Ima samo jedan recept, a to je ulaganje u kvalitetan razvoj mladih igrača. Treba strpljenja, odricanja, ali će za desetak godna bit rezultata.ReX je napisao/la: ↑01 jul 2021, 21:16To je to, nazalost. Tuzno..
I po mom misljenju sto imamo instant projekte sa timovima gdje politika, grad, opstina, pojedinac whatever, kolo vodi i kad se pipa zavrne fajront. Zato ja kazem, znam da mnogi sada svrsavaju na Borac ali vidjetcemo koliko ce moci ovo da odrze ili ce za 1-2 godine opet se boriti za opstanak i sredni dio tabele.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
To je to. Ali to je problem od vrha drzave do obicne raje.DrFilgud je napisao/la: ↑01 jul 2021, 21:12Nemamo infrastrukturu, uslove za rad, a prije svega nemamo kvalitetnu struku.
U takvim uslovima logičano da se dovede neki ispodprosječan srpskohrvatski profesionalac, nego da se oslanjamo na
neizgrađene poluamatere iz domaćih škola.
Nažalost, možemo mi gurat kolko hoćemo mladih igrača u prve timove, ali to neće nadoknadit deficit u razvoju.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nisi ni mogao biti konkurentan ozbiljnijim klubovima u regionu, nije nama budžet bio velik. Pisao sam ja ovo prije možda mjesec dana na našoj temi, više klubova iz regiona su imali/imaju daleko više novca od nas.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑01 jul 2021, 12:14Nije nerelano očekivati da prođu, čak i Borac. Mada oni imaju najteži zadatak.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑30 jun 2021, 23:47Kad ste vec kod domacih, hoce li i jedan BH predstavnik proci jedno pretkolo evropskih takmicenja, sta mislite vi?
Šteta zbog ovoga što se dešava Sarajevu, ali ljudi nisu imali nikakav plan. Mislili su da su sa Namom balkasnki PSG, pa mogu samo da kupuju igrace.
Ustvari imali su prosjecan budžet, hajmo rec stabilan. Pa sa tim budžetom nisu bili konkuretni ni jednom ozbiljnijem klubu u regionu.
I umjesto da uloze u omladinske pogone, oni se krenuli bahatiti.
Bolje i pametnije radi Velež i ne bi me cudilo da prije osposobe svoj stadion za Evropu.![]()
A nemaju stranog investitora.
Btw, jel potpisao Muharemović?
Velež ne bi puno komentarisao, prva sezona u Europi nakon 30+ godina, nikada nisu bili šampioni.
Da, imaju plan i trenutno rade pametnije samo što zaboravljaš da oni imaju ogromnu finansijsku pomoć kakvu nikad nisu imali. Treba tu dosta stvari da se uradi, da se vrate gdje su nekad bili, gdje pripadaju a to je sami vrh našeg fudbala.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Igrac prije svega mora da radi na sebi pored redovnih treninga sa ekipom..na kondiciji , vjezbe izdrzljivosti, sklekove, kratke sprintove od 20tak metara, vjezbe explozivnosti, treniranje kick boxa ili taekwondoa pomaze pri jacanju misica I kostiju pa se lakse sprijece povrede a bogami bude se I hrabriji u duelu...individualno radit s loptom vjezbati dribling u sprintu , od mladih dana vjezbati igranje na jedan dodir , raditi na igri sa obje noge uz sve to bataliti alkohol nargilu gazirana pica itd...nazalost jako tesko sa nasim mahalskim mentalitetom jer mi u omladinskim kategorijama nemamo trenere koji su psiholozi I koji znaju mlade igrace pripremiti za ono sto profesionalni fudbal trazi...u fizickom I psihickom smislu...
To je zatvoren krug stagnacije. Na koga da se mladi igrači ugledaju? Naši najuspješniji igrači završe u nekom turskom prosjeku. Šampioni nam gube od ekipa iz Luxemburga. Supermega talenat Gojak, jedva u Dinamu igra.
Djeca se s pravom pitaju isplati li se toliki trud, odricanje, borba, ako im je plafon Koper, Sered, Konya i sl. Onda ide kafana, šiša, junk food...mladalački opušteno.
