Zenske selekcije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NerminFatic
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la NerminFatic » 20 jun 2021, 14:56

Majku li im kladionicarsku-pogodise! :)

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 jun 2021, 15:11

Mi sutra nemamo ni promil sanse, nasa reprezentacija nema nikakav sistem igre. Pobjeda protiv Belgije je nesto nerealno jer imam osjecaj da su Belgijanke taj dan promasile apsolutno sve. Protiv Turske je bila patnja a Tuska je najslabija ekipa na turniru. Realno nas kvalitet je izmedju 16. i 24. mjesta u Evropi.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 jun 2021, 15:17

Semper je napisao/la:
20 jun 2021, 15:11
Mi sutra nemamo ni promil sanse, nasa reprezentacija nema nikakav sistem igre. Pobjeda protiv Belgije je nesto nerealno jer imam osjecaj da su Belgijanke taj dan promasile apsolutno sve. Protiv Turske je bila patnja a Tuska je najslabija ekipa na turniru. Realno nas kvalitet je izmedju 16. i 24. mjesta u Evropi.
:crazy:
Mi smo po sastavu top 8 ekipa Europe, a evo sad smo upali u top 12 formalno samim prolaskom grupe, prvo mjesto vodi u četvrtfinale tako da je logično top 8. Kad se uključi i forma i želja nije čudo što smo šesti favoriti za osvajanje po kladionicama.
Sutra smo favoriti ko god da nam dođe, jedini problem može biti psihološki momenat.
Izjaviti da smo između 16. i 24. mjesta je jednako izjavi da se nismo trebali ni kvalifikovati na prvenstvo gdje je 16 ekipa.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 20 jun 2021, 15:18

Ukupno 16 reprezentacija na prvenstvu
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 20 jun 2021, 15:19

Četvrtfinale je u srijedu ,ali ne treba o tome razmisljati sad već utakmica po utakmicu prvo da se izvucemo nekako u osmini finala protiv Hrvatske /Češke.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 jun 2021, 15:19

SantiCazorla08 je napisao/la:
20 jun 2021, 14:53
insider je napisao/la:
20 jun 2021, 14:48
Nirton je napisao/la:
20 jun 2021, 14:38
Je li četvrtfinale odmah u utorak?
Da. Bilo bi previše za naše da odigraju tri meča u tri dana, al da se dođe do četvrtfinala, ne mora se ni igrati. :D
U utorak četvrtfinale sve utakmice? A utakmice za plasman od 5-8 mjesta?
U srijedu je četvrtfinale jer ekipe putuju u Valensiju tada.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 jun 2021, 15:35

Ma čim je to Baho najavio u jučerašnjem prijenosu Portugal - Njemačka i pružio im podršku, znalo se nažalost šta slijedi.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 20 jun 2021, 15:40

E vidjecete sutra realnu snagu nase reprezentacije. Ceska ili Hrvatska ce markirati Jones i forsirace tranziciju. Mi imamo najdominamtniju igracicu na prvenstvu ali je ne koristimo. Bukvalno nijednu akciju nemamo za Jones. Trener je ne odmara jos i ponekad mora sama prenositi loptu umjeto playmakera. Po meni ovo je sasvim solidna ekipa ali se selektor ne razumije u kosarku. Mi bi trebalo forsirati pick and roll do besvijesti ali nas napad se svede da se 4 igracice rasporede izvan reketa i onda ide dodavanje do zadnje sekunde i sut pa ako udje udje.
Od jedne Slovenije gubiti 25 razlike je zaista alarmantno. Slovenke su digle rucnu cim su pocetkom 4. cetvrtine shvatile da ne mogu dobiti 26 razlike.
Ovo nije kritika protiv cura jer se bore , ginu ali nemaju selektora koji bi ih poslozio uz naravno nedostatak kvaliteta. Jones , Gajic su igracice koje vrijede, Babic je evropski prosjek , ostatak ekipe je ispod prosjeka.
Najbolje je to pokazala utakmica protiv Svicarske koja je nastupala u juniorskom sastavu, Hurt je tu utakmicu morala sama pobijediti jer ostatak ekipe nije bio na nivou juniorki iz Svicarske.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 20 jun 2021, 15:54

Semper je napisao/la:
20 jun 2021, 15:40
E vidjecete sutra realnu snagu nase reprezentacije. Ceska ili Hrvatska ce markirati Jones i forsirace tranziciju. Mi imamo najdominamtniju igracicu na prvenstvu ali je ne koristimo. Bukvalno nijednu akciju nemamo za Jones. Trener je ne odmara jos i ponekad mora sama prenositi loptu umjeto playmakera. Po meni ovo je sasvim solidna ekipa ali se selektor ne razumije u kosarku. Mi bi trebalo forsirati pick and roll do besvijesti ali nas napad se svede da se 4 igracice rasporede izvan reketa i onda ide dodavanje do zadnje sekunde i sut pa ako udje udje.
Od jedne Slovenije gubiti 25 razlike je zaista alarmantno. Slovenke su digle rucnu cim su pocetkom 4. cetvrtine shvatile da ne mogu dobiti 26 razlike.
Ovo nije kritika protiv cura jer se bore , ginu ali nemaju selektora koji bi ih poslozio uz naravno nedostatak kvaliteta. Jones , Gajic su igracice koje vrijede, Babic je evropski prosjek , ostatak ekipe je ispod prosjeka.
Najbolje je to pokazala utakmica protiv Svicarske koja je nastupala u juniorskom sastavu, Hurt je tu utakmicu morala sama pobijediti jer ostatak ekipe nije bio na nivou juniorki iz Svicarske.
Svi bi mi da Melisa igra i da su sestre Zubac tu, ali radiš s onim što imaš. Deura i Vrančić su isto solidne u europskim okvirima.
Drago mi je da je Marica uskočila i nije više pod ručnom, to je omogućilo da Slovenke kroz trash time petorku nju markiraju i da Jones veže brzih 15 poena.

