FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Saban123
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Saban123 » 18 maj 2021, 21:47

https://www.transfermarkt.com/nedim-run ... iner/76481

Relativno mlad trener, izgleda da ima potencijala
Ja bih volio da mu se da šansa

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 maj 2021, 21:47

Saban123 je napisao/la:
18 maj 2021, 21:47

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 maj 2021, 21:57

sonpenn je napisao/la:
18 maj 2021, 21:33
Intervju Nama.
Već na početku razgovora za naš portal Nam je priznao da je u protekloj sezoni bilo loših odluka kako na terenu tako i van njega.
"U to nema sumnje. Kada smo preuzeli klub, imali smo jaku strukturu koja nas je učinila jednim od najkonkurentijih klubova u Istočnoj Evropi. Vizija širenja naših mogućnosti u evropskom takmičenju vodila nas je ka promjeni određenih stvari u strukturi. Međutim, ove promjene nisu baš dobro funkcionisale. Shvatili smo da imamo različite ideje i kontradiktorne pristupe unutar menadžerskog tima pa su nas neke loše odluke dovele do finansijskih poteškoća. Stoga smo trebali detaljno razmisliti i napraviti neke promjene u menadžmentu kako bi klub krenuo naprijed. Ovo je čisto poslovno, morate to učiniti odlučno i brzo, to se zove prekretnica", rekao je Nam na početku razgovora.

PREMIJER LIGA BIH
Očajno Sarajevo remiziralo protiv Mladosti i okončalo šampionske snove
Naš sagovornik iz Vijetnama se osvrnuo na finansijske probleme u koje je klub upao zbog pandemije koronavirusa.

"Klub je neko vrijeme imao pozitivno poslovanje. Čak i tokom pandemije koronavirusa uspjeli smo ostati prilično jaki. Tačno je da imamo neke finansijske izazove koje trebamo razmotriti u klubu, ali to je nešto što je utjecalo na gotovo sve klubove i kompanije širom svijeta. Čak i elitni klubovi su znatno izgubili prihode u proteklih 18 mjeseci. U BiH stvari su izraženije jer ne živimo u istoj komercijalnoj stvarnosti", objasnio je Nam.

Direktorica Sabrina Buljubašić i dalje uživa puno povjerenje čelnika kluba, iako je među navijačima Bordo tima sve više onih koji je smatraju krivom za krizu.

"Kroz sve ovo teško vrijeme, pokušavajući popraviti posljedice, direktorica Buljubašić je kontinuirano podržavala nas kao strane vlasnike i uspjela je izbjeći najgori scenarij za klub. Potpuno smo prepoznali njenu sposobnost upravljanja i podržavamo njen tim, a istinskim navijačima FK Sarajevo poručujem da bi i oni tako trebali uraditi. Nakon dugo vremena ovo je prvi put da možemo stadion 'Asim Ferhatović Hase' nazvati našim domom u evropskim takmičenjima. Napravili smo veliki korak kreiranjem našeg TV kanala, izgradili smo inovacijsko središte za razmjenu znanja, potom dizajnirali vlastiti dres koji dolazi naredne sezone. Također, na više načina pomažemo i zajednici u Sarajevu", dodao je Nam pa se osvrnuo na stanje na terenu:

"Za trenutnu poziciju na tabeli mogu reći da još imamo teoretske šanse za osvajanje prvenstva i također smo u finalu Kupa BiH. Dat ćemo sve od sebe da se u ovim teškim vremenima borimo za trofeje. Podržavamo trenutnog trenera i naš tim te vjerujemo da će nas učiniti ponosnim."

POKRENUTI POSTUPCI
Čistka u Sarajevu se nastavlja: Veznjaci Sušić i Pejović odstranjeni iz ekipe
Nam ističe da je i dalje cilj razvijanje modernog i progresivnog kluba.

"U nogometu su rezultati važni i uvijek želimo biti izazov za lokalne uspjehe. Snažno vjerujemo da će se klub održivo razvijati pod ovim menadžerskim timom, a trebaju mu godine za to. Ovo je prijelaz koji moraju uzeti u obzir svi evropski klubovi van 'liga petice'. Želimo nastaviti razvoj akademije i osigurati povratak kluba u rad u okviru svojih mogućnosti", istakao je Nam.

Na pitanje hoće li biti još ozbiljnih promjena u klubu, Nam nam je odgovorio potvrdno.