Djeca se s pravom pitaju isplati li se toliki trud, odricanje, borba, ako im je plafon Koper, Sered, Konya i sl. Onda ide kafana, šiša, junk food...mladalački opušteno.
https://sportsport.ba/fudbal/hasanbegov ... zia/402749
Naime, dvogodišnji ugovor sa Venezijom potpisao je mladi bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Hasanbegović.
Novi član Serije A u koju se vratio nakon 19 godina na službenim stranicama je potvrdio je da je Hasanbegović potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.
"FC Venezia objavljuje da je napadač Mirza Hasanbegović potpisao dvogodišnji ugovor koji će ga vezati za klub do 30.06.2023. Igrač rođen 2001. godine, koji je u svojoj karijeri nosio dresove AFC Eskistune, AIK-a Solne i Lokomotive Plovdiv.
Tokom prošle sezone odigrao je 14 utakmica U PrimaverI, sakupivši 7 golova i 2 asistencije, čime je zaslužio poziv reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine", naveli su iz novog člana Serije A.
Nešto ranije ugovor sa ovim klubom potpisao je i mladi 16-godišnji David Čamber, koji je u Veneziju stigao iz Zrinjskog.
- ASD
- Kontakt:
Da budem iskren. Ovo mi je iznenađenje i ne znam kakvi su planovi s njim.Vucevich je napisao/la: ↑02 jul 2021, 16:18https://sportsport.ba/fudbal/hasanbegov ... zia/402749
Naime, dvogodišnji ugovor sa Venezijom potpisao je mladi bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Hasanbegović.
Novi član Serije A u koju se vratio nakon 19 godina na službenim stranicama je potvrdio je da je Hasanbegović potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.
"FC Venezia objavljuje da je napadač Mirza Hasanbegović potpisao dvogodišnji ugovor koji će ga vezati za klub do 30.06.2023. Igrač rođen 2001. godine, koji je u svojoj karijeri nosio dresove AFC Eskistune, AIK-a Solne i Lokomotive Plovdiv.
Tokom prošle sezone odigrao je 14 utakmica U PrimaverI, sakupivši 7 golova i 2 asistencije, čime je zaslužio poziv reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine", naveli su iz novog člana Serije A.
Nešto ranije ugovor sa ovim klubom potpisao je i mladi 16-godišnji David Čamber, koji je u Veneziju stigao iz Zrinjskog.
Prošle sezone iako je po godinama bio senior, igrao je za juniorsku ekipu, i tu u drugoj juniorskoj ligi.
Bio je i u Bugarskoj, ali odigrao samo 8 minuta.
Čak mi je bilo i iznenađenje što je pozvan bio u u21 repku.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Stanje na tržištu sa špicevima je katastrofalna. Sve više klubova će pokušati da kockaju davajući priliku anonimusima, ne bil 'nadošao'.
U slučaju Hasanbegovića, vrlo čudan potez, ono što sam ga gledao, mobilan je i visok ali Italijani preferiraju stamenitije špiceve. Zato je naš Bajić sada zaglavio u Serie B.
U slučaju Hasanbegovića, vrlo čudan potez, ono što sam ga gledao, mobilan je i visok ali Italijani preferiraju stamenitije špiceve. Zato je naš Bajić sada zaglavio u Serie B.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
To što je potpiso ugovor, ne znači da će bit u prvom timu. Ne mora bit ni blizu prvog tima.
Prvi put čujem za momka a vidim da je visok kao Dzeko 193
i da će tek napuniti 20 godina.
Nadam se da nije kao Turkes trom i spor?!

Nadam se da nije kao Turkes trom i spor?!
po meni on je trom i mislim da je turkes bolji
- ASD
- Kontakt:
Pa logično da je bolji.
Ovaj ima 8 minuta seniorskog fudbala i to u prosječnoj ekipi Bugarske za sada.
Ovaj ima 8 minuta seniorskog fudbala i to u prosječnoj ekipi Bugarske za sada.
