NisamInSajder je napisao/la: ↑17 maj 2021, 10:41
Lecler je napisao/la: ↑17 maj 2021, 06:52
Najveća je greška što pustiše Rahmanovića i Tatara. Više bi nam para donijela titula nego njihovi transferi. Još uvijek ne mogu da vjerujem da su to uradili levati.
Ne mozes sacuvati igrace koji imaju ponude i koji zele da odu. Nije bilo niti jedan posto mogucnosti da se sa njima produzi ugovor. Tj, od 10tog mjeseca prosle godine nije bilo sansi, prije tog vec jeste. Problem je kod nas sto se ne pita sve jednog covjeka za dolazak i odlazak, vec vise ljudi o tome odlucuje.
Ma moglo se brate ovo bolje zavristi, pa koliko bi nam lakse bilo da je samo jedan ostao. Tatara necu komentarisati jer se on uzdigao do te mjere da je miliom ili silom zelio napustiti klub i to se vidjelo po njegovom ponasanju. S druge strane, ko je pogledao onaj oprostajni video Rahmanovica vidio je koliko mu je zao sto napusta klub, sam je izjavio da je imao bolje ponude na kraju sezone ali je odlucio da ode na zimu da klub nesto zaradi.
Idealan scenariji je bio da se proda Tatar i zaradi tih nekih 500-600k KM a da se ostavi Rahmanovic do kraja sezone koji bi nas sam odveo do titule i kao nagrada na kraju, ugodno s korisnim - nama titule i vise para od Europe nego sto bi dobili prodajom, njemu bolji transfer.
Ali dobro ja se nadam da se naucila lekcija i da se vise nikada necemo dovesti u situaciju da u sred sezone pustamo vise nositelja igre pa pod cijenu toga da odu dzaba jer gubimo vece benefite.