2007
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- ASD
- Kontakt:
Re: U-21, U-19, U-17
gruezi je napisao/la: ↑10 jul 2021, 20:53Ovi su usli u ligu I igrat ce sa djecom bukvalno jer nemaju izbora moraju igrst sa mladzim kako bi klub ojacali finansijski...tako da ce amar dobiti solidnu minutazu....s druge strane pametnije mu je bilo da ide negdje na zapad jer se bolje Radi sa mladima...ako bude standardan od pocetka odmah obratit paznju na tekme protiv dinama I sahtara ako su buse mogao nosit sa njima odmah ga u a repku pozvat bez razmisljanja..bio je standardan u austrijskoj cvajti a to je nivo plbih mozda I jaci...sretno amare I dabogda osvojio ligu sampiona
Pa vidi, ne bih ja bas rekao da ne znaju da rade sa mladima u Ukrajini. Ono kako ja vidim jeste da je momak isao svjesno na to da redovno igra, jer on je osnove i vise od toga savladao vec u Austriji.
Mislim, momak sa 18 godina ide u Ukrajinu.. ono svaka cast. Odlucio je da ce karijeru posvetiti fudbalu i ne sumnjam da ce dati sve od sebe. Puno ljudi u tim godinama kada mijenja grad radi studiranja bude im tesko, a u istoj su drzavi. Treba za taj potez malo črvstine u karakteru!
Vaznije mu je da redovno igra, da ima jos toga da nauci i ne znam bas. Ali da izbrusi svakako ima, a to se najbolje radi kroz redovno igranje. Pa zasto da ne i greske. Treba mu rutina i iskustvo.
Ja to vidim nekako kao programiranje. Naucis ti i sta je vektor, petlja, grananje, klasa... ali sta ces sa tim kad ne znas da primjenis na problemu koji ti se da?! Moras konstatno vjezbati i raditi. Cak i kad si profi. Znaci individualna vjezba.

Mislim da ima anegdota za Murinha i nekog štopera, u fazonu The Special One mu rekao : "Ja te mogu nauciti kako da ukližež (tehniku), ali ne mogu te naučiti kada treba da ukližeš..".

Eh, to je rutina i iskustvo. Da naučiš pravovremeno da donosis dobre odluke.

Naravno prije toga moras ispuniti osnove uslove, da budes atleta par excellence. A ne da te polivaju vodom oko 70-te minute.

P.S.
Ima on jos da se dokazuje do A tima, polahko.

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Cuj Nemanja Trkula oprostio se od fudbala. Oprostio je njega onaj rumun od fudbala kada mu je zavukao iz kornera.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Kvakić u prvih 11, prijateljska protiv Poltave.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Iskorak za mladog Zmaja: Bivši omladinac Željezničara i Sarajeva zvanično u Hrvatskoj‼
Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Faruk Dalipagić postao je novi golman hrvatskog prvoligaša HNK Gorica.
Ovaj osamnaestogodišnji član Akademije Asmir Begović dio svoje karijere proveo je u omladincima FK Sarajevo i FK Željezničar, a prošle sezone je bio član seniorske ekipe HŠK Zrinjski u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Nakon što je uspostavljena saradnja između BH Telecom Akademije Asmir Begović i HNK Gorica Faruk, koji još uvijek ima pravo nastupa za juniore, dobio je priliku za dokazivanje u ovom hrvatskom prvoligašu. Sa HNK Gorica Faruk je potpisao ugovor na tri godine.
“Čestitamo našem Faruku i želimo mu puno sreće u karijeri”, saopštili su iz Akademije Asmir Begović.
Mladi bosanskohercegovački reprezentativac Faruk Dalipagić postao je novi golman hrvatskog prvoligaša HNK Gorica.
Ovaj osamnaestogodišnji član Akademije Asmir Begović dio svoje karijere proveo je u omladincima FK Sarajevo i FK Željezničar, a prošle sezone je bio član seniorske ekipe HŠK Zrinjski u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Nakon što je uspostavljena saradnja između BH Telecom Akademije Asmir Begović i HNK Gorica Faruk, koji još uvijek ima pravo nastupa za juniore, dobio je priliku za dokazivanje u ovom hrvatskom prvoligašu. Sa HNK Gorica Faruk je potpisao ugovor na tri godine.
“Čestitamo našem Faruku i želimo mu puno sreće u karijeri”, saopštili su iz Akademije Asmir Begović.
Mujkic je napisao/la: ↑12 jul 2021, 12:54Iskorak za mladog Zmaja: Bivši omladinac Željezničara i Sarajeva zvanično u Hrvatskoj‼

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Kvakić je ubilježio asistenciju i predasistenciju
u debiju za Metalist, i to atraktivne. Igro do 64. minute.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Vrlo zanimljiv igrač, nije mnogo golova dao u drugoj diviziji. Ali ovo što sam po hajlajtsima vidio, brz je, zna driblati i voli na krilo da se izvlači.
Haj da vidimo šta će napraviti u MLS-u, ali bilo bi zanimljivo da ga barem vidimo za u21 umjesto recimo Mehanovića koji nije ništa pokazao.
Ovdje prijem, savršeno ispred sebe gurnuo i onda otvaranje tijela za ugao na šut.
⚜️~⚜️~⚜️
Petar Zovko potpisao za Speziu
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Nevjerovatno glup transfer.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
⚜️~⚜️~⚜️
- Goalgetter
- Kontakt:
Umjesto da igra ozbiljan nogomet on ce godinma lutati po ovim U23. Volio bih da se varam.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 13 jul 2021, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
U23 igra Serie CGoalgetter je napisao/la: ↑13 jul 2021, 17:40Umjesto da igra seniorski nogomet on ce godinma lutati po U23. Volio bih da se varam.
⚜️~⚜️~⚜️
Ponosni smo na tebe, Tarik!
Nismo razmazeni da svako ljeto gledamo transfer nasih igraca u slavne evropske timove poput Juventusa. Velika stvar!
Samo hrabro, momcino!

Samo hrabro, momcino!

@igrajlopte 🐦