FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kako sad to,zar nema neka opcija da je stadion nas po isteku zakupa ako ulozimo ona sredstva koja smo se obavezali i dovedemo stadion do 4. kategorije??
Mjesecima su pravnici pregovarali i pripremali sporazum, o svemu je obaviješten Nam. Sumnjam da i on nije sa svojim ljudima pregledao ugovor, da mu nije odgovarao nebi sigurno pristao. Bez njega nisu mogli potpisati sigurno.Red1946 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:16.
jako loše su završili finansijski dio Ugovora o Zakupu. Ovo sam ranije danas napisao. Trebalo je ići na pravičnu naknadu, po završetku ugovora za uložena sredstva, obzirom da je sama Općina rekla da samo ulazi u dubiozu sa Stadionom, ali naši teletabisi umjesto da izvuću maximum , ponašali se kao pijani milioneri... Ali što očrkivati od seljančice iz Siminog hana sa diplomom prestižnog Stanforda, ops nekog koledža u Omeriki čemeriki...
A posebna priča je član 51. i 52. Ugovora o Zakupu, gdje sve prelazi po prestanku Zakupa u vlasništvo Općine. Znači to da pored 4.000KMMM mjesečno, odnosno 4.000x12x30, i sva ulaganja za Vlasnika propadaju i prelaze u Vlasništvo Općine.
Jedina nada Vlasnika je da će u periodu Zakupa IZVUĆI uloženi novac. Ende![]()
![]()
![]()
- Hordanjezla1987
- Kontakt:
I ko da tim parama raspolaze ,neki novi rumeni da polovni materijal kupi haha ...Saban123 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 20:34Nek otvore tako račun za stadion, mislim da bismo mogli nakupiti veliku količinu u odnosu na koju smo se obavezali, a sigurno bi bilo i većih donacija.Tatamata1946 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 20:13Evo prijedlog jedan da se svaki mjesec organizuje placanje Koseva ali online
Prvi cu svaki mjesec uplatiti 10 KM. Mislim da nas ima jos takvih 400 koji cemo platiti po cenera npr. i tako barem pokriti tih 4000 mjesecno sto je dogovoreno za stadion.
Ali online jer nemam ja ni vremena ni zivaca ici u Titovu a cener je nista za vecinu
Ispade mi forumasi bolji u marketingu.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Pozdrav braco novi sam,ali ne mogu a da ne napisem da neki pojedini pitari objavljuju poruke podrske i navijaju sutra za smradove s Grbavice javno... a ti isti smradovi izjavljuju bolje Zrinja nego cigani i da ne pricam dalje o rivalitetu. Gledajte svoju guzicu prvo da mi dobijemo, a dabogda borac dobio 10 0 i ponizio NASE NAJVECE RIVALE !!!! DOZOVI SE PITARU
Dobro došao, ne podržavamo mi Želju zbog Želje već zbog sebe tako da sutra će biti dosta pitara koji će biti uz kone, btw i sa patriotske strane draži su mi oni nego banjalučani.kucica je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:36Pozdrav braco novi sam,ali ne mogu a da ne napisem da neki pojedini pitari objavljuju poruke podrske i navijaju sutra za smradove s Grbavice javno... a ti isti smradovi izjavljuju bolje Zrinja nego cigani i da ne pricam dalje o rivalitetu. Gledajte svoju guzicu prvo da mi dobijemo, a dabogda borac dobio 10 0 i ponizio NASE NAJVECE RIVALE !!!! DOZOVI SE PITARU
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
-
- Kontakt:
Ma borac dobija na grbavici, davali podršku ili ne isto je.
- forza_juve
- Kontakt:
Evo ja prvi kažem da Bog da Željo dobio sutra pa me se yebe šta će ko reći. Kako god da pobijedi, koliko god zayebavali da smo za njih navijali to će proći a nama puno znači. Ako ima kakav dogovor sa Borcem onda sigurno neće ni nabiti želju jer dosta im i 1:0.
