra kunto i panto na njegovom mjestu gdje nece biti ubijen u pojam najgore je da se ova ekipa sa iole mozga sklapala ne bi bili u ovom stanju imamo milion veznjaka ni sami ne znamo sta ce nam dovedes sabana tebi stoper igra na njegovom mjestu i tako , ramovica vratis koji te punio kao siparicu sa njesrama u prethodnom mandatu i ti ga dovedes nece da moze jbgSudoHusika je napisao/la: ↑01 maj 2021, 22:57Robuste ovdje je priča oko omladinaca, tj razlog zašto ih Amar nije koristio. Nemoguće je da je tu 2 godine i da je mogao previdjeti ima li Gasal šlifa za prvu ekipu ili ne, znači nemoguće. Ovdje je bilo raje koja je danonoćno zagovarala da se guraju Gasal i Duraković i evo ovaj mali za sada ništa nije uradio. I ja sam isto priželjkivao da ih gurnu u vatru ali oni trenutno, znači trenutno, nisu prevaga ni u juniorskom fudbalu a ne u prvoj ekipi. Mislim, tužno je da niko od njih nije bolji od one pizde piskutave ili Mustafe. Isto je i sa Šehićem - Bog mu dao brzinu, građu ali džaba - on glup k'o ****, postavljanje na nivou pjetlića.
u ovome cemo sve biti dok se ne pojavi dovoljno jak lik koji ce razne amare stilice ramovice u zdrav mozak roco sifredi stilom pucat kad nesto zeznu dok se taj lik ne pojavi bicemo u ovome i propasti cemo jer ovakvim putem nema nas nigdje
Ma ok pickaluk ali evo i nabrojao su trojicu igrača koja realno qrca svakako ne mogu prema naprijed. Bojo zavaljen na lijevo krilo, Čeliković svakako prema naprijed beskoristan, a Lendrić bezobrazan svakako koliko je težak.Ritamreda je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:03Ali pazi mi se sad krijemo i bjezimo od odgovornosti, od lopte, od zelje. Ti u 81 minuti pocnes dodavati loptu naprijed i preuzimati neku odgovornost. Jesi li vidio nastupe Boje Celikovica i Lendrica prema naprijed , bekova kako se sakrivaju i zive lopte nabijaju samo da nije kod njih. To je ravno onome da se ne boris, to je pickaluk. Znaci ti si spreman da naplatis 4, 5 hiljada ali da u najvecoj utakmici u drzavi trckaras 90 minuta i boris se da lopta bude sto dalje od tebe. Zato je Baka sjeban, dezorijentisano i bezobrazno ! **** li im mrtve !!!braco je napisao/la: ↑01 maj 2021, 22:56Ma ni na Grbavici derbi 0:0 se nismo nešto proslavili napadački iako nam je poništen go. Jedino ko je još ovako **** derbije postavljao je bio Slavko Petrović. Tri derbija s pitarima te sezone, a prva 2 X bila. U oba ta neriješena derbija pitari nas rasuli, samo im je bila završnica ko nama danas. Jbt sjećam se Hebibovića promašuje bukvalno prazan go na Grbavici, svi vidjeli već loptu u golu. I na Koševu smo se provukli prvi derbi te sezone. Ali zato treći derbi te sezone znamo kako je prošao...Ritamreda je napisao/la: ↑01 maj 2021, 22:51Zadnja dva derbija na Kosevu su zabrinjavajuca. Nikad poslije rata se nije desilo da jedan sarajevski klub bude onoliko inferioran naspram drugog. Bili su bolji ono na Grbavici 2014, kad smo izgubili 1 : 2, Duljevic i Velkoski cini mi se, a za nas Hasanovic. Ali ova zadnja dva derbija , da jedna ekipa bude dezorijentisana onako, da se igraci kriju i nabijaju lopte u aut. Ja se onog ne sjecam. Mi smo danas imali srece. Da su ostavili onu dvojicu i da Hebibovic zna bilo bi 6 : 1. Ono u novembru, 4 : 0 , realan rezultat na poluvremenu. **** li vam mamu picku, neko da cirkuza i sakriva se za 100 godina ovog slavnog i mocnog kluba. Mamu vam **** u picku. Vidjet cemo ko ce se zadnji smijati.
