AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

muXmania
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muXmania » 17 jan 2011, 21:54

pa šta je tebi uopšte važno kod napadača ako nije koliko je zabio golova... Šta?
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 jan 2011, 21:57

Portillo je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:taj Bombarder u ovom savremenom nogometu ne bi 10 golova zabijao po sezoni :!: Ibra pored svih vjestina koje posjeduje je i koristan ....tolike godine u Seriji A (najtezoj ligi za igrati zbog taktike) je ponajbolji stijelac . Mrzim kada kazu Pele (i za njega vazi isto kao i za Mullera) ja dajem cunu da ga niko odavde nije gledao kako igra ,osim na youtubeu . :roll:
Ma ja, najlakse je pljuvat po Peletu. Covjek je za svoje doba bio Kralj i to mu niko ne moze osporit. A to da bi danas bio igracina? Cekaj malo, sa onom kvalitetom sigurno da bi njegov najveci doseg bio klub kao sto je recimo Benfica, ali daj ti takvom talentu sansu da radi u uslovima u kojim rade Cristiano, Ibra, Messi i ostali. Ko garantuje da bi Ronaldo bio veci od Peleta da je bio njegova generacija?! Nemos to poredit jbg. Pele je kralj nogometa, sto bi Spanci rekli - semplimente el mejor.
JuveSissoko je napisao/la: Raul ti je dobar napadac koji je imao srecu da igra u RM, koji ima kesha svake godine da kupi najbolje likove i da je svima strah i trepet,da igra svake godine u LP,ne zbog njega samo, neg zbog kvaliteta svih 11 igraca, otidji u Fiorentinu pa zabij golove sve ce ti biti jasno, Ronaldo ili Ibra su zabijali u Italiji,takticki i odbrambeno najjacoj ligi na svijetu vec godinama, daleko je teze bit tamo prvi strijelac nego u Spaniji ,to je godinama vec tako,
A Ibra je zabio 16 golova u najlaksoj ligi na svijetu (kako je ti nazivas) u timu sa Xavijem, Iniestom i Messijem :D :lol:
to mu niko ne spori, nego se stavlja veliki upitnik kako bi on igrao danas, koliko bi dao golova da je igrao u Europskim timovima a ne u brazilskoj ligi, s druge strane imas cinjenicu da je tada lopta bila cudnija, kopacke ruznije, teze za igrat, to ide u prilog Peleu i opravdava njegovu kvalitetu , al opet danasnji fudbal se razvio daleko i razumno je postavit pitanje kako bi jedan Pele uz pomoc nove tehnologije igrao, ko zna mozda bi bio i bolji al sumnjam, zato ga je tesko svsrtat medju najbolje bez tog pitanja, ono cisto vidjet koliko je golova dao i eto najbolji je,kao sto mi navedes Inazghia i njegov broj golova i kazes da je najbolji ili jedan od najboljih, a ja fino pratim Inzaghia iz doba Atalante, pa se sjetim ko mu je davao lopte, od Zidane i Del Piera do Prila i Sedorfa, pa mi je lakse zakljucit koliko je on zapravo dobar, al sta ces, opet je lakse stavit youtube snimke nego pratit fudbal redovno
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 jan 2011, 22:02

muXmania je napisao/la:pa šta je tebi uopšte važno kod napadača ako nije koliko je zabio golova... Šta?
liderstvo, konstantnost, dribling, odvalcenje broja igraca na sebe, tj,kretanje na terenu,cesto napadac odradi dosta posla a da i ne primi loptu,recimo odradi dobar sprint pa navuce igrace na sebe a ostavi dosta prostora za saigrace, gradjenje, primanje lopte, igra s obje noge, trik, broj golova naravno,asistencije, nacin na koji su ti golovi dati, spustanje dugih lopti saigracima, sto je naravno jedno od napadacevih cestih zadaca, raznolikost davanja golova od glave, pete, koljena, unutrasnje vanjske kopacke, ne znam sta da ti jos nabrojim sto krasi napadaca i sto mozes lijepo primjetit ako pratis jednog igraca cijelu utakmicu pa ti lakse bude skontat kakav je igrac, odnos visine i kontrole lopte, igranje u bitnim utakmicama, nema sta nema se tu ocjenit, a ne samo statistika i broj golova :mrgreen: ,kvalitet saigraca koji su igrali s tobom,nije isto kad ti loptu da Zidane ili kad ti je da Ambrosini, ili kad sam izboris gol ili lopta dodje sama do tebe, pozcioniranje tokom igre, citanje igre , kamara stvari
Zadnja izmjena: JuveSissoko, dana/u 17 jan 2011, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 17 jan 2011, 22:02

