Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Koja je najuspješnija država regiona u sportu?
a šta mislite o stanju u rukometu na ovim prostorima, hajmo malo usporedbe?
- Felixians4
- Kontakt:
Pa i nisu loši toliko rezultati. 2013. 4.mjesto Europe
2014. među 16 Svjetsko
2015. među 16 Europsko
2016. među 8 Olimpijske
2017. među 16 Europsko
Hezonja,Bender,Šaić,Žižić nisu napredovali kako je trebalo,a bekova preklasnih nema.
Rukomet je u padu svugdje,nestašica top talenta
2014. među 16 Svjetsko
2015. među 16 Europsko
2016. među 8 Olimpijske
2017. među 16 Europsko
Hezonja,Bender,Šaić,Žižić nisu napredovali kako je trebalo,a bekova preklasnih nema.
-
- Kontakt:
a kraljice šoka? i zlatne lavice iz Crne Gore? (za ovo drugo bi FoSte malo bolje objasnio)Felixians4 je napisao/la: ↑28 jun 2021, 13:45Pa i nisu loši toliko rezultati. 2013. 4.mjesto Europe
2014. među 16 Svjetsko
2015. među 16 Europsko
2016. među 8 Olimpijske
2017. među 16 Europsko
- Felixians4
- Kontakt:
ma **** te više trollanje s tim kraljicama šoka. ženski sport je puuuuno manje praćen i samim tim vrednovan,pogotovo kad niej riječ o globalno popularnom.
Pa ne bih bas rekao da je tako. U Srbiji je fudbal ubjedljivo sport br. 1, finansijski, medijski, navijacki...ali isto tako i kod upliva politike i kriminala. Zato fudbal rezultatski i ispasta!mostar35 je napisao/la: ↑28 jun 2021, 11:55Mislim da je jedna od razlika što se Hrvatska malo previše naložila na fudbal, gdje je jako teško osvajati trofeje, posebno za zemlju takve veličine i financijskih mogućnosti, a jako je zanemarila ove ostale manje sportove, gdje također ima talentata i lakše bi postali sila ako bi se naložili kao na fudbal. Dok je kod Srbije obrnuto. Kao da su se više posvetili sportovima gdje mogu biti konkurentniji a fudbal šta bude. Slično Srbiji radi i Slovenija.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
moj je dojam da nije tolika razlika između fudbala i ostalih sportova ( posebno basketa), kao što je u Hrvatskoj. ima i u hrvatskoj upliva politike i kriminala, ali ne pod cijenu rezultata jer su previše naloženi na uspjeh a i narod im to ne bi tako lako oprostio. ovi ostali sportovi su manje više uništeni i nitko se previše ne sikira zbog toga
To si u pravu, ali to ne znaci da fudbal u Srbiji nije apsolutno sport br 1! Kod vas basket nije toliko popularan:
1. Hajduk i Dinamo nemaju svoje sekcije
2. Jednostavno nemate uspjeha.
Kosarka u Srbiji jeste bas popularna, ali uzmi za primjer recimo da Zvezda igra fudbal lupam sa Laziom (ne mora biti ni CL) u istom momentu sa kosarkaskim mecom EL Zvezda-Barca, na fudbalu bi bilo 50+000, a na kosarci 5- 10 000 mozda. Ostalih 90% koji su kuci bi gledali fudbal. Slicne stvari su se dasavale, pa je basket pomjeran za dan kasnije.
Mizeran je postotak onih koji su poceli navijati za neki od Bg klubova zbog kosarke...
1. Hajduk i Dinamo nemaju svoje sekcije
2. Jednostavno nemate uspjeha.
Kosarka u Srbiji jeste bas popularna, ali uzmi za primjer recimo da Zvezda igra fudbal lupam sa Laziom (ne mora biti ni CL) u istom momentu sa kosarkaskim mecom EL Zvezda-Barca, na fudbalu bi bilo 50+000, a na kosarci 5- 10 000 mozda. Ostalih 90% koji su kuci bi gledali fudbal. Slicne stvari su se dasavale, pa je basket pomjeran za dan kasnije.
Mizeran je postotak onih koji su poceli navijati za neki od Bg klubova zbog kosarke...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
u svim zenskim kolektivnim sportovima + tenis (kao daleko najpopularniji zenski sport), ukljucujuci i rukomet, je srbija uspjesnija od hrvatske, gledajuci od raspada SFRJ do sada. srpski rukomet se cesto nipodastava ali je srpski rukomet uopsteno recimo uspjesniji od hrvatske kosarke. kao sto je i srpska kosarka uspjesnija od hrvatskog rukometa. a i kosarka i rukomet su jos imali par godina sankcija u vrijeme kada je srbija imala najbolje ekipe. dalje ovdje se samo prica o tome ko je u kom sportu bolji. a zanemaruje se sto srbija u svakom "svom" sportu edovno dosnosi medalje od raspada na ovamo i to cesto one najsjajnije. dok su medalje u hrvatskom fudbalu vise pojedinacni incidenti nego neki kontinuitet. u posljednjih 30 godina 2 medalje i to bez zlata. ako gledamo samo EP, SP i OI: srpska kosarka 15 medalja - 7 zlata, odbojka mislim 22 medalje - 7 zlata, vaterpolo 25 - 12 zlata, tenis - 4 singl br1 i 28 slemova i taj rukomet (koji i nije "nas" sport) 6 medalja - 0 zlata.
