Zenske selekcije

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

AmirBvB
Kontakt:

Re: Zenske selekcije

Post Postao/la AmirBvB » 23 jun 2021, 12:41

Ma ja sam danas opušten max, ovo je prejak uspjeh, treba nam biti čast što igramo samo jednom top reprezentacijom na ovakvom takmičenju.

Po mom mišljenju utkamicu treba odigrati maksimalno bez pritiska, vidjeti ako nas šut ide pa onda možda nešto ganjati, ako ne, nikom ništa. Ne volim reći to, ali zaista ne očekujem pobjedu, tako da ja već razmišljam o utakmici za to 5,6 mjesto da imamo mogućnost za to svjetsko, za mene bi to bio uspjeh nevjerovatan.

U svakom slučaju... uz vas smo cure :bih: :bih: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 12:44

Nikako ne smijemo zaboraviti koliki je doprinos dala Courtney Hurt, bez njenih 34 kosa+ 14 skokova protiv Svice, tesko bi sad ovdje bili euforicni(Melisa dodala 14+10 skokova).
ima li neki dobrovoljac da se Courtney preziva Vukosavljevic, Prce ili Hadzic, tad bi bili konkurentni i za OI. :urnebes:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 jun 2021, 12:58

Bice interesantno. Mi najbolje igramo 4/4 i sve smo utakmice tad rijesili a sudeci po rezultatima isto rade i francuskinje. Ruskinje su imale egal 8 minuta do kraja meca (cini mi se -5) pa izgubile 30 razlike.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 23 jun 2021, 13:00

Mirza25 je napisao/la:
23 jun 2021, 12:12
Samozdravlje je napisao/la:
23 jun 2021, 11:55
Jadnimi je napisao/la:
23 jun 2021, 10:28

Treba se vratiti par stranica unazad i pregledati komentare na poćetku prvenstva.
Ali i to nije bitno idemo hrabro. A svaka od ovih cura ima "veća muda" od svih naših muških vedeta, pogotovo fudbalskih. :opaopa: :bih:

Neko je pred susret sa Belgijom napisao:" Odrzat egal u prve 3/4 i u 4/4 poluditi :urnebes: " i bi sta bi :urnebes:
Taj post je napisao neko ko zna sta pise.
Problem sa Francuskinjama je sto i one 4/4 igraju bas jako. :bih:
Imamo 12 skoro ravnopravnih igračica protiv 8-9 naših.
Imamo dan ili dva više odmora na stranu francuskinja.
Mi fizički ne možemo iznijeti taj teret.
to je sve tako, ali cuda se desavaju. francuskinjama je to samo obicna utakmica, a nase nemaju sta izgubiti..
Volim te Bosno!!!

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 23 jun 2021, 13:02

Jadnimi je napisao/la:

Treba se vratiti par stranica unazad i pregledati komentare na poćetku prvenstva.
Ali i to nije bitno idemo hrabro. A svaka od ovih cura ima "veća muda" od svih naših muških vedeta, pogotovo fudbalskih. :opaopa: :bih:

Neko je pred susret sa Belgijom napisao:" Odrzat egal u prve 3/4 i u 4/4 poluditi :urnebes: " i bi sta bi :urnebes:
Uzimamo ovo danas gospodine @Sz. :opaopa: :bih: :bih:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 23 jun 2021, 13:16

23 jun 2021, 12:09
kovacic je napisao/la:
15 jun 2021, 21:30
Belgija isto jedan od favorita, ali su najjači na centarskim pozicijama, nije Emma puno bolja od Marice, ako ona i Jones iskontrolišu tu unutrašnju liniju mislim da sa egalom mogu ući u 4/4 pa onda šta bude.

Svaka cast momcino. :thumbup:
Hvala :mrgreen:

Neko napisa da nam je većina igračica iz bh. lige, jesu ponikle, ali ne igraju tu, Domuzin i Babić su pomagale malo dok je trajala korona jedino.
Napisah već prognozu za danas, najbitnije je zaustaviti pad iz 2/4 i igrati solidnu pozicionu igru sa dobrim protokom lopte i objasniti JJ da ne baca teške pasove u kontraritmu, svaki pad će nam dobro naplatiti, pa ako to bude dovoljno super, ako ne izgubit ćemo pristojnom razlikom ako se budu držale plana igre i ići u meč za 5/6 mjesto kao favoriti na papiru.

Cure znaju igrati odbranu, kad limitiraš turnovere možeš gubiti četvrtine od tehnički superiorne ekipe po par koševa razlike, ali najbitnije je da ne dozvoliš pad od 3 minute gdje protivnik poput Francuske uradi 15-0 ili više i onda nažalost može moral ekipe pasti i krenuti u trku poput Hrvatske koju su torpedirali.

ShaquilleoNeal2560
Kontakt:

Post Postao/la ShaquilleoNeal2560 » 23 jun 2021, 13:24

Šta god da se desi danas ,curama se ništa ne smije zamjeriti ,i ostvarili su više nego zacrtano.Igraju doslovno protiv trenutacno 2 .najjace ekipe na svijetu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 13:50

kovacic je napisao/la:
23 jun 2021, 13:16

Hvala :mrgreen:

Neko napisa da nam je većina igračica iz bh. lige, jesu ponikle, ali ne igraju tu, Domuzin i Babić su pomagale malo dok je trajala korona jedino.
Napisah već prognozu za danas, najbitnije je zaustaviti pad iz 2/4 i igrati solidnu pozicionu igru sa dobrim protokom lopte i objasniti JJ da ne baca teške pasove u kontraritmu, svaki pad će nam dobro naplatiti, pa ako to bude dovoljno super, ako ne izgubit ćemo pristojnom razlikom ako se budu držale plana igre i ići u meč za 5/6 mjesto kao favoriti na papiru.

