Ali se ne busaju u prsa i nemaju nerealne ambicije. Imaju koliko toliko planski sklopljen tim, sa manje vise redovnim primanjima, kvalitetnim trenerom i nemaju toliki pritisak. Vidjet cemo kako ce izgledati naredne sezone. Meni ovih par godina rade odmjereno i pametno.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Jači od ratova, režima i partija !!!!
jes samo ce neko dobiti ime na stadionu koji ce bit najmoderniji na Balkanu ne možeš očekivati da ce ti neko kupiti ime za stadion a on sam poluzavrsen , sjever kao vasar izgleda sa vana, istok 2/3 nezavrsene , jug botanicka basta i kliziste u najavi , i zapad po potrebama nasim nedostojan kluba tesko je očekivati da ti neko za to da pare da se reklamise na taj nacinCunami87 je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:59"Stadion Pampas, što je postao općeprihvaćen naziv s obzirom na naziv lokacije na kojoj se nalazi, neće se, međutim, još dugo tako zvati. Osijekova nogometna arena bit će po mnogo toga jedinstvena u Hrvatskoj, a i prva će u službenom nazivu nositi ime glavnog sponzora. Pregovori su, doznajemo, pred zaključenjem, i preostalo je tek službeno potpisati već dogovoreno. Zasad neimenovana tvrtka kupit će prava na ime Osijekova stadiona na dulje vremensko razdoblje, navodno na čak deset godina. Prodajom imena stadiona klub će, ako ne u cijelosti, a onda u dobroj mjeri i pokriti troškove njegove izgradnje"plavousrcu je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:38Da, i to sam "ponudio" kao rjesenje. Samo mi smo vec digli takva dva kredita a bojim se s obzirom na ekonomsku situaciju da cemo veoma brzo biti bez sredstava da izmirujemo kredit i normalno funkcionisemo. Iskreno nisam optimista ni za te prostore pa i kad se obnove. Vecu bi vrijednost imali kada bi se na prostoru pomocnog podigao jedan trzni centar sa hotelom. Ipak i ovo sto kazes je rjesenje.Cunami87 je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:31
Dignes kredit od nekih 3.00000 sa hipotekom,izmiris obaveze po osnovi glavnog poreznog duga,to je nekih 1.60000,porezna uprava donosi rjesenje o otpisu zateznih kamata,ostatak na ova trenutna dugovanja radnoj zajednici i dobavljacima,osposobljavanju poslovnih prostora istocne tribine....
Jako zanimljivo
e da je zavrsen stadion druga bi ss prica pricala onda bi svako isao da preko krova ide npr. ovako il bhtelecom arena
Sigurno je pozitivna prica, ali dosta je i do srece. Ljudi uvjek zaboravljaju dozu srece u sportu. Npr ako si gledao Zrinjski - Velez, Zrinjski je igrackim kvalitetom barem 30% jaca ekipa od Veleza, ali te nekad ne ide. I onda se desi da ekipe koje imaju slabiji igracki kadar imaju bolju sezonu. Evo npr Radnik je cini mi se 2 super sezone imao. Ne kazem da su klub kao Radnik koji nema taj potencijal sredine, ali Velez nema nesto da moze ozbiljno napraviti u kontinuitetu.Ritamreda je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:10Ali se ne busaju u prsa i nemaju nerealne ambicije. Imaju koliko toliko planski sklopljen tim, sa manje vise redovnim primanjima, kvalitetnim trenerom i nemaju toliki pritisak. Vidjet cemo kako ce izgledati naredne sezone. Meni ovih par godina rade odmjereno i pametno.
Evo koliko god se pljuvali ovi paraziti u klubu, ipak ovo nema veze s njim a to kaze sljedece:
Saznajemo da je Porezna uprava FBiH u februaru ove godine u Željezničaru internom kontrolom ustanovila dugovanja od skoro miliona KM u periodu od 2007. do 2010. godine pa je moguće da je upravo to razlog zbog kojeg su dugovi povećani.
Eto Miske je dovodio poreznu, revizije, picke materine i sad se kao ovo pojavljuje?
Znaci pored pandemije, navijača i prihoda, sad se kao naprasno nalazi dug prije 13godina. I to samo nama, ovo nema u pm.
Saznajemo da je Porezna uprava FBiH u februaru ove godine u Željezničaru internom kontrolom ustanovila dugovanja od skoro miliona KM u periodu od 2007. do 2010. godine pa je moguće da je upravo to razlog zbog kojeg su dugovi povećani.
Eto Miske je dovodio poreznu, revizije, picke materine i sad se kao ovo pojavljuje?
