UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

90minut
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la 90minut » 11 jul 2021, 20:40

wadethegreat je napisao/la:
11 jul 2021, 20:25
Sto se tice marketinga tu je GOAT sto se tice legacya nije ni blizu vrha. Nije branio titulu nikada znaci 0 tako da be moze u istu recenicu da velikanima koji drze titule godinama neki I deceniju. Ovi zadnji mecevi su pokazali da su svi njegovi protivnici napredovali dok je on ostao jednodimenzionalan. Recept za Conora trenutno je obaranje i on je fakticki gotov. Na to jos Dustin ga je i u stojci nasminkao u 2 borbe. Jednostavno njegov vrhunac je pobjeda protiv Alvareza i to je to. Alvarez kasnije se pokazalo isto nije nivo nekih zvjeri iz lightweighta. Isto tako ne daje revans nikome dok ih on odmah dobije. **** najveci je cash cow u UFCu. Digao je UFC na neki veci nivo posebno sto se tice promocije ali po mom misljenu nije vise za vrha. Zadnja pobjeda je Cowboy koji je davno trebao u penziju. Mislim da treba ganjati borbe tipa Nate I Masvidal iako Mislim da de ne bi ni tu proveo posebno protiv Jorgea.
Alvarez je teška karna dovoljno pogledati kako je uzeo pojas protiv Dos Anjosa i sve vam bude jasno koliko je Conor imao srece da mu je on bio protivnik.

@jelle

Brojim realno.

Da li su svi ocekivali poraz i nisu mu davali promil šansi u boksu protiv Floyda?
Da li su svi ocekivali poraz i nisu mu davali promil šansi protiv Khabib?

Poraz od Nejta osvetio dakle nije poraz jer je pojas uzeo nakon toga.

I ostaje ovo sad što imamo.

Tako da ponavljam opet da je to tako kako se predstavlja on nikad ne bi bio u ovoj situaciji da se bori s Dustinom, al' baš zbog toga što ima te olaksavajuce okolnosti lik ce se garant boriti za pojas u roku godinu dana kad ga Dustin uzme. :rol:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 jul 2021, 20:42

Smijesno je uopste osporavati Conora.
Lik je bio zastitno lice UFC. 90% ljudi su prvi kontakt ozbiljan sa UFC imali zbog njega. Njegovi pressovi, njegov nacin borbe su bili novitet u UFC svijetu.

Tukao je sve redom sve do khabiba i mislim da ga je to uz milione koje je zaradio od Floyda , udaljilo od UFC.
TESKO da se moze vise vratiti. Nema tu ni snage u udarcima ni kardia, ni neke posebne volje sem da na racun legne jos koji milion.
Najteže je u zivotu biti mangup koji ne vidi desetine i stotine miliona, nego jos više i jače nastavi raditi i trenirati. Connor ocito ne moze s tim izaci na kraj s tim, da sam na njegovom mjestu ako vec zeli i dalje da se udara, da to budu neke borbe koje bude gledanost sa nekim starim rivalima. Ovi top danasnji su ipak previse za njega.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 11 jul 2021, 20:55

Pantelija je napisao/la:
11 jul 2021, 20:42
Smijesno je uopste osporavati Conora.
Lik je bio zastitno lice UFC. 90% ljudi su prvi kontakt ozbiljan sa UFC imali zbog njega. Njegovi pressovi, njegov nacin borbe su bili novitet u UFC svijetu.

Tukao je sve redom sve do khabiba i mislim da ga je to uz milione koje je zaradio od Floyda , udaljilo od UFC.
TESKO da se moze vise vratiti. Nema tu ni snage u udarcima ni kardia, ni neke posebne volje sem da na racun legne jos koji milion.
Najteže je u zivotu biti mangup koji ne vidi desetine i stotine miliona, nego jos više i jače nastavi raditi i trenirati. Connor ocito ne moze s tim izaci na kraj s tim, da sam na njegovom mjestu ako vec zeli i dalje da se udara, da to budu neke borbe koje bude gledanost sa nekim starim rivalima. Ovi top danasnji su ipak previse za njega.
Pa dobio ga je Nate prije Khabiba. Koliko god gotivim Natea nije toliki kalibar borca ni blizu vrha. Masvidal je rasuo Natea na proste faktore. On je imao run u featheru gdje imao udaracku prednost i prednost u reachu. Da ne apominjem da je izgledao kao duh na vaganjima koliko je kila skidao. U lightweightu osim te borbe protiv Alvareza nije se proslavio.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 11 jul 2021, 21:01