Cure znaju igrati odbranu, kad limitiraš turnovere možeš gubiti četvrtine od tehnički superiorne ekipe po par koševa razlike, ali najbitnije je da ne dozvoliš pad od 3 minute gdje protivnik poput Francuske uradi 15-0 ili više i onda nažalost može moral ekipe pasti i krenuti u trku poput Hrvatske koju su torpedirali.

:urnebes: TAJ SAM :urnebes:
Ja Tebi Vojvodo, a Ti meni ovako vracas :urnebes: :thumbup:
Salim se. Ono sto mene raduje je popularizacija ekipnih sportova, kako kosarke tako i odbojke, bit ce valjda i rukometasica :D
Bas lijepo mi pojasni, strucno :thumbup: :thumbup: :bih:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 jun 2021, 14:18

Jadnimi je napisao/la:

Pa eto, gledala se repka i u kvalifkacijama, u principu nam je ta 4/4, to ono ko da verglamo na Bjelašnici 3/4 pa upalimo, e onda su naYebali :mrgreen:
Problem je kad nam se desi četvrtina kao sa Slovenkama (mada je i njima boba falila da prospu 25 razlike, da ih uzmemo), tj. kad baš upadnemo u šaht i ako toga ne bude večeras, oznojićemo dobro Francuzice.
Koševo Zapad

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 23 jun 2021, 14:27

23 jun 2021, 10:49
DaVinci je napisao/la:
22 jun 2021, 00:27
21 jun 2021, 20:42

:bih:
E nek ti nije bilo mrsko citirat nas ... fulili smo tako da je skroz zasluzeno :clap: ... ja sam u proteklih 25 godina u ovakvim 'historijskim' utakmicama vazda bio popishan od strane nasih loptacha tako da sam po default-u pogledao jos jedan golden shower ... :zviz:
Poslije poraza od Slovenije, a pred spavanje procitam komentare na forumu i zapazim slicne komentare na str.124,126 i 128 i jedva docekam pobjedu za QF i eto zabrljah :urnebes:
Oprosti,halali jednom 64-etverogodisnjem metuzalemu :urnebes:. Grijese i najbolji, a kako ne BiH ja :thumbup: :bih:
Nisi nista pogrijesio, citirao si tacno koga si trebao :) ... ja vazda ocekujem poraz a potajno se nadam iznenadjenju ... tako mi lakse padaju sve te 'historijske' tekme ... veceras isto tako ... :bih:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 23 jun 2021, 14:35

Ne trebaju se uopšte fokusirati na rezultat vec na osnovne stvari koje znamo raditi. Da se ne dešavaju greske u prenošenju, izvodjenju lopte i sl. kao protiv Slovenki. U napadu nek im opustena ruka bude, nek pucaju kad god su same, jbt milina je to pucati kad nemas sta izgubiti poput današnje utakmice.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 15:36

Nirton je napisao/la:
23 jun 2021, 13:02

Zundo momcino jesi li Ti ili mladji brat ? :ljepota: :bih:
ABd uzimamo, bar 6 mjesto :njanjanja:
Pozdrav prijatelju mladi :thumbup: :bih:

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 23 jun 2021, 15:41

23 jun 2021, 15:36
Nirton je napisao/la:
23 jun 2021, 13:02

Zundo momcino jesi li Ti ili mladji brat ? :ljepota: :bih:
ABd uzimamo, bar 6 mjesto :njanjanja:
Pozdrav prijatelju mladi :thumbup: :bih:
Haha, ja. :thumbup: :salut:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 23 jun 2021, 15:44

Kvota na fra narasla sa 1,05 na 1,07 :D

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 23 jun 2021, 15:52

Jeste me stid, ali moram pitati: Da li u Sarajevu (bilo Istocnom ili Zapadnom :urnebes: ) ima zenski kosarkaski klub, isto pitanje i za odbojku ?
Kad krenes iz Svrakina, gdje su nablize dvorane gdje se igra zenska odbojka ili kosarka ?
Gledao sam ja nekad ŽKK BOSNU u Skenderiji i musku odbojku, ali sad ??? Priznajte da vas je malo otislo na takve sportske dogadjaje :njanjanja:

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 23 jun 2021, 15:56

Da ih hocemo na gu...ove uzeti nekako ...

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 23 jun 2021, 15:57

Zabraniti:
- Da Jones prenosi loptu ispod naseg kosa pa na drugu polovinu ( cim dode do nje, odma da vrsi predaju playu)
- Da Dzombeta puca trojke
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 23 jun 2021, 16:02

23 jun 2021, 15:52
Jeste me stid, ali moram pitati: Da li u Sarajevu (bilo Istocnom ili Zapadnom :urnebes: ) ima zenski kosarkaski klub, isto pitanje i za odbojku ?
Kad krenes iz Svrakina, gdje su nablize dvorane gdje se igra zenska odbojka ili kosarka ?
Gledao sam ja nekad ŽKK BOSNU u Skenderiji i musku odbojku, ali sad ??? Priznajte da vas je malo otislo na takve sportske dogadjaje :njanjanja:
U Sarajevu imas Play Off trenutno od ženskih klubova , Zelju su ugasili u Istocnom imas Igman iz Istocne Ilidze. Play Off igra u Skenderiji i na Mojmilu, a Igman nemam pojma. Što se ženske odbojke tice imas Igman sa Ilidze igra Premijer ligu BIH
Sloboda je moja nacija

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 23 jun 2021, 16:17

kad kaze komentator DZOMBETA odmah se automatski sjetim ČOMBETA...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.