Kod Slavke svjesno se postavljalo ziheraski. Nije ovolika razlika bila, fazon je sto oni igraju, a mi se trudimo da ne igramo, bjezimo od toga. Sto kazu susjedi " stotka i kuvana motka", e onda ces se kriti i moliti Boga da uzmes papire. Uprava do kraja mjeseca dajem fore.
Koliko god da ludu zvuči ovu skupinu igrača privremeno je mogao samo razdrmat trener tipa Mulalića, a ne trener tipa Bake. Baka kao trener voli posjed igru, voli napadačku igru i šta sve ne ali to ne možeš tražit od ovako psihički uništene ekipe koja je uz to i igrački i karakterno i tanka. Ne kažem striktno da se Edis trebao dovesti ali kontaš šta hoću da kažem.
Iako ne volim riječ borbenost, možda je ipak Petrović bio upravu kad je rekao (kad je tek došao u Želju) da se iz krize ne izlazi lijepom igrom (čitaj Baka) već agresivnošću, borbenošću i slično.
Možda je nama to ipak bilo potrebnije da razdrma igrače, u smislu da im se psihički tako pristupi.
Kažem ne volim termin borbenost jer mislim da je to često fraza koja se zloupotrebljava kad se ne zna objasnit neki problem u igri, a i da ti se igra samo na njoj zasniva je samo privremeno sredstvo jer ona kad tad ispuše i onda ostaneš bez svega.
Mada opet ovo sve što pričam može da ne bude tačno da se drugačije naprimjer odvio Bakin debi. Da Filip nije zasro imao bi 3 boda u prvoj utakmici i prekid negativne serije. Sigurno bi onda Filip i branio protiv Olimpika gdje realno ne bi pravio greške ko Muftić i sa 6 bodova bi dočekao derbi. Sigurno bi možda igrači opuštenije pristupili derbiju nego u grču u kojem su danas bili i onda ne bi pričalo o borbenoscu.
Ali to je hipoteticki i sa previše "ako", ali taj jedan detalj poput Filipovog u Bijeljini je mogao svašta da promjeni. Sitnice su često znalo mijenjati tok historije...
- plavousrcu
- Kontakt:
I sta onda? Ode u drugi klub? Vi se ponasate ko nepismeni fakincici. Igrac ima ugovor, zivi od toga sa svojom porodicom. Neki kuci imaju djecu, neki guraju roditelje. Sta vi mislite, eto nemamo plate, ne znamo hoce li nas sa porodicom sutra iz stana istjerati i mi cemo igrati i ponssati se kao da je sve super. Halo, nije film sa sretnim krajem nego realan zivot. I jos pride skriva se kada ide na trening da ga kakav nafurani klinjo ne bi sarafcigerom malo rasjekao. Nekad se pitam ima li vas vecina svoje dinare ili jos zivite od pomoci roditelja. Jeste li bili ikad u situaciji da je zivotna egzistencija vssa i vase porodice ugrozena?
- MocMahale444
plavousrcu je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:31I sta onda? Ode u drugi klub? Vi se ponasate ko nepismeni fakincici. Igrac ima ugovor, zivi od toga sa svojom porodicom. Neki kuci imaju djecu, neki guraju roditelje. Sta vi mislite, eto nemamo plate, ne znamo hoce li nas sa porodicom sutra iz stana istjerati i mi cemo igrati i ponssati se kao da je sve super. Halo, nije film sa sretnim krajem nego realan zivot. I jos pride skriva se kada ide na trening da ga kakav nafurani klinjo ne bi sarafcigerom malo rasjekao. Nekad se pitam ima li vas vecina svoje dinare ili jos zivite od pomoci roditelja. Jeste li bili ikad u situaciji da je zivotna egzistencija vssa i vase porodice ugrozena?
