FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 02 maj 2021, 12:37

Mamba21 je napisao/la:
02 maj 2021, 12:02
Ma nemoguće da se duguje 6 plata, znači nema šanse. 6 mjeseci da niko marke ne dobije, to je prosto nemoguće. Koja bi budala bila u klubu da nema 6 mjeseci ništa da jede. Niko pojma nema, samo se nagađa
Kako ke nemoguce? Evo dokazi. Sjeti se da nas je Veselinovic tuzio krajem godine. Disciplinska komisija NSBiH rješavajući zahtjev za izvršenje i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka igrača Mladena Veselinovića protiv FK Željezničar, kojim se traži isplata dugovanja na osnovu člana 110. Disciplinskog pravilnika NSBiH, ovim putem traži očitovanje od FK Željezničar u vezi sa isplatom finansijskih dugovanja prema igraču Mladenu Veselinoviću u iznosu od 27.689,50 KM” – piše u službenom glasniku NSBiH. Ova objava je u decembru, znaci decembar nije uracunat. Ovdje imamo duga pet plata po nekih 5.500. Imas decembar i jos cetiri mjeseca ove godine. Ako smo isplatili 3 plate od dolaska novog predsjednika onda dodjemo do toga da si ti u pravu. Nije sest nego sedam i usli smo u osmu.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 02 maj 2021, 12:42

LjoZee je napisao/la:
02 maj 2021, 12:14
elevenblues je napisao/la:
02 maj 2021, 12:02
Ispasce da ih branim zivotom, jok, samo kazem opet energiju trosimo u pogresnom pogresnom pravcu i zato jesmo saucescnici ovog potopa najveceg kluba u drzavi.
Ne bih rekao da je pogresan iz razloga sto i on donosi pare. Oni sve fini, fini pa nam izbise Evropu, vise love od m:tel-a, vjerovatno i sponzore neke koje bi privukao zbog Evrope. Zato i kazem ili idi u strajk, odbij trenirati radi sta god ili igraj normalno i obezbijedi klubu prihode svojim rezultatima pa ce i navijaci imati razumijevanja za tebe, dati ti podrsku i slicno. Ti svoje odradis i onda nema tenzija, ne brukas se preko portala, niko te ne dira.
perodeformero je napisao/la:
02 maj 2021, 12:04
Pa moze se i za navijace reci ili se pobunite vec jednom ili prestanite da ko pickice lelemudate po internetu. Ja da sam igrac jednog jedinog feninga nikad nikome ne bih poklonio niti ga se odrekao, ta sadaka mentalitet je i doveo Zelju na ovaj nivo, uz onaj vec legendarni svaciji i niciji. Nevjerovatno da stotine hiljada ljudi gleda i osluskuje sta ce neko drugi iz te gomile da uradi, eto to je danas Zeljo, valjda ce neko, valjda ima neko, trebao bi neko, cjo kad ih neko safata
Pisao sam jutros. Mislim da nemas sta navijacima reci. Kad ima neka opcija podrze, naglasili su i da nisu za ove i ovaj nacin rada, ali to je sve sto mogu. Ne mogu oni puskom natjerati ljude da udju u UO ili da sada pisu "Uprava napolje" kad na pitanje "ko ce ih zamijeniti?" nemaju ni konkretna imena niti bilo kakve opcije. To je do ljudi koji mogu biti dio UO zbog svoje financijske stabilnosti, znanja i ostalog, a ne zele.
Moderor si ali kontradiktoran. Navijaci ne mogu puskom natjerati a Amar moze? Kakvu moc ima taj covjek. Jos ih natjera puskom i onda ga otjeraju :rol:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 maj 2021, 12:42

Raonffa je napisao/la:
02 maj 2021, 12:36
perodeformero je napisao/la:
02 maj 2021, 12:27
Kako nemas, svrha i obaveza navijaca jeste pravljenje pritiska na raznorazne nacine i oko zelenog terena i oko kluba, danas da dovedes nekoga sa strane reci ce da Zeljeznicar uopste nema navijace, za razliku od npr. Veleza koji kao da ih ima milione.
A šta mogu navijači uraditi, ne kontam? Da napravimo žiro račun i svi uplaćujemo koliko ko može pa da se isplati igračima plata? Ili da se okupi 5 hiljada navijača ispred prostorija kluba pa da skandiraju "Uprava napolje" (koja bi svakako otišla davnih dana da postoji bilo ko ko želi da je naslijedi), ili da se igračima noge polome u gradu, a ni od tog nemaš ništa u konačnici.

