FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 17 jun 2021, 11:09

zagorski je napisao/la:
17 jun 2021, 11:08
BordoSarajevo je napisao/la:
17 jun 2021, 10:16
Nam, čovjek koji je svakodnevno pratio klub, dolazio, mislio na sve, pisao svakodnevno statuse o nama, dovodio našu djecu i rukovodstvo kluba u Vijetnam, kad god objavi sliku sa porodicom vazda je u našoj opremi, obezbjedio i više nego što treba, rješavao probleme, plaćao igrače kad se uopšte nije igralo..

Sve to odjednom stade, i to baš stade u periodu kad politika uđe u fudbal/savez, kad počeše nezapamćene krađe, lopovluci, malverzacije..

Ja mislim da je čovjek od nas odusto zbog gore navedenih razloga ili je baš ova pandemija na njega i te kompanije baš ostavila traga, možda i oboje. Ja ne vjerujem u nemogućnost slanja para.. ja bi sad halalio 2 sezone da ništa ne osvojimo ako će čovjek nastavit ulagat kao do prošle godine. Valjda na dobro izađe..
Zanimljiva teorija. Mada ako je to u pitanju vec bi oni izasli sa tim javno jer bi time sebi skinuli teret sa ledja i imali bi apsolutno opravdanje pred navijacima.
Kako će izaći kad je čovjek još glavni, on sam je to rekao, još uvijek raspolaže upravljačkim udjelima/pravima.
Koševo Zapad

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 17 jun 2021, 11:15

VenamaHrabrih je napisao/la:
17 jun 2021, 07:46
AlfredNobel je napisao/la:
17 jun 2021, 01:35
Ono što bih još nadovezao, a što je jako važno kod igre u 3-5-2 ili 3-4-3 sistemu je fizička sprema. Ona je važna i pored i u drugim formacijama, ali u ovoj pogotovo. Sabljić ako bude igrao s trojicom nazad i ako bude inzistirao na jakom presingu, iz kola u kolo, to može biti mač s dvije oštrice. Zašto?

Ko se sjeća, Jakirović po dolasku u Zrinjski je to implementirao, taj visoki i konstantni presing i kako je završilo? Kroz nekoliko kola, bruku povrijeđenih igrača i iz tekme u tekmu je dobijao po jednog novog povrijeđenog igrača.

Zato kažem, ako se Sabljić odluči na to, pripreme moraju biti savršeno odrađene, a to opet nije garant da će to biti uspješno na kraju. Zašto? To je ono što se stalno provlaći.. Možeš ti naše igrače spremiti vrhunski, maksimalno posvećeno do detalja, ali sve to pada uzalud ako igrači ne paze na sami sebe kao individue, ako se ne pridržavaju propisanog, ako nemaju taj menalitet profesionalca. Svi znamo koliki je procenat takvih profesionalaca kod nas u ekipi, haman ravan nuli. Možeš ti spremiti recimo, Dušana Hodžića, najbolje na svijetu, ali ako je on papak u glavi i ako će jesti i piti sve i svašta, zaebi ti to sve. Recimo, vratiš Stanojevića, koji se tamo zaebava po Srbiji i okreće janjad, puši nargilu i haj ti takvog mozga spremi. Kad su u pitanju sportiste tipa Lazić, onda okej.