Cuj broji realno 🤣🤣...e jesi i ti komedija realno ...znaci protiv onih kojih nisi favoriti kad izgubis to nije poraz 🤣...onda mozes isto tako i pobjede racunati ...ha ja realno :rol:

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 jul 2021, 21:05

jelle je napisao/la:
11 jul 2021, 21:01
Cuj broji realno 🤣🤣...e jesi i ti komedija realno ...znaci protiv onih kojih nisi favoriti kad izgubis to nije poraz 🤣...onda mozes isto tako i pobjede racunati ...ha ja realno :rol:
Debilu zašto stavljaš smajlije kao da je meni Conor familija pa kao mene ismijavaš naprosta mi puca kita da li ce sutrašnji dan doživjeti ne brinem se ja za njega pravac noge u zrak i Monte Carlo dok ja vamo gledam kako " preživjeti ".

Al' treba napisati kako jeste ne biti dio debilnih osoba pa pljuvati i tamo gdje ne treba pljuvati.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 11 jul 2021, 21:08

Zato sto si debilcina mrtva koja drka na Conora i ubrzava borbe od 5 min . I onda dodje pametovat ..ha ja realno 🤣

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 jul 2021, 21:16

Nemaš šta da jedeš i ti ovdje misliš da nekog pogađa to što ga pljuješ ovdje i ne bi se ni javio da nisi debilanu napisao.

Ne maloumni debilu ne zbog toga što je favorit.

Vec redom gledajuci Nate Diaz je bio isto u podređenom polozaju i bio krvav prvu borbu dok ovom gasa nije nestalo to je ispravio i vratio se vec narednu borbu.

Poraz u boksu je normalna stvar bila.

Poslije toga Khabib protiv njega se ne pika poraz širom gledajuci situaciju jer se oprostio od sporta maloumnice.

I dolazimo do Dustina i ove dvije.

I nisam ubrzavao retardu vec mi je zvuk smanjen bio i cim je završena prva runda bila i kad sam vidio da je Herb Dean prekinuo momentalno sam se okrenuo prema monitoru jer mi je monitor uz tv odma.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 11 jul 2021, 21:20

Koliko si ti retardiran 🤣... Al realno :rol:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 jul 2021, 21:38

Conor je bez sumnje jako talentovan borac. On je sasvim sigurno po uspjesima legenda mma, pa legenda je i Michael Bisping, kako god priče o GOAT-ovima su smiješne. Ljudi u vakat se slomili poredeći GSP i Silvu, a da pričamo sad o nekim statusima za Mcgregora, ljudi bezveze skaču na etiketiranje boraca.

Mcgregor je borac koji nije evolvirao i koji nije predan sportu, također nije se susretao sa borcima koji su ljevaci i vole bacati leg kickove. Čitav njegov koncept i stil borbe se zasniva na kontraškim udarcima i održavanje distance.

Njegov lijevi direkt je savršen za dešnjake jer mu udarac biva totalno otvoren, međutim kada nema kontra garda sudarate se ramenima i sve se svodi na prednjoj ruci, jabovima i kontra prednjim hukovima.

Još jedan Conorov problem je kada baca taj lijevi direkt, prenosi citavu tezinu, ruka propada i nikada nije u stanju bio neke znacajnije kombinacije praviti, tokom čitave svoje karijere.

Kako god može se do sutra razglabati, koliko god sada smiješan bio ostvario je značajne uspjehe u mma i za to ga treba poštovati, kao što se poštuju i druge legende sporta poput Bonnora, Griffina, Bispinga, a šta tek reći za Oveereema, koji nije nikada prvak bio?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 11 jul 2021, 21:39

Ja jos kontam momak se zeza sa ovim ne pika se poraz. :D

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 11 jul 2021, 21:40

MMA075 je napisao/la:
11 jul 2021, 21:39
Pa zašto bi se pikao ako je ovaj napustio sport reci mi ti?

Da li mijenja znacajno stvari to što on više nije tu?

Evo nek' Dustin uzme pojas od brazilca i znaš šta je naredna borba u julu 2022 godine?

Conor vs Dustin.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 11 jul 2021, 21:41

MMA075 je napisao/la:
Evo I ja citam i ibretim se.