Znaci pored pandemije, navijača i prihoda, sad se kao naprasno nalazi dug prije 13godina. I to samo nama, ovo nema u pm.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
e jeboga ga dan i Misimović vise kako ti se da kao jugo verglati jedno te isto stalno ono cudo veliko da je drzava tj porezna odlucila nesto retroaktivno da naplati ni prvi ni zadnji al posto su kod nas u prošlosti sve radili po ps-u za očekivati je jos ovakvih plavih koverata od porezneBenderrr je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:28Evo koliko god se pljuvali ovi paraziti u klubu, ipak ovo nema veze s njim a to kaze sljedece:
I na sve ovo nazovi naši navijači našeg najtrofejniji trenera nazivaju grobar klub i kakve sve bljuvotine se pišu danima i mjesecima. Uzas
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
i da nadam se da ce porezna kod nas biti na sedmicnoj bazi u provjerama jer to je jedini nacin da nam dodje iz guzice u glavu da se mora poštovati zakon i poslovati po njemu
ono jedan mirso siljak za ove je florentino perez da mi je to neko rekao prije dvije godine rekao bi mu paša ti nisi dobre glave
ono jedan mirso siljak za ove je florentino perez da mi je to neko rekao prije dvije godine rekao bi mu paša ti nisi dobre glave
proviri malo u javnost i svakodnevnicu i vidi sta ljudi govore o njemu jedno 80% ljudi mu govore i gore stvari nego sto se ovdje pišu jel ti shvacas da zbog njegovog odabira "igraca" nije se niko dobio vec pola godine
drugi najgori rezultat i niz u 100 godina kluba pljuvacina je mala stvar sta je zasluzio
Znaci nije sudija kriv sto nismo dobili Olimpik na Grbavici? Je li samo u ovome slucaju do igraca, trenera ili do sudije. Da si imao normalno sudjenje, uopste se ne bi ni pisalo o najduzem nizu ili sta vec. Samo da si imao normalno sudjenje utakmice.Robust je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:43proviri malo u javnost i svakodnevnicu i vidi sta ljudi govore o njemu jedno 80% ljudi mu govore i gore stvari nego sto se ovdje pišu jel ti shvacas da zbog njegovog odabira "igraca" nije se niko dobio vec pola godine
drugi najgori rezultat i niz u 100 godina kluba pljuvacina je mala stvar sta je zasluzio
-
- Kontakt:
Ma jest on gospodin za Velez, ali je nezakonito stekao novac kojim raspolaze, al ok ne bi realno ni mene zanimalo da upumpava pare u moj klub, ali nije jedini, oni imaju 10 ljudi u klubu gdje pojedinac unese u klub vise nego cijela nasa uprava zajedno.Ritamreda je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:56Gazda Hasic je dingospo. Upumpava i napravio je nesto sto lici na sistem. Ako neko zna nekog slicnog da je davao novac Zelji da mu statuu napravimo ispred Istoka.elevenblues je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:49Stas se na Velez ugledat, gazda se obogatio na kriminalu, clanovi uprave sve jaki ljudi gdje svaki pojedinav mjesecno pumpa 10.000€ u klub.
Mi imamo online predjsednika s druge strane koji je za pola godine sredio dvije start up firme i safari klub u Gani.
Mislio sam da ovo necu reci, ali velika greska je Misimovic. Trebali smo se nadograditi, reorganizovati, a ne onako ljude otjerati. Dzaba sve, ali greska kad se sve sabere. Ali eto ko je mogao zamisliti ovakav sunovrat.
Naravno da je greska, kad neko garantuje vlastitom imovinom u ozbiljnim procesima za klub i kad iz svog dzepa baci cifru nije mala stvar, sace ova garda Amarova o kamatama, jos da se tih zakonskih 7% nije vratilo u klub prica bi pila vode.
Ako oni unose tolike pare, sto im onda igra Zvonic? Pa od njega su i Ikic i Miletic individualno bolji igraci. Fakticki nemaju ni ti jednog igracinu za ovu ligu, nego imaju ekipu prosjecnih igraca, koji imaju dobro sezonu isto kao sto su nekad neki drugi klubovi imali. Zato me i cudi, ako tolike lovatore imaju kao sto se pise, gdje su im igraci.elevenblues je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:51Ma jest on gospodin za Velez, ali je nezakonito stekao novac kojim raspolaze, al ok ne bi realno ni mene zanimalo da upumpava pare u moj klub, ali nije jedini, oni imaju 10 ljudi u klubu gdje pojedinac unese u klub vise nego cijela nasa uprava zajedno.Ritamreda je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:56Gazda Hasic je dingospo. Upumpava i napravio je nesto sto lici na sistem. Ako neko zna nekog slicnog da je davao novac Zelji da mu statuu napravimo ispred Istoka.elevenblues je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:49Stas se na Velez ugledat, gazda se obogatio na kriminalu, clanovi uprave sve jaki ljudi gdje svaki pojedinav mjesecno pumpa 10.000€ u klub.
