manijakdv je napisao/la: ↑13 jun 2021, 19:44
Cijeli dan čekam da se javi konačno neko od skupštinara. Evo ja ću iako to nije popularno u ovom trenutku nimalo.
Sebe smatram Željinim bolesnikom, neko ko je uvijek bio samo afirmativan na ovom forumu. U svom Donjem Vakufu sam dočekivao razne uprave, trenere, Misketovce, Amarovce i ine i sa svima ostao u dobrim odnosima. Kao član skupštine a ujedno i vlasnik jedne male firme, osjećao sam se sretnim i biti sponzorom kluba na jedan skroman način, svjestan da je to samo kap u moru u odnosu na ono što klub treba. Toliko u uvodu...
Jučerašnja skupština je prva na koju sam krenuo iz Vakufa bez imalo optimizma. Svi smo mi imali informaciju nakon višednevnih razgovora predsjednika i potpredsjednika skupštine sa raznim potencijalnim kandidatima, da niko novi, niko "treći" ne želi ući u klub. Rečeno nam je da imamo jednu jedinu opciju i tako je i bilo. Svi smo mi navijali za Zubana i co& ali nažalost odustali su. Zašto-ne znam. Nakon što je izglasano nepovjerenje prošlom sazivu UO, izglasali smo skoro isti UO iako dramatično oslabljen bez dva ključna čovjeka. Bilo je prijedloga da se imenuje krizni štab kao da imamo svo vrijeme ovoga svijeta iako smo mi u krizi već odavno. Vodeći se logikom da pripreme trebaju startati, da je bolje da pred igrače stane neko a ne niko, dajem svoj glas novom UO i predsjedniku.
Nakon toga kreće cirkus od strane predsjednika skupštine. Daje riječ ljudima koji trebaju postati novi Nadzorni odbor iako ni riječi nije bilo o tome. Formalno pravno, za imenovanje novog NO je potrebno prvo tražiti izvještaj i izglasati nepovjerenje starom NO pa tek onda birati novo rukovodstvo. Zašto je preskočena procedura, ne znam, vrlo lako se to moglo postići regularnim putem.
U biti, vrlo mi je žao tih novih ljudi koje su, po mom mišljenju, izigrali rukovodeći ljudi skupštine a ne ostali. Nuđeno im je nakon toga da uđu u Upravni umjesto u Nadzorni odbor tako da ta priča kako neko ne želi časne, poštene, neutralne ljude pada u vodu.
Priča da je Amar Osim izabrao ove ljude kako bi dokrajčio Želju je isto tako smiješna, čovjek ni sekunde nije učestvovao u njihovom izboru niti je imalo oduševljen njihovim izborom.
Nakon puna 4 sata skupštine, šaljem poruku mom drugu Nedi da odoh nazad za Vakuf pojma nemajući da će biti pauza a kamoli ne znajući da kasnije neće biti kvoruma. To mi je najkrivlje na sebe, pogriješio sam što sam napustio skupštinu.
Po povratku u Vakuf, čitam famozni FB post koji nije tačan, žao mi je što je došao od mojih najboljih drugova u skupštini pogotovo jer odavno imamo interni dogovor da ne šaljemo u javnost suvišno, žao mi je što ga je preuzeo moj Nedo, potpredsjednik skupštine iako to nije smio nikako uraditi. Potpredsjednik skupštine se ne smije svrstavati ni na jednu stranu. Žao mi je što je 16 došlo na rub srama, na javni linč a nisu to, ljudi moji, nikakvi dušmani Želje nego ljudi su ostali tu među rijetkima. Pomažu koliko ko može.
P.S. nisam uopšte među tih 16, bio sam suzdržan iako je to potpuno nebitno. Svaki član skupštine ima pravo glasati svojom savjesti a bez da bude predmet javnog linča.
Nemam ništa protiv opoziva cijele skupštine i izbora novih organa. Nemojte, života vam, da neko mog Želju mora tijelom braniti od Željovaca... Izvinjavam se na dužini posta.