FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Njemu treba dobar i pokretan napadac koji osim sto zna igrati treba znati i razmisljati sta ce ovaj uraditi,ovako Kojasevic po utakmici minimalno 5 lopti nabija u prostor na koje niko ne ide a lopte su savrsene ali to malo ko razumije na terenu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
samosarajvo je napisao/la:Mislim da bi mi mogli obezbjediti lagano 3 mjesto kad bi doveli 3 pojacanja. U svakom redu po jednog.
Na bekovima smo solidni,mozda jedan stoper,jedan vezni koji bi zamjenio dzakmica,igrac njegovog tipa i napadac pod hitno ! ! !
Za purica znam da je dobar samo nisam siguran sta igra. krilo cini mi se. Eto kad bi nam dosao Puric,Stoper,Vezni i napadac ( ovdje ne mislim na obucu koji mi je fkt drag vec na nekog mladjeg igraca koji moze igrat 90 minuta jer se obuca ubio za djokera zadnjih pola sata )
Sta vi mislite bi li K. Handzic mogao zamjenit Dzakmica ? ?
pa kad bi dobio pravu priliku,zasto ne...jer ono sto je dosad odigrao ima prolaz,mada i on zna ponekad malo vise peljati loptu.A ovo za Purica mi vise ide na zivce,hoce li ili nece potpisati:?
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!
Po meni prvo sto treba uraditi je produziti sa Torlakom jel taj momak suti niti se buni niti koji klinac,niti se spominjao da ce negdje,niti se nesto uzdizao niti nista,samo igra i tisu...a njemu ugovor na ljeto istice i bit ce cao amore,Sarajevu labud a kvalitetat igrac na kojem si mogo dobre pare uzeti ode, takve stvari se nebi smjele desavati,a nevjerujem da ce produziti jel mislim da njemu ko igraci nije problem naci novi klub
Sto se tice zadnjeg veznog Keno i Nuhic ce tu moci jedan drugog nadopunjavati,a nije iskljucen ni povratak Maksumica kolko cujem,i kolko god on bio osporavan ili ne,za ovu ekipu je pojacanje a moze igrati i na stoperu i na zadnjem veznom
Vratio se i burazer Amel,a mislim i da ce treci Handzic tj Haris biti bolji jel u prosloj polusezoni je odigrao mislim kad sve skupis jednu utakmicu mislim da nije ni to al et nebitno...kazem bit cemo jaci za njih dvojicu pa kako god to zvucalo i dal se neko po
E sad vidjet koja su to jos imena u opticaju i sa kojim je to igracima Mirza pricao,pa cemo ih lagano uvrstiti gdje treba naravno ako bude novih imena a trebalo bi biti 2-3 minimalno
Ugl ostalo smo bez Pliske,Todorovica,Juninha ova dvojica otisla nece se ni vracati to samo kod nas ima da igraci sa ugovorom odu i nevrate se hebo lud zbunjenog Dado se nema namjeru vracati,dal cemo nesto para uzeti vidjecemo red bi bio po meni cemo izgubiti sa njegovim odlaskom al to je moje misljenje...i ova jedna stvar koja mi zapara oci u jednim od novina pise da je Ledetu istekao ugovor a svi svo svjedoci da je kolko znamo ugovor potpisan na 2 godine,e ako su nas i tu ispalili onda nece valjati,ovo nadam se nije istina
Sto se tice zadnjeg veznog Keno i Nuhic ce tu moci jedan drugog nadopunjavati,a nije iskljucen ni povratak Maksumica kolko cujem,i kolko god on bio osporavan ili ne,za ovu ekipu je pojacanje a moze igrati i na stoperu i na zadnjem veznom
Vratio se i burazer Amel,a mislim i da ce treci Handzic tj Haris biti bolji jel u prosloj polusezoni je odigrao mislim kad sve skupis jednu utakmicu mislim da nije ni to al et nebitno...kazem bit cemo jaci za njih dvojicu pa kako god to zvucalo i dal se neko po
E sad vidjet koja su to jos imena u opticaju i sa kojim je to igracima Mirza pricao,pa cemo ih lagano uvrstiti gdje treba naravno ako bude novih imena a trebalo bi biti 2-3 minimalno
Ugl ostalo smo bez Pliske,Todorovica,Juninha ova dvojica otisla nece se ni vracati to samo kod nas ima da igraci sa ugovorom odu i nevrate se hebo lud zbunjenog Dado se nema namjeru vracati,dal cemo nesto para uzeti vidjecemo red bi bio po meni cemo izgubiti sa njegovim odlaskom al to je moje misljenje...i ova jedna stvar koja mi zapara oci u jednim od novina pise da je Ledetu istekao ugovor a svi svo svjedoci da je kolko znamo ugovor potpisan na 2 godine,e ako su nas i tu ispalili onda nece valjati,ovo nadam se nije istina
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Neka su vala,igrace ovakvog kalibra ne mozes prodat za 20 maraka , samo smo ih dzabe trpili. Nek idu !miky_hz je napisao/la:Po meni prvo sto treba uraditi je produziti sa Torlakom jel taj momak suti niti se buni niti koji klinac,niti se spominjao da ce negdje,niti se nesto uzdizao niti nista,samo igra i tisu...a njemu ugovor na ljeto istice i bit ce cao amore,Sarajevu labud a kvalitetat igrac na kojem si mogo dobre pare uzeti ode, takve stvari se nebi smjele desavati,a nevjerujem da ce produziti jel mislim da njemu ko igraci nije problem naci novi klub
Idealan razvoj situacije po meni u narednu godinu ( kalendarsku - 365 dana ) bi bio sljedeci.
-Izboriti Europu na kraju ove sezone i u toj europi da prodjemo makar jedno pretkolo. Bolje uci u prvo pretkolo pa ga izbacit nekog i igrati drugo (vise euro tekmi i vise para od ulaznica) nego otic pravo u drugo i primit 3-4 komada