"Nastavljamo ozbiljne promjene u organizaciji i strukturi tima. Ovo je dugoročan projekt i nadamo se da ćemo imati koristi od toga u narednih nekoliko godina. Za sada radimo na načinima kako osigurati da se naše finansijske obaveze riješe što prije moguće i da klub može nastaviti svoje zalaganje za modernizaciju, nastavak jačanja akademije i smisleno uspostavljanje međunarodnih odnosa. Za to vrijeme cijenit ćemo podršku naših navijača. Pobijedili ili izgubili. svi smo jedno i zajedno smo u ovome", optimističan je Nam.

Na kraju razgovora većinski vlasnik glasačkih prava FK Sarajevo se dotakao i bivšeg trenera Vinka Marinovića.

"Koristim priliku i da se zahvalim Marinoviću na svim njegovim naporima tokom jednog teškog perioda. Dobar je trener koji je klubu donio lijepe uspomene. Šteta da je naš odnos završen na ovaj način, ali svim stranama bilo je jasno da je trebalo napraviti promjenu. Uvijek će biti dobrodošao u klub i želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručio je Nam za kraj.
Kome je dao ovaj intervju?

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 maj 2021, 21:58

Saban123 je napisao/la:

Agencija mu ima pravo ime. Svaki igrac dozivi sudbinu imena agencije.
Zadnja izmjena: NisamInSajder, dana/u 18 maj 2021, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 18 maj 2021, 21:58

bibula je napisao/la:
18 maj 2021, 18:12
BijeliBordo1946 je napisao/la:
18 maj 2021, 18:02
bibula je napisao/la:
18 maj 2021, 17:59

Gdje mogu vidjeti taj izvjestaj, nisam upratio....
Plate radnicima ne moras isplatiti a doprinose/porez drzavi moras. Tako da u sustini nema veze sto kasni plata.

A ovaj izvjestaj nije samo vezan za doprinose vec generalno i za PDV.

Mozda grijesim pa nek me slobodno neko ispravi.
ovaj izvještaj se ne odnosi na PDV, to je indirektni porez koji se vodi kod Uprave za indirektorno oporezivanje.
Ovo što vodi Poreska prava FBiH se odnosi na poreze na dobit, dohotke, i slične poreze, ali najveći iznos se odnosi na doprinose na PIO i zdravstveno.
Prvo je teško reći na šta se sve od nosi dug koj imamo (ne samo mi već i ostali klubovi), ali pretpostavka je da se odnosi za doprinose za PIO.
Svako lice koje zapošljava radnika mora na kraju mjeseca podnijeti poreskoj prijavu poreza. Platio ne platio doprinose moraš ih prijaviti, može se desiti da platiš platu a ne platiš doprinose, pa ti to poreska vodi kao dug (to imaš kod ovih javnih preduzeća tip GRAS i slično).
Obzirom da smo prije 3 mjeseca imali sličan iznos duga vjerovatno smo nešto plaćali jer bi inače dug narastao.
Glavni dug je manji za 3000 KM u odnosu na dug od prije 3 mjeseca, tako da je sigurno bilo plaćanja prema poreskoj u proteklom periodu, s time da je kamata sada veća za nekih 7000 KM, što je logično jer su prošla 3 mjeseca a dug otprilike isti.
Iz ovoga izvještaja ne možeš vidjeti da li su isplaćene plate, obzirom na interviju Nama mislim da novac za plate nije toliko sporan, nije da nemaju za kifle, mada čovjek fino kaže da je menadžment sklapao finansijski štetne ugovore.

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 18 maj 2021, 21:59

zagorski je napisao/la:
18 maj 2021, 21:57
sonpenn je napisao/la:
18 maj 2021, 21:33
Intervju Nama.
Već na početku razgovora za naš portal Nam je priznao da je u protekloj sezoni bilo loših odluka kako na terenu tako i van njega.
"U to nema sumnje. Kada smo preuzeli klub, imali smo jaku strukturu koja nas je učinila jednim od najkonkurentijih klubova u Istočnoj Evropi. Vizija širenja naših mogućnosti u evropskom takmičenju vodila nas je ka promjeni određenih stvari u strukturi. Međutim, ove promjene nisu baš dobro funkcionisale. Shvatili smo da imamo različite ideje i kontradiktorne pristupe unutar menadžerskog tima pa su nas neke loše odluke dovele do finansijskih poteškoća. Stoga smo trebali detaljno razmisliti i napraviti neke promjene u menadžmentu kako bi klub krenuo naprijed. Ovo je čisto poslovno, morate to učiniti odlučno i brzo, to se zove prekretnica", rekao je Nam na početku razgovora.

PREMIJER LIGA BIH
Očajno Sarajevo remiziralo protiv Mladosti i okončalo šampionske snove
Naš sagovornik iz Vijetnama se osvrnuo na finansijske probleme u koje je klub upao zbog pandemije koronavirusa.