Kažem opet neka pobijedi Željo i yebe me se šta ko kaže i šta su oni izjavljivali.
Mi imamo trku za titulu oni su sedmi, mi smo ih mlatnuki zadnji derbi, titulom se sve mijenja i zato kažem neka Željo pobijedi i manite se principa nekih
Kažem opet neka pobijedi Željo i yebe me se šta ko kaže i šta su oni izjavljivali.
Mi imamo trku za titulu oni su sedmi, mi smo ih mlatnuki zadnji derbi, titulom se sve mijenja i zato kažem neka Željo pobijedi i manite se principa nekih
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Zato se ne blamirajte, pojedini.bordobijeli je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:42Ma borac dobija na grbavici, davali podršku ili ne isto je.
- FKS -
-
- Kontakt:
Normalno da zelimo da zeljeznicar dobije sutra al nema od tog nista, lagana je to pobjeda Borca.forza_juve je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:43Evo ja prvi kažem da Bog da Željo dobio sutra pa me se yebe šta će ko reći. Kako god da pobijedi, koliko god zayebavali da smo za njih navijali to će proći a nama puno znači. Ako ima kakav dogovor sa Borcem onda sigurno neće ni nabiti želju jer dosta im i 1:0.
Krenulo se je sa prićom o koncesiji, a završilo na zakupu. Veliki minus.fks74 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:30Mjesecima su pravnici pregovarali i pripremali sporazum, o svemu je obaviješten Nam. Sumnjam da i on nije sa svojim ljudima pregledao ugovor, da mu nije odgovarao nebi sigurno pristao. Bez njega nisu mogli potpisati sigurno.Red1946 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:16.
jako loše su završili finansijski dio Ugovora o Zakupu. Ovo sam ranije danas napisao. Trebalo je ići na pravičnu naknadu, po završetku ugovora za uložena sredstva, obzirom da je sama Općina rekla da samo ulazi u dubiozu sa Stadionom, ali naši teletabisi umjesto da izvuću maximum , ponašali se kao pijani milioneri... Ali što očrkivati od seljančice iz Siminog hana sa diplomom prestižnog Stanforda, ops nekog koledža u Omeriki čemeriki...
A posebna priča je član 51. i 52. Ugovora o Zakupu, gdje sve prelazi po prestanku Zakupa u vlasništvo Općine. Znači to da pored 4.000KMMM mjesečno, odnosno 4.000x12x30, i sva ulaganja za Vlasnika propadaju i prelaze u Vlasništvo Općine.
![]()
![]()
I sada NAM dotira klub sa par miliona eura godišnje da bi preživjeli, dakle nismo finansijski isplativi i pokriveni trenutno.
Za pokrivenost je potrebno igrati makar grupne faze KL, a poslije i grupne faze EL.Također je potrebno i drastično poboljšati rad Akademije, kako bi mogli plasirati ih na eu tržište, ali tu je uvjet titule i vrhunske prezentacije u KL, EL, ILI kvalama Lige šampiona. Potrebni su mnogo kvalitetniji ljudi od ovih trenutnih u Upravi za ovaj korak. Potrebno je dovesti i platiti 3-4 vrhunska igrača(CF, AM, CB) i to platiti, što podrazumjeva i dobrog trenera, sa kojim bi imali šansu za sve ovo u smislu takmičarskog uspjeha.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //
Stadion je naš tj. nakon 20 godina održavanja mi imamo pravo zatražiti od općinskog suda dodjelu stadiona u trajno vlasništvo. 10 godina razlike je razmaka jer možda mi nećemo htjeti da uzmemo stadion pod svoje vlasništvo. Nakon 20 godina održavanja sami ćemo vidjeti i procjeniti da li je klub dovoljno sposoban i stabilan da preuzme i prava na vlasništvo. Za takvo što ćemo imati deset godina roka.