-Pred pocetak sljedece sezone produzit ugovor sa 4-5 kljucnih igraca po mogucnosti na 2 godine ali ni godina nije losa,to bi zavisilo od rezultata na kraju ove sezone i uspjeha u Europi naravno.Ti igraci po meni bi bili Torlak,Lede,Arsenijevic,Kojasevic po mogucnosti. Plus potpisati ugovor na minimalno 3 godine sa : K. Handzicem, A.Handzicem,Nuhicem,Trebinjcem,Dupovcem,Kadicem prvenstveno zato sto su oni tek ove sezone presli u prvi tim a momci imaju talenta i zelje za dokazivanjem.Znaci 3-4 godine u Sarajevu,mozda ce se neki prodat za velke pare. Po mogucnosti dovesti i nekog napadaca.
-U sljedecoj sezoni malo ozbiljnije krenut na titulu ili mozda opet Europa.
Znaci samo da se finansijska situacija popravi,da se malo ovaj blam koji su nam nasi igraci priustili smanji.
Pa i igracima Borca su bile duzne 3 plate pa nisu srali po medjima kako jedu virsle.Haj da su nasi rekli da nisu primili platu,pa trebali su i bojkotovati par treninga ali govoriti onako za virsle i struju je stvarno previse.
Srozali su ugled kluba u narednih 5 godina.
I naravno otjerati uhljupe iz kluba te vratiti navijace na stadion