Suma sumarum, možeš ti imati najboljeg kondicionog na svijetu ili grupu takvih, ali ako nemaš profesionalce u ekipi koji će paziti sami na sebe, nema od toga ništa. Dovedi onog Pintusa što je radio s Conteom, koji se sad opet vratio u Real, koji je jeo igrače na pripremama da više nisu mogli hodati, džaba ti.
I onda mi dođe neka klocina tipa @napapijri, kojem je Jelešković nabio komplekse i pametuje nešto. To je danas čitava jedna nauka, uskladiti sve i izvući iz igrača maksimum maksimuma. Onaj ko misli da se kondicija nabija trčanjem do Igmana i nazad, te da je zadatak kondicionog trenera da ih pošalje da trče, taj je mozgom još u paleolitu.
Dobro jutro.
Ako mi je dozvoljeno nadovezati se na tvoj post.
Sve si ispravno naveo i neophodnost fizičke spreme i pshio-stabilnost i sve ostalo nužno za formaciju o kojoj pričamo. Međutim, tu dolazimo suštine problema. Naši igrači ne znaju hodati, a ne šta drugo. Vraćamo se na Jakirovića koji je, kao što si rekao, pokušao implementirati model uz rizik povreda koji mu se nije isplatio. To je zato jer mu igrači, kao što rekoh, ne znaju hodati, a kamoli trčati i izvoditi automatizirane radnje u trku i pod pritiskom. Zato sam uvijek za to da igraju akademci, vengo srpski & hrvatski polovnjaci.
Ono što je ključno u gorenavedenoj formaciji, nije toliko brzina i fizička sprema koliko disciplina.
Sigurno si gledao neki ratni film kad vojska nastupa, a onaj narednik se dere: "Hold the line!!" a granate sipaju. To je esencija pobjede - disciplina!
Vjerovatno se sjećaš finala kupa. Ima još primjera, ali ovaj je najsvježiji. Na samom početku tekme ide dubinska lopta našem i graču u prostor i on odmah da je pukne desno i ubrza igru i razyebe njihovu formaciju, on kreće u neki dribling gdje ga stoper zatvara i formacija se uspostavlja. To je nedisciplina. Džaba ti sva priprema ako on ne zna šta da čini. Tu dolazi trener do izražaja i to je ono što naši treneri pojma nemaju. Kao što si rekao, mogu imati kondicije za 7 utakmica, a bez discipline su obična rulja. To je naš, a i svačiji, gorući problem. To naši treneri pojma nemaju. Robovi su individualnog kvaliteta i taoci jedne iste formacije. Zato niti ne mogu dalje od 3. pretkola, čim nalete na iole discipliniraniju ekipu.
U ovom kratkom vremenu što nam je preostalo do utakmice, igrače prvo treba naučiti ispravno hodati, pa tek onda ostalo.
Kakve nargile, kafići, izlasci vako-nako...Zato Šabanović propada što ga nema ko disciplinirati, a najbolji je možda izdanak akademije na svojoj poziciji.
Da ne peglam više. U narednom periodu ih treba u suru ućerat, pa onda kondiciono spremat.
U potpunosti se slažem s svim, sve si upravu. To nisam htio ni govoriti, jer se to podrazumijeva. To je još teže očekivati, u čitavoj ligi nemaš pet školovanih igrača, a kamoli šta drugo. Fudbalski ograničeni igrači, koji mogu proći još samo ovdje. Kod nas izgledaju majstori, vani ne mogu meda. To su igrači tipa Tatar, Rahmana, Duljevića i bilo koji drugi koji je otišao u inostranstvo.

E sad koliko ih Sablić može naučiti tim automatizovanim radnjama, mislim jako teško, jer to ko nije naučio ranije, teško da će kasnije. Vidjećemo kako će to izgledati.
Jedina činjenica je da za igru s tri stopera, mora biti sinergija nekoliko ključnih elemenata - kondicija, uigranost i kompaktnost, te dobri igrači koji to mogu pružiti.

@Zastone
:thumbup:
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 17 jun 2021, 11:21

MoRel se ljudino kakav post izbrisati? :rol:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 17 jun 2021, 11:25

covjek koji ni hajduk 2 nije mogao voditi kod nas je i SD i trener ahhaahahahahhhaah
kako Chelsea ne propusti takvog strucnjaka ,sva sreca sto smo ga uspjeli potpisati,mogao je neko da nas pretekne...

al ovi sto pisu o formacijama su najjacai to ide 382 46593 25324 neke fomracije linije,a ne kontaju da kad nju Hebib centrira da je 50 igraca u 16 dzabe sve,ona ode do 5.reda istoka ili 2.reda juga ili u najboljem slucaju do prvog odbrambenog igraca.

al imamo mi opravdanje za sve kao sto smo i za Hadziju ,Sabru i Vaginka nasli i za ovog cemo.

sad kad dobijemo ove Vatikance u intertoto kupu to ce biti euforija do petog kola kad ce nas ljudi postavit na svoje mjesto ukoliko ne dodju 2,3 ozbiljna pojacanja
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 17 jun 2021, 11:45

donDondon je napisao/la:
17 jun 2021, 11:25
covjek koji ni hajduk 2 nije mogao voditi kod nas je i SD i trener ahhaahahahahhhaah
kako Chelsea ne propusti takvog strucnjaka ,sva sreca sto smo ga uspjeli potpisati,mogao je neko da nas pretekne...

al ovi sto pisu o formacijama su najjacai to ide 382 46593 25324 neke fomracije linije,a ne kontaju da kad nju Hebib centrira da je 50 igraca u 16 dzabe sve,ona ode do 5.reda istoka ili 2.reda juga ili u najboljem slucaju do prvog odbrambenog igraca.

al imamo mi opravdanje za sve kao sto smo i za Hadziju ,Sabru i Vaginka nasli i za ovog cemo.

sad kad dobijemo ove Vatikance u intertoto kupu to ce biti euforija do petog kola kad ce nas ljudi postavit na svoje mjesto ukoliko ne dodju 2,3 ozbiljna pojacanja
:rol:

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 17 jun 2021, 11:53

BordoSarajevo je napisao/la:
17 jun 2021, 10:16
Nam, čovjek koji je svakodnevno pratio klub, dolazio, mislio na sve, pisao svakodnevno statuse o nama, dovodio našu djecu i rukovodstvo kluba u Vijetnam, kad god objavi sliku sa porodicom vazda je u našoj opremi, obezbjedio i više nego što treba, rješavao probleme, plaćao igrače kad se uopšte nije igralo..