Ali da se sa igračima treba malo popitati, zaista treba, ono Štilićevo jučerašnje ponašanje na Koševu je blago rečeno sramotno.
To je to. Stoji i ovo sto @perodeformero pise, ali puno vise krivim ljude koji mogu, koji su u tim vodama i ovo gledaju onako bez da reaguju nego obicne navijace.

I ovo sto kazes za Stilica apsolutno stoji. Tri penala su fulili Bekric i Stilic u ovoj polusezoni i to na kakav nacin odvratan. Bukvalno ostecuju klub kad god dobiju priliku i to dvojica koja se kunu u taj isti klub. Nerealno.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 maj 2021, 12:48

plavousrcu je napisao/la:
02 maj 2021, 12:42
Moderor si ali kontradiktoran. Navijaci ne mogu puskom natjerati a Amar moze? Kakvu moc ima taj covjek. Jos ih natjera puskom i onda ga otjeraju :rol:
Kako sam kontradiktoran? Pricam o ovom momentu sad. Da je bilo ko htio Ceric ne bi bio predsjednik sigurno. Razloge sto tada nisu htjeli, a nece ni sad znaju ti ljudi. Da li je to zbog Amara, razlicitih struja i odnosa, dugova, straha sto nema prihoda, manjka zelje da posude svoj novac i trud ne znam.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 02 maj 2021, 12:51

Ma htjeli mi priznati ili ne ali ovo je kapitulacija, trenutno nemamo nikakav izlaz.

Mi smo kao klub postali nezdrava sredina, atmosfera je uzasna. Sa svim ovim problemima koji je to investitor koji ce doci i upumpati svoje pare u trenutno stanje
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 02 maj 2021, 12:53

Aha, kontam te. Ne moze niko puskom nikog natjerati da udje u Upravni odbor osim Amara komandosa. Redenik metaka, kalasnjikov i od stana do stana. Sve ih natjerao da udju u UO. Nestalo mu municije pa ga nogirali.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 02 maj 2021, 12:56

WOLF20 je napisao/la:
02 maj 2021, 12:51
Ma htjeli mi priznati ili ne ali ovo je kapitulacija, trenutno nemamo nikakav izlaz.

Mi smo kao klub postali nezdrava sredina, atmosfera je uzasna. Sa svim ovim problemima koji je to investitor koji ce doci i upumpati svoje pare u trenutno stanje
Nije, samo ne radimo nista da se izvadimo iz govana. Koliko je juce smo trebali imati neku komisiju koja ce se baviti pregovorima sa kandidatima za kupnju pomocnog terena. Evo imamo dva nova rukovodioca Skupstine, vjerujemo im. Nece oni gledati svoj dzep.

dibidus1921
Kontakt:

Post Postao/la dibidus1921 » 02 maj 2021, 12:57

Eldar sehic najlosiji Zeljin bek iza rata.. strasno
S JUGA SE PJESMA ORI, BORI SE ŽELJO BORI !

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 maj 2021, 13:00

dibidus1921 je napisao/la:
02 maj 2021, 12:57
Ocigledno nije za beka. Nije to ni igrao u mladjim uzrastima.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 02 maj 2021, 13:03

Tristan10 je napisao/la:
02 maj 2021, 13:00
Ima utakmica u nogama a sve losiji. Glavni krivac za poraz juce. Nama s foruma se ne bi onako igrac uvalio kao njemu Fanimo.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 02 maj 2021, 13:03

Tristan10 je napisao/la:
Nije on za ozbiljnog fudbala
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 maj 2021, 13:06

O čemu mi pričamo ? Niko se ne oglašava iz Kluba ni o čemu
Rezultati ? Plate ? Stanje sa skupštinom ? Naznake nekih promjena ?

Bojim se ako se nešto drastično ne promijeni i ako u klub ne uđe neki novac pod hitno mislim da ćemo doživiti potpuni krah.

U narednin sezonama u startu srezati razmišljanja o bilo kakvoj borbi za trofeje i titule !