Posljednjih nekoliko dana aktuelne su priče o odlascima nekih ponajboljih igrača tima sa Koševa. Ponajprije Dženaldina Hamzagića i Damira Kojaševića. Hamzagić je izgleda odlučio otići u Mađarsku, dok je Kojašević sve bliži odlasku u Tursku. Oglasio se i predsjednik Sarajeva Amir Rizvanović.
“Hamzagić je bez naše dozvole otišao u Mađarsku. Ako odluči potpisati tamo, to će značiti prekid ugovora koji on ima sa Sarajevom, i naravno odštetu koja tek treba biti određena. Što se tiče Kojaševića, on se vratio iz Turske i obavijestio nas da ga jedan klub želi angažovati. Nemamo ništa protiv toga, naravno, uz određeno obeštećenje”, kazao je Rizvanović .Au komsije sta je ovo kod vas exodus igraca svi odose a niko ne dolazi nek vam je sa srecom
“Hamzagić je bez naše dozvole otišao u Mađarsku. Ako odluči potpisati tamo, to će značiti prekid ugovora koji on ima sa Sarajevom, i naravno odštetu koja tek treba biti određena. Što se tiče Kojaševića, on se vratio iz Turske i obavijestio nas da ga jedan klub želi angažovati. Nemamo ništa protiv toga, naravno, uz određeno obeštećenje”, kazao je Rizvanović .Au komsije sta je ovo kod vas exodus igraca svi odose a niko ne dolazi nek vam je sa srecom

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Blue sky ako su ti zelje iskrene hvala puno...
Ali i mi smo svjesni toga....
Budi siguran da ce to FK Sarajevo prezivjeti i iz krize (ako je uopste u njoj) izaci jos jace
Ali i mi smo svjesni toga....
Budi siguran da ce to FK Sarajevo prezivjeti i iz krize (ako je uopste u njoj) izaci jos jace
Samo sabura.Pricao sam sa Mirzom bit ce pojacanja 

-
- Kontakt:
BLU SKY je napisao/la:Posljednjih nekoliko dana aktuelne su priče o odlascima nekih ponajboljih igrača tima sa Koševa. Ponajprije Dženaldina Hamzagića i Damira Kojaševića. Hamzagić je izgleda odlučio otići u Mađarsku, dok je Kojašević sve bliži odlasku u Tursku. Oglasio se i predsjednik Sarajeva Amir Rizvanović.
svi su tu,osim Hamzagica

MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
eee evo Damir izjavi za ovaj portal da ostaje u FCSpile87 je napisao/la:DokazFCS-FCS je napisao/la: daj dokaz jedan za svoje navode i kaki vise
vidim da furas furku FCS-a i da si redovno ovdje..interesuje te i boli i pece sto ce se cvaknuti lova (kakva god) za Damira
Jel ti to turska veza javila da ga hoce turci djaba...ozdravices ti ABDsve ce ti se samo kazati u ovih dan dva valjda poznajes i nekoga iz fks pa pitaj nije vljda da samo Zeljovce poznajes
sta ce mo sad
bageri,,bageri..bageri..gdje su !!!
"Bio sam u Rizesporu, dogovorio sam bio prelazak kod njih, ali je uprava Sarajeva tražila 150.000 eura, što turski klub nije htio platiti", kaže za SportSport.ba Crnogorac na privremenom radu u SarajevuOvo sam ti juce napisao da ljudi ne zele platiti 150 000 eura za njega a hoce ga slobodnog!FCS-FCS je napisao/la:eee evo Damir izjavi za ovaj portal da ostaje u FCS
sta ce mo sad
Ostaću u Sarajevu do kraja ove sezone. Stigla je nova uprava i nadam se da će doći bolji dani za Sarajevo. Očekujem da mi se isplate neka dugovanja. Znači ostajem do kraja sezone, a onda ću vidjeti šta dalje", rekao je KojaševićVjerovatno ostaje do kraja sezone da uzme pare koje su mu duzni jednostavna financiska racunica sto bi rekli presabro se...
Za promjenu hajd se pokusaj ponasati normalno sa ovim bageri bageri ispadas osnovac
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Vidim da si se i ti presabro. Kako god on ti je ovdje do juna 1000000%pile87 je napisao/la:"Bio sam u Rizesporu, dogovorio sam bio prelazak kod njih, ali je uprava Sarajeva tražila 150.000 eura, što turski klub nije htio platiti", kaže za SportSport.ba Crnogorac na privremenom radu u SarajevuFCS-FCS je napisao/la:eee evo Damir izjavi za ovaj portal da ostaje u FCS
sta ce mo sad
Ovo sam ti juce napisao da ljudi ne zele platiti 150 000 eura za njega a hoce ga slobodnog!
Ostaću u Sarajevu do kraja ove sezone. Stigla je nova uprava i nadam se da će doći bolji dani za Sarajevo. Očekujem da mi se isplate neka dugovanja. Znači ostajem do kraja sezone, a onda ću vidjeti šta dalje", rekao je Kojašević
Vjerovatno ostaje do kraja sezone da uzme pare koje su mu duzni jednostavna financiska racunica sto bi rekli presabro se...
Ti bi trebo pokusati ostaviti Rovcanina , to ti je pametnije jer je na korak od odlaska...a nama prepusti sve u vezi naseg kluba.
Pojma nemas da je on znao koliko je njegovo obestecenje i prije odlaska u Tursku. A dug je toliko mali (cak i za evropske treceligase) da je bio svjestan da nece sklopiti deal sa turcima radi 150 000 eura obestecenja, Znao je preko svog menadjera i da ce mu se obestecenje umanjiti za iznos duga..tako da je supljak da je otiso a da klub nije imo pojma.
Ti rece nesto da ce traziti pare ili raskid ugovora na arbitrazi. To ovaj nigdje ne izjavi nego samo da ostaje u SARAJEVU..zatajila ti turska veza !!!

