Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Swanfilter
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Swanfilter » 18 feb 2021, 16:22

NerminFatic je napisao/la:
18 feb 2021, 14:26
Fakat je cudno da tecno prica taj americki-engleski street language a takve gramaticke greske pravi! Crni Jusufe!
Sta to sad napisa, Allaha ti dragog ...

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 21 feb 2021, 23:29

ja zaista ne mogu da vjerujem sta ovaj momak radi na drustvenim mrezama :roll: i dalje sam u soku kakve rasprave vodi po fb komentarima

svaka mu cast na kosarkaskom uspjehu ali je teska seljacina
Kad’ jednom prodje sve...

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 feb 2021, 23:45

NerminFatic je napisao/la:
18 feb 2021, 14:26
Fakat je cudno da tecno prica taj americki-engleski street language a takve gramaticke greske pravi! Crni Jusufe!
Pa "we was" i jest ghetto izraz. :D

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 22 feb 2021, 00:15

meni su na poslu kad sam doso vamo, govorili da pricam ko da sam iz ghetta :mrgreen: reko sta cu kad sam s ilidze

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 26 feb 2021, 14:44

McCollum, Nurkic Set To Be Evaluated In Early March

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 feb 2021, 09:07

vidim da su nakon nekoliko dobri tekmi zaredali poraze, ovako bi im bilo u svakoj 'ozbiljnoj' tekmi protivnika bez nurkica i mccoluma.
ne moze jedan igrac sve sam i koliko god mi bili subjektivni, cj je puno bitniji jer uz njega dame moze malo i odmoriti, ovako ce ga unistiti do play offa, ako ga i izbore. Uz njih dvojicu, play of je sigurica.

nurkic je 'samo' 3. igrac ove ekipe, ofanzivno i ne pretjerano bitan-poenterski, ali se od njega ocekuje njegova dobra defanziva, koju nazalost nije pokazao u povratku na parket. Sada ce morati dosta jace i bolje, u sta i ne sumnjam, mogao bi ovaj odmor bas dobro doci i da se forma tempira za play off.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 27 feb 2021, 09:55

babino je napisao/la:
27 feb 2021, 09:07
vidim da su nakon nekoliko dobri tekmi zaredali poraze, ovako bi im bilo u svakoj 'ozbiljnoj' tekmi protivnika bez nurkica i mccoluma.
ne moze jedan igrac sve sam i koliko god mi bili subjektivni, cj je puno bitniji jer uz njega dame moze malo i odmoriti, ovako ce ga unistiti do play offa, ako ga i izbore. Uz njih dvojicu, play of je sigurica.

nurkic je 'samo' 3. igrac ove ekipe, ofanzivno i ne pretjerano bitan-poenterski, ali se od njega ocekuje njegova dobra defanziva, koju nazalost nije pokazao u povratku na parket. Sada ce morati dosta jace i bolje, u sta i ne sumnjam, mogao bi ovaj odmor bas dobro doci i da se forma tempira za play off.
Polahko, evo za dvije sedmice mozda bude donesena odluka o povratku na parket obojice. Bar CJ bi im pomogao, iako on zbog prirode povrede nije mogao trenirati a Juka veci dio jeste.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 feb 2021, 19:50

Sabonis na All Star, ja ne bi dao Nurkića ni za Sabonisa i Turnera zajedno.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 feb 2021, 22:20

Drape je napisao/la:
27 feb 2021, 19:50
Sabonis na All Star, ja ne bi dao Nurkića ni za Sabonisa i Turnera zajedno.
nurkic onakav kakav je bio u sezoni kad je slomio nogu, okej, tad se o njemu pricalo kao o nekome ko je oko top 5 centara u ligi, iza jokica, embiida, kat-a i goberta, a onda je tu bilo par centara koje su dijelile nijanse, zapravo, to je bilo samo pitanje "preferiranja", nista drugo

medjutim, nurkic je ove sezone igrao katastrofalno, sabonis je bio mnogo bolji, turner je takodjer bio bolji, a interesantno je da su obojica neki mix cetvorke i petice, niti jedan nije stopostotno centar kao nurkic, a nurkic s takvim igracima uvijek ima problema

