Zenske selekcije

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Madal
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la Madal » 23 jun 2021, 00:03

Da povucem paralelu, ovo sutra nije kao duel muške košarke prvog tima Bugarske protiv USA. Vec duel favorita prvenstva protiv ekipe koja je sasvim zasluženo, svojim kvalitetom, u top 8 Europe. Dobijamo jednu od 10 ovakvih utakmica, pa možda baš sutra bude slučaj.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 23 jun 2021, 00:08

Johannes i Williams su im najbolje igračice, Jones može čuvati njihove Centre i PF.
Ali za Johannes ćemo teško imati rješenje, sad je gledam na YT strašan Play, vizija, ulaz,šut sve ima morati će Dzombeta zujati oko nje sutra, vidjeti će se sve sutra.
Idemo jako pa šta bude.

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 23 jun 2021, 00:33

ma turnir je naravno da imaju sansu ko sto vecina kaze od 10 tekmi jednu bi uzeli ostale zijanili ... ne treba se predavati a ove kosarkasice sigurno nece za razliku od nasih muskih gdje pred favorita na 5 dana prije tekme skinu gace bilo da se radi o fudbalu ili kosarci .... realno na ovim turnirima pored srece, znanja i psiha je bitna a one ocito imaju lojo mozda nije ekstra trener al ocito na psiholoskom nivou to dobro odradi :D , muski bi sve tri zijanili tekme i pored dobre igr, u onim odlucujucim momentima npr. protiv belgije a pogotovo hrvatske kad se lomilo kosarkasice su to rutinski zavrsile dok ne bi rekao za kosarkase da bi tako napravili obicno bi na kraju tekme bilo igrali smo dobro zajebo nas sudija il jbga nema srece :D ...

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 jun 2021, 01:59

Pozdrav!
Upravo sam se čuo sa delegatom utakmice i javio mi je da prolazimo Francusku ko ispičke. Nema razloga za brigu, mirno spavajte.

Vaš Baho!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 jun 2021, 07:49

HeraklitMracni je napisao/la:
22 jun 2021, 22:59
RoninX je napisao/la:
22 jun 2021, 21:56
mene bi bilo stid ako Jonquel ne dobije na ruke bar 10k eura. uz svu zrtvu i lojalnost koju je pokazala (citam klub joj stvarao probleme), zaista zasluzuje da joj se adekvatno, citaj finansijski, oduzimo. od bravo kraljice, bahamska zvijeri, i slicnih epiteta, ona nema nista.

zato...hajmo drzava! :hmmmm: hajmo poduzetnici
Prije ce Dodik dati nego Komsic
Jesi li citao jucerasnju Mirzinu objavu?
Volim te Bosno!!!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 23 jun 2021, 08:43

Nije pa evo da mu ja pomognem...da mu mrak spadne s očiju :)

"Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, otkako sam ja došao na mjesto predsjednika, ima izuzetnu saradnju sa svim članovima Predsjedništva BiH, a posebno sa Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem. Ljudi koji vode našu državu su uvijek, u okviru svojih mogućnosti, spremni pomoći sport i pomažu ga, bez da se javno hvale time. Nebrojeno puta su pomogli rad Košarkaškog saveza, omogućili nesmetano funkcionisanje i uvijek su, barem mene, dočekali otvorenih vrata.” (Teletovic M.)

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 23 jun 2021, 10:18

Danas, kada bh. košarkašice igraju četvrtfinale protiv Francuske svi su postali eksperti za taj sport. Do danas su ti isti, iz oblasti ženske košarke, znali samo viceve na račun Razije Mujanović.

