Kucamo na vrata zaboravljenog vremena. Šmrc, kad se sjetim kako nam je onda lijepo bilo a sad nas mrski Lazar zajebava, brinemo se kako igra Zeba(ovo je nam moj račun)

hoćel nam štoperi biti u formi(opet ja), jel Mirso (pre)star(opet ja); Khm, dobro je više
Na treningu fudbalskog kluba "Plavac" sa Vraca, trener Ismail, poznatiji kao Simo, na zahtjev svojih igrača drži čas psihologije.
"Vidite momci, publika u Visokom je bolja od one iz Madrida, Mančestera, Milana, ja vam to lično garantujem..." , Peljak šapće suigraču "**** mater ako ovo nisam čuo već negdje na internetu". Naime trener Simo je, s obzirom da predsjednik Fare nije mogao platit pravog psihologa igračima jer je mjenjao felge na automobilu, morao sam da predaje psihologiju te je u tu svrhu pogledao antologijski govor trenera Vrbanjušinih Šejtana, Brace. Negdje u pola govora, prekide ga Sale Vugalić koji se iznenada pojavio na trenigu: "Predsjednik Fare je uspješno prodao pola pomoćnog terena šljake firmi "Kokaprodukt" iz Čajniča zbog uspostavljanja poljoprivrednog kombinata na istoimenom zelmjištu te su tako stvorene mogućnosti za isplatu zaostalih dugova nekim igračima,sljedeći igrači nek se jave upravi: Mulanić- januarski topli obrok , Muvaremović - martovski regres i Dijaliba - tri prošlogodišnje plate..." "URAAAAAAAAAAA" - viknuše igrači a trener Simo reče: "stani ba, Dijaliba je otišao u Španiju" na što se Vugalić nasmija i reče:"E jes se levat zajeb'o" , te ode sa terena jer je uskoro počinjala italijanska prva liga.
Trener Simo očisti blato sa crnih špicoka te nastavi : " Šta kažemo sudiji kad sudi protiv nas???" Cokalić:" Znam gdje živiš sudija, mrak će te progutat" , Simo:" Tako je, a šta se kaže kad hoće da ti da žuti??? Mulanić: " Nisam, sudija Allahami, nisam džamije mi" Simo nastavlja: "Bravo, bravo može to ili nemoj sudija djece ti, Ramazan je...Dobro momci vidim da ste savladali to, e sad što se tiče morala na gostovanjima, tu nisam zadovoljan, ko pićke ste, slušaj vamo, hoću da ste agilni do kraja, kad igrate vani hoću da zamislite da ste kući, stara ima gripu nemože ništa da radi, ručak nije skuhan, kuća prljava, nema pive u frižideru a babo se vraća pjan za pola sata, haj da vidim. TRČIIIIIIII" . Počeše trčat ko ludi, a Simo veli Gradimiru Bojleru članu uprave koji je posmatrao trening : "Vidiš moj Gradimire, ništa ne diže Bosanca na noge ko pijan babo, ajmo još još" ; Simo se malo uživi u ulogu pijana oca te zavriska:" J*** vam sunceeeeee, krvi ću vam se napiti" a igrači stadoše još jače da trče ko da ih sam đavo proganja, kad se odjednom začu pištaljka babe Sime: "Dobar, ja sad vamo, predsjednik Fare vas časti burekom" , igrači se zaletiše i počeše trpat burek u usta :"Stani **** ga hljeb" ciknu Simo "po dva zvrka svakome, alo mali nisi kod matere" , nakon što su se igrači najeli, trener Simo reče Peljaku" Peljak traži te predsjednik,trebaš mu, prodaje neke nekretnine a vi ostali sjedite tu oko mene imam nešto važno da vam kažem....pošto planiramo izać u Evropu u dogledno vrijeme, igraćemo prekomorske utakmice, te stoga vam moram objasniti za ne daj bože kako se napušta a kako ne napušta brod koji tone" ....
Ah ta lijepa vremena, sad nas stadion sjebaje

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna