Ma.nisam ono vidio , mali je stroj nego lud za Zeljom nece da ide.Imao ponudu Dinama I Partzana .sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:52
Mali igracina, zabija slobodnjake ko Juninho. Spominjao ga je Brkoo prije par mjeseci, mali ubjedljivo najbolji igrac u kadetima u drzavi, ako ostane ovakva situacija u klubu taj mali ce sigurno otici, a ima jos par igraca u kadetima koji igraju dobro.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
-
sarajevskiPlavi1921
- Kontakt:
KANA je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:54Ma.nisam ono vidio , mali je stroj nego lud za Zeljom nece da ide.Imao ponudu Dinama I Partzana .sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:52
Mali igracina, zabija slobodnjake ko Juninho. Spominjao ga je Brkoo prije par mjeseci, mali ubjedljivo najbolji igrac u kadetima u drzavi, ako ostane ovakva situacija u klubu taj mali ce sigurno otici, a ima jos par igraca u kadetima koji igraju dobro.
Ma problem je sto u OP treniraju djecu ljudi koji jednsotavno ne znaju da razvijaju djecu ne svi ali vecina ne zna. Da su malog trenirali “normalni” treneri vec bi sad razmisljali da pocne igrat za prvi tim.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
- drzgemboadislic
- Kontakt:
delinjo je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:38Niti jednog,cak bi i Gasala otjerao jer se druzio sa ovim polovnjacima pa da ne rizikujemo sa luzerskim mentalitetomsarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:22Koga bi zadrzali od igraca sto im istice ugovor na kraju sezone?![]()
ma brate samo mu para dati da bude tu ,da ga bijeda ne otjera odavde .Dinamo mu poudio sve za njega i porodicusarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:59KANA je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:54Ma.nisam ono vidio , mali je stroj nego lud za Zeljom nece da ide.Imao ponudu Dinama I Partzana .sarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:52
Ma problem je sto u OP treniraju djecu ljudi koji jednsotavno ne znaju da razvijaju djecu ne svi ali vecina ne zna. Da su malog trenirali “normalni” treneri vec bi sad razmisljali da pocne igrat za prvi tim.
Otišao Mujakic Pa? 10 utakmica noga. Trenutno Hajduk gura mlade jer nemaju za kifle dok ne ne dodje druga garnitura u klub s novom vizijom,. Opet kažem nemas 2 ili 3 igraca da su nesto napravili, al to nije poenta, poenta je da se bacaju rovci o raspadu kao da imamo Barsinu školu fudbala. Nama bi bolje bilo da nadjemo negdje novog Viscu, Dialibu od neke promocije mladih na silu jer smo novčano u minusu. Sad bi svačiji babo, rodjak da mu familija zaigra za Zelju idealna prilika a to sto su razvijeni ko štapovi to nikom ništa. Nece ljudi da shvate da je razlika igrati u omladinskim pogonima i Premijer ligi.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:52Nije stvar uopšte o Hajduku i njegovim nedostatkom transfera, stvar je u tome sto je HNL space shuttle za ovu vicinu vukojebinu jer se HNL primakao, po svemu, evropskim ligama. Svaka utakmica vrvi od predstavnika klubova i menadžera i malci poput Šošića, koji znaju osnove lopte i kretanje između linija, imaju priliku da maltene obezbijede egzistenciju. I mi takve puštamo bez po' muke i radujemo se pišljivoj naknadi za treniranje.Benderrr je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:41U 20 godina imas 2 eventualno 3 igraca da su nesto uradili a da se greška napravila(greske su sasvim normalne) Hajduk kao neki klub nisu titulu osvojili ne sjećaju se, evropu igraju manje od nas. De ba bolan kakav Hajduk, sta je vama.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:35
Stvarno mi nisi jasan.
Eto popušili smo ga sa Šošićem. Dijete ode, donese titulu Hajdukovim juniorima i eno ga od sljedeće sezone u prvom timu. Biće bolje primijećen od strane klubova i menadžera. Zamisli koliko njih će pokušati djelovati na osnovu njegovog primjera?
Ko prati naše mlade znaju da oni nisu dobri nego je konkurencija očajna.
On samo da potpiše profi ugovor sa Hajdukom ili Dinamom on je u stanju kupiti sebi u Sarajevu stan, vikendicu i auto i samim tim' činom uraditi više nego 98% omladine u ovoj državi. A da ne govorim šta ta djeca mogu napraviti ukoliko imaju disciplinu i normalne roditelje. Možda on neće, ali 1 od 10 koji svake sezone odlaze hoće sigurno.