Kada je odredila u kojem će gradu igrati ženska košarkaška reprezentacija BiH, FIBA nije pogriješila. Strazbur je mjesto u kojem se traži konačna ovozemaljska pravda. I baš u Strazburu pravda je zadovoljena. Pobjedom protiv Hrvatske i svih onih u BiH koji negiraju postojanje države. A za kraj, red je citirati i Emanuela Macrona. Danas, u Valensiji, BiH će za Francusku biti „bomba koja otkucava“.
:bih:

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 23 jun 2021, 10:23

Ljudi mješaju babe i žabe, jer sve poistovjećuju sa onom "profesinalnom" HDZ ministricom, koja je za razliku od ostalih mogla da dodijeli sredstva, a ista nije davala onome ko treba izmišljajući formalne razloge, a dajući ih za gluposti uz proviziju.
"Gospođa" je i maloj Lani Pudar iz Mostara uskratila sredstva. HDZ politički velikani uz svesrdnu podršku kolicionih partnera, opstruiraju sve i svašta, usput kradući naš/državni novac.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 23 jun 2021, 10:28

Mostarwolf1981 je napisao/la:
23 jun 2021, 10:18
Danas, kada bh. košarkašice igraju četvrtfinale protiv Francuske svi su postali eksperti za taj sport. Do danas su ti isti, iz oblasti ženske košarke, znali samo viceve na račun Razije Mujanović.

Kada je odredila u kojem će gradu igrati ženska košarkaška reprezentacija BiH, FIBA nije pogriješila. Strazbur je mjesto u kojem se traži konačna ovozemaljska pravda. I baš u Strazburu pravda je zadovoljena. Pobjedom protiv Hrvatske i svih onih u BiH koji negiraju postojanje države. A za kraj, red je citirati i Emanuela Macrona. Danas, u Valensiji, BiH će za Francusku biti „bomba koja otkucava“.
Treba se vratiti par stranica unazad i pregledati komentare na poćetku prvenstva.
Ali i to nije bitno idemo hrabro. A svaka od ovih cura ima "veća muda" od svih naših muških vedeta, pogotovo fudbalskih. :opaopa: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 10:49

DaVinci je napisao/la:
22 jun 2021, 00:27
Samozdravlje je napisao/la:
21 jun 2021, 20:42
DaVinci je napisao/la:
20 jun 2021, 14:12

I zato, nazalost i sutra gubimo ...
E nek ti nije bilo mrsko citirat nas ... fulili smo tako da je skroz zasluzeno :clap: ... ja sam u proteklih 25 godina u ovakvim 'historijskim' utakmicama vazda bio popishan od strane nasih loptacha tako da sam po default-u pogledao jos jedan golden shower ... :zviz:
Poslije poraza od Slovenije, a pred spavanje procitam komentare na forumu i zapazim slicne komentare na str.124,126 i 128 i jedva docekam pobjedu za QF i eto zabrljah :urnebes:
Oprosti,halali jednom 64-etverogodisnjem metuzalemu :urnebes:. Grijese i najbolji, a kako ne BiH ja :thumbup: :bih:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 11:11

Da smo "normalna" drzava tj. da nam dozvole da imamo tekst himne(slikovito) ne bi mi puno zaostajali u sportu za susjedima i komsijama. Evo:
- odbojkasice na EURO-u i "zlatna liga" :tokralju: :bih:
- kosarkasi na EURO-u :tokralju: :bih:
- kosarkasice min. 5-8 mjesta, realno, za neke senzacija, a vecina iz domace lige(Feniks,Orlovi) :tokralju: :bih:
- djevojcica Pudar :tokralju: :bih:
- Tuka :tokralju: :bih:
- Damir (3 ATP titule), Mirza (ATP- titula), Brkic :tokralju: :bih: , da su imali min. uslove sa 10-tak god. gdje bi im bio kraj
- Koliko djevojaka i momaka "igra" za susjede i komsije u raznim sportovima ?

Eto zato se mi umjesto medaljama radujemo uescem na OI, SP ili EURO- takmicenjima. :bih:

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 23 jun 2021, 11:20

23 jun 2021, 11:11
Da smo "normalna" drzava tj. da nam dozvole da imamo tekst himne(slikovito) ne bi mi puno zaostajali u sportu za susjedima i komsijama. Evo:
- odbojkasice na EURO-u i "zlatna liga" :tokralju: :bih:
- kosarkasi na EURO-u :tokralju: :bih:
- kosarkasice min. 5-8 mjesta, realno, za neke senzacija, a vecina iz domace lige(Feniks,Orlovi) :tokralju: :bih:
- djevojcica Pudar :tokralju: :bih:
- Tuka :tokralju: :bih:
- Damir (3 ATP titule), Mirza (ATP- titula), Brkic :tokralju: :bih: , da su imali min. uslove sa 10-tak god. gdje bi im bio kraj
- Koliko djevojaka i momaka "igra" za susjede i komsije u raznim sportovima ?