JuveSissoko je napisao/la:
Portillo je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:taj Bombarder u ovom savremenom nogometu ne bi 10 golova zabijao po sezoni :!: Ibra pored svih vjestina koje posjeduje je i koristan ....tolike godine u Seriji A (najtezoj ligi za igrati zbog taktike) je ponajbolji stijelac . Mrzim kada kazu Pele (i za njega vazi isto kao i za Mullera) ja dajem cunu da ga niko odavde nije gledao kako igra ,osim na youtubeu . :roll:
Ma ja, najlakse je pljuvat po Peletu. Covjek je za svoje doba bio Kralj i to mu niko ne moze osporit. A to da bi danas bio igracina? Cekaj malo, sa onom kvalitetom sigurno da bi njegov najveci doseg bio klub kao sto je recimo Benfica, ali daj ti takvom talentu sansu da radi u uslovima u kojim rade Cristiano, Ibra, Messi i ostali. Ko garantuje da bi Ronaldo bio veci od Peleta da je bio njegova generacija?! Nemos to poredit jbg. Pele je kralj nogometa, sto bi Spanci rekli - semplimente el mejor.
JuveSissoko je napisao/la: Raul ti je dobar napadac koji je imao srecu da igra u RM, koji ima kesha svake godine da kupi najbolje likove i da je svima strah i trepet,da igra svake godine u LP,ne zbog njega samo, neg zbog kvaliteta svih 11 igraca, otidji u Fiorentinu pa zabij golove sve ce ti biti jasno, Ronaldo ili Ibra su zabijali u Italiji,takticki i odbrambeno najjacoj ligi na svijetu vec godinama, daleko je teze bit tamo prvi strijelac nego u Spaniji ,to je godinama vec tako,
A Ibra je zabio 16 golova u najlaksoj ligi na svijetu (kako je ti nazivas) u timu sa Xavijem, Iniestom i Messijem :D :lol:
:D presmjesan si, prvo sto pises da sam nesto rekao sto nisam,nego sam italiju navodio kao natezu za davat golove, drugo, Ibra je u debi sezoni u ekipi koja totalno nije odgovarala njegovom stilu, taktika koja totalno nije podredzena njemu, dao tih 16 golova, budi uvjeren da je ostao u barsi i da su imali volje da malo obrate paznju na njegove kvalitete, recimo da imaju vise centarsuteva,sto danasnja Barsa ima oko 2-3 tokom utakmice, da bi on dao daleko vise golova i da bi ih jos davao, cim ti tako lako umanjujes Ibrin ucinak u Barsi a ne ulazis u stil Barse koji ona gaji stoljecima, ne ulazis u Ibrine kvalitete i konstrukciju kao fudbalera govori koliko malo znas o fudbalu,jer viidi se da cisto brojis golove i pratis statistiku, toliko o tvom znanju :mrgreen:
Cudo je jedno kako ljudi na taktiku tako povrsno gledaju. Eto ti i podatak da je Raul u svojoj debitantskoj sezoni zabio 14 golova, zanimljivo, sa 17. godina :D Ibra nikada nebi uspio u Barci jer je preglup za takvo nesto. Ovaj sistem Barce se igra tek od dolaska, sada pokojnog, Rinusa Michelsa i svaki trener Barce je nakon toga to morao da radi, tek par njih je uspijesno u tome, jer sistem je dosta komplikovan iako na terenu izgleda da je sve jednostavno ali naravno nije ni blizu tako. Zbog toga Ibrahimovic kaze za Pepa da je filozof, koji misli za sebe da je najpametniji, za ibrahimovica je filozof. Ja cu to ugrubo, pa cu reci da je Ibrahimovic glup :D I zato tamo nije uspio, niti ce ikada moci uspjeti tamo. Takodjer, i Ronaldu je ono bila prva sezona u Realu pa je covjek zabio 33 gola u 34 utakmice, jel' njemu trebalo toliko vremena da se prilagodi na momcad koja je mijenjala cjelokupan sistem! Spominjes Ibrinu konstrukciju i ostala sranja? Cekaj, po tom je bolji i od Messija, gledaj mu konstrukcije, kad kraj njega stane, reko bi covjek ... :D I sta je to napadacu drugo bitno osim golova? :lol: Znas, pokusaj argumentovat ono sto kazes, a ne tako naglabati.