Juce oko pola 10 perem auto u praonici na stadionu kad izlaze igraci na trening. Svi su tu osim amerikanca (svojim ocima vidio) a od jednog od njih cujem da je sa OBUCOM 99% gotova stvar. Nije mi znao nista reci za eventualna druga pojacanja npr Puric ali kaze da je cuo da bi jos jedan mogao postati nas igrac !!padobranac1978 je napisao/la:BLU SKY je napisao/la:Posljednjih nekoliko dana aktuelne su priče o odlascima nekih ponajboljih igrača tima sa Koševa. Ponajprije Dženaldina Hamzagića i Damira Kojaševića. Hamzagić je izgleda odlučio otići u Mađarsku, dok je Kojašević sve bliži odlasku u Tursku. Oglasio se i predsjednik Sarajeva Amir Rizvanović.
svi su tu,osim Hamzagicano sikiriki
Pa ocigledno su ga premuntali da ostane do ljeta sto i nije neka srece i onako je igrao preko neke stvari...FCS-FCS je napisao/la:Vidim da si se i ti presabro. Kako god on ti je ovdje do juna 1000000%
Ti bi trebo pokusati ostaviti Rovcanina , to ti je pametnije jer je na korak od odlaska...a nama prepusti sve u vezi naseg kluba.
Pojma nemas da je on znao koliko je njegovo obestecenje i prije odlaska u Tursku. A dug je toliko mali (cak i za evropske treceligase) da je bio svjestan da nece sklopiti deal sa turcima radi 150 000 eura obestecenja, Znao je preko svog menadjera i da ce mu se obestecenje umanjiti za iznos duga..tako da je supljak da je otiso a da klub nije imo pojma.
Ti rece nesto da ce traziti pare ili raskid ugovora na arbitrazi. To ovaj nigdje ne izjavi nego samo da ostaje u SARAJEVU..zatajila ti turska veza !!!![]()
Samo mi objasni kako neko nekoga moze premuntati da ostane a duguje mu se 17 000 KM . Nego , haveru, levat zna da je lova tu i da ce je dobiti (ako vec nije)..to ti je objasnjenje citave pricepile87 je napisao/la:Pa ocigledno su ga premuntali da ostane do ljeta sto i nije neka srece i onako je igrao preko neke stvari...FCS-FCS je napisao/la:Vidim da si se i ti presabro. Kako god on ti je ovdje do juna 1000000%
Ti rece nesto da ce traziti pare ili raskid ugovora na arbitrazi. To ovaj nigdje ne izjavi nego samo da ostaje u SARAJEVU..zatajila ti turska veza !!!![]()
Plus na svu pricu , taj damir je znao koliko je obestecenje za njega i prije svih kontakata sa turcimima i znao je da bi mu se dug odbio od obestecenja..SVE JE ZNAO jer je radio u dogovoru sa klubom. To sto ga je neko u turskoj zelio kao djabnog igraca je problem tog nekog u turskoj.
Jos nesto ..na osnovu cega si zakljucio da je igro preko neke stvari ???