To jeste ali idi u javnost reci tako i tako i prebaci loptu gdje treba. Igraci nemaju volje jer im se duguje ovi iz uprave nemaju za kifle i vozdra.
Znaci pljuvao se misimovic, pljuje se amar, pljuju se igraci i niko drugi.
Ni drugi uposlenici, ni savez, ni bilo ko ili sta drugo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Gasalu se kao sudi na osnovu 3 utakmice. U prvoj protiv Radnika asistirao, protiv Olimpika namjestio zicer i na kraju akcije Veselinovic nabio loptu daleko preko gola. U trecoj utakmici prisiljen da igra na istoj strani sa Blazevicem.
5 nebitnih utakmica je do kraja sezone, daj do kraja sansu Gasalu, Kulasinu, Durakovicu, stavi Nikolu Milicevica na go, stavi Subasica umjesto Stilica itd, daj da vidimo koliko djeca mogu. Ako se 1 odmah pokaze mi smo na dobitku..
5 nebitnih utakmica je do kraja sezone, daj do kraja sansu Gasalu, Kulasinu, Durakovicu, stavi Nikolu Milicevica na go, stavi Subasica umjesto Stilica itd, daj da vidimo koliko djeca mogu. Ako se 1 odmah pokaze mi smo na dobitku..
Rukometni klub Vardar je osvojio Ligu prvaka bez 6 plata ali ti momci su profesionalci. Odigrali su srcano do kraja, osvojili LP, na ljeto su pronasli top evropske klubove.
Tako to rade sportisti a nasi nazovi igraci to rade klosarski.
Tako to rade sportisti a nasi nazovi igraci to rade klosarski.
-
- Kontakt:
Nadoci ce ti jedan igrac za sljedecu sezonu sigurno tako. Ali kome vazit Brkoo, kad od toga nema nista.Brkooo je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:35Gasalu se kao sudi na osnovu 3 utakmice. U prvoj protiv Radnika asistirao, protiv Olimpika namjestio zicer i na kraju akcije Veselinovic nabio loptu daleko preko gola. U trecoj utakmici prisiljen da igra na istoj strani sa Blazevicem.
Gledam sada komentare, 14 igraca ugovor istice i to nema vecine njih koji su zajebali Bog sami zna koliko bodova da su na listi sto se ugovora tice... Od Blazevica, Stilica, Kosorica, cak ni Veselog eeeeejjjj
Treba igrati svaku do kraja i ne treba mu A reci, ali danas je Gasal bio najgori. Bojo je ponekad primi pa je brzo vrati njima, a ovaj je nije mogao ni primiti. Subasic je danas licio na fudbalera. Obavezno da igraju on i Gasal, pa i Durakovic. Kulasin je nesto bio povrijedjen, pa da vidimo koliko mogu.Brkooo je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:35Gasalu se kao sudi na osnovu 3 utakmice. U prvoj protiv Radnika asistirao, protiv Olimpika namjestio zicer i na kraju akcije Veselinovic nabio loptu daleko preko gola. U trecoj utakmici prisiljen da igra na istoj strani sa Blazevicem.
Jači od ratova, režima i partija !!!!
Svima se duzno al niko nigdje nece da ide. A zasto ? Znaju da ce sve ovo naplatiti i da nigdje drugo ne nogu imati ko u Zelji. Kad skontas da ovakav Meša ima 5 milja dovoljno ti bude sve...
