FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

bibula
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bibula » 17 maj 2021, 14:16

forza_juve je napisao/la:
17 maj 2021, 14:12
Upravo ono što sam pisao, para ima ali gospodin ne da i je treba da daje jer u lehe spickase sve što se može spickati. Daj gotivu okolo auta,hoteli i tako te neke šminke a unutra truhlo.
Mi smo poput šljive okolo dobra i čim je raspucis crv unutra tako i kod nas sve neki crvi u klubu koji štete poslovanju kluba
Sto reče kolega iznad
Treba biti maher pa 10 miliona spickati i otići u minus u ovoj kukuruz ligi
Haj što smo potrošili 10 miliona i otišli u minus, nego ni to nam nije dovoljno da možemo pobijediti slobodu ili MDK.

10 miliona budžeta i ne možemo sačuvati 13 bodova prednosti, ne možeš da vjeruješ.

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 17 maj 2021, 14:17

Stroj1946 je napisao/la:
17 maj 2021, 14:15
Ma identična priča kao u doba Selimovića i co., isto sve, šablonski odrađeno
Ono što je zanimljivo je da je Sabrinu upravo postavio Selimović :think:
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 maj 2021, 14:18

Znaci 'bilo je ludo trajalo je kratko'. Toliko o potencijalno lijepoj fudbalskoj prici sa nama.
Samo ruku na srce ni Tan ni Nam se nisu nesto iskazali kao vlasnici. U redu sve sto kazete spasili nas u odredenom momentu,bosnje pokrale,izgubili povjerenje sve to stoji.
ALI ozbiljan investitor kojem je stalo do kluba prvo nece dozvoliti da ga neko pokrada,a drugo ako ga je neko i zavalio nece se toj osobi svetiti tako sto ce obustaviti finansiranje kluba vec jarane otkaz i krivicna prijava,postavis ljude od povjerenja i klub ide dalje. Trece nikada ni jedan ni drugi nisu pokazali da im je stalo do sportskog uspjeha,sve je to bilo samo deklarativno.
Da bi sve bilo jasnije pogledajte sta se desava u drugim klubovima u regionu koji su dobili vlasnike/investitore.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 17 maj 2021, 14:19

Stroj1946 je napisao/la:
17 maj 2021, 14:15
Ma identična priča kao u doba Selimovića i co., isto sve, šablonski odrađeno
Nije ni blizu al me boli taki,13 bodova prosut to je dno dna da mi je otac otjero bi ga istog momenta. Cim neko preuzme funkciju u klubu odma mu na startu treba objasnit da sve protiv kluba ima da im se hebe pleme. 300000 uposlenika a trenera i strucnih osoba nigdje ko ce tu nac nekog talenta,nekog jeftinog igraca koji ce biti pojacanje i slicno.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 17 maj 2021, 14:21

zagorski je napisao/la:
17 maj 2021, 14:18
Znaci 'bilo je ludo trajalo je kratko'. Toliko o potencijalno lijepoj fudbalskoj prici sa nama.
Samo ruku na srce ni Tan ni Nam se nisu nesto iskazali kao vlasnici. U redu sve sto kazete spasili nas u odredenom momentu,bosnje pokrale,izgubili povjerenje sve to stoji.
ALI ozbiljan investitor kojem je stalo do kluba prvo nece dozvoliti da ga neko pokrada,a drugo ako ga je neko i zavalio nece se toj osobi svetiti tako sto ce obustaviti finansiranje kluba vec jarane otkaz i krivicna prijava,postavis ljude od povjerenja i klub ide dalje. Trece nikada ni jedan ni drugi nisu pokazali da im je stalo do sportskog uspjeha,sve je to bilo samo deklarativno.
Da bi sve bilo jasnije pogledajte sta se desava u drugim klubovima u regionu koji su dobili vlasnike/investitore.
Nije ni upola situacija losa kakko se prica al boli me briga svi trebaju da odu 13 bodova zijanis zaboli me i za njihove plate,dugove,sestre i bracu mrs svi al proje toga fino racun da se polaze kao i ovaj jad rumeni sto ode u tisini

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 17 maj 2021, 14:21

bibula je napisao/la:
17 maj 2021, 14:16
forza_juve je napisao/la:
17 maj 2021, 14:12
Upravo ono što sam pisao, para ima ali gospodin ne da i je treba da daje jer u lehe spickase sve što se može spickati. Daj gotivu okolo auta,hoteli i tako te neke šminke a unutra truhlo.
Mi smo poput šljive okolo dobra i čim je raspucis crv unutra tako i kod nas sve neki crvi u klubu koji štete poslovanju kluba
Sto reče kolega iznad
Treba biti maher pa 10 miliona spickati i otići u minus u ovoj kukuruz ligi
Haj što smo potrošili 10 miliona i otišli u minus, nego ni to nam nije dovoljno da možemo pobijediti slobodu ili MDK.