Njegova jedina mahana je sebicnost i ako te je to navelo na zakljucak , na pogresnom si tragu !!!
Gledao sam ga na dvije tri utakmice koje su bile na TV nista posebno nisam vidio a toliko nafaljen a procitaj komentare nekih navijaca sarajeva iz tog perioda i samo ce ti se kazati...FCS-FCS je napisao/la:Samo mi objasni kako neko nekoga moze premuntati da ostane a duguje mu se 17 000 KM . Nego , haveru, levat zna da je lova tu i da ce je dobiti (ako vec nije)..to ti je objasnjenje citave price
Plus na svu pricu , taj damir je znao koliko je obestecenje za njega i prije svih kontakata sa turcimima i znao je da bi mu se dug odbio od obestecenja..SVE JE ZNAO jer je radio u dogovoru sa klubom. To sto ga je neko u turskoj zelio kao djabnog igraca je problem tog nekog u turskoj.
Njegova jedina mahana je sebicnost i ako te je to navelo na zakljucak , na pogresnom si tragu !!!
u komentarima o kojim pricas ja vidjeh da mu raja spocitavaju samo sto je sebican..nista visepile87 je napisao/la:Gledao sam ga na dvije tri utakmice koje su bile na TV nista posebno nisam vidio a toliko nafaljen a procitaj komentare nekih navijaca sarajeva iz tog perioda i samo ce ti se kazati...FCS-FCS je napisao/la:Samo mi objasni kako neko nekoga moze premuntati da ostane a duguje mu se 17 000 KM . Nego , haveru, levat zna da je lova tu i da ce je dobiti (ako vec nije)..to ti je objasnjenje citave price
pile87 je napisao/la:...kojasevic je pronasao angazman i ovih dana ce se pojaviti na kosevu da bi uzeo svoje papire jer ne zeli vise igrati za fcs ako mu ne daju papire za oprost dugova ici ce na arbitrazu i nema sanse da izgubi...
Vidis bolje bi ti bilo da pratis sta se desava u fcs nego da gledas hoce li neki igraci Zelje produziti...

i tebi bi bilo bolje da pratis kako treba

-
- Kontakt:
Pile nisam htjeo da pisem jer sam znao da ce momak ostati tj znam ga licno,moze da ode samo uz obestecenje,a ti si rekao da ce neke papire da preda na arbitrazu i da ce da dobije spor neki nepostojeci sta je bilo sad?
Bolje ne pitaj, zatvorice i ovu temu 

Pa dobro u cemu je problem covjek rekao ostacu do ljeta i onda cu vidjeti sta cu vjerovatno hoce uzeti sto su mu duzni i otici kad vec nije uspio u turskoj promjenio je misljenje sta da mu se radi...samo sarajevo je napisao/la:Pile nisam htjeo da pisem jer sam znao da ce momak ostati tj znam ga licno,moze da ode samo uz obestecenje,a ti si rekao da ce neke papire da preda na arbitrazu i da ce da dobije spor neki nepostojeci sta je bilo sad?
Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv i 34 gosta.