Sve to odjednom stade, i to baš stade u periodu kad politika uđe u fudbal/savez, kad počeše nezapamćene krađe, lopovluci, malverzacije..

Ja mislim da je čovjek od nas odusto zbog gore navedenih razloga ili je baš ova pandemija na njega i te kompanije baš ostavila traga, možda i oboje. Ja ne vjerujem u nemogućnost slanja para.. ja bi sad halalio 2 sezone da ništa ne osvojimo ako će čovjek nastavit ulagat kao do prošle godine. Valjda na dobro izađe..
Ovo je sigurno razlog zbog kojeg se i on sam zamislio, a nije da mu razloga nisu dali ni pojedini iz uprave. Koliko god nekome izgledalo smijšno ili kao neka teorija zavjere, cinjenica je da se dolaskom Vice uz pomoc "bošnjaka" Pilava, Čolpe i ostalih zeli unistiti Premijer liga, odnosno zeli se poslati poruka da nista, u ovoj drzavi, ne moze biti normalno pa tako ni fudbal. Sarajevo je pokusalo da napravi neki iskorak iz ove kaljuze, prvo dolaskom Tana, a kasnije Nama. Ulaganj koja su bila u klub su dala skoro instant rezultate, s tima da je proradio i nas mentalitet "uzmi sebi odmah i ugradi se u sve", ovojali smo titule, napravili akademiju, kamp... Sve to nije ostalo nezapazeno od strane i drugih klubova pa su poneki i zelili da krenu tim putem Zeljo-Misimović, Sloboda-Tuzla City Azmir Husić i svi su oni u jednom momentu bili na dobrom putu da isto uspiju, ali zbog nekih razloga nisu navijaci(Zeljo) ili neka neslaganja (Sloboda)... Podizanjem nas morali su se i popravljati Zrinjski, Siroki, Borac... E, zbog svega ovoga to je bio signal za uzbunu negatorima svega sto je bosanskohecegovacko da trebaju djelovati. Izabire se Vico kao glavni u N/F savezu, postavljaju se podobni na pozicije i kreće rusenje, u cemu im je dobrodosla Korona. Osvajamo titulu, zbog koje nas vecina zove "Korona sampioni", mada smo mi ja mislim jedni od rijetkih koji smo zelili da nastavimo ligu. Spinovanjem kroz novine i poneke televizijske emisije nas se guralo u prvi plan, a glavnog protagonistu prekida lige Vicu i F.K. Borac se uspjesno stitili. Na karju svi su rekli da smo mi krivi i da nismo zelili nastaviti, a znamo da to nije istina. Istina je da u stvari u tome da je se liga nastavila Borac ne bi izborio Evropu. Dolazi ova zadnja sezone gdje mi furiozno odigramo citavu polusezonu, i zasuluzeno budemo prvi da 9 bodava prednosti ispred drugoplasirane ekipe. Svugdje u svijetu to je dovoljno bodova da se lagano sve privede kraju osim u Bosni I Hercegovini. Porazom Borca od Veleza pocinje spletkarenje i stimanje u koristi Banjalucana. Suspenduje se Irfan Peljto , komisija za sudije se svede na tri covjeka, od toga je jedan Pilav koji sve sto je rqadio radio je po naredjenju Vice, komisija za reguralnost sudjenja nije se nikako ni sastajala. Poćetkom drugog dijela sezone, poćinje ples Vice, Pilavov, Beusa i Dzemidzica uz veliku podrsku Čolpe. Desavaju se sudijske lakrdije, treba da se zna da su uprave FK Sarajevo, FK Zeljeznicar i Olimpika saznali sta se sprema, i trazili zastitu od Čolpe, ali doticni se nikada nije javio. Pocinje kartoniranj, sviranje nepostojecih ofsajda, ne sviranje očitih i dodjemo do toga da ekipa, koja na prijateljskim utakmicama igranim za pocetak polusezone , nije postigla ni jedan pogodak osvoji ligu. Mogli smo mi imati 30 bodova prednosti, mi je ne bismo osvojili. Njihov plan je pokvario Velez i Mladost. Planirano je bilo da Zrinjski ode u Evropu, ali poslije poraza Maldosti od Veleza , to je postalo nemoguće. Beus je insistirao da se Mladosti ne dodijeli licenca. Sloboda je na takav nacin, izvlačeci x protiv nas, dobila licencu.
Ova nastupajuca sezona je isplanirana tako da Borac u startu ima 16 bodova prednosti nad svima ostalim, izbacivanjem ekipa koji nisu "ispunili" uslove za licencu, a ubacivanjem ekipa iz manjeg entiteta. Naveo sam vec, a to sam i cuo svojim usima od strane jednog od trenera Zeljeznicara da Vico skoro svaki vikend ide na konsultacije u Beograd, kod Terzica kako i sta da se radi. Kada ovo zna vecina nas, da li mislite da to ne zna Nam? Da li bi iko pametak ulagao u nesto sto nema veze sa fudbalom? Pa doveli su onog Bugarina da se sprda sa reprezentacijom, presmijesno izvlacenje kuglica od strane Mislimovica za kup, samo je pocetak. Cilj je dugorocno unistiti volju za bilo cim sto ima predzna ili znak Bosanski. Ponavljam u tome imaju podrsku i na zalost ljudi koji zive u ovom gradu i u ovoj drzavi.
Evo i oni tebe selame!

