i sve jedan od ovih nasih pionira hoce da ide iz kluba ,rasulo totalno
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
boje te hadzija u pakas vise smorio si bogu i narodu s njim
-
sarajevskiPlavi1921
- Kontakt:
Koga bi zadrzali od igraca sto im istice ugovor na kraju sezone?
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Svako ima pravo na svoje misljenje. Samo ja iz svog licnog ugla, nisam siguran da bi podrzao klub na isti nacin kao sto sam ranije, kad bi se prijasnja uprava vratila. Jednostavno sam sit toga.KANA je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:11tako sam i ja imao misljenje do prije pola godine ,ne znam da li se sjecas? dok smo jos bili na onom forumu sam pisaoBarbareZeljin je napisao/la: ↑19 maj 2021, 13:45Zasluzan je za 80 posto trofeja i ja ni dan danas necu protiv njega napisati nista ruzno,pogotovo sa aspekta trenera i Zeljovca.
Ali da je Mao kako ga nazivas,upravu u vezi poslovanja kluba i nacina funkcionisanja u vrijeme Amarovih mandata,upravu je milion posto. Znam da mislis prije svega na onu pricu o kupovini titula.Ali eto da se nadovezemo generalno.
Kao sto Mao nije mogao izigravati trenera,tako ni Amar nije mogao izigravati sve ostalo.
Nikad trener ne moze biti gazda u klubu. Gazda u klubu mora biti predsjednik,sposoban i jak.
Kad gledam sa ovog aspekta,najveca greska Misimovica je ta sto nije dao Amaru da bude po njegovom,da naplati te neke dugove,koji su bili plod posudbi ali na nacin kako to nije zakonski regulisano, i ovaj mu je bio opozicija. Covjek koji je bio sinonim za Zeljine uspijehe. Jedini covjek koji ga je mogao ugroziti. Zato sto ni jedan ni drugi nemaju mudrosti da spuste ego i pametnije odigraju neke role. Dobili smo da najuspijesnijeg predsjednika Zelje poslije Bluma,mnogi smatraju izdajnikom,laznim hadzijom,i sta sve nije bio.
Sa druge strane od najveceg sinonima za uspijeh,imamo Amara grobara kluba,kamatara i slicno. Strasno sta se kod nas proizvede u par godina. Ja ne bi nikad zelio biti dio toga.
Mi Bosanci smo cudo nevidjeno sto bi rekao Sejo,u genima nam je da sjebemo i nesjebivo.
Sada nam nece pomoci hajcanje da je onaj drugi vise sjebao. Tacno smo ko muz i zena kad se svadjaju. Ne trazi se rijesenje ,nego ko je vise kriv. Ocito da od pomirenja nikad doci nece i nama je okretanje novim ljudima i vjetrovima jedino rijesenje. Jer smo zapali u **** do grla.
Mucno je citati forum,od negative,od depresije u koju smo kolektivo zapali. Jedina radost nam sto pitari ispusise. To nismo mi. Nikad to nismo ni bili.
Zato i jesmo godinama bili duplo trofejniji i voljeniji od sviju.
Ja sam jos uvijek ubijednjen kada bi neki jak Zeljovac stao iza kluba,da bi pokrenuo ovu uspavanu armiju i da bi svi pomogli klubu.
zajedno AMAR/MISKE ili nikako a bogami je vrijeme pokazalo da je najveca greska bila sto su uopste pokusali sa njima nasa greska sto smo ovo dozvolili . Nego da je Miske bio pametan pa sve one smecare od igraca rastjerao ,raja bi podrzala a sad bi mozda i JUG imali .Ovako imamo jednu kurcinu ,zavaljeni podjeljeni --itd a na sta ce jos izaci to cemo vidjeti .
I nemoj vise da nesto uljepsavamo svi smo ocekivali da ima neki plan ,viziju ,sta i kako dalje a on je samo radi svojih para dosao ,bez ikakvog plana ,donio ponovo mahalu jad i bijedu u klub . Izadji sad picko i reci sta imas ? brrrr ,fudbal , jesi li u klubu ? sta je sporedno a sta je vazno .
Gdje će u Real, Dinamo ili u Goražde? Pa onda vise titulu nece nikad vidjeti..