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 11 jul 2021, 21:46

Dobra pičoka kod Dustina, doduse nije ni on za baciti :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 12 jul 2021, 11:04

Apolon je napisao/la:
11 jul 2021, 21:46
Sitna, dinamitna ...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 jul 2021, 11:43

Apolon je napisao/la:
11 jul 2021, 21:46
Nije bio neki ulov u ranim danima veze i braka :mrgreen:

slika
slika
slika

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2021, 12:06

Kako god ona je uhvatila nekoliko levela iznad svog. :)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 jul 2021, 12:12

90minut je napisao/la:
11 jul 2021, 21:40
MMA075 je napisao/la:

Ama kako brate dragi mozes reci da se poraz ne pika jer ga je osvetio ili zato sto se Khabib kasnije oprostio? :rol:

Onaj argument da je izgubio jer je to ipak Khabib mi je malo cudan jer hardcore fanovi Conora upravo teze da stave Irca rame uz rame sa divljakom kakav je Khabib.

Svaki poraz se pika, osveti ga ti 5 puta opet si jednom izgubio od covjeka. Ono maltretiranje od strane Khabiba koje je dozivio necu ni spominjati previse, kako ne pikati poraz koji ti je mozda i karijeru obiljezio.

Evo meni prvom Conor nije sekunde mrzak, dok ne pretjera naravno. Ali on jednostavno nije elitni borac i to je to. Pa i Dana White je digao UFC svojim sposobnostima, eto neka se poredi s njim ako cemo tom linijom. Ne moze mu argument za guranje u recenicu sa najvecima biti jer je popularizirao sport.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 12 jul 2021, 12:21

Dustin je ovom pobjedom definitivno presisao Conora u tom nekom legacy momentu ove divizije. Pa pogledajte samo kakve je ubice od boraca covjek dobio i u kakvim momentima.

Conor je definitivno najpopularniji borac ikada, vjerovatno i najzasluzniji za globalnu ekspanziju MMA sporta svojim izjavama i pressicama. Medjutim, gledano sa borilacke strane, on nije na nivou Dustina, a kamoli Khabiba. Umjesto cetvrte borbe protiv Dustina, treba mu dat Gaethjea, da ga i on prebije, ako se uopce i vrati u ozbiljne borbe nakon ovoga.
Na kraju, meni iskreno i jako tuzan zavrsetak jedne price. Umjesto trash talk mastera, bit ce upamcen po ovih zadnjih par predstava pravljenja karikature od sebe i batina koje je dobio. Novac nije za fukaru.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 12 jul 2021, 12:44

Skontao sam na kraju šta je i bilo.

Kad su ustali obojica, Conor je bacio teep kick koji je zakačio Dustinov lakat, i cim je plantao nogu tibija pukla i članci zarolali.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 12 jul 2021, 12:50

Rooney88 je napisao/la:
12 jul 2021, 12:12
90minut je napisao/la:
11 jul 2021, 21:40
MMA075 je napisao/la:

Ama kako brate dragi mozes reci da se poraz ne pika jer ga je osvetio ili zato sto se Khabib kasnije oprostio? :rol:

Onaj argument da je izgubio jer je to ipak Khabib mi je malo cudan jer hardcore fanovi Conora upravo teze da stave Irca rame uz rame sa divljakom kakav je Khabib.

Svaki poraz se pika, osveti ga ti 5 puta opet si jednom izgubio od covjeka. Ono maltretiranje od strane Khabiba koje je dozivio necu ni spominjati previse, kako ne pikati poraz koji ti je mozda i karijeru obiljezio.

Evo meni prvom Conor nije sekunde mrzak, dok ne pretjera naravno. Ali on jednostavno nije elitni borac i to je to. Pa i Dana White je digao UFC svojim sposobnostima, eto neka se poredi s njim ako cemo tom linijom. Ne moze mu argument za guranje u recenicu sa najvecima biti jer je popularizirao sport.

Kontaš li da pišem da je izgubio sve u nizu kako je ovaj tuzlak predstavio da nikad ne bi bio u ovoj situaciji u kojoj je sad da ga jedna pobjeda dijeli od borbe za pojas?
Svaki poraz do Dustina je imao svoju pricu zbog koje je on u ovoj sad poziciji.

Dakle ponavljamo opet ako je od Nejta popusio prvu s drugom se osvetio i nulira se poraz.
Khabiba više nema oprostio se od sporta i šta ti to kaže?
Da je izgubio od najboljeg svih vremena i nulira se isto JER NIJE TU.

Zar ste stvarno toliko da ne pišem nešto oštrije kratkovidni i ne shvatate šta pišem?
Evo i ova druga borba koliko god bi ga u drugoj rundi uništio Dustin opet ce se boriti ili s njim ili za pojas, pa ovo je najsretniji lom noge ikada.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.