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 17 jun 2021, 11:55

Dovoljno je samo reci da jedan milioner vjeruje nekoj alkoholicarki i da mu je ona desna ruka (zasto ni on sam ne zna)onda dobijes klub kojeg igraci tuze, raskidaju ugovore itd poslije 5 godina trpanja miliona u njega :salut: Sabri das 4 miliona ona napravi duga jos toliko i bude ispred Veleza 2 boda,ps za ove sto je brane da znate nije do nje :rol:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 jun 2021, 12:00

Razumijemnove sto sazaljevaju Nama sto razumjevaju Nama itd, al grupaci koja je bogata 16 milijardi dolarA AMERICKI, ako je problem 2 miliona godisnje ulozit u klub u evropi nek seubiju

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 17 jun 2021, 12:10

donDondon je napisao/la:

Bolje i njega gledati na klupi i kao menadzera nego razno razne kesoljube, runde, svrakice, lazne legende i ostalu pasiju kucanju oko kluba :puke: :puke:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jun 2021, 12:13

Naši se uopšte nisu ni pojavili na ovom žrijebanju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 jun 2021, 12:14

Prvo kolo dolazi nam Tuzla
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 17 jun 2021, 12:14

Nema gore od ovih hinja koji se 3 mjeseca nisu javljali dok se dogadjala historijska, najveca fudbalska bruka.
Ne brukajte se vise, vratite se u svoje pecine, ovaj genocid nikada necete opravdati, ni vi niti jedna pressica.
Propustili smo 13 bodova prednosti, jos bili u zaostatku 4.
Sve se raspalo, nijedno jedino pojacanje nismo doveli, vraceni sa posudbi faking resic i sabljica kojo nemaju mjesta ni u prvoj ligi. Ne glumite da je ovdje bilo sta dobro i da ce bilo sta vise ikad biti dobro
NEMA NAZAD

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 17 jun 2021, 12:15

MortemHz je napisao/la:
17 jun 2021, 12:13
:shhh: :oops:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 17 jun 2021, 12:17

robertkosar je napisao/la:
17 jun 2021, 12:10
donDondon je napisao/la:

Bolje i njega gledati na klupi i kao menadzera nego razno razne kesoljube, runde, svrakice, lazne legende i ostalu pasiju kucanju oko kluba :puke: :puke:
Nisam ja rekao ni da je neko od ponudjenih bolji ali ako nisi imao para za stranca ostavi Dzenu i istrpi se,nego dovodimo neke kvazistrance da se na nama uce i nabijamo im cv
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 jun 2021, 12:17

MortemHz je napisao/la:
Pregovaraju ljudi sa zvucnim pojacanjima,ko da imaju vremena za nakve zrijebove :urnebes: :urnebes:
Ali stvarno,iz selje dosao covjek,nas se niko nije pojavio.Rudar covjeka iz Prijedora posalo na izvlacenje...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 jun 2021, 12:18

Tuzla prvo kolo na Koševu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 17 jun 2021, 12:22

donDondon je napisao/la:
17 jun 2021, 12:17
robertkosar je napisao/la:
17 jun 2021, 12:10
donDondon je napisao/la:

Nisam ja rekao ni da je neko od ponudjenih bolji ali ako nisi imao para za stranca ostavi Dzenu i istrpi se,nego dovodimo neke kvazistrance da se na nama uce i nabijamo im cv
Fk dajmo mu sansu
NEMA NAZAD

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 17 jun 2021, 12:23

MortemHz je napisao/la:
17 jun 2021, 12:18
Tuzla prvo kolo na Koševu
Pa idemo Posusju
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 17 jun 2021, 12:24

Dva X-a na startu ko kuca... Boba po boba, za sredinu tabele taman

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 17 jun 2021, 12:25

MortemHz je napisao/la:
Zasto ?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, Burberry46, Google Adsense [Bot], Hajdeee, Rajvosa4ever, Rule_hz, Vanja8 i 91 gost.