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 feb 2021, 00:05

Ne bi mi Juku dali ni za Jokica, iako je momak trenutno svemirski brod za njega. Sabonis je primjer kosarkasa koji je maksimalnim trudom i posvecenoscu (s pravom) stekao ogromno postovanje u najjacoj ligi svijeta. Nurkiceve predispozicije jesu daleko bolje, ali ga je Litvanac rutinski izdominirao u medjusobnom sudaru neposredno prije njegove povrede (a i nekoliko puta u ranijim utakmicama), a mi vjecno mozemo pametovati i vrtiti u krug pricu o tim predispozicijama. Brojke ne pokazuju sve, ali pokazuju puno toga, a one koje Sabonis trenutno ima u nba, Nurkic vjerovatno nikad nece imati.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 28 feb 2021, 00:21

Ghuraba je napisao/la:
28 feb 2021, 00:05
Ne bi mi Juku dali ni za Jokica, iako je momak trenutno svemirski brod za njega. Sabonis je primjer kosarkasa koji je maksimalnim trudom i posvecenoscu (s pravom) stekao ogromno postovanje u najjacoj ligi svijeta. Nurkiceve predispozicije jesu daleko bolje, ali ga je Litvanac rutinski izdominirao u medjusobnom sudaru neposredno prije njegove povrede (a i nekoliko puta u ranijim utakmicama), a mi vjecno mozemo pametovati i vrtiti u krug pricu o tim predispozicijama. Brojke ne pokazuju sve, ali pokazuju puno toga, a one koje Sabonis trenutno ima u nba, Nurkic vjerovatno nikad nece imati.
Bolji je Nurkic u medjusobnim. I timski rezultat i individualni nastupi. 6-3 u oba segmenta u Jusufovu korist.

https://www.landofbasketball.com/games_ ... abonis.htm

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 feb 2021, 01:14

TheChief je napisao/la:
28 feb 2021, 00:21
Bolji je Nurkic u medjusobnim. I timski rezultat i individualni nastupi. 6-3 u oba segmenta u Jusufovu korist.

Poenta mog posta nije isla u tom smjeru. Prvo, Sabonis je mladji i kasnije je dosao u ligu. Drugo, jedan dobar period je ulazio s klupe. Trece, i kad je pocinjao meceve - cesto je igrao cetvorku. Sramota bi bilo za Nurkica da je ta komparacija otisla u korist Domantasa.

Medjutim, ovaj momak konstantno napreduje. Izborio se za ozbiljnu ulogu u timu, ima veliku minutazu, uzima ogroman broj suteva po mecu, procenti su mu odlicni, prosjek poena, skokova i asistencija takodjer itd, itd. Dok nas Jusuf izadje na parket i glumi nekakvog vrhunskog dodavaca, glupira se i nece da uzima otvorene suteve, ovaj se hladno izborio za lidera u ekipi koja ima sasvim respektabilan roster. Na stranu sto ocigledno fizicki nije bio dovoljno spreman, dok ovaj doslovno grize parket. Kad ce Nurkic biti prvi u ekipi po minutazi, poenima, skokovima, treci u asistencijama...?!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 28 feb 2021, 01:31

Ghuraba je napisao/la:
28 feb 2021, 01:14
TheChief je napisao/la:
28 feb 2021, 00:21

Poenta mog posta nije isla u tom smjeru. Prvo, Sabonis je mladji i kasnije je dosao u ligu. Drugo, jedan dobar period je ulazio s klupe. Trece, i kad je pocinjao meceve - cesto je igrao cetvorku. Sramota bi bilo za Nurkica da je ta komparacija otisla u korist Domantasa.

Medjutim, ovaj momak konstantno napreduje. Izborio se za ozbiljnu ulogu u timu, ima veliku minutazu, uzima ogroman broj suteva po mecu, procenti su mu odlicni, prosjek poena, skokova i asistencija takodjer itd, itd. Dok nas Jusuf izadje na parket i glumi nekakvog vrhunskog dodavaca, glupira se i nece da uzima otvorene suteve, ovaj se hladno izborio za lidera u ekipi koja ima sasvim respektabilan roster. Na stranu sto ocigledno fizicki nije bio dovoljno spreman, dok ovaj doslovno grize parket. Kad ce Nurkic biti prvi u ekipi po minutazi, poenima, skokovima, treci u asistencijama...?!
Sezona povrede:
3 strijelac
1 skakac
3 asistent
1 bloker
Portland 3. na Zapadu.

Skoro isto je i u ostalim sezonama u Portlandu.