Kako god, mislim da je ova rasprava apsurdna, ja od svoga stava necu odustati a ni ti vjerovatno od svog. Po meni je bolji Raul od Ibre, kao i vecini, a po tebi ne...
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 jan 2011, 22:05

jbga care, tebi je argument da je ibra preglup pa nije uspio u Barsi, ne da mi se nakon toga dalje raspravljat :mrgreen: o bitnosti osim golova gore sam ti nabrojao, ;)
p.s.spominjem konstrukciju, jer kontrolisat loptu kad ti je noga kao lopata i kad je sitna je velika razlika, treba poseban talenat da budes visok preko 1.90 a da imas onakvu kontrolu lopte, dok mali igraci lakse rade sve te finte, lakse im je naucit vodit loptu,mjenjat pravac kretanja zbog nizeg tezista gravitacije i time lakse im je i igrat fudbala,dok visokim igracima ja sve to teze,sto se tice kontrole lopte, zato recimo necu navodit kao prednosti Ibre nad Raulom gradzenje,jer naravno Ibra je tu nadmocniji tu se nema sta sad cudit nit isticat kao njegov talent, al zato onako kontrolisat loptu i sa obje noge davat golove a tako visok igrac, sa 30 metara ne moze svako i ne daje svako,a ibra je to cesto znao radit, nije ono slucajno opucao dvije ,dvije usle i eto sad dobar suter, nego je cesto zabijao bombe,to Raul nije nikad niti je pokazao da moze
Zadnja izmjena: JuveSissoko, dana/u 17 jan 2011, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 jan 2011, 22:08

muXmania je napisao/la:pa šta je tebi uopšte važno kod napadača ako nije koliko je zabio golova... Šta?
liderstvo, konstantnost, dribling, odvalcenje broja igraca na sebe, tj,kretanje na terenu,cesto napadac odradi dosta posla a da i ne primi loptu,recimo odradi dobar sprint pa navuce igrace na sebe a ostavi dosta prostora za saigrace, gradjenje, primanje lopte, igra s obje noge, trik, broj golova naravno,asistencije, nacin na koji su ti golovi dati, spustanje dugih lopti saigracima, sto je naravno jedno od napadacevih cestih zadaca, raznolikost davanja golova od glave, pete, koljena, unutrasnje vanjske kopacke, ne znam sta da ti jos nabrojim sto krasi napadaca i sto mozes lijepo primjetit ako pratis jednog igraca cijelu utakmicu pa ti lakse bude skontat kakav je igrac, odnos visine i kontrole lopte, igranje u bitnim utakmicama, nema sta nema se tu ocjenit, a ne samo statistika i broj golova :mrgreen: ,kvalitet saigraca koji su igrali s tobom,nije isto kad ti loptu da Zidane ili kad ti je da Ambrosini, ili kad sam izboris gol ili lopta dodje sama do tebe, pozcioniranje tokom igre, citanje igre , kamara stvari
ja sam čuo, a nadam se i ti da se na kraju tekme samo GOLOVI pikaju...