Ljudi o tome ne razmišljaju ali ako bismo iz bilo kojih razloga bili u stečaju, a u Bosni, svijetu i posebno bosanskom fudbalu svašta se može desiti, onda bi nama godilo da nemamo stadion u svom vlasništvu jer bi se u stečajnu masu ušao i cijeli stadion pa bi onda znalo biti i da ćemo ostati bez krova nad glavom. U ovoj situaciji stadion se vraća općini i mi i dalje možemo igrati na stadionu.
Ljudi o tome ne razmišljaju ali da je predat stadion sada u vlasništvo FK Sarajeva to jeste de facto u vlasništvo Nama on bi mogao da proda stadion ili ga na neki drugi način iskoristi, recimo stavljanjem hipoteke nad stadion, kako bi izvukao svoje pare iz kluba. Ovako je ipak osigurano dugoročno ulaganje u klub.
Ima još razloga, barem tri, ali po meni su ta dva glavna.
Ljudi o tome ne razmišljaju ali ako bismo iz bilo kojih razloga bili u stečaju, a u Bosni, svijetu i posebno bosanskom fudbalu svašta se može desiti, onda bi nama godilo da nemamo stadion u svom vlasništvu jer bi se u stečajnu masu ušao i cijeli stadion pa bi onda znalo biti i da ćemo ostati bez krova nad glavom. U ovoj situaciji stadion se vraća općini i mi i dalje možemo igrati na stadionu.
Ljudi o tome ne razmišljaju ali da je predat stadion sada u vlasništvo FK Sarajeva to jeste de facto u vlasništvo Nama on bi mogao da proda stadion ili ga na neki drugi način iskoristi, recimo stavljanjem hipoteke nad stadion, kako bi izvukao svoje pare iz kluba. Ovako je ipak osigurano dugoročno ulaganje u klub.
Ima još razloga, barem tri, ali po meni su ta dva glavna.
Znači suma sumarum šuknuo nam ga Srki Mandić ovim ugovorom. Skinuo nas sa opštinske sise 30godina, plaćamo kiriju, obavezni smo uložiti 10 miliona i na kraju stadion vraćamo Općini bez mogućnost otkupa 1/1. Tu eventualno može profitirati investitor. Interes kluba definitivno nije zadovoljen. Podstanari smo i dalje klasični. Fuj.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- forza_juve
- Kontakt:
1.72 na bet 365 kvota na Borac, uplatiš 5 joja i eto finog bajramluka. Ja iskreno ne smijem i ne vjerujem Borcu, sutra počinje prvo prosipanje bodovabordobijeli je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:45Normalno da zelimo da zeljeznicar dobije sutra al nema od tog nista, lagana je to pobjeda Borca.forza_juve je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:43Evo ja prvi kažem da Bog da Željo dobio sutra pa me se yebe šta će ko reći. Kako god da pobijedi, koliko god zayebavali da smo za njih navijali to će proći a nama puno znači. Ako ima kakav dogovor sa Borcem onda sigurno neće ni nabiti želju jer dosta im i 1:0.

❤️1946❤️
Ponovo ponavljam, bez Nama ništa nebi mogli potpisati, ako je on dao zeleno svjetlo onda je udure. Neće čovjek bez veze baciti lovu, da on tako radi baš bi bio milioner.Red1946 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:46Krenulo se je sa prićom o koncesiji, a završilo na zakupu. Veliki minus.fks74 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:30Mjesecima su pravnici pregovarali i pripremali sporazum, o svemu je obaviješten Nam. Sumnjam da i on nije sa svojim ljudima pregledao ugovor, da mu nije odgovarao nebi sigurno pristao. Bez njega nisu mogli potpisati sigurno.Red1946 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:16
.
![]()
![]()
I sada NAM dotira klub sa par miliona eura godišnje da bi preživjeli, dakle nismo finansijski isplativi i pokriveni trenutno.