Mi ako se oslonimo sljedeće sezone na mlade ispadamo iz lige to da vam bude jasno.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
-
Studenti1921
- Kontakt:
Nažalost teško će do prvog tima,samo će ih 5 biti prekomandovano,ostali posudbe i raskidi.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:35Stvarno mi nisi jasan.
Eto popušili smo ga sa Šošićem. Dijete ode, donese titulu Hajdukovim juniorima i eno ga od sljedeće sezone u prvom timu. Biće bolje primijećen od strane klubova i menadžera. Zamisli koliko njih će pokušati djelovati na osnovu njegovog primjera?
Kad vidiš ovog Biuka,a takvih imaju još barem 5-6,dabogda.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
-
SudoHusika
- Kontakt:
Boli Mujakića ****. Nije zaradio milione ali je čvaknuo da bude rahat u ovom gradu. Zar ne misliš da je to dovoljmo djeci sa naše "šljake" gdje roditelji često kubure sa plaćanjem pišljive članarine a da ne govorim o ostalim životnim potrepštinama?Benderrr je napisao/la: ↑19 maj 2021, 15:03Otišao Mujakic Pa? 10 utakmica noga. Trenutno Hajduk gura mlade jer nemaju za kifle dok ne ne dodje druga garnitura u klub s novom vizijom,. Opet kažem nemas 2 ili 3 igraca da su nesto napravili, al to nije poenta, poenta je da se bacaju rovci o raspadu kao da imamo Barsinu školu fudbala. Nama bi bolje bilo da nadjemo negdje novog Viscu, Dialibu od neke promocije mladih na silu jer smo novčano u minusu. Sad bi svačiji babo, rodjak da mu familija zaigra za Zelju idealna prilika a to sto su razvijeni ko štapovi to nikom ništa. Nece ljudi da shvate da je razlika igrati u omladinskim pogonima i Premijer ligi.SudoHusika je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:52Nije stvar uopšte o Hajduku i njegovim nedostatkom transfera, stvar je u tome sto je HNL space shuttle za ovu vicinu vukojebinu jer se HNL primakao, po svemu, evropskim ligama. Svaka utakmica vrvi od predstavnika klubova i menadžera i malci poput Šošića, koji znaju osnove lopte i kretanje između linija, imaju priliku da maltene obezbijede egzistenciju. I mi takve puštamo bez po' muke i radujemo se pišljivoj naknadi za treniranje.Benderrr je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:41
U 20 godina imas 2 eventualno 3 igraca da su nesto uradili a da se greška napravila(greske su sasvim normalne) Hajduk kao neki klub nisu titulu osvojili ne sjećaju se, evropu igraju manje od nas. De ba bolan kakav Hajduk, sta je vama.
Ko prati naše mlade znaju da oni nisu dobri nego je konkurencija očajna.
On samo da potpiše profi ugovor sa Hajdukom ili Dinamom on je u stanju kupiti sebi u Sarajevu stan, vikendicu i auto i samim tim' činom uraditi više nego 98% omladine u ovoj državi. A da ne govorim šta ta djeca mogu napraviti ukoliko imaju disciplinu i normalne roditelje. Možda on neće, ali 1 od 10 koji svake sezone odlaze hoće sigurno.
Mi ako se oslonimo sljedeće sezone na mlade ispadamo iz lige to da vam bude jasno.
Mislim, svako ima pravo na svoje mišljenje i trrbamo se uvažavati, ali ja mislim da bi 5,6 juniora, sa ostatkom igrača iz prve ekipe koji su željni igranja u vidu Zeca, Juričića, Boje, Mustafe, Ikića i Siniše bar 2 dobili u ovih 15 kola. Makar čajnoslu.
@UBIPITAR Nisam ja ni rekao da će on uspjeti, Bože sačuvaj. Ali mislim da će imati bolju šansu, bolje uslove, priliku koja im se ovdje uskraćuje.
Naravno, ne treba ni zaboraviti mentalitet većine djece ovdje kojima je furka reći da igraju u Želji a 'vamo deru buhtle i duvaju nargile. Daleko od toga da je samo klub kriv.
Željezničar za život cijeli!
SVI NA PROSLAVU!
Je...m te državo i Vico. Sada možei publika na proslavu. SVE VAM HEBEM. Eto pitari, eto vam Vico i Savez. Gadim se sam sebi.