Oko plata možemo nagađat u utorak je licenciranje za narednu sezonu i evropska takmičenja tako da ćemo znat da li je izmireno ili ne ..
mosa lošmi stićko tit-ula!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 02 maj 2021, 13:10

Promjene koje bi malo bezbolnije prošle su se morale prošlo ljeto. Sada šta god da se desi nama predstoji par godina borbe za opstanak u ligi i borbe za život samog kluba. Zakasnili smo i to je jasno svima. Jedina opcija da se ovo prevazidje odmah je da se nadje budala koja će kupiti ovaj klub i istresti u njega 10-ak miliona odmah.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 02 maj 2021, 13:12

Stilicu jesmo li mi navijaci zasluzili takav odnos?

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 02 maj 2021, 13:12

1921boy je napisao/la:
02 maj 2021, 13:06
O čemu mi pričamo ? Niko se ne oglašava iz Kluba ni o čemu
Rezultati ? Plate ? Stanje sa skupštinom ? Naznake nekih promjena ?

Bojim se ako se nešto drastično ne promijeni i ako u klub ne uđe neki novac pod hitno mislim da ćemo doživiti potpuni krah.

U narednin sezonama u startu srezati razmišljanja o bilo kakvoj borbi za trofeje i titule !

Oko plata možemo nagađat u utorak je licenciranje za narednu sezonu i evropska takmičenja tako da ćemo znat da li je izmireno ili ne ..
Igraci i strucni stab su potpisali reprogram. Nece biti problema za licencu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 maj 2021, 13:14

Nemas vlasnika
Neces da pravis ustupke glumis narodni klub
Nema evrope
Pandemija te syebala, nemas posjete
Nema posjete odma manje sponzora i para od marketinga

U prevodu NEMA PARA a iz prazne ne puca...

Sve ostalo su price za malu djecu. Svacije krivice ima, ali glavna poenta je da klub ovakav kakav jeste njje odrziv vise. Pandemija je to samo ubrzala.

Ja ne znam sta pojedini ocekuju od bilo koga...da ti neko da 10miliona i kaze halalolsum?

Ja ne mirisem nikako londonca od prvog dana, ali sta hocete...da on badzak ili neko nastampaju para u podrumu?
=\_1921_/=

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 maj 2021, 13:18

WOLF20 je napisao/la:
02 maj 2021, 13:03
Tristan10 je napisao/la:
Samo kazem da mu to nije primarna pozicija, i da se ocigledno ne snalazi u toj ulozi. Vidilo se to i na pripremnim utakmicama vise puta da uzasno ispada. Islo se na tu varijantu da nam godinama fali lijevi bek, i onda posto je mlad i mogao bi imati neki potencijal, da je vrijedno ici tim pravcem. Ocigledno nije. Ali govoriti da nista ne zna ili da nije imao ikakav potencijal je glupost kad je bio jedan o boljih igraca juniorima, jos je bio mladji od ostalih.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 02 maj 2021, 13:20

Nama je Prva liga FBiH skorija realnost nego bilo šta drugo,tužno ali istinito...

PointBlank
Kontakt:

Post Postao/la PointBlank » 02 maj 2021, 13:28

Tristan10 je napisao/la:
02 maj 2021, 13:18
WOLF20 je napisao/la:
02 maj 2021, 13:03
Tristan10 je napisao/la:

Samo kazem da mu to nije primarna pozicija, i da se ocigledno ne snalazi u toj ulozi. Vidilo se to i na pripremnim utakmicama vise puta da uzasno ispada. Islo se na tu varijantu da nam godinama fali lijevi bek, i onda posto je mlad i mogao bi imati neki potencijal, da je vrijedno ici tim pravcem. Ocigledno nije. Ali govoriti da nista ne zna ili da nije imao ikakav potencijal je glupost kad je bio jedan o boljih igraca juniorima, jos je bio mladji od ostalih.
Davno sam pisao ovdje post da mi nije jasno sto neko ne proba opciju Milicevic-Sehic. Milicevic na beka, Sehic na krilo i eto ga.

Obojca vole potegnuti naprijed, a relativno su ok nazad.. nemas jednog dobrog, stavi tu dvojcu, poduplaj stranu i eto ga. Losiji od Veselog ne mogu biti, a bolji su zajedno, nego jedan sam na vjetrometini
Zadnja izmjena: PointBlank, dana/u 02 maj 2021, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 02 maj 2021, 13:32

Ove sedmice se MORA desiti ODLAZAK gotovo sve strukture kluba. Napraviti Plavi plenum koji Ce okupiti sve Željovce na jednom mjestu i gdje Ce se pokrenuti novi koraci. Ostalo je NULA.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], DinGospo21, Sarun i 45 gostiju.