OK osvojeni trofeji, to je svakako za pohvalu. Ali ima nesto i do nacina na koji se dolazi do toga.MortemHz je napisao/la: ↑01 jul 2021, 21:33Nisi ni mogao biti konkurentan ozbiljnijim klubovima u regionu, nije nama budžet bio velik. Pisao sam ja ovo prije možda mjesec dana na našoj temi, više klubova iz regiona su imali/imaju daleko više novca od nas.h1a2s3o4 je napisao/la: ↑01 jul 2021, 12:14Nije nerelano očekivati da prođu, čak i Borac. Mada oni imaju najteži zadatak.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑30 jun 2021, 23:47Kad ste vec kod domacih, hoce li i jedan BH predstavnik proci jedno pretkolo evropskih takmicenja, sta mislite vi?
Šteta zbog ovoga što se dešava Sarajevu, ali ljudi nisu imali nikakav plan. Mislili su da su sa Namom balkasnki PSG, pa mogu samo da kupuju igrace.
Ustvari imali su prosjecan budžet, hajmo rec stabilan. Pa sa tim budžetom nisu bili konkuretni ni jednom ozbiljnijem klubu u regionu.
I umjesto da uloze u omladinske pogone, oni se krenuli bahatiti.
Bolje i pametnije radi Velež i ne bi me cudilo da prije osposobe svoj stadion za Evropu.![]()
A nemaju stranog investitora.
Btw, jel potpisao Muharemović?
Velež ne bi puno komentarisao, prva sezona u Europi nakon 30+ godina, nikada nisu bili šampioni.
Da, imaju plan i trenutno rade pametnije samo što zaboravljaš da oni imaju ogromnu finansijsku pomoć kakvu nikad nisu imali. Treba tu dosta stvari da se uradi, da se vrate gdje su nekad bili, gdje pripadaju a to je sami vrh našeg fudbala.
A i koliko vrijedi taj trofej kada Europi ne mozes nista. Svaka cast Sarajevu za play-off, ali to je i dalje samo zadnja stepenica pred ulazak u grupe.
Velez kako sam i rekao radi fino, ali i Feđi kada spomenes mladog igraca haman osip dobije.
On vazi kao za jednog od najperspektivnijih domacih strucnjaka, ali samo bi sa polovnjacima da radi. Nista da proizvodi.
Ovo za budžet sam isto i ja napisao, poenta je ako nemas znacajnije veci budžet od ostalih ne mozes se nadmetati u dovođenju igraca sa regionalnim klubovima. Ali mogli su hladno biti klub koji ulaze najvise u omladinske pogone.
Nisu mogli uzimati ni sve dobre igrace iz PL BiH.
Zvati ovog u U21 reprezentaciju

- ASD
- Kontakt:
Zanimljivo.
Prijem je odličan. Šut nije mogao biti bolji.
Prijem je odličan. Šut nije mogao biti bolji.
Nekakav Marko Brkic(16) iz Borca u Wolfsburg
- ASD
- Kontakt:
Meni je djelovao kao dobar tehničar, ali nije neki poseban uticaj ostavio one 2 prijateljske tekme koliko se sjećam kad su igrali prije par godina.
Doduše, kao ekipa su bili loši.
Malo sam zaboravio. Ali u toj generaciji je onaj Armin Karić na krilu djelovao kao najagilniji. Gledam sad da je i dalje u Wolfsbergeru.
Edit: našao sam svoj post od prije 2 godine kad su nas Makedonci razbili, nismo znali gdje su.
Rekao sam za Armina Karića da je dobar kao running back.
Pohvalio sam tada Denisa Dizdarevića, iz Austrije Beč, kao najboljeg ili najmanje lošeg tada.
Na spisku je bio i Armin Durić iz Mjondalena, igrao je u paru sa njim.
Doduše, kao ekipa su bili loši.
Malo sam zaboravio. Ali u toj generaciji je onaj Armin Karić na krilu djelovao kao najagilniji. Gledam sad da je i dalje u Wolfsbergeru.
Edit: našao sam svoj post od prije 2 godine kad su nas Makedonci razbili, nismo znali gdje su.
Rekao sam za Armina Karića da je dobar kao running back.

Pohvalio sam tada Denisa Dizdarevića, iz Austrije Beč, kao najboljeg ili najmanje lošeg tada.
Na spisku je bio i Armin Durić iz Mjondalena, igrao je u paru sa njim.