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Većina ovih ljudi koji su trenutno u upravljačim strukturama kluba su zapravo u svojstvu ikebana, obzirom da neke znam lično, neke ne baš lično ali opet znam podosta o njima, jednostavno u njima nema hljeba.
Pozeri koji su se uvijek vrtili oko kluba kad bi klubu išlo dobro i duhovi kada bi smo bili u kurcu.
Nama treba sviježa krv, trebaju nam ljudi s ispravnom i jakom kičmom, spremni da se uhvate u koštac s izazovima i iza sebe ostave komunističko minderaški način upravljanja klubom. Koliko god da je teško, idealno je vrijeme da se riješimo raznih pantljičara i krvopija kako na terenu tako i dijelu kluba koji djeluje iza stakala i zatvorenih vrata a od kojeg sve zavisi.
Pozeri koji su se uvijek vrtili oko kluba kad bi klubu išlo dobro i duhovi kada bi smo bili u kurcu.
Nama treba sviježa krv, trebaju nam ljudi s ispravnom i jakom kičmom, spremni da se uhvate u koštac s izazovima i iza sebe ostave komunističko minderaški način upravljanja klubom. Koliko god da je teško, idealno je vrijeme da se riješimo raznih pantljičara i krvopija kako na terenu tako i dijelu kluba koji djeluje iza stakala i zatvorenih vrata a od kojeg sve zavisi.
Nece se niko vratiti pa nije niko lud ,mi nikad vise necemo sastaviti bolju upravu nego sto smo imali , ne zato sto su oni bili beton nego sto mi nemamo sposobnih ljudi a ono sto imamo nece da se sa ovim kokosarima bakcu.Imamo dva rjesenjaTristan10 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:23Svako ima pravo na svoje misljenje. Samo ja iz svog licnog ugla, nisam siguran da bi podrzao klub na isti nacin kao sto sam ranije, kad bi se prijasnja uprava vratila. Jednostavno sam sit toga.KANA je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:11tako sam i ja imao misljenje do prije pola godine ,ne znam da li se sjecas? dok smo jos bili na onom forumu sam pisaoBarbareZeljin je napisao/la: ↑19 maj 2021, 13:45
Zasluzan je za 80 posto trofeja i ja ni dan danas necu protiv njega napisati nista ruzno,pogotovo sa aspekta trenera i Zeljovca.
Ali da je Mao kako ga nazivas,upravu u vezi poslovanja kluba i nacina funkcionisanja u vrijeme Amarovih mandata,upravu je milion posto. Znam da mislis prije svega na onu pricu o kupovini titula.Ali eto da se nadovezemo generalno.
Kao sto Mao nije mogao izigravati trenera,tako ni Amar nije mogao izigravati sve ostalo.
Nikad trener ne moze biti gazda u klubu. Gazda u klubu mora biti predsjednik,sposoban i jak.
Kad gledam sa ovog aspekta,najveca greska Misimovica je ta sto nije dao Amaru da bude po njegovom,da naplati te neke dugove,koji su bili plod posudbi ali na nacin kako to nije zakonski regulisano, i ovaj mu je bio opozicija. Covjek koji je bio sinonim za Zeljine uspijehe. Jedini covjek koji ga je mogao ugroziti. Zato sto ni jedan ni drugi nemaju mudrosti da spuste ego i pametnije odigraju neke role. Dobili smo da najuspijesnijeg predsjednika Zelje poslije Bluma,mnogi smatraju izdajnikom,laznim hadzijom,i sta sve nije bio.
Sa druge strane od najveceg sinonima za uspijeh,imamo Amara grobara kluba,kamatara i slicno. Strasno sta se kod nas proizvede u par godina. Ja ne bi nikad zelio biti dio toga.
Mi Bosanci smo cudo nevidjeno sto bi rekao Sejo,u genima nam je da sjebemo i nesjebivo.
Sada nam nece pomoci hajcanje da je onaj drugi vise sjebao. Tacno smo ko muz i zena kad se svadjaju. Ne trazi se rijesenje ,nego ko je vise kriv. Ocito da od pomirenja nikad doci nece i nama je okretanje novim ljudima i vjetrovima jedino rijesenje. Jer smo zapali u **** do grla.
Mucno je citati forum,od negative,od depresije u koju smo kolektivo zapali. Jedina radost nam sto pitari ispusise. To nismo mi. Nikad to nismo ni bili.