Da i Sabonis igra sa napadacima poput Lillarda i CJa sigurno ne bi bio prvi strijelac. ;)

Jusuf je sigurno kvalitetniji igrac od Sabonisa.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 feb 2021, 02:00

Nurkic iz balona od prosle sezone je bolji kosarkas od Sabonisa, ali Nurkic iz ove sezone je losiji od Sabonisa. Domet mu je sigurno veci, ali nek se ne cudi ako Litvanac uzme 10-ak miliona vise u njihovim sljedecim ugovorima. Nacin na koji je igrao u ovoj sezoni mu definitivno nece donijeti zeljeni ugovor, a ovaj ce uzeti ogromne pare s 22-12-6 (uz preko 55% za dva i 35% za tri).

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 28 feb 2021, 02:06

Ne znam kako mu je domet veći ako je Sabonis već 2x All-Star, šta je to max Nurku? DPOY? MVP? Nurk je kvalitetniji kad je spreman a to je rijetkost. Mislim da većinu ljudi koji prate NBA pitaš koga bi željeli u timu 90% bi odgovorilo Sabonis jer the best ability is availability
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 feb 2021, 02:23

Pa dobro, Nurkic definitivno u svojoj najboljoj noci moze doprinijet timu mnogo vise od Sabonisa na svom najvecem nivou. Nurkic u formi je defanzivna zvijer, odlican dodavac i solidna opcija u napadu, te nema mnogo visokih igraca u ligi, koji su korisniji od takvog Nurkica. Medjutim, kao sto kazes, Nurkicu je najveci problem kontinuitet, pa nakon toga i zdravlje. On cak i kad je zdrav ima problem odigrat 10+ meceva na nivou u komadu.

Sada se treba sto bolje pripremit, te ostavit fenomenalan utisak nakon povratka na teren. Nisam bas siguran oko ugovora. Da li njemu POR moze vec ovo ljeto ponudit produzenje ili?

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 28 feb 2021, 09:53

Najvaznije da oporavk tece dobro, vratio se brzo u Portland i sada treba cekati skori povratak na parket. Nadam se za dvije sedmice.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 feb 2021, 11:52

nurkic je od rookie sezone, pa do posljednje tekme koju koju je odigrao portland, od mogucih 524 tekme u regularnoj sezoni, odigrao njih 330, dakle, propustio je 194 tekme, dakle skoro dvije i po sezone

kad je rijec o playoff-u, od mogucih 30 tekmi (sve s portlandom), nastupio je u njih 10, fakticki je propustio dva playoff-a zbog povreda (prvi zbog manje frakture noge, a drugi vec znamo, s tim sto je u prvom playoff-u pokusao igrati i odigrao je jednu tekmu, no, samo 17 min)

a u ona dva playoff-a kad je bio zdrav, anthony davis ga je unistio i kad sve ovo lijepo zbrojis i upakujes, bude ti jasno zasto nece biti cudno ako nurkicev novi ugovor (da, moze mu biti ponudjena ekstenzija ovog ljeta) bude ponovo "mali"... dakle, osim peha zvanog zdravlje, a i anthony davis mu je na neki nacin peh, jer je moguce top 5 igrac u ligi i najgori moguci matchup za nurkica, nije sam sebi pomogao

playoff kad je portland otisao u konferencijsko finale, bio je strasna prilika za nurkica da ga sav nba svijet primjeti, jer ekipe protiv kojih je portland igrao (okc, denver, gsw) su ekipe protiv kojih je nurkic igrao svoju najbolju kosarku i uopste ne sumnjam da bi izdominirao taj playoff, no, jbg

nurkic je sam rekao da ima porodicne probleme, to objasnjava zasto je nespreman dosao u trening kamp (al bez obzira na to, neprofesionalno i nedopustivo je u takvom stanju doci u trening kamp) i zasto je lose izgledao na terenu, jednim dijelom zbog lose fizicke spreme, a drugim dijelom jer nije bio fokusiran na kosarku... mozemo se samo nadati da ce sad kad se vrati, biti u mnogo boljem psihofizickom stanju i da ce zaigrati svoju najbolju kosarku, jer iskren da budem, bilo mi je tuzno gledati kako portland koristi nurkica kao role player-a, a ne kao treceg najboljeg igraca

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 01 mar 2021, 21:34

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 01 mar 2021, 21:44

Igracina i covjek.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.