Mi imamo online predjsednika s druge strane koji je za pola godine sredio dvije start up firme i safari klub u Gani.
Mislio sam da ovo necu reci, ali velika greska je Misimovic. Trebali smo se nadograditi, reorganizovati, a ne onako ljude otjerati. Dzaba sve, ali greska kad se sve sabere. Ali eto ko je mogao zamisliti ovakav sunovrat.
Naravno da je greska, kad neko garantuje vlastitom imovinom u ozbiljnim procesima za klub i kad iz svog dzepa baci cifru nije mala stvar, sace ova garda Amarova o kamatama, jos da se tih zakonskih 7% nije vratilo u klub prica bi pila vode.
koliko god da se vadili i govorili sudije krive krivci su najveci medju nama u nasem klubu ne moze me niko uvjeriti da zbog sudske krivice bili smo nesposobni 12 utakmica uzeti nije to dvije tri nego 12 i to smo igrali i protiv najgorih ekipa u ligi et primjer olimpika prvi put te zeznuo sudija a mjesec dana poslije isto si ga popusioTristan10 je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:46Znaci nije sudija kriv sto nismo dobili Olimpik na Grbavici? Je li samo u ovome slucaju do igraca, trenera ili do sudije. Da si imao normalno sudjenje, uopste se ne bi ni pisalo o najduzem nizu ili sta vec. Samo da si imao normalno sudjenje utakmice.Robust je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:43proviri malo u javnost i svakodnevnicu i vidi sta ljudi govore o njemu jedno 80% ljudi mu govore i gore stvari nego sto se ovdje pišu jel ti shvacas da zbog njegovog odabira "igraca" nije se niko dobio vec pola godine
hocu reci selekcija nam je katastrofalna da je amar birao na forumu vise bi smisla imalo ovo sve nego ove igracine sto igraju
nama je fejzic koji je ljudina i majstor pesa branio dosta tekmi da bi postao trener golmana i to je ocajno branio

Jel ti razmisljas kako ljudi pišu ili imas svoj mozak. Napravio te najtrofejnijim klubom, napravio los niz i nazivaš ga grobar kluba zbog toga? Grobar kluba zato sto smo loše igrali i zbog toga je dobio nogu?Robust je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:43proviri malo u javnost i svakodnevnicu i vidi sta ljudi govore o njemu jedno 80% ljudi mu govore i gore stvari nego sto se ovdje pišu jel ti shvacas da zbog njegovog odabira "igraca" nije se niko dobio vec pola godine
Predlažem ti da koristiš svoj mozak a ne mozak ljudi tamo nekih.
by KANA
by KANA
-
- Kontakt:
Trose koliko imaju, a imaju sasvim dovoljno da dizu klub polako na svim nivoima, smanjuju dug, grade stadion, sire omladinski pogon, pojacavaju apetite i u PL, pa ce skoro pa friski iz federalne u Evropu ove godine.Tristan10 je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:55Ako oni unose tolike pare, sto im onda igra Zvonic? Pa od njega su i Ikic i Miletic individualno bolji igraci. Fakticki nemaju ni ti jednog igracinu za ovu ligu, nego imaju ekipu prosjecnih igraca, koji imaju dobro sezonu isto kao sto su nekad neki drugi klubovi imali. Zato me i cudi, ako tolike lovatore imaju kao sto se pise, gdje su im igraci.elevenblues je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:51Ma jest on gospodin za Velez, ali je nezakonito stekao novac kojim raspolaze, al ok ne bi realno ni mene zanimalo da upumpava pare u moj klub, ali nije jedini, oni imaju 10 ljudi u klubu gdje pojedinac unese u klub vise nego cijela nasa uprava zajedno.Ritamreda je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:56
Gazda Hasic je dingospo. Upumpava i napravio je nesto sto lici na sistem. Ako neko zna nekog slicnog da je davao novac Zelji da mu statuu napravimo ispred Istoka.