Ne mogu oni svi odjednom igrati, ali ih raspodijeliti. I ovako cemo 5 primiti od Borca zamisli onda kad bi samo mladji igrali. Traume. Vec protiv Sirokog podmladiti malo sastav. Stilic, Bekric, Kosoric, Alispahic, Lendric, Veselinovic na klupu. Od njih 1 ili dva mogu igrati u zavisnosti gdje zatreba neko ozbiljniji npr. u sredini Mesa, Celikovic nazad sa Ikicem.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- plavousrcu
- Kontakt:
Da, ali ti momci su na banci svaki imali nekoliko stotina hiljada eura. Ne moze se porediti. Zecu ne vjerujem da je frka sto se kasni, ali Ikicu jeste.
- MocMahale444
Slovenački ''kralj banana'' spreman je u Željezničar uložiti veliki novac.
Zovi bananamena da ulozi u majmune.
Sportske saznaju: Jedan od najbogatijih Bosanaca na svijetu novi sponzor Željezničara
uprava napolje

Zovi bananamena da ulozi u majmune.
Sportske saznaju: Jedan od najbogatijih Bosanaca na svijetu novi sponzor Željezničara

uprava napolje
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Prošlo je vrijeme kad je epitet radničkog kluba nešto značilo, barem na terenu. Bojim se scenarija hajduka u hrvatskoj, koji ima jaču bazu i tradiciju od naše, a gazi ga ko iole malo više para uloži.
Mi bez nekog investitora i mijenjanja statuta, uz pritisak na vlast da se donese zakon o sportu, možemo samo preživljavat i čekati možda da protivnici budu u još goroj situaciji, što je teško očekivati.
Pitari polahko idu prema dominaciji i sa vijetnamskim parama, uz pare od europe koje će biti iz godine u godinu veće, nam bježe sve dalje. Režimski klubovi, zrinjski i borac će ostati stabilni ili jači, te široki i velež uz pomoć lokalaca postaju klubovi koji imaju jači temelj od nas za naredne godine.
Jedino alternativno rješenje koje ja vidim, dok se ne riješe primarna koja sam gore naveo, jeste škola fudbala i jesu juniori od kojih bi eventualno mogli zaradjivati, jer valjda ima još djece koja vole želju i koja hoće da naprave nešto u karijeri.
Zato uprava neka se baci u mijenjanje statuta i traženje nekog arapa s parama, a baka ili ko već bude šef neka se zarovi po juniorima u cijelom gradu i napravi selekciju, koja će se kalit sljedeću godinu i biti na minimalcu. Pa da onda i mi imamo razloga biti eventualno strpljivi. Sve ostalo, na kraće staze i dovodjenje polovnjaka iz cijelog regiona, nam se samo moze obiti od glavu.
Umjesto bake bi ja stavio joldića ko šefa jer se dovoljno iskalio i nek pravi brat selekciju, a od iskusnijih ostaviti 4-5 igraca iz ove postave koji bi mogli dati doprinos.
Mi bez nekog investitora i mijenjanja statuta, uz pritisak na vlast da se donese zakon o sportu, možemo samo preživljavat i čekati možda da protivnici budu u još goroj situaciji, što je teško očekivati.
Pitari polahko idu prema dominaciji i sa vijetnamskim parama, uz pare od europe koje će biti iz godine u godinu veće, nam bježe sve dalje. Režimski klubovi, zrinjski i borac će ostati stabilni ili jači, te široki i velež uz pomoć lokalaca postaju klubovi koji imaju jači temelj od nas za naredne godine.
Jedino alternativno rješenje koje ja vidim, dok se ne riješe primarna koja sam gore naveo, jeste škola fudbala i jesu juniori od kojih bi eventualno mogli zaradjivati, jer valjda ima još djece koja vole želju i koja hoće da naprave nešto u karijeri.
Zato uprava neka se baci u mijenjanje statuta i traženje nekog arapa s parama, a baka ili ko već bude šef neka se zarovi po juniorima u cijelom gradu i napravi selekciju, koja će se kalit sljedeću godinu i biti na minimalcu. Pa da onda i mi imamo razloga biti eventualno strpljivi. Sve ostalo, na kraće staze i dovodjenje polovnjaka iz cijelog regiona, nam se samo moze obiti od glavu.
