Spin "logika" Br. 2.
Hajmo dalje...
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Isto...sta sve neces procitati ovdje...
E jest se usrecio u pm
Istina
Isto onaj Irfan HadzicNajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 jun 2021, 16:51E jest se usrecio u pm![]()
![]()
Cuj Kolubara![]()
Boze sacuvaj igraca i odluka
Nece niko skupiti pare, niti otkupiti, to je nerelano, ali to nije razlog da se ne kaze da smo mi u rukama loseg vlasnika i da je klub izgubio na identitetu sa istim. U sustini, dugorocno, klub je postao taoc neambicioznog vlasnika i nesposobne uprave.
Ja hoću da vjerujem, sa ovim sto si napisao,da se z.a.j.ebavas.Antikloc je napisao/la: ↑21 jun 2021, 15:05Nama i Tana treba tjerati. Treba ih tjerati **** motkom. Mi ovako kokuzati i sportski se provaljivati mozemo i bez njih.obrijanopile je napisao/la: ↑21 jun 2021, 14:51Sta mošemo preduzet? Jedino riješenje je da, pored otvaranja očiju, otvorimo novčanik.Otvoriteoci je napisao/la: ↑21 jun 2021, 14:33Pitari po malo otvaraju oci,sto je dobro.
Samo sto poznavajuci nas mentalitet,nista mi poduzet necemo dok nas skroz ne upropaste.
Pozdrav zipu,samo pozitiva!
Naš je mentalitet da mi volimo puno pametovati ili sto je rekao Vojvoda "tudjim k.u.rcem gloginje mlatiti".
Izneses neki plan, nadji nekoga ko bi zelio ulagati, daj neki prijedlog za riješenje...
Dok ne nadjemo nekoga ko bi zelio uliziti u Sarajevo, Nam/Tan su jedino sto trebamo podrzavati...
Nam nam je natovario 800 hiljada duga poreznoj i pola godine neplacenih plata. To je najmanje 2 miliona duga. Imamo bruku neplacenih igraca koji nas mogu ucjenjivati za licencu. Za takav rezultat ti ne treba investitor.
Od 1991 do 2013 smo zivjeli bez Tana i Nama. Koliko budemo imali para,tako cemo i igrati,barem cemo biti rijeseni ovog cirkusa !!
Sa Slobodom jest bio bolji, ali samo jednu sezonu (15/16), ali nakon nje su 3 igrača Slobode prešla u FKS, Ahmetović, Sarić i Ivetić. Poslije toga su doživjeli raspad.
I da je Sablic stopirao, jer treba da vidi da li Fanimo želi uopšte igrata za nas, a Filipovic je toliko želio da igra za nas da je spreman pješke doći i skoro dzaba igrati.
Aduka87 je napisao/la: ↑21 jun 2021, 17:12Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Damir Kasum, sastao se danas sa direktorom odjeljenja Elitna omladina Fudbalske asocijacije Republike Češke (FAČR), Karelom Poborskym u sjedištu FAČR u Pragu. Tema sastanka je bila razvoj fudbalskih akademija i elitnih fudbalera na području Češke i Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Kasum je upoznao gospodina Poborskog sa trenutnim stanjem i planovima razvoja Akademije FK Sarajevo, te je prezentova ideju da se Akademija FK Sarajevo uveže i uspostavi saradnju sa fudbalskim akademijama u Republici Češkoj.
Gospodin Poborsky je prihvatio predloženu ideju i obećao je da će pomoći u uspostavljanju saradnje. Istovremeno je naglasio da je razvoj mladih fudbalera neophodan za uspjeh svakog fudbalskog kluba i nacionalnih reprezentacija. Češki klubovi su u prošlosti ustupili od ovog puta što se pokazalo kao značajna greška. Fokus na češke mlade fudbalere je vraćen tek u nekoliko prethodnih godina što već sada stvara pozitivne rezultate u klupskom i reprezentativnom fudbalu.
Karel Poborsky je inače bivši češki reprezentativac, srebreni medaljista sa Evropskog prvenstva 1996. godine i bronzani 2004. godine. Bivši je igrač Manchester Uniteda, Benfice Lisabon, Lazia Rim, Slavije i Sparte iz Praga. Globalnu slavu je stakao svojim fenomenalnim golom u četvrtfinalu evropskog prvenstva 1996. godine protiv Portugala, koji možete pogledati klikom na LINK.