- Shategabri
- Kontakt:
2. i 3. mjesto na SP su sve samo ne incidenti.
Realno je nedostižno za bilo koju reprezentaciju sa Balkana ovo što su oni dosad uradili.
Košarka bolja od rukometa, rukomet od košarke? Šta je sljedeće, Dmitrović bolji od Rebića? Kakva su to crna poređenja??!
Realno je nedostižno za bilo koju reprezentaciju sa Balkana ovo što su oni dosad uradili.
Košarka bolja od rukometa, rukomet od košarke? Šta je sljedeće, Dmitrović bolji od Rebića? Kakva su to crna poređenja??!
Koševo Zapad
to je ono što sam pisao. u tim "srpskim sportovima" je neusporedivo lakše osvajati medalje nego u fudbalu, a i prvenstva se igraju češće. mislim, lakše je ako se dovoljno ozbiljno posvetiš tim sportovima.lucky13 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 10:06u svim zenskim kolektivnim sportovima + tenis (kao daleko najpopularniji zenski sport), ukljucujuci i rukomet, je srbija uspjesnija od hrvatske, gledajuci od raspada SFRJ do sada. srpski rukomet se cesto nipodastava ali je srpski rukomet uopsteno recimo uspjesniji od hrvatske kosarke. kao sto je i srpska kosarka uspjesnija od hrvatskog rukometa. a i kosarka i rukomet su jos imali par godina sankcija u vrijeme kada je srbija imala najbolje ekipe. dalje ovdje se samo prica o tome ko je u kom sportu bolji. a zanemaruje se sto srbija u svakom "svom" sportu edovno dosnosi medalje od raspada na ovamo i to cesto one najsjajnije. dok su medalje u hrvatskom fudbalu vise pojedinacni incidenti nego neki kontinuitet. u posljednjih 30 godina 2 medalje i to bez zlata. ako gledamo samo EP, SP i OI: srpska kosarka 15 medalja - 7 zlata, odbojka mislim 22 medalje - 7 zlata, vaterpolo 25 - 12 zlata, tenis - 4 singl br1 i 28 slemova i taj rukomet (koji i nije "nas" sport) 6 medalja - 0 zlata.
što se tiče hrvatskih rezultata u fudbalu malo provjeri, koliko zemalja ima 2 medalje u cijeloj istoriji i kakve su to zemlje, a i postotak plasmana na velika takmičenja ( hrvatska 11 od 13) . vi srbi najbolje znate da se nije lako ni plasirati na veliko takmičenje u fudbalu. realno hrvatska u fudbalu ne može u kontinuitet biti u polufinalima/finalima ( malo koja zemlja na svijetu to može), ali mogla bi biti u ovim manjim sportovima da se bar upola lože kao na fudbal. ali možda se lože zato jer te 2 medalje u fudbala za promociju zemlje znače više od svih ostalih medalja zajedno ,a i fudbal budi puno jače emocije,
Fudbal - Hrvatska
Kosarka - Srbija
Rukomet - Hrvatska
Odbojka - Srbija
Tenis - Srbija
Atletika - Hrvatska
Znaci bara bara
Kosarka - Srbija
Rukomet - Hrvatska
Odbojka - Srbija
Tenis - Srbija
Atletika - Hrvatska
Znaci bara bara
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
1.Srbija 2. Hrvatska 3. Slovenija 4. Crna Gora 5. Makedonija 6. Kosovo ( vec imaju olimpijsku medalju) 7. BiH.
upravo ono o cemu sam i pisao. veliko uproscavanje stvari. srbija je u svim tim sportovima u kojima je bolja i svjetska velesila. a hr fudbal ima 2 medalje u 30 godina i to bez zlata. i naravno da je to na nivou incidenta za neki evropski prosjek. danska-svedska-grcka itd su takodjer osvajali medalje pa i zlatne. ali nema kontinuiteta. i sada to treba stavljati u ravan ili ispred onoga sta radi jedan nole recimo (najbolji teniser u istoriji i medju najboljim sportistima ikada) ili srpka odbojka i kosarka koji su redovni sa medaljama a pocesto i zlatnim i to u obje selekcije. tu govorimo o odnosu 20 i kusur medalja (po sportu) sa pregrst zlata naspram 2 medalje bez zlata. uz to su i odbojka i tenis daleko ispred rukometa u svjetskim okvirima ako se vec slazu sportovi po popularnosti + je izostavljen vaterpolo. sto se atletike tice tu se opet hrvatska oslanja na perkovic i vlasic dok je kod muskaraca daleko jaca srbija (topic, bekric, kolasinac, dudas + spanovic) ali se ovdje eto zenske stavljaju ispred muskih dok se za zenski tenis, kosarku i odbojku eto ne mari. iako su to daleko najpopularniji zenski sportovi.
i da, ne bih bas rekao da su 2 medalje u fudbalu (bez zlata) veca promocija kroz 30 godina od 4 teniska singl br1 i 28 slemova na primjer!