Umjesto bake bi ja stavio joldića ko šefa jer se dovoljno iskalio i nek pravi brat selekciju, a od iskusnijih ostaviti 4-5 igraca iz ove postave koji bi mogli dati doprinos.
Vidi, pisao sam već jednom danas da smatram kao prvo da igrači u potpunosti zaslužuju plate iako igraju loše.
Prvo upravo jer i oni imaju svoje živote i znam da neki od njih imaju recimo rate kredite koje moraju plaćat , a nema plate.
Drugi razlog što smatram da mora im se dat plata je to što nisu oni sami sebe doveli u klub i nisu sami sebi dali te ugovore tako da moraš isplatit, yebiga koliko god se zayebo što si neke od njih doveo.
Treće, ne želim da Željo bude ciganski i seljački klub sa politikom neisplaćivanja plata.
Četvrto, šalje se vrlo ružna poruka potencijalnim pojačanjima koja odustanu od dolaska u Želju kad čuju da su neredovne plate.
Ali nema opravdanja da 12 zaredom ne dobiješ. Nema tog koji će me uvjerit suprotno. Pa samo eto jednom da su stistli zube i iz inata dobili pa da čovjek kaže ali ovo je dno dna. Pa rijetko kojoj ekipi u historiji lige je ovo pošlo za rukom, a bilo ih je koje su bile i u većim finansijskim gownima od nas. Pa nismo mi jedina ekipa u ligi koja je bez plata, a nikom od tih se nije desio ovakav niz. A upravo od tih ekipa kojim kasne plate nas je nedavno klepila. Ovo je sramota da ne može biti veća i nema te sile koja će oprat igrače za ovo iako nije isključivo njihova krivica.
Ušli su zvanično u historiju Želje kao prva generacija u 100 godina postojanja kluba koja ima ovoliko dug niz pobjede. I taj rekord su postigli na stogodišnjicu.
Izvitine igrači što ne možete pobjediti, nije do vas, do nas navijaca je. Dabogdo zarađivali ovako kako igraju, propali svi od golmana do napadača.plavousrcu je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:31I sta onda? Ode u drugi klub? Vi se ponasate ko nepismeni fakincici. Igrac ima ugovor, zivi od toga sa svojom porodicom. Neki kuci imaju djecu, neki guraju roditelje. Sta vi mislite, eto nemamo plate, ne znamo hoce li nas sa porodicom sutra iz stana istjerati i mi cemo igrati i ponssati se kao da je sve super. Halo, nije film sa sretnim krajem nego realan zivot. I jos pride skriva se kada ide na trening da ga kakav nafurani klinjo ne bi sarafcigerom malo rasjekao. Nekad se pitam ima li vas vecina svoje dinare ili jos zivite od pomoci roditelja. Jeste li bili ikad u situaciji da je zivotna egzistencija vssa i vase porodice ugrozena?
Ovdje da obezbijedi egzistenciju? U najsiromašnijoj državi u Evropi? U ligi gdje nikad nijedan tim nije igrao grupnu fazu? E baš su igračine, kad su ovdje dogurali.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- TMmanija2012
- Kontakt:
Meni je najzalivije sto cemo luzerima isplatiti plate i haram im svaka marka koju dobiju 

@Ljoze brate ne ganjamo vise rezultat. 5 nebitnih utakmica je pred nama. Nema smisla vise gurati Alispahica, Veselinovica, Stilica, Bekrica itd. Oni su se obrukali za vijeke vijekova. Priredili su nam epsko brukanje za stoti rodjendan kluba..LjoZee je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:42Ne mogu oni svi odjednom igrati, ali ih raspodijeliti. I ovako cemo 5 primiti od Borca zamisli onda kad bi samo mladji igrali. Traume. Vec protiv Sirokog podmladiti malo sastav. Stilic, Bekric, Kosoric, Alispahic, Lendric, Veselinovic na klupu. Od njih 1 ili dva mogu igrati u zavisnosti gdje zatreba neko ozbiljniji npr. u sredini Mesa, Celikovic nazad sa Ikicem.