10 miliona budžeta i ne možemo sačuvati 13 bodova prednosti, ne možeš da vjeruješ.
Ma klasična otimačina, dijelili pare i šakom i kapom, vele evo Evrope evo prodaja Rahmana i Tatara evo Nam da malo upumpa.
Daj ugovore igračima bukvalno ne pitajuci koliko.
Daj auta se malo gotive,putovanja pripreme, najbolje supstance i na kraju .i. dobiješ i od uprave i od igrača.
Ko bude u u upravi i SD sljedeći ugovor treneru i igrači po učinku, evo ti fix neka plata i de sine malo zategni.
Pred upravu stavit na stol ponudu, toliki je budjet ja ću toliko dati vi ostalo namaknite od sponzora i marketinga, ne možete to uraditi ajd cao daj drugog.
Ne trebaš biti profesionalac da vidiš kako igraju igrači i kad su tu bili Rahman i Tatar odskakali su uhljupi ala Pidro, Pejović, Milanović, Hebibovic, Handzic i ti te igrače držiš i klubu sa dobrim platama. Laik vidi šta se dešava
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 maj 2021, 14:25

bodi123 je napisao/la:
17 maj 2021, 14:08
MortemHz je napisao/la:
17 maj 2021, 14:03
sonpenn je napisao/la:
17 maj 2021, 13:56
Mogući protivnici FK Sarajevo u prvom pretkolu ECL:
Bohemians Dublin (Irska)
Sligo Rovers (Irska)
Struga (Sjeverna Makedonija)
Sfantul Georghe
Birkirkara (Malta)
Valmeiras FK (Latvija)
Gagra Tbilisi (Gruzija)
Dinamo Batumi (Gruzija)
Dila Gori (Gruzija)
Honka Espoo (Finska)
KF Llapi (Kosovo)
Paide Linnameeskond (Finska)
Dečić Tuzi (Crna Gora)
FK Podgorica (Crna Gora)
Ovdje ima klubova koji bi nas namučili, da ne kažem nešto više..
Svakako je nebitno, nema neke razlike ispali odmah ili u 3. pretkolu kad ćeš dobit Fejnord il Anderleht i popit 6-7 komada... a sića, nema love nešto specijalno ni u grupama, kamoli u ovim pretkolima. Drugim riječima, **** smo ježa u leđa.
Ima radi koeficijenta jer jednom sezonom ti možeš zajebati narednih pet. Sada se nama briše ona najlošija sezona a svi znamo koliko smo ispaštali zbog toga. Za ove manje klubove i slabije lige poput naše svako dodatno pretkolo je zlata vrijedno i sada smo trebali odraditi europu što bolje da uđemo u sljedeću sezonu kao 100% nosioci u bilo kojem takmičenju ali naravno ovo se desi..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 maj 2021, 14:29

zagorski je napisao/la:
17 maj 2021, 14:18
Ne bih se složio. Reagovalo se kad je prošla ekipa postala truhla, pa su ih zamijenili ovim. Rezultat su dvije titule, dupla, dosta dobri nastupi u Evropi...i ova sezona je trebala biti neka kruna svega toga.
Međutim, mi ne bi bili mi da nešto ne useremo.
Pogledaj samo nastup reprezentacije u Brazilu na SP i epski raspad ili možda ranije nastupe Yu reprezentacije, vazda neki raspadi bili.
Mentalit je ono što nas najviše yebe, mi kad osjetimo da nešto ide kako treba po pravilu to syebemo.

Bolan u regionu je dosta toga riješeno, kod nas baš i nije. Eto nekako se statutom došlo do toga da imaš (fiktivne) vlasnike, da oni upumpaju koji milion po sezoni, više ne znam da bi iko obzirom na status, obzirom na kvalitet lige, obzirom na prilike koje vladaju u bh fudbalu.
Da bi postigli kontinuitet prvo što se tiče domaćeg prvenstva, mi MORAMO imati ljude koji će konstantno raditi u interesu FKS, koji će i kad zaškripi iznijeti i podići atmosferu, koji neće ukopati klub radi ličnih interesa.
Čini se da su i ovi zabrljali. Vidjećemo kakve će biti reakcije, ipak je Nam još uvijek taj koji se pita.