- LlullSergio
- Kontakt:
Fudbal je vrh vrhova, tesko sta moze u ravan sa fudbalom.
U tome je caka, dvije medalje sa svjetskih nogometnih prvenstava su fakat nesto ogromno.
U tome je caka, dvije medalje sa svjetskih nogometnih prvenstava su fakat nesto ogromno.
dok su 330 sedmica na vrhu ATP liste, 19 slemova, 2 kompleta svih velikih titula, rekord po poenima itd + selesevih 8 slemova i br1 + ana i JJ! Q od ovceLlullSergio je napisao/la: ↑29 jun 2021, 11:58Fudbal je vrh vrhova, tesko sta moze u ravan sa fudbalom.
15 medalje u kosarci (7 zlata) ukljucujuci 2 zlata sa SPa i pobjedu nad USA do jednog od njih je isto Q od ovce!
22 medalje u odbojci sa 7 zlata (ukljucujuci olimpijsko) je eto takodjer Q od ovce!
ma sve sitnice
a nole je recimo prakticki privatizovao tenis posljednjih 10-11 godina!
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 29 jun 2021, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.
- LlullSergio
- Kontakt:
Ja ne znam kako tebe iko kuci trpi kad si toliki namcor.
Sta bolan meni to objasnjavas, ja ti govorim o globalnoj popularnosti fudbala. Sve je to fino lijepo, ali kad dodje SP cijeli svijet stane i nista se drugo ne prati nit gleda. Zato je uspjeh na jednom takvom turniru ogroman i mnozis ga sa 2.
Sta bolan meni to objasnjavas, ja ti govorim o globalnoj popularnosti fudbala. Sve je to fino lijepo, ali kad dodje SP cijeli svijet stane i nista se drugo ne prati nit gleda. Zato je uspjeh na jednom takvom turniru ogroman i mnozis ga sa 2.
niko ne spori da je to veliki uspjeh. ali uspjesi srpske kosarke i noleta su recimo veci pa da mnozis te 2 medalje i sa 10.
trebali i napraviti nesto tako, pomnozis recimo fudbalske medalje sa 10. kosarkaske sa 5, odbojkaske sa 2-3 a vaterpolo i rukomet ostavis po 1. tenis recimo sa po poen za YE#1 i svaki slem po poen. i posabrati sve. zlato x5, srebro x2 i bronza 1. SP i OI x2, EP 1. muski x3, zenski 1.
ili kako se vec dogovorimo. mada vec znam, sada ce pacenici odmah pisati fudbal x1000000000000. ali nesto realno se moze naci.
trebali i napraviti nesto tako, pomnozis recimo fudbalske medalje sa 10. kosarkaske sa 5, odbojkaske sa 2-3 a vaterpolo i rukomet ostavis po 1. tenis recimo sa po poen za YE#1 i svaki slem po poen. i posabrati sve. zlato x5, srebro x2 i bronza 1. SP i OI x2, EP 1. muski x3, zenski 1.
ili kako se vec dogovorimo. mada vec znam, sada ce pacenici odmah pisati fudbal x1000000000000. ali nesto realno se moze naci.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 29 jun 2021, 14:07, ukupno mijenjano 2 puta.
- Shategabri
- Kontakt:
Ukratko, kod drugih je sve bezveze, kod tvojih i zlato jače sijalucky13 je napisao/la: ↑29 jun 2021, 11:41upravo ono o cemu sam i pisao. veliko uproscavanje stvari. srbija je u svim tim sportovima u kojima je bolja i svjetska velesila. a hr fudbal ima 2 medalje u 30 godina i to bez zlata. i naravno da je to na nivou incidenta za neki evropski prosjek. danska-svedska-grcka itd su takodjer osvajali medalje pa i zlatne. ali nema kontinuiteta. i sada to treba stavljati u ravan ili ispred onoga sta radi jedan nole recimo (najbolji teniser u istoriji i medju najboljim sportistima ikada) ili srpka odbojka i kosarka koji su redovni sa medaljama a pocesto i zlatnim i to u obje selekcije. tu govorimo o odnosu 20 i kusur medalja (po sportu) sa pregrst zlata naspram 2 medalje bez zlata. uz to su i odbojka i tenis daleko ispred rukometa u svjetskim okvirima ako se vec slazu sportovi po popularnosti + je izostavljen vaterpolo. sto se atletike tice tu se opet hrvatska oslanja na perkovic i vlasic dok je kod muskaraca daleko jaca srbija (topic, bekric, kolasinac, dudas + spanovic) ali se ovdje eto zenske stavljaju ispred muskih dok se za zenski tenis, kosarku i odbojku eto ne mari. iako su to daleko najpopularniji zenski sportovi.
i da, ne bih bas rekao da su 2 medalje u fudbalu (bez zlata) veca promocija kroz 30 godina od 4 teniska singl br1 i 28 slemova na primjer!

Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.