"Klub je neko vrijeme imao pozitivno poslovanje. Čak i tokom pandemije koronavirusa uspjeli smo ostati prilično jaki. Tačno je da imamo neke finansijske izazove koje trebamo razmotriti u klubu, ali to je nešto što je utjecalo na gotovo sve klubove i kompanije širom svijeta. Čak i elitni klubovi su znatno izgubili prihode u proteklih 18 mjeseci. U BiH stvari su izraženije jer ne živimo u istoj komercijalnoj stvarnosti", objasnio je Nam.

Direktorica Sabrina Buljubašić i dalje uživa puno povjerenje čelnika kluba, iako je među navijačima Bordo tima sve više onih koji je smatraju krivom za krizu.

"Kroz sve ovo teško vrijeme, pokušavajući popraviti posljedice, direktorica Buljubašić je kontinuirano podržavala nas kao strane vlasnike i uspjela je izbjeći najgori scenarij za klub. Potpuno smo prepoznali njenu sposobnost upravljanja i podržavamo njen tim, a istinskim navijačima FK Sarajevo poručujem da bi i oni tako trebali uraditi. Nakon dugo vremena ovo je prvi put da možemo stadion 'Asim Ferhatović Hase' nazvati našim domom u evropskim takmičenjima. Napravili smo veliki korak kreiranjem našeg TV kanala, izgradili smo inovacijsko središte za razmjenu znanja, potom dizajnirali vlastiti dres koji dolazi naredne sezone. Također, na više načina pomažemo i zajednici u Sarajevu", dodao je Nam pa se osvrnuo na stanje na terenu:

"Za trenutnu poziciju na tabeli mogu reći da još imamo teoretske šanse za osvajanje prvenstva i također smo u finalu Kupa BiH. Dat ćemo sve od sebe da se u ovim teškim vremenima borimo za trofeje. Podržavamo trenutnog trenera i naš tim te vjerujemo da će nas učiniti ponosnim."

POKRENUTI POSTUPCI
Čistka u Sarajevu se nastavlja: Veznjaci Sušić i Pejović odstranjeni iz ekipe
Nam ističe da je i dalje cilj razvijanje modernog i progresivnog kluba.

"U nogometu su rezultati važni i uvijek želimo biti izazov za lokalne uspjehe. Snažno vjerujemo da će se klub održivo razvijati pod ovim menadžerskim timom, a trebaju mu godine za to. Ovo je prijelaz koji moraju uzeti u obzir svi evropski klubovi van 'liga petice'. Želimo nastaviti razvoj akademije i osigurati povratak kluba u rad u okviru svojih mogućnosti", istakao je Nam.

Na pitanje hoće li biti još ozbiljnih promjena u klubu, Nam nam je odgovorio potvrdno.

"Nastavljamo ozbiljne promjene u organizaciji i strukturi tima. Ovo je dugoročan projekt i nadamo se da ćemo imati koristi od toga u narednih nekoliko godina. Za sada radimo na načinima kako osigurati da se naše finansijske obaveze riješe što prije moguće i da klub može nastaviti svoje zalaganje za modernizaciju, nastavak jačanja akademije i smisleno uspostavljanje međunarodnih odnosa. Za to vrijeme cijenit ćemo podršku naših navijača. Pobijedili ili izgubili. svi smo jedno i zajedno smo u ovome", optimističan je Nam.

Na kraju razgovora većinski vlasnik glasačkih prava FK Sarajevo se dotakao i bivšeg trenera Vinka Marinovića.

"Koristim priliku i da se zahvalim Marinoviću na svim njegovim naporima tokom jednog teškog perioda. Dobar je trener koji je klubu donio lijepe uspomene. Šteta da je naš odnos završen na ovaj način, ali svim stranama bilo je jasno da je trebalo napraviti promjenu. Uvijek će biti dobrodošao u klub i želimo mu sve najbolje u budućnosti", poručio je Nam za kraj.
Kome je dao ovaj intervju?
Klix
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 18 maj 2021, 22:00

Vidite da sam stavio "Delete player" kod njega. on preko nekako napravio profil ja ga brisem. :D

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 18 maj 2021, 22:01

NisamInSajder je napisao/la:
18 maj 2021, 21:58
Saban123 je napisao/la:

https://www.transfermarkt.com/elmar-bra ... eler/33228
Ovaj momak mu ima potencijala, može upast kao backup opcija na stoperu.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 maj 2021, 22:02

Nirton je napisao/la:
18 maj 2021, 22:01
NisamInSajder je napisao/la:
Saban123 je napisao/la:

https://www.transfermarkt.com/elmar-bra ... eler/33228
Ovaj momak mu ima potencijala, može upast kao backup opcija na stoperu.
Nije bio na kampu.. Tesko da upadne.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 18 maj 2021, 22:03