Je...m te državo i Vico. Sada možei publika na proslavu. SVE VAM HEBEM. Eto pitari, eto vam Vico i Savez. Gadim se sam sebi.
-
sarajevskiPlavi1921
- Kontakt:
KANA je napisao/la: ↑19 maj 2021, 15:02ma brate samo mu para dati da bude tu ,da ga bijeda ne otjera odavde .Dinamo mu poudio sve za njega i porodicusarajevskiPlavi1921 je napisao/la: ↑19 maj 2021, 14:59
Nadam se da cemo mu uspjet dat pare.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Yes Dinamo mu ponudio on neće, ostat će ovdje da igra za klikere daj ba hahahahhaahhaah
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
-
sarajevskiPlavi1921
- Kontakt:
Sad kad ce navijaci krenuti na tribine, nadam se da ce u klubu barem jednu stvar normalno uraditi pa pustiti da prednost u kupovini imaju ljudi sa desetogodisnjim, stogodisnjim, aktivnim clanskim i godisnjim. A ne da pustaju neke sa the tagom i slicnim glupostima, da nece nesto svoje surovat debili, jer ce im se **** mila majka ako se vratimo.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Mali je talenat zato ga treba vec uvrstit u ekipu, sto vise nladih igraca svakao naredne godine bitnonje samo da ne ispadnemo
3 miliona maraka na plate oviim jadovima .. ZA ŠTA ?
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!
- lijevapolutka
- Kontakt:
@braco zato nama malo malo pa pokuca porezna i traze ovo i ono, dok kod husića sve ide po zakonu
pa dovoljno je bio onaj faksimil ugovora za a.zeca kad je trebao preći kod nas. plata 400 a ostalo na ruke na blagajni. da ima drzave van Sarajeva davno bi bili zatvoreni
pa dovoljno je bio onaj faksimil ugovora za a.zeca kad je trebao preći kod nas. plata 400 a ostalo na ruke na blagajni. da ima drzave van Sarajeva davno bi bili zatvoreni
moSa ljoŽe
Ne znam jesi li vidio onaj ugovor što sam neki dan postavio između Mahira Karića i Azmiralijevapolutka je napisao/la: ↑19 maj 2021, 15:40@braco zato nama malo malo pa pokuca porezna i traze ovo i ono, dok kod husića sve ide po zakonu![]()
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Nas omladinski pogon,mora promijeniti temeljito plan i program rada i pristup samoj djeci,stvarajuci im radne navike.
Mi cemo imati po koji incident sa izbacivanjem po kojeg igraca ,koji ce uglavnom afirmaciju inpare steci vani.
Nasa liga je jedna od najslabiji u Europi,po samom defaultu talentovan igrac iz omladiskih selekcija ne bi trebao imati problem prelaska u prvi tim. Ali to bas nije tako jednostavno.
Kako nam je slaba liga,tako nam je i rad sa djecom jako los.
Kod nas se sve svodi na neki talenat,a i toga ima sve manje,jer igraju oni koji imaju,i cije su tate neki kurci,a treninzi su 30 godina na istom levelu,neke puke teorije,fizickog i taktickog napora dovoljne da ta djeca budu spremnija od prosjecnih rekreativaca.
Prvo i osnovno,kvalitet i uslovi za trening.
Trening i nacin prehrane.
Trening nije puko igranje utakmica,seva,trcanje,uigravanja par akcija i sutanje po golu. Po koji trbusni i sklek....
To se prevazidje za 7 dana. Nasa djeca moraju kako rastu i pravilno jacati muskulaturu. Jacanje muskulature,zahtijeva kompleksne treninge,snage,izdrzljivosti...uz sve to,mora se popratiti kvalitetnom ishranom i suplementacijom.
Sto znaci disciplinovani trening i ishrana. Kad sve to imas,o da trebas educirani trenerski kadar,koji ce iz igraca izvlaciti maksimum i dozirati njegov pravilan razvoj.
Kad sve to poslozis. Onda moras imati sporskog psihologa,da radis sa djecom,jer je strah i nesamopouzdanje najveci neprijatelj mladog igraca.
Evo dacu jedan nestvaran primjer.
Cristiano Ronaldo,je sada poznat kao najveci radoholicar i najbolje pripremljen fudbaler uz sav svoj talenat.
Postigao je sto je postigao. Ali ko se sjeti njegovog prelaska iz Sportinga u ManU.
