Pa mislim da je McCollum prvi na listi za odstrijel u Portlandu jer za ocekivati je da pokusaju stvoriti novi roster oko Lillarda. A s obzirom na njegove zadnje nastupe, limitacije u odbrani i kreaciji, te povisok ugovor koji ima, ne bi trebao biti preskup.
Al taj ugovor stvari cini tezim zbog uparivanja plata pa bi tako Sixersi morali ukljuciti Harrisa u taj trejd, sto ne znam koliko je pametno jer mislim da je puno bolji i korisniji igrac od CJ-a. Al ajd o tome vise razmisljati nakon sezone.
Tesko da imaju

Vidjecemo Claxtona koji je dobar defanzivac, ima duzinu i atleticnost da isprati Giannisa ali je Giannis dosta snazniji, vjerovatno ce ga lako puniti licnim greskama kojima je Claxton ionako sklon.
Griffin je u zadnjim duelima "solidno" branio Giannisa ali mislim da je to vise splet odredjenih okolnosti nego kvalitetna odbrana i da ni on nije rjesenje. Jordan, koji je u RS-u najvise imao to zaduzenje da cuva Grka, sigurno nije rjesenje, a Durant mozda u late game situacijama da i uspije odigrati pristojnu odbranu ali da ga cuva cijelu seriju, tesko da moze. Dakle po meni Claxton da jedini ima sansu a i to dosta tesko.
Naravno tu su i razno razna pomaganja, udvajanja i tako dalje koja ga svakako mogu usporiti ali onda otvaras prostor za druge igrace. Moje neko vidjenje je da je Buckse bolje ciljano braniti bez udvajanja Giannisa nego na njemu pomagati i ostavljati sutere otvorene. Ali za to ti treba barem jedan snazan i atletican defanzivac kojeg Netsi nemaju. Tako da Giannis apsolutno moze biti glavni faktor koji bi prelomio seriju.
Naravno bitno je i da ostali igraci budu na nivou, a takodjer imaju solidne matchupe jer jako je malo pozitivnih defanzivaca u ekipi Brooklyna.
Bucksi takodjer imaju mozda i najbolje opremljen roster za braniti Netse tako da nas ocekuje vrlo takticki interesantna serija sa pregrst matchup stvari za pratiti.
Ali ipak mislim da prolazi Brooklyn.