LegendKiller je napisao/la:
bibula je napisao/la:

Plate radnicima ne moras isplatiti a doprinose/porez drzavi moras. Tako da u sustini nema veze sto kasni plata.

ovaj izvještaj se ne odnosi na PDV, to je indirektni porez koji se vodi kod Uprave za indirektorno oporezivanje.
Ovo što vodi Poreska prava FBiH se odnosi na poreze na dobit, dohotke, i slične poreze, ali najveći iznos se odnosi na doprinose na PIO i zdravstveno.
Prvo je teško reći na šta se sve od nosi dug koj imamo (ne samo mi već i ostali klubovi), ali pretpostavka je da se odnosi za doprinose za PIO.
Svako lice koje zapošljava radnika mora na kraju mjeseca podnijeti poreskoj prijavu poreza. Platio ne platio doprinose moraš ih prijaviti, može se desiti da platiš platu a ne platiš doprinose, pa ti to poreska vodi kao dug (to imaš kod ovih javnih preduzeća tip GRAS i slično).
Obzirom da smo prije 3 mjeseca imali sličan iznos duga vjerovatno smo nešto plaćali jer bi inače dug narastao.
Glavni dug je manji za 3000 KM u odnosu na dug od prije 3 mjeseca, tako da je sigurno bilo plaćanja prema poreskoj u proteklom periodu, s time da je kamata sada veća za nekih 7000 KM, što je logično jer su prošla 3 mjeseca a dug otprilike isti.
Iz ovoga izvještaja ne možeš vidjeti da li su isplaćene plate, obzirom na interviju Nama mislim da novac za plate nije toliko sporan, nije da nemaju za kifle, mada čovjek fino kaže da je menadžment sklapao finansijski štetne ugovore.
Boldirano sve govori i to je najbitnije.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 18 maj 2021, 22:11

Sta je ovo, ni "zuti" nam vise ne valja :rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 18 maj 2021, 22:15

Ta zna berac rize.
Levati ga Sabrina 100%...

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 maj 2021, 22:17

Sabrina, **** ti zenu znaaaj

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 maj 2021, 22:23

Kakav samo intervju u stilu bh politicara.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 18 maj 2021, 22:26

Sve dok imamo viziju dobro je, solidan intervju.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 18 maj 2021, 22:27

Samo da presijecem sa jednom molbom.
Ako ima neko da je iz fan shopa uzeo zuti golmanski dres L velicina i ako bude raspolozen da proda, da mi se javi, fali mi taj za koleciju a nisam ga stigao uzeti
Hvala unaprijed
90!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 maj 2021, 22:28

Ima li ko taj dres valjda bi vec negdje trebao postojati :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 18 maj 2021, 22:28

Pa nekako je i logicno da ce dati podrsku svojoj produzenoj ruci; price kako svi moraju letiti je smijesna jer se zaboravlja da kod nas na kraju krajeva 1 covjek donosi odluke. Sabrina je tu da samo te odluke sprovodi.
Uz neku min slobodu koju ima, u vidu nekih prijedloga koji idu prema Namu.

Ako Sabrina uspije ukrasti od njega a da on ne skonta, svaka joj cast!
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 18 maj 2021, 22:30

18 maj 2021, 18:15
bibula je napisao/la:

Aham, hvala na odgovoru. Znaci ipak postoji mogucnost da se nesto duguje igracima.
Doprinosi i porezi se plaćaju na iznos plate uposlenika/igrača.
Taj dug od 817 hiljada prema PUFBIH, je iznos doprinosa i poreza na platu od oko 1,3 miliona KM uposlenika.
Dakle dug je oko 2.1 milion KM.
I to je samo po osnovu plata, PDV mislim nema uticaja jer prihod od ulaznica i drugi prihodi su minorni, a priliv od Nama ne potpada pod PDV,obzirom da se radi o finansijskih transakciji, tako da PDV nije sigurno problem u poslovanju FKS.
Mi nismo ni vidjeli Bilans uspjeha i stanja za 2020 godinu FKS. Kada vidimo onda ćemo moći nešto reći o radu Uprave za 2020 godinu...
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 18 maj 2021, 22:30

zagorski je napisao/la:
18 maj 2021, 22:23
Kakav samo intervju u stilu bh politicara.
Siguran sam da Nam pojma nije imao šta nam je donosila ovosezonska titula, da mu je ovaj mutavi novinar spomenuo naš koeficijent na UEFA listi, ovaj bi ga pitao šta je to.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”