Sjetice se talentovanog djecaka koji je sa par poteza htio impresionirati sve. Pa osim talenta vidljivog na momente,imali ste svaki drugi kontakt sa loptom i potez viska,pa mu pobjegne lopta,pa zapne...
E tu dolazi do izrazaja ta psihologija. Kod nas bi mu **** majku,i nase dijete bi otislo u 3 pm sa svojom glavom.
To je kljuc uspijeha.
Trening i psiha.
To nasa djeca nemaju,pa se jadni pate par godina,da nadodju u ovoj jadnoj ligi.
Vecina ih propadne.
Nasoj djeci koja po mentalitetu nemaju te navike radne,ni roditelj,ni trener,ni prvotimci,ne mogu biti uzor ili smjernica,jer to niko ne radi.
Sa druge strane,on je u Zelji,on je vec na instagramu,na shishi,vec vara trebu sa 3 druge. ...
I ims sve predispozije da J**+ u zdrav mozak,KANU.Delu,brku,sudu,mrkog,voltrona,bracu,ljozea,mene....
Mi cemo imati po koji incident sa izbacivanjem po kojeg igraca ,koji ce uglavnom afirmaciju inpare steci vani.
Nasa liga je jedna od najslabiji u Europi,po samom defaultu talentovan igrac iz omladiskih selekcija ne bi trebao imati problem prelaska u prvi tim. Ali to bas nije tako jednostavno.
Kako nam je slaba liga,tako nam je i rad sa djecom jako los.
Kod nas se sve svodi na neki talenat,a i toga ima sve manje,jer igraju oni koji imaju,i cije su tate neki kurci,a treninzi su 30 godina na istom levelu,neke puke teorije,fizickog i taktickog napora dovoljne da ta djeca budu spremnija od prosjecnih rekreativaca.
Prvo i osnovno,kvalitet i uslovi za trening.
Trening i nacin prehrane.
Trening nije puko igranje utakmica,seva,trcanje,uigravanja par akcija i sutanje po golu. Po koji trbusni i sklek....
To se prevazidje za 7 dana. Nasa djeca moraju kako rastu i pravilno jacati muskulaturu. Jacanje muskulature,zahtijeva kompleksne treninge,snage,izdrzljivosti...uz sve to,mora se popratiti kvalitetnom ishranom i suplementacijom.
Sto znaci disciplinovani trening i ishrana. Kad sve to imas,o da trebas educirani trenerski kadar,koji ce iz igraca izvlaciti maksimum i dozirati njegov pravilan razvoj.
Kad sve to poslozis. Onda moras imati sporskog psihologa,da radis sa djecom,jer je strah i nesamopouzdanje najveci neprijatelj mladog igraca.
Evo dacu jedan nestvaran primjer.
Cristiano Ronaldo,je sada poznat kao najveci radoholicar i najbolje pripremljen fudbaler uz sav svoj talenat.
Postigao je sto je postigao. Ali ko se sjeti njegovog prelaska iz Sportinga u ManU.
Sjetice se talentovanog djecaka koji je sa par poteza htio impresionirati sve. Pa osim talenta vidljivog na momente,imali ste svaki drugi kontakt sa loptom i potez viska,pa mu pobjegne lopta,pa zapne...
E tu dolazi do izrazaja ta psihologija. Kod nas bi mu **** majku,i nase dijete bi otislo u 3 pm sa svojom glavom.
To je kljuc uspijeha.
Trening i psiha.
To nasa djeca nemaju,pa se jadni pate par godina,da nadodju u ovoj jadnoj ligi.
Vecina ih propadne.
Nasoj djeci koja po mentalitetu nemaju te navike radne,ni roditelj,ni trener,ni prvotimci,ne mogu biti uzor ili smjernica,jer to niko ne radi.
Sa druge strane,on je u Zelji,on je vec na instagramu,na shishi,vec vara trebu sa 3 druge. ...
I ims sve predispozije da J**+ u zdrav mozak,KANU.Delu,brku,sudu,mrkog,voltrona,bracu,ljozea,mene....
- lijevapolutka
- Kontakt:
nisam, promaklo mi jebraco je napisao/la: ↑19 maj 2021, 15:41Ne znam jesi li vidio onaj ugovor što sam neki dan postavio između Mahira Karića i Azmiralijevapolutka je napisao/la: ↑19 maj 2021, 15:40@braco zato nama malo malo pa pokuca porezna i traze ovo i ono, dok kod husića sve ide po zakonu![]()
moSa ljoŽe
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.