Ali nemam nikakvu sumnju da je BiH bolja i od Hrvatske i od Češke i po imenima i po energiji, bez obzira na selektora. Šta god bude solidno su igrale, već Francuska u slučaju prolaza je teška utakmica, uz Srbiju možda i jedina ekipa koju ne možemo tek tako iznenaditi po meni.
Bez prejudiciranja, ako se prođe sutra, osnovni fokus treba biti top 5 (ili 6 ne znam napamet) i obezbijeđen turnir za plasman na SP.

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 20 jun 2021, 15:55

kovacic je napisao/la:
    20 jun 2021, 15:17
    Semper je napisao/la:
    :crazy:
    Mi smo po sastavu top 8 ekipa Europe, a evo sad smo upali u top 12 formalno samim prolaskom grupe, prvo mjesto vodi u četvrtfinale tako da je logično top 8. Kad se uključi i forma i želja nije čudo što smo šesti favoriti za osvajanje po kladionicama.
    Sutra smo favoriti ko god da nam dođe, jedini problem može biti psihološki momenat.
    Izjaviti da smo između 16. i 24. mjesta je jednako izjavi da se nismo trebali ni kvalifikovati na prvenstvo gdje je 16 ekipa.
    Ne znam po čemu smo mi to sutra favoriti? Mi realno ni u jednoj utakmici nismo bili favoriti, osim donekle Turske, a i tu smo tekmu jedva izvukli. Ova repka ima energiju i vibru i povoljan vjetar u leđa, ali daleko smo od toga da budemo favoriti protiv bilo koga. Bez obzira na sve, uvijek se treba nadati povoljnom rezultatu i igrati za njega, jer ne pobjeđuju uvijek najbolji posebice u eliminacionim utakmicama.
    Zadnja izmjena: Mirza25, dana/u 20 jun 2021, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.

farenhajt
    Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 20 jun 2021, 15:55

Navijati za Rusiju, i nadati se tu iznenadenju. Ali hajmo prvo rijesit narednu
    Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Shategabri
    Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 jun 2021, 16:29

Semper je napisao/la:
    I sad prilična patnja Belgije sa tom Turskom.
    Koševo Zapad

djonla
    Kontakt:

Post Postao/la djonla » 20 jun 2021, 16:49

Umalo Belgija da ispadne.......kud nisu

firefirefirely
    Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 20 jun 2021, 17:03

djonla je napisao/la:
    20 jun 2021, 16:49
    Da smo izgubili 3 razlike, umjesto 10, bili bi prvi ;)

Mirza25
    Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 20 jun 2021, 17:05

Kad igraju hrvatice sa čehinjama'? Dobra je stvar što će naše ipak imati nešto više sati odmora.

Nirton
    Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 20 jun 2021, 17:06

Mirza25 je napisao/la:
    20 jun 2021, 17:05
    Kad igraju hrvatice sa čehinjama'? Dobra je stvar što će naše ipak imati nešto više sati odmora.
    U 6.
    24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Shategabri
    Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 jun 2021, 17:08

kovacic je napisao/la:
    20 jun 2021, 15:54
    Semper je napisao/la:
    20 jun 2021, 15:40
    Svi bi mi da Melisa igra i da su sestre Zubac tu, ali radiš s onim što imaš. Deura i Vrančić su isto solidne u europskim okvirima.
    Drago mi je da je Marica uskočila i nije više pod ručnom, to je omogućilo da Slovenke kroz trash time petorku nju markiraju i da Jones veže brzih 15 poena.

Ali nemam nikakvu sumnju da je BiH bolja i od Hrvatske i od Češke i po imenima i po energiji, bez obzira na selektora. Šta god bude solidno su igrale, već Francuska u slučaju prolaza je teška utakmica, uz Srbiju možda i jedina ekipa koju ne možemo tek tako iznenaditi po meni.
    Bez prejudiciranja, ako se prođe sutra, osnovni fokus treba biti top 5 (ili 6 ne znam napamet) i obezbijeđen turnir za plasman na SP.
    Melisa ne igra jer je ono čudo na klupi u svađi s njenom majkom. Lik komplekse liječi na djevojci, a realno bi morala biti u rotaciji jer je poslije Jones i Maric najbolja naša igračica.
    Koševo Zapad

Mirza25
    Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 20 jun 2021, 17:09

Imamo još jednu match loptu za 1/4 i bio bi to veliki uspjeh ako bi se plasirali. Vjerujem da će cure dati sve od sebe da to ostvare. Više bih volio čehinje za protivnika.

BIHpatriota
    Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 20 jun 2021, 17:16

Gledao Belgijanke protiv Turkinja, očajne su. Mogle bi da ispadne vec u četvrtfinalu. Ne vidim je u borbi za medalju.

bordobijeli
    Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jun 2021, 18:10

firefirefirely je napisao/la:
    20 jun 2021, 17:03
    djonla je napisao/la:
    20 jun 2021, 16:49
    Da smo izgubili 3 razlike, umjesto 10, bili bi prvi ;)
    Nije tacno, samo se gleda koš razlika izmedju nas, Belgije i Slovenije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam i 14 gostiju.