Ok. Sa tobom vise nema smisla pisati, ako ne mozes da vidis da te je sudija zaklao samo protiv Olimpika, na svom terenu. Sama ta utakmica nebi uopste dala prostor takvim kao ti da pises neke stvari. Ali tebi je ocigledno veca radost da Zeljo gubi sa Amarom na klupi. Sta je sa utakmicom u Tuzli protiv Tuzla City? To je bilo fer? Sta je sa ofside golovom protiv Slobode u Tuzli?Robust je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:55koliko god da se vadili i govorili sudije krive krivci su najveci medju nama u nasem klubu ne moze me niko uvjeriti da zbog sudske krivice bili smo nesposobni 12 utakmica uzeti nije to dvije tri nego 12 i to smo igrali i protiv najgorih ekipa u ligi et primjer olimpika prvi put te zeznuo sudija a mjesec dana poslije isto si ga popusioTristan10 je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:46Znaci nije sudija kriv sto nismo dobili Olimpik na Grbavici? Je li samo u ovome slucaju do igraca, trenera ili do sudije. Da si imao normalno sudjenje, uopste se ne bi ni pisalo o najduzem nizu ili sta vec. Samo da si imao normalno sudjenje utakmice.Robust je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:43
proviri malo u javnost i svakodnevnicu i vidi sta ljudi govore o njemu jedno 80% ljudi mu govore i gore stvari nego sto se ovdje pišu jel ti shvacas da zbog njegovog odabira "igraca" nije se niko dobio vec pola godine
hocu reci selekcija nam je katastrofalna da je amar birao na forumu vise bi smisla imalo ovo sve nego ove igracine sto igraju
nama je fejzic koji je ljudina i majstor pesa branio dosta tekmi da bi postao trener golmana i to je ocajno branioto je taj cirkus na koji mislim jer svi gone negdja a niko nema pojma gdje
![]()

Ako je to tebi fer, onda uredu.
haj nauci se citirati nekoga sa mozgom i bez vrijedjanjaBenderrr je napisao/la: ↑11 maj 2021, 01:00Jel ti razmisljas kako ljudi pišu ili imas svoj mozak. Napravio te najtrofejnijim klubom, napravio los niz i nazivaš ga grobar kluba zbog toga? Grobar kluba zato sto smo loše igrali i zbog toga je dobio nogu?Robust je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:43proviri malo u javnost i svakodnevnicu i vidi sta ljudi govore o njemu jedno 80% ljudi mu govore i gore stvari nego sto se ovdje pišu jel ti shvacas da zbog njegovog odabira "igraca" nije se niko dobio vec pola godine
Predlažem ti da koristiš svoj mozak a ne mozak ljudi tamo nekih.

@elevenblues. Sasvim ok, imaju finu pricu, i rade u skladu sa mogucnostima, to je ispravno i to ja postujem. Ali nemoj samo pisati o nekim lovatorima i mega parama, kad im se ne moze da vidi po igrackom kadru. Ni blizu.
jes evo udaram se sve nogom u guzicu od srece jer klub za koji navijam se blamira iz sedmice u sedmicu mozda ti to ne kontas jer si vani al biti navijac Željezničara sad u sarajevu je biti kao gubavac nema debila koji te ne prcaTristan10 je napisao/la: ↑11 maj 2021, 01:02Ok. Sa tobom vise nema smisla pisati, ako ne mozes da vidis da te je sudija zaklao samo protiv Olimpika, na svom terenu. Sama ta utakmica nebi uopste dala prostor takvim kao ti da pises neke stvari. Ali tebi je ocigledno veca radost da Zeljo gubi sa Amarom na klupi. Sta je sa utakmicom u Tuzli protiv Tuzla City? To je bilo fer? Sta je sa ofside golovom protiv Slobode u Tuzli?Robust je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:55koliko god da se vadili i govorili sudije krive krivci su najveci medju nama u nasem klubu ne moze me niko uvjeriti da zbog sudske krivice bili smo nesposobni 12 utakmica uzeti nije to dvije tri nego 12 i to smo igrali i protiv najgorih ekipa u ligi et primjer olimpika prvi put te zeznuo sudija a mjesec dana poslije isto si ga popusio
nama je fejzic koji je ljudina i majstor pesa branio dosta tekmi da bi postao trener golmana i to je ocajno branioto je taj cirkus na koji mislim jer svi gone negdja a niko nema pojma gdje
![]()
Ako je to tebi fer, onda uredu.
