zagorski je napisao/la: ↑17 maj 2021, 14:18
Znaci 'bilo je ludo trajalo je kratko'. Toliko o potencijalno lijepoj fudbalskoj prici sa nama.
Samo ruku na srce ni Tan ni Nam se nisu nesto iskazali kao vlasnici. U redu sve sto kazete spasili nas u odredenom momentu,bosnje pokrale,izgubili povjerenje sve to stoji.
ALI ozbiljan investitor kojem je stalo do kluba prvo nece dozvoliti da ga neko pokrada,a drugo ako ga je neko i zavalio nece se toj osobi svetiti tako sto ce obustaviti finansiranje kluba vec jarane otkaz i krivicna prijava,postavis ljude od povjerenja i klub ide dalje. Trece nikada ni jedan ni drugi nisu pokazali da im je stalo do sportskog uspjeha,sve je to bilo samo deklarativno.
Da bi sve bilo jasnije pogledajte sta se desava u drugim klubovima u regionu koji su dobili vlasnike/investitore.
Ne bih se složio. Reagovalo se kad je prošla ekipa postala truhla, pa su ih zamijenili ovim. Rezultat su dvije titule, dupla, dosta dobri nastupi u Evropi...i ova sezona je trebala biti neka kruna svega toga.
Međutim, mi ne bi bili mi da nešto ne useremo.
Pogledaj samo nastup reprezentacije u Brazilu na SP i epski raspad ili možda ranije nastupe Yu reprezentacije, vazda neki raspadi bili.
Mentalit je ono što nas najviše yebe, mi kad osjetimo da nešto ide kako treba po pravilu to syebemo.
Bolan u regionu je dosta toga riješeno, kod nas baš i nije. Eto nekako se statutom došlo do toga da imaš (fiktivne) vlasnike, da oni upumpaju koji milion po sezoni, više ne znam da bi iko obzirom na status, obzirom na kvalitet lige, obzirom na prilike koje vladaju u bh fudbalu.
Da bi postigli kontinuitet prvo što se tiče domaćeg prvenstva, mi MORAMO imati ljude koji će konstantno raditi u interesu FKS, koji će i kad zaškripi iznijeti i podići atmosferu, koji neće ukopati klub radi ličnih interesa.
Čini se da su i ovi zabrljali. Vidjećemo kakve će biti reakcije, ipak je Nam još uvijek taj koji se pita.
Ako digne ruke upitno je i ovo što se radi sa onim Talijanom i akademijom. To bi bio najteži udarac sa FKS da se prekine.