Pr Juventus 2 (Dali 2 (dva) gola) Real Madrid 1 (dali 1(jedan) gol) ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 jan 2011, 22:12

muXmania je napisao/la:
ja sam čuo, a nadam se i ti da se na kraju tekme samo GOLOVI pikaju...
pikaju se kad gledas prazan papir i brojis statistiku, a kad hoces da kreiras misljenje o kompletnoj kvaliteti nekog napadaca dosta toga se drugog gleda, ako bi gledali samo golove kao sto ti kazes, igrac Milana recimo, onaj Gunar Nordhal bi bio cijenjeniji i bolji od Ronalda ili Maradone a nije, mnogi nisu ni culi za njega

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 jan 2011, 22:18

ali moraš da priznaš da je ipak najvažniji parametar ako želiš da ocijeniš kvalitetu nekog napadača broj golova...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 17 jan 2011, 22:21

muXmania je napisao/la:ali moraš da priznaš da je ipak najvažniji parametar ako želiš da ocijeniš kvalitetu nekog napadača broj golova...
da, apsolutno se slazem, ali kad je broj golova velika razlika izmedju dva napdaca onda se moze samo gledat broj golova, recimo kad poredis Amauria i Inzaghia, naravno da je Inzaghi bolji napadac, al kad poredis Ibru i Raula koji su davali obojica dosta golova, onda predjes i gledas jos dosta toga, tako ako bi samo gledao golove Larsson i Ronaldo bi bili bok uz bok, stvarno ne bih znao koje bolji napadac, a i slijepci znaju da je to Ronaldo, iako je Larsson takodje sjajan igrac

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 jan 2011, 22:23

muXmania je napisao/la:ali moraš da priznaš da je ipak najvažniji parametar ako želiš da ocijeniš kvalitetu nekog napadača broj golova...
da, apsolutno se slazem, ali kad je broj golova velika razlika izmedju dva napdaca onda se moze samo gledat broj golova, recimo kad poredis Amauria i Inzaghia, naravno da je Inzaghi bolji napadac, al kad poredis Ibru i Raula koji su davali obojica dosta golova, onda predjes i gledas jos dosta toga, tako ako bi samo gledao golove Larsson i Ronaldo bi bili bok uz bok, stvarno ne bih znao koje bolji napadac, a i slijepci znaju da je to Ronaldo, iako je Larsson takodje sjajan igrac
e pa ne znam onda što se raspravljah ovoliko s tobom kad se slažemo, izgubih bezveze 2 sata ;)

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 17 jan 2011, 23:12

Opet diskusija ko je najbolji. Ja nemogu odoliti a da ne napisem koju. :D

Za mene definitivno najbolja 3 napadaca svih vremena su Ronaldo,van Basten i Batistuta. Ovaj prvi 3x najbolji igrac svijeta,van Basten strasan gol igrac koji je jos stosta znao a ovaj treci bio citava ekipa Fiorentine dugi niz godina.

A sada Ibra upada medju ove velikane. Da je najbolji- nije. Da bi bio najbolji moras imati pored igrackih kvaliteta i jos neke ljudske koje Ibra realno nema. Arogantnost,napuhanost sve mu to ne ide u prilog i odmah otpada. Ali kada bi se gledala kompletnost sigurno najkompletniji igrac svih vremena, ne samo napadac. Skok igra,duel igra,dribling,brzina,okretnos,sut,obje noge.... i jos atributa u nedogled.

Golovi za napadaca su najvazniji ali za onog napadaca koji iza sebe ima 2-3 igraaca koji ce mu servirati loptu i on zabit (Inzaghi,Raul) ali u danasnjem fudbalu trazi se napadac koji sve zna dodati,driblati,sutati,gurati se i vise ih je takvih. Tu spada i Ibra. Neko voli ovaj prvi tip napadaca a neko drugi i to je tako. Ali kada gledas Ibrin fudbal sve se cini jednostavno a nije. Tako da... Ibra spada u sami vrh iza ove trojice po mom misljenju.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 17 jan 2011, 23:52

joj boze koja sramota :oops:

Milan spremio 2.5 mil € za Reta Zieglera ... pa ne kupujemo mi Vukelju i Kajkuta jbt... ovaj lik vrijedi najmanje 5-6 mil €
-RIVALDO-

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 jan 2011, 23:57

senad_flamin je napisao/la:joj boze koja sramota :oops:

Milan spremio 2.5 mil € za Reta Zieglera ... pa ne kupujemo mi Vukelju i Kajkuta jbt... ovaj lik vrijedi najmanje 5-6 mil €
2,5 miliona :lol: :lol: Mogli su i za 1miliona ništa im ne znači :mrgreen: :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 18 jan 2011, 00:08

senad_flamin je napisao/la:joj boze koja sramota :oops:

što sramota?
tako to obično biva sa igračima kojima ugovor ističe, pa ronaldinjo je otišao za 3 miliona,
bolje im je sad da uzmu i ta 2-3 miliona nego da na ljeto ode džaba (ako mu ističe ugovor, a mislim da ističe)
a osim tih 2-3 m odštete dodaj njegovu platu koja nebi bila mala jer bi došao za relativno malu odštetu.
pitaj juventine koliku platu ima hasan koji ne igra skoro nikako, čini mi se 2 m eura 8-)
a samo zato jer je prešao bez odštete jer mu je istekao ugovor i onda dogovorio sebi extra uslove koje mu niko sad nebi dao, ma ni trećinu
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 18 jan 2011, 04:53

A_d_0 je napisao/la:Opet diskusija ko je najbolji. Ja nemogu odoliti a da ne napisem koju. :D

Za mene definitivno najbolja 3 napadaca svih vremena su Ronaldo,van Basten i Batistuta. Ovaj prvi 3x najbolji igrac svijeta,van Basten strasan gol igrac koji je jos stosta znao a ovaj treci bio citava ekipa Fiorentine dugi niz godina.

A sada Ibra upada medju ove velikane. Da je najbolji- nije. Da bi bio najbolji moras imati pored igrackih kvaliteta i jos neke ljudske koje Ibra realno nema. Arogantnost,napuhanost sve mu to ne ide u prilog i odmah otpada. Ali kada bi se gledala kompletnost sigurno najkompletniji igrac svih vremena, ne samo napadac. Skok igra,duel igra,dribling,brzina,okretnos,sut,obje noge.... i jos atributa u nedogled.

Golovi za napadaca su najvazniji ali za onog napadaca koji iza sebe ima 2-3 igraaca koji ce mu servirati loptu i on zabit (Inzaghi,Raul) ali u danasnjem fudbalu trazi se napadac koji sve zna dodati,driblati,sutati,gurati se i vise ih je takvih. Tu spada i Ibra. Neko voli ovaj prvi tip napadaca a neko drugi i to je tako. Ali kada gledas Ibrin fudbal sve se cini jednostavno a nije. Tako da... Ibra spada u sami vrh iza ove trojice po mom misljenju.
Posto Van Bastena nisam gledao i za mene su Ronaldo i Bati najbolji spicevi. Samo ukucaj na youtube Batistuta i vidjeces lakocu davanja golova nogom, glavom, van 16 metara, jedan na jedan, ovako, onako...Ibra puno petlja sa loptom i cesto nije odlucan
nema potpisa

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 18 jan 2011, 09:56

Ziegler - Criscito - Lazzari ( I kupio si Scudetto ) ;)
Za njih tri zajedno treba jedno 15m
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 18 jan 2011, 12:57

Izgleda Galijani nešta muti, kao da za neki minimalac dobiju ovoga Reta a oni da plate Realu oko 1.5 miliona, trećinu one klauzule oko cassana. A garant već konta kako će otpisati taj dug realu :lol: .

Iskreno ovaj Reto i nije kvaliteta za Milana ali bolje i on nego Bonera, antonini, pogotovo ako ga uzmu bagateli.

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 18 jan 2011, 16:53

sta vi mislite onako realno iiskreno,dali cete moci sacuvati ovu vec sada minimalnu prednost nad interom do kraja sezone :?:
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 18 jan 2011, 17:02

Moje misljenje je da ako nas povrede zaobidju sigurno cemo sacuvati ovu prednost. U suprotnom slucaju bit ce jako tesko.

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 18 jan 2011, 17:08

EVO POREDAK ZA KRAJ 0VE SEZONE:
1) AC MILAN
2) FC INTER
3) AS ROMA
4) JUVENTUS
5)NAPOLI ILI LAZIO
bar ja ovako mislim,ali nikad see ne zna , F O R Z A M I L A N !
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.