ono koliko god te sudija prcao to ne moze opravdanje biti da 12 tekmi odradis kao najveci klocevi

-
- Kontakt:
Trose koliko imaju, a imaju sasvim dovoljno da dizu klub polako na svim nivoima, smanjuju dug, grade stadion, sire omladinski pogon, pojacavaju apetite i u PL, pa ce skoro friski iz federalne u Evropu ove godine.Tristan10 je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:55Ako oni unose tolike pare, sto im onda igra Zvonic? Pa od njega su i Ikic i Miletic individualno bolji igraci. Fakticki nemaju ni ti jednog igracinu za ovu ligu, nego imaju ekipu prosjecnih igraca, koji imaju dobro sezonu isto kao sto su nekad neki drugi klubovi imali. Zato me i cudi, ako tolike lovatore imaju kao sto se pise, gdje su im igraci.elevenblues je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:51Ma jest on gospodin za Velez, ali je nezakonito stekao novac kojim raspolaze, al ok ne bi realno ni mene zanimalo da upumpava pare u moj klub, ali nije jedini, oni imaju 10 ljudi u klubu gdje pojedinac unese u klub vise nego cijela nasa uprava zajedno.Ritamreda je napisao/la: ↑10 maj 2021, 23:56
Gazda Hasic je dingospo. Upumpava i napravio je nesto sto lici na sistem. Ako neko zna nekog slicnog da je davao novac Zelji da mu statuu napravimo ispred Istoka.
A da imaju love imaju, Hasic je jedan od najjacih privatnika u drzavi, ostatak uprave sve uspjesni privatnici, nema uhljeba u klubu.
S druge strane kod nas imas upravu koju je okupio trener, budzetiranje nam nije najjaca strana, trosimo ono sto nemamo, dize se kredit za kreditom, nadaju se prodaji Dzeke ili dobroj lutriji u Evropi, pa se place po medijima kako nemamo nafake i para. Igracima se duzno 7 plata, dolazi online predsjednik i za dvije godine zavrsi dva studentska projekta i saradnju s klubom iz Gane.
A za razliku od Veleza polazna tacka je dosta bolja bila ovoj upravi na celu s Amarom, imali su gotov stadion, pomocni, teren, uredjen sistem koji su trebali nastaviti primjenjivati, ali ali...
Btw sjecate li se cija delegacija je bila u posjetu nasem klubu prije par godina dok su igrali u federalnoj kako bi preuzeli odredjene smjernice i uredjenje kluba ?
Koje doveo najboljeg predsjednika ikad u Zelju Misimovica ako moze odgovor?elevenblues je napisao/la: ↑11 maj 2021, 01:08Trose koliko imaju, a imaju sasvim dovoljno da dizu klub polako na svim nivoima, smanjuju dug, grade stadion, sire omladinski pogon, pojacavaju apetite i u PL, pa ce skoro friski iz federalne u Evropu ove godine.Tristan10 je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:55Ako oni unose tolike pare, sto im onda igra Zvonic? Pa od njega su i Ikic i Miletic individualno bolji igraci. Fakticki nemaju ni ti jednog igracinu za ovu ligu, nego imaju ekipu prosjecnih igraca, koji imaju dobro sezonu isto kao sto su nekad neki drugi klubovi imali. Zato me i cudi, ako tolike lovatore imaju kao sto se pise, gdje su im igraci.elevenblues je napisao/la: ↑11 maj 2021, 00:51
Ma jest on gospodin za Velez, ali je nezakonito stekao novac kojim raspolaze, al ok ne bi realno ni mene zanimalo da upumpava pare u moj klub, ali nije jedini, oni imaju 10 ljudi u klubu gdje pojedinac unese u klub vise nego cijela nasa uprava zajedno.
A da imaju love imaju, Hasic je jedan od najjacih privatnika u drzavi, ostatak uprave sve uspjesni privatnici, nema uhljeba u klubu.
S druge strane kod nas imas upravu koju je okupio trener, budzetiranje nam nije najjaca strana, trosimo ono sto nemamo, dize se kredit za kreditom, nadaju se prodaji Dzeke ili dobroj lutriji u Evropi, pa se place po medijima kako nemamo nafake i para. Igracima se duzno 7 plata, dolazi online predsjednik i za dvije godine zavrsi dva studentska projekta i saradnju s klubom iz Gane.
A za razliku od Veleza polazna tacka je dosta bolja bila ovoj upravi na celu s Amarom, imali su gotov stadion, pomocni, teren, uredjen sistem koji su trebali nastaviti primjenjivati, ali ali...
Btw sjecate li se cija delegacija je bila u posjetu nasem klubu prije par godina dok su igrali u federalnoj kako bi preuzeli odredjene smjernice i uredjenje kluba ?
by KANA
by KANA