Eto zato se mi umjesto medaljama radujemo uescem na OI, SP ili EURO- takmicenjima. :bih:
Ovaj post se banuje, niste numerisali, navedene teze.

slika

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 23 jun 2021, 11:33

ne treba se zanositi i praviti pritisak na igracice. mi smo svoju sansu propustili protiv slovenije, tad ne bi doslo do utakmice protiv hrvatske (ne kazem da ovako nije sladje ) i isli bi odmorni na umorne ruskinje s kojima se realno moze igrati. sa francuskom ne mozemo igrati, nemamo nikakve sanse, bas nikakve. neuporedivo je vaznija utakmica protiv svedske i trebalo bi se malo manje trositi danas.
Zadnja izmjena: hercegovina, dana/u 23 jun 2021, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 23 jun 2021, 11:42

hercegovina je napisao/la:
23 jun 2021, 11:33
ne treba se zanositi i praviti pritisak na igracice. mi smo svoju sansu propustili protiv slovenije kad ni jedan novinar nije znao da nam pase poraz od 5 razlike, bojim se da ni igracice to nisu znale. tad ne bi doslo do utakmice protiv hrvatske (ne kazem da ovako nije sladje ) i isli bi odmorni na umorne ruskinje s kojima se realno moze igrati. sa francuskom ne mozemo igrati, nemamo nikakve sanse, bas nikakve. neuporedivo je vaznija utakmica protiv svedske i trebalo bi se malo manje trositi danas.
O cemu pricas? Nama je samo pobijeda igrala protiv Slovenije.

Belgija imala +35 i -15 = 20
BIH imala +15 prije meča sa Slovenijom.

U ovom trokutu sa Belgijom i Slovenijom nismo imali šanse, tako da nam je samo pobijeda igrala.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 11:55

Jadnimi je napisao/la:
23 jun 2021, 10:28

Treba se vratiti par stranica unazad i pregledati komentare na poćetku prvenstva.
Ali i to nije bitno idemo hrabro. A svaka od ovih cura ima "veća muda" od svih naših muških vedeta, pogotovo fudbalskih. :opaopa: :bih:

Neko je pred susret sa Belgijom napisao:" Odrzat egal u prve 3/4 i u 4/4 poluditi :urnebes: " i bi sta bi :urnebes:
Taj post je napisao neko ko zna sta pise.
Problem sa Francuskinjama je sto i one 4/4 igraju bas jako. :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 12:06

sudac92 je napisao/la:
13 jun 2021, 14:24
Hanume prije dvije, tri noći udaraju po pivama u Old story pub-u u Tuzli. Priprema pred prvenstvo, treba se i opustiti nekad. :D

:urnebes: :urnebes:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 12:09

kovacic je napisao/la:
15 jun 2021, 21:30
Belgija isto jedan od favorita, ali su najjači na centarskim pozicijama, nije Emma puno bolja od Marice, ako ona i Jones iskontrolišu tu unutrašnju liniju mislim da sa egalom mogu ući u 4/4 pa onda šta bude.

Svaka cast momcino. :thumbup:

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 23 jun 2021, 12:10

Francuska je bez ikakve dvojbe najjaca u Europi,tesko da fizicki mozemo izdrzat,one igraju ko muskarci u nekim momentima jbt 😁Al eto treba nasim olaksat da igraju bez pritiska pa kako god bude...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 23 jun 2021, 12:12

23 jun 2021, 11:55
Jadnimi je napisao/la:
23 jun 2021, 10:28

Neko je pred susret sa Belgijom napisao:" Odrzat egal u prve 3/4 i u 4/4 poluditi :urnebes: " i bi sta bi :urnebes:
Taj post je napisao neko ko zna sta pise.
Problem sa Francuskinjama je sto i one 4/4 igraju bas jako. :bih:
Imamo 12 skoro ravnopravnih igračica protiv 8-9 naših.
Imamo dan ili dva više odmora na stranu francuskinja.
Mi fizički ne možemo iznijeti taj teret.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam i 6 gostiju.