Za pokrivenost je potrebno igrati makar grupne faze KL, a poslije i grupne faze EL.Također je potrebno i drastično poboljšati rad Akademije, kako bi mogli plasirati ih na eu tržište, ali tu je uvjet titule i vrhunske prezentacije u KL, EL, ILI kvalama Lige šampiona. Potrebni su mnogo kvalitetniji ljudi od ovih trenutnih u Upravi za ovaj korak. Potrebno je dovesti i platiti 3-4 vrhunska igrača(CF, AM, CB) i to platiti, što podrazumjeva i dobrog trenera, sa kojim bi imali šansu za sve ovo u smislu takmičarskog uspjeha.
Eto gore objasnio sam. Ne povodite se za ljudima koji ne znaju da postoji hijerarhija pravnih propisa a kamoli šta više.Zeko87 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:48Znači suma sumarum šuknuo nam ga Srki Mandić ovim ugovorom. Skinuo nas sa opštinske sise 30godina, plaćamo kiriju, obavezni smo uložiti 10 miliona i na kraju stadion vraćamo Općini bez mogućnost otkupa 1/1. Tu eventualno može profitirati investitor. Interes kluba definitivno nije zadovoljen. Podstanari smo i dalje klasični. Fuj.
Koja je razlika između ove ponude i Ajnadžićeve? Koja je bila bolja za FKS?Arnelv52 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:54Eto gore objasnio sam. Ne povodite se za ljudima koji ne znaju da postoji hijerarhija pravnih propisa a kamoli šta više.Zeko87 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:48Znači suma sumarum šuknuo nam ga Srki Mandić ovim ugovorom. Skinuo nas sa opštinske sise 30godina, plaćamo kiriju, obavezni smo uložiti 10 miliona i na kraju stadion vraćamo Općini bez mogućnost otkupa 1/1. Tu eventualno može profitirati investitor. Interes kluba definitivno nije zadovoljen. Podstanari smo i dalje klasični. Fuj.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Kakav bolan marketing ti treba, da bi navijac kluba kupio ulaznicu sa prve zvanicne utakmice na svom stadionu, i to protiv zelje.
De ba, ne opravdavajte da vasu ljubav prema klubu moraju bilbordi tjerati da istu pokazete.
Mogu shvatiti ako je neka tekma, nesta, da se poveca broj gledalaca, al ovo... Haloo 784 navijaca koja zele historijsku ulaznicu....
Kakvo svaljivanje na marketing... Ako mi nemamo dvije milje(i to je malo) da bez icega ode i da klubu 10KM... Yebes ti nas.
Dokazali smo da nemamo. A zelimo da znamo i odredjujemo kako ce NAM da radi.
De ba, ne opravdavajte da vasu ljubav prema klubu moraju bilbordi tjerati da istu pokazete.
Mogu shvatiti ako je neka tekma, nesta, da se poveca broj gledalaca, al ovo... Haloo 784 navijaca koja zele historijsku ulaznicu....
Kakvo svaljivanje na marketing... Ako mi nemamo dvije milje(i to je malo) da bez icega ode i da klubu 10KM... Yebes ti nas.
Dokazali smo da nemamo. A zelimo da znamo i odredjujemo kako ce NAM da radi.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa nisi je mogao kupiti uopšte pola prvog dana, sve su živo fulili 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
U centrali SDA je jos uvijek potresnoRed1946 je napisao/la: ↑15 maj 2021, 21:16.
![]()
![]()

Citas sta red pise ili slusati sta Ajnadjic prica, isto ti dodje.
Opet se upali par forumasa na spin sda i njihovih poltrona.
Morteme nije akcija trajala 1 dan pa da kazes i opravdas, akcija je trajala 10 dana. Pritom, dobio si zelju. I opet mrka kapa.
Trenutno korisnika/ca: miguelramos, Proximic, skoJaa i 51 gost.