Ako digne ruke upitno je i ovo što se radi sa onim Talijanom i akademijom. To bi bio najteži udarac sa FKS da se prekine.
Koševo Zapad

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 17 maj 2021, 14:36

Znači ni za plata nemamo a ne stadion da obnavljamo :rol:
Još plus 4 milje opštini :tokralju: :tokralju:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 maj 2021, 14:38

Al cudni su Tan i Nam. Recimo isto se desava u cardifu i kotriku svake 2 godine dodje do pada. Cardif udje u Premijer ligu onda sve rasproda ne dovede nikog i tako stalno. Moramo shvatit da su ovo ljudi od biznisa i oni vise racuna vode o budzetu, gubitcima ili eventualnoj zaradi, nego hoces li biti prvak i igras li lijepo. Kapitalizam je to. Naravno uprava treba da odgovara za ovo stanje

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 17 maj 2021, 14:41

Da se nije šta desilo catapultu? Što nema još koliko je ko pretrcao? Moj pik
1. Pidroni
2. Hodzic
3. Krste
JURIŠ

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 maj 2021, 14:42

Da je financiska situacija teska u citavom svijetu. America je u roku od godinu ( korona kad je pocela) upumpala preko 5 TRILIONA dolara u narod (dala narodu pare da trosi da ekinomija nebi bankrotirala)

Nam-Tan ili bilo koji biznismen bi bio lud sad prodat biznis (u ovom slucaju klub)

Evo zasto SARAJEVO moze funkcionisat i borit se za titulu (bit najveci kandidat) sa neki 250 k € mjescno, NAM-TAN novca. Tu plus sto mi mozemo zaradit od uefe ulaznica sponzora pa i neka prodaja igraca.

Drugo sad kad bi prodao klub moro bi ga dat skoro DZABE. Jer nismo prvaci, stadion se mora pravit itd.

E sad opet dolazimo da budemo DINAMO iz zagreba, mi to jesmo, u nasim okolnostima, a nismo u okolnostima u koim je dinamo i zvjezda.

Ako pogledas U DRZAVU BISNU I HERCEGOVINU DRZAVA SE SKORO NIJE RAZVILA NIKAKO, ni po kojem smislu.

Sace reci neki prave se stanovi itd itd. Pravimo stambene jedinice a 300 hiljada ljudi samo iz republike srbske otislo u 7 godina prepostavljam da je bar 400 hiljada iz federacije a kvadrat stambenog metra od 2500-5000 k maraka, kamata 4-7%. To nema nigdje. Izgubis 20% stanovnistva za 10 godina i trend se nastavlja kvadrat stana skocio za 30%. Ko to kupje.

SDA dovoljno vam je reci da je presjednik drzave dzaferovic rekao da je on tu samo dok bakir nestekne pravo da PONOVO bude presjednik, presjednik stranke zena direktor naj jace bolnice u drzavi koja konzumira 500 m km na godisnjem nivou.
Dodik sve privatizovo a prosipa srbima pricu velkog srbina
Covic zvani 3 entitet takodje isto ko ovi gore sve privatizovo a hrvatima prodaje 3 ci entitet a jedna po jedna kompanija u njegovom vlasnistvu, E u takvoj drzavi dinamo cz nebi bili to sto jesu zapravo manchester city nebi mogo bit bosanski dinamo.

Drzava je garant DINAMU I ZVJEZDI da ih nece pustit da propadnu, dok kod nas 70% naroda bi zelili da drzava propadne a ne FK SARAJEVO..

Cz je najbolju varijantu izracunaka da bimogli zaradit oko 50 m €. Znateli vi da bi mi id zarade od 50 m € MORALI PLATIT PIREZ 72%, sto znaci da bi drzavi morali dat 35 m € a da nama ostane 15 m€

Trece CZ nije izbacila koliko novca treba da potrosi da bi dosli do tih 50 m €. Siguran sam da je to izmedju 40-50 m € jet je Mamic rekao da Dinamo trosi 50 m € godisnje, ako srbija ima ikakav porez i ako placaju doprinise takse ili kako se to zove i 10% onda oni posluju u najboljon varijanti na pozitivnoj 0. A bolje nemogu jer za za milimetar bolji rezultat moraju trisit 100 m €. I to nece ni dinamo ni zvezda za 150 godina postic.