Zato i jesmo godinama bili duplo trofejniji i voljeniji od sviju.
Ja sam jos uvijek ubijednjen kada bi neki jak Zeljovac stao iza kluba,da bi pokrenuo ovu uspavanu armiju i da bi svi pomogli klubu.
zajedno AMAR/MISKE ili nikako a bogami je vrijeme pokazalo da je najveca greska bila sto su uopste pokusali sa njima nasa greska sto smo ovo dozvolili . Nego da je Miske bio pametan pa sve one smecare od igraca rastjerao ,raja bi podrzala a sad bi mozda i JUG imali .Ovako imamo jednu kurcinu ,zavaljeni podjeljeni --itd a na sta ce jos izaci to cemo vidjeti .
I nemoj vise da nesto uljepsavamo svi smo ocekivali da ima neki plan ,viziju ,sta i kako dalje a on je samo radi svojih para dosao ,bez ikakvog plana ,donio ponovo mahalu jad i bijedu u klub . Izadji sad picko i reci sta imas ? brrrr ,fudbal , jesi li u klubu ? sta je sporedno a sta je vazno .
1 Koliko god bilo ono brutalno sto plavousrcu pise da ovim smecarima dozvolimo da sve rasprodaju da nam na kraju ostane samo teren i da krenemo ispocetka ili da prodamo klub .Sve ovo drugo cemo imati isto kao sto gledamo zadnjih 25 godina i da se vrtimo u krug.
- lijevapolutka
- Kontakt:
ExBlueone je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:30Većina ovih ljudi koji su trenutno u upravljačim strukturama kluba su zapravo u svojstvu ikebana, obzirom da neke znam lično, neke ne baš lično ali opet znam podosta o njima, jednostavno u njima nema hljeba.
moSa ljoŽe
-
SudoHusika
- Kontakt:
Stvarno mi nisi jasan.
Eto popušili smo ga sa Šošićem. Dijete ode, donese titulu Hajdukovim juniorima i eno ga od sljedeće sezone u prvom timu. Biće bolje primijećen od strane klubova i menadžera. Zamisli koliko njih će pokušati djelovati na osnovu njegovog primjera?
Željezničar za život cijeli!
Dok mi prijavljujemo igrace na punu platu, Tuzla hladno prijavi da mjesecno izdvajaju 35 hiljada na plate
Niti jednog,cak bi i Gasala otjerao jer se druzio sa ovim polovnjacima pa da ne rizikujemo sa luzerskim mentalitetomsarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:22Koga bi zadrzali od igraca sto im istice ugovor na kraju sezone?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Ja stvarno ne znam gdje ce i nisam upucen. Ali evo ako samo upalim retrospektivno, ovako se identicno pisalo i prije nekoliko godina kad je Amar teko dosao. Ukinula se neka stipendija za onog pionira Osmica, i onda pocela paljba kako ce omladinski pogon propasti. A fakticki rezultati pokazuju iste rezultate kao ranije.
U 20 godina imas 2 eventualno 3 igraca da su nesto uradili a da se greška napravila(greske su sasvim normalne) Hajduk kao neki klub nisu titulu osvojili ne sjećaju se, evropu igraju manje od nas. De ba bolan kakav Hajduk, sta je vama.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:35Stvarno mi nisi jasan.
Eto popušili smo ga sa Šošićem. Dijete ode, donese titulu Hajdukovim juniorima i eno ga od sljedeće sezone u prvom timu. Biće bolje primijećen od strane klubova i menadžera. Zamisli koliko njih će pokušati djelovati na osnovu njegovog primjera?
Ko prati naše mlade znaju da oni nisu dobri nego je konkurencija očajna.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Imas sad u kadetima vanserijskog igraca , nema kluba iz regiona koji ga nisu pokusali dovesti.Nego mali lud za Zeljom pa nije otisaoBenderrr je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:41U 20 godina imas 2 eventualno 3 igraca da su nesto. Hajduk kao neki klub nisu titulu osvojili ne sjećaju se, evropu igraju manje od nas. De ba bolan kakav Hajduk, sta je vama.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:35Stvarno mi nisi jasan.