Ovo je idealna sansa za mlade igrace. Nemamo nikakav rezultatski imperativ. Daj stavi Milicevica na go, mali je jako talentovan, ima visinu, ima sve predispozicije za golmana. Daj umjesto mrtvog Alispahica stavi Durakovica, mali nije nesto brz ali ima sut bolji od vecine igraca u nasoj ligi. Kulasin(krilo) je prebrz i igra sa obje noge. Gasala nastavi forsirati. Subasica stavi umjesto Stilica. Daj da probamo sa mladima u ovih 5 kola, 1 samo 1 ako se pokaze to je ogroman dobitak za narednu sezonu a ako se vise njih pokaze to je fenomenalno. Zamisli da Kulasin zabije u 5 utakmica 2 gola, pa to je ko statistika Veselinovica u 2 sezone, taj Veselinovic za 1 gol po sezoni uzima mjesecno cca 5 hiljada KM..
Zbog forsiranja gerijatrije i naseg glupog razmisljanja on je mlad, ne zna a Eric, Veselinovic, Alispahic, Kosoric su kao iskusniji i lafo bolji smo dosli u ovu sadasnju situaciju. I onda ima ljudi koji komentarisu gdje ces staviti Nikolu na go, premlad je, pogrijesit ce, najbolje onda da nastavimo sa Ericem, Mufticem, Fejzicem, oni ne grijese i imaju sjajan potencijal i dobru perspektivu, al u qrcu..
-
- Kontakt:
Kulašin ce bit igrac.Brkooo je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:59@Ljoze brate ne ganjamo vise rezultat. 5 nebitnih utakmica je pred nama. Nema smisla vise gurati Alispahica, Veselinovica, Stilica, Bekrica itd. Oni su se obrukali za vijeke vijekova. Priredili su nam epsko brukanje za stoti rodjendan kluba..LjoZee je napisao/la: ↑01 maj 2021, 23:42Ne mogu oni svi odjednom igrati, ali ih raspodijeliti. I ovako cemo 5 primiti od Borca zamisli onda kad bi samo mladji igrali. Traume. Vec protiv Sirokog podmladiti malo sastav. Stilic, Bekric, Kosoric, Alispahic, Lendric, Veselinovic na klupu. Od njih 1 ili dva mogu igrati u zavisnosti gdje zatreba neko ozbiljniji npr. u sredini Mesa, Celikovic nazad sa Ikicem.
Ovo je idealna sansa za mlade igrace. Nemamo nikakav rezultatski imperativ. Daj stavi Milicevica na go, mali je jako talentovan, ima visinu, ima sve predispozicije za golmana. Daj umjesto mrtvog Alispahica stavi Durakovica, mali nije nesto brz ali ima sut bolji od vecine igraca u nasoj ligi. Kulasin(krilo) je prebrz i igra sa obje noge. Gasala nastavi forsirati. Subasica stavi umjesto Stilica. Daj da probamo sa mladima u ovih 5 kola, 1 samo 1 ako se pokaze to je ogroman dobitak za narednu sezonu a ako se vise njih pokaze to je fenomenalno. Zamisli da Kulasin zabije u 5 utakmica 2 gola, pa to je ko statistika Veselinovica u 2 sezone.
Zbog forsiranja gerijatrije i naseg glupog razmisljanja on je mlad, ne zna a Eric, Veselinovic, Alispahic, Kosoric su kao iskusniji i lafo bolji smo dosli u ovu sadasnju situaciju. I onda ima ljudi koji komentarisu gdje ces staviti Nikolu na go, premlad je, pogrijesit ce, najbolje onda da nastavimo sa Ericem, Mufticem, Fejzicem, oni ne grijese i imaju sjajan potencijal i dobru perspektivu, al u qrcu..
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Laudrup, mamonelafo i 42 gosta.