Mi smo nisko troseca firma koja radi u losim uslovima i kojoj je lakse bit profitabilna sa samo malo boljim mendzmentom. Al koja nemoze setat ligom ko dinamo cz jer drzava nije prvo uredjena (nisu INVESTITORU pare zasticene zakonom) drugo nemamo ekonomiju jaku i sve manje i manje ljudi.

I da takodje nemozemo imat tim koji ce uc u grupnu ligu prvaka 3x u 10 godina al svako 10-15 godina jedno moze. AL MOZEMO BIT PROFITABILNA KOMPANIJA I KLUB KOJI CE BIT 6x prvak u 10 godina

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 maj 2021, 14:43

Pa mi smo rentu plaćali 7 tisuća i općinsko održavanje. Sad mi plaćamo 4 tisuće i naše održavanje :think:

Sa balijama u klubu je sve moguće. Volimo se ugraditi u nešto makar marka to bila :think:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 17 maj 2021, 14:44

Kao prvo valjda se sjete ove ublehe stp vode drzavu da donesu zakon o sportu jer niko nece prvo krov da gradi pa temelje,covjek koji ulozi pare hoce i da ih zastiti a toga kod nas nema jer nema ni zakona

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 17 maj 2021, 14:45

midzuka je napisao/la:
17 maj 2021, 14:41
Da se nije šta desilo catapultu? Što nema još koliko je ko pretrcao? Moj pik
1. Pidroni
2. Hodzic
3. Krste
Još računaju za Pidru, kažu rekord u najavi.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 17 maj 2021, 14:46

Uglavnom, nositelji smo u prva dva pretkola KL, u trecem cemo teško biti nositelji, ali i tu ima ekipa koje se mogu izbaciti.Uglavnom, da bi upali među nositelje i u trecem pretkolu, u prva dva pretkola mora ispasti nekoliko ekipa, koje su ranije zbog svog koeficijenta projektovane da budu nositelji u trecem pretkolu.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 maj 2021, 14:49

Kazete budžet 10 miliona? Cega bolan 10 miliona? Dinara?
Budžet ni blizu toj cifri nije bio uvjeren sam.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 maj 2021, 14:49

Bosniacum Lilium je napisao/la:
17 maj 2021, 14:43
Pa mi smo rentu plaćali 7 tisuća i općinsko održavanje. Sad mi plaćamo 4 tisuće i naše održavanje :think:

Sa balijama u klubu je sve moguće. Volimo se ugraditi u nešto makar marka to bila :think:
Placamo 4000 i još ce ici za odrzavanje, struja, voda, par radnika to je još 40 000 mjesecno

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 17 maj 2021, 14:53

Čekamo Sabru da se oglasi, ne vjerujem ja ništa dok se ona ne oglasi.
Sabra samo istinu govori
Sabro javi se narod te ceka
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 17 maj 2021, 14:54

ajdohordas je napisao/la:
17 maj 2021, 13:09
VenamaHrabrih je napisao/la:
17 maj 2021, 13:05
Napapijri je napisao/la:
17 maj 2021, 12:22

Istina je i gora od toga, postovani druze. Ukazivalo se ovdje i ranije da para nakon famoznih auta nece biti, a evo sada se i potvrdjuje. Nazalost, da je bilo jedinstva navijaca, mozda se ovo i moglo sprijeciti nekim zajednickim istupom. Barem bi vlasnik na vrijeme uvidio kakav je balija.
Uglavnom, opet kako isti navodi, dok ne vrate dug za auta kao dokaz da su sposobni upravljati, plata nema nikome, od igrača do uprave. U protivnom - otkaz redom.
Molim te, super si momak, nemoj to balija. Znam na šta misliš, ali si ti bolji puuuuuno od toga.
Izvini molim te što pametujem, nije mi to namjera. Ostani gospodin kao i uvijek
I oni slucajno namaknu pare i Nam ih opet ostavi da upravljaju klubom... ?
noga odmah i svima
Ma nek namaknu pare sto prije kako znaju i umiju i da se to rjesava sto prije ako je sve to istina. Poslije cemo ih tjerati.
Daj da se vratimo tu gdje trebamo biti. Nije isto se boriti za titulu i igrati u finalu ili biti u sredini tabele. Sto prije svi ovo treba da rjesvaju i da se proba uzeti kup i napraviti sto bolja ekipa za slijedecu sezonu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”