-
sarajevskiPlavi1921
- Kontakt:
delinjo je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:38Niti jednog,cak bi i Gasala otjerao jer se druzio sa ovim polovnjacima pa da ne rizikujemo sa luzerskim mentalitetomsarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:22Koga bi zadrzali od igraca sto im istice ugovor na kraju sezone?![]()
Jes nam usadjen luzerski mentalitet u picku materinu. Ja se sve nadam da se ova djeca nisu druzila sa ovim metuzalemima. Ja bi ostavio Miletića on nam sigurno moze pomoci.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ma jarane gdje će u pm. Da su to neki perspektivni igrači ne bih pola riječi rekao. Nego fazon je da se napravi raspad, da se pljuje, laže jer ovdje nesto pročitaju i to im je Amin. Bez da su upućeni u nešto. Samo im nesto rokni da imaju kukat, pljuvat a kad pitas za argumente to ne postoji. Jer niko nikad nije gledao tu djecu osim familije i roditelja. A sta ce ih gledati kad ovdje piše upravo njihov uzrast kadeti, pioniri sta oni znaju.Tristan10 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:40Ja stvarno ne znam gdje ce i nisam upucen. Ali evo ako samo upalim retrospektivno, ovako se identicno pisalo i prije nekoliko godina kad je Amar teko dosao. Ukinula se neka stipendija za onog pionira Osmica, i onda pocela paljba kako ce omladinski pogon propasti. A fakticki rezultati pokazuju iste rezultate kao ranije.
Zadnja izmjena: Benderrr, dana/u 19 maj 2021, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.
by KANA
by KANA
-
sarajevskiPlavi1921
- Kontakt:
Koji mali? Kako se preziva?KANA je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:43Imas sad u kadetima vanserijskog igraca , nema kluba iz regiona koji ga nisu pokusali dovesti.Nego mali lud za Zeljom pa nije otisaoBenderrr je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:41U 20 godina imas 2 eventualno 3 igraca da su nesto. Hajduk kao neki klub nisu titulu osvojili ne sjećaju se, evropu igraju manje od nas. De ba bolan kakav Hajduk, sta je vama.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:35
Stvarno mi nisi jasan.
Eto popušili smo ga sa Šošićem. Dijete ode, donese titulu Hajdukovim juniorima i eno ga od sljedeće sezone u prvom timu. Biće bolje primijećen od strane klubova i menadžera. Zamisli koliko njih će pokušati djelovati na osnovu njegovog primjera?ne znam kako da video postavim mali je prejak.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Kocevic NerimansarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:49Koji mali? Kako se preziva?
-
SudoHusika
- Kontakt:
Nije stvar uopšte o Hajduku i njegovim nedostatkom transfera, stvar je u tome sto je HNL space shuttle za ovu vicinu vukojebinu jer se HNL primakao, po svemu, evropskim ligama. Svaka utakmica vrvi od predstavnika klubova i menadžera i malci poput Šošića, koji znaju osnove lopte i kretanje između linija, imaju priliku da maltene obezbijede egzistenciju. I mi takve puštamo bez po' muke i radujemo se pišljivoj naknadi za treniranje.Benderrr je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:41U 20 godina imas 2 eventualno 3 igraca da su nesto uradili a da se greška napravila(greske su sasvim normalne) Hajduk kao neki klub nisu titulu osvojili ne sjećaju se, evropu igraju manje od nas. De ba bolan kakav Hajduk, sta je vama.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:35Stvarno mi nisi jasan.
Ko prati naše mlade znaju da oni nisu dobri nego je konkurencija očajna.
On samo da potpiše profi ugovor sa Hajdukom ili Dinamom on je u stanju kupiti sebi u Sarajevu stan, vikendicu i auto i samim tim' činom uraditi više nego 98% omladine u ovoj državi. A da ne govorim šta ta djeca mogu napraviti ukoliko imaju disciplinu i normalne roditelje. Možda on neće, ali 1 od 10 koji svake sezone odlaze hoće sigurno.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 19 maj 2021, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!
-
sarajevskiPlavi1921
- Kontakt:
KANA je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:50Kocevic Neriman
Mali igracina, zabija slobodnjake ko Juninho. Spominjao ga je Brkoo prije par mjeseci, mali ubjedljivo najbolji igrac u kadetima u drzavi, ako ostane ovakva situacija u klubu taj mali ce sigurno otici, a ima jos par igraca u kadetima koji igraju dobro.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921 i 66 gostiju.