Nemaju ti odron klubovi toliko novca, ni blizu. Jeste Filipović odličan igrač za naše uslove ali ko bi izabrao Kolubaru umjesto Tuzle ili nas? Možda ga niko nije ni zvao, možda samo hoće da se vrati u svoju državu radi razočarenja koje je doživio u Zrinjskom? Ne znamo te stvari.Historicar je napisao/la: ↑21 jun 2021, 16:53Ponudili mu ljudi vecu platu, bez ikakvih kvartalnih kur.aca i palaca
Nije tacno brate.Spreman je bio doci za pola ugovora sto je imao u zrinskom.Sablic je htjeo lijevo krilo a on je desno,zato je bio na cekanju,al agent je rekao da ima druge ponude i mora da odluci.obrijanopile je napisao/la: ↑21 jun 2021, 17:07I da je Sablic stopirao, jer treba da vidi da li Fanimo želi uopšte igrata za nas, a Filipovic je toliko želio da igra za nas da je spreman pješke doći i skoro dzaba igrati.
Tačno ovo nije slučajno napisano, nego se planski huska na Sablica.
Vidis ,ja sam bas uvjeren da su pristalice Nama i Tana ,neprijatelji kluba i da ko je za njih ,da zeli klubu lose. Apsolutno je jasno da je kupovina kluba od strane te dvojice ublehasa uradjena pod krajnje nepovoljnim uslovima,pod kojim se takve pogodbe inace ne rade. No ,u tom trenutku smo bilo u losoj situaciji ,imali smo malo vise duga nego danas i polosu ekipu,pa mozda se moralo. No,njihove igrarije i neodgovornost prema klubu predugo traju i poprimaju tragikomicne razmjere. 'Investitor i vlasnik' vise od godinu dana nije uplatio feninga u klub. Ne ispunjava osnovne finansijske obaveze prema klubu. Nije sposoban odrzati doneseni budzet,kojeg je on odobrio !! I glupo se je vaditi da je neko drugi kriv,svi ljudi u klubu su postavljeni s njegovim znanjem i sve vece transakcije su uradjene s njegovim znanjem.f0rest1946 je napisao/la: ↑21 jun 2021, 15:29Ma ovog je trebalo davno banovati, ovaj je navijac zelje uvjeren sam, ne moze normalan covjek svom Klubu misliti ovoliko lose.Antikloc je napisao/la: ↑21 jun 2021, 15:05Nama i Tana treba tjerati. Treba ih tjerati **** motkom. Mi ovako kokuzati i sportski se provaljivati mozemo i bez njih.obrijanopile je napisao/la: ↑21 jun 2021, 14:51
Sta mošemo preduzet? Jedino riješenje je da, pored otvaranja očiju, otvorimo novčanik.
Naš je mentalitet da mi volimo puno pametovati ili sto je rekao Vojvoda "tudjim k.u.rcem gloginje mlatiti".
Izneses neki plan, nadji nekoga ko bi zelio ulagati, daj neki prijedlog za riješenje...
Dok ne nadjemo nekoga ko bi zelio uliziti u Sarajevo, Nam/Tan su jedino sto trebamo podrzavati...
Nam nam je natovario 800 hiljada duga poreznoj i pola godine neplacenih plata. To je najmanje 2 miliona duga. Imamo bruku neplacenih igraca koji nas mogu ucjenjivati za licencu. Za takav rezultat ti ne treba investitor.
Od 1991 do 2013 smo zivjeli bez Tana i Nama. Koliko budemo imali para,tako cemo i igrati,barem cemo biti rijeseni ovog cirkusa !!
Da nije bilo tana bili bi u rangu Radnika ,ovako svake godine uzmemo jedan trofej.
Trenutno korisnika/ca: adoado, amypitar, Beli98, bhfanatic14, Burberry46, EastMadness, fks74, Hajdeee, JavierBosnia, Lecler, mnon46, MokraKifla, Morpheus, NazorUso, perodeformero, Rajvosa4ever, senad82, Vanja8 i 97 gostiju.