FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

ReX
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ReX » 18 jul 2021, 00:58

Valjda nasi nekako rijese ovu situaciju sa Jahicem i da se potpise ugovor. Jer Kosoric vise ne smije minute provesti na terenu dok mu ugovor ne istekne.

Takodjer ne vidim razloga igranja Bekrica, pogotovo protiv top klubova. On je jednostavno fosil i moze biti od koristi 20-30 minuta protiv Leotara, Posusja, Slobode i slicno ali to je to.

Isforsirati mlade do kraje skroz pa kud puklo da puklo. Siguran sam da je Ivkovic veceras shvatio da mu ta dvojica nece biti niokakve koristi ove sezone.

Jos jednom cestitke momcima!
@igrajlopte 🐦

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 jul 2021, 01:04

Kakva atmosfera na stadionu :tokralju: :salut:
U zraku se osjetila neka pozitivna energija, svi smo disali kao 1 i navijaci i igraci :ljepota: :opaopa:

Ljudi zaboravljaju da smo poceli sa pripremama prije 3 sedmice, zbog toga je fizicka sprema ovako losa..

Nadam se da mozemo dovesti Memiju(procitao sam da je raskinuo ugovor) i golmana Velica, uz to izganjati jos i 2-3 posudbe, podici fizicku spremu i to bi u konacnici trebala da bude jako perspektivna ekipa. Zao mi je sto su Zec i Stilic totalno neozbiljni jer bi mogli svojim znanjem i iskustvom u nekim situacijama, pomoci ovoj omladini. Veceras npr. kad je trener izvrsio izmjenu Juricic-Kosoric, puno bolje bi za nas bilo da je mogao da napravi izmjenu Juricic-Zec, al jbg..

Sto se tice omladine, nisam ni sumnjao u njih. Vise od godinu dana pisem da trebaju dobiti sansu, da je bolje gurati Drinu, Gasala itd nego dovoditi i debelo preplacivati polovnjake..
Svaka cast svim igracima i strucnom stabu na ovoj borbi i zalaganju..

Nama je Bandic(**** mu citavu familiju) dao 5-6 zutih kartona a samo 1 je opravdan(start Mekica), dok je Borcu dao 1 zuti karton. Uz ovakvo kriminalno sudjenje i Vrbanjusa bi bila sampion ali ovo je samo pocetak, cirkus je tek poceo..

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 18 jul 2021, 01:11

Stariji od 30 nama ni ne trebaju :lol:

Evo veceras jedini su bili Bekric i Kosoric, i ni jedan nsu nesto kvalitetno odigrali.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jul 2021, 01:14

Bajramovic1999 je napisao/la:
18 jul 2021, 00:55
To je trenerova greška, mislim da smo im mogli i morali dati drugi gol, bezveze smo stali u bunker zadnjih pola sata, a meni se činilo u prvih 15 minuta drugog poluvremena da je samo pitanje trenutka kada ćemo drugi uvaliti (kada su bili oni vezani korneri).
Tacno tako. Ko god se razumije u taktiku i "tok" utakmice, zna da se tad rjesava sve, Borac je za vrijeme tih kornera bio pogubljen, da su jos barem deset minuta nasi nastavili s pritiskom, siguran sam da bismo zabili drugi i priveli utakmicu kraju.

Slicno kao protiv Tuzla City u martu prosle godine, drzali smo 1:0 umjesto da smo pritisli i ganjali drugi, a moglo se.
Tad nas sudac spasi sto nije svirao onaj penal u nadoknadi, koji vise jest bio nego sto nije.
Da, ali eto ne mogu im ni zamjerati stvarno, sve kontam trebali smo dobiti, mi smo Željo, igramo na Grbavici, al' onda se ugrizem za jezik i skontam da je klub u proteklim mjesecima bio bliže gašenju nego stabilnoj situaciji, da smo ostali skoro bez cijele ekipe, da je večeras na teren izašlo 4-5 igrača koji faktički igraju prve ozbiljnije minute na seniorskom nivou, kao prvotimci, yebiga moramo se svi navići da su okolnosti sada malo drugačije nego u posljednjih 10 godina.

Krenem zamjerati Ivkoviću na lošim izmjenama, a onda skontam da je i on došao na mjesto trenera kada niko od trenera koji želi normalne uslove rada ne bi došao, gdje čovjek na pripremama iskreno govori stvari onakve kakve jesu.

Šta ćeš, kao što sam napisao gore u postu, njihovo je da se bore, naše je da ih podržimo, a na ljudima u klubu je da nas što prije vrate u normalno funkcionisanje rada, tada će opet biti sve lakše.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 18 jul 2021, 01:15

Ovih 11 večeras i trojica još Zdunić,Gasal,Duraković to nam je trenutno igrački kadar,Jahića treba riješit što brže da ne gledamo Kosorića i Bekrića i dovesti aBd još dva-tri igrača i to će biti dobro 🙂
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 18 jul 2021, 01:25

Bravo Željo bravo Manijaci
moSa ljoŽe

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 18 jul 2021, 01:40

Sevap za debile kao on
slika
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 18 jul 2021, 01:41

Bandic je srdacno docekan :clap:

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 18 jul 2021, 01:41

Kroz kakve fekalije prolazimo, večeras sam ponosni Željovac. Samo djeca, naša djeca!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 18 jul 2021, 01:49

Hamza Gasal
Faruk Duraković
Omar Beća
Amar Drina

Vi ste ponos našeg Želje i našeg omladinskog pogona,da napravite akoBogda velike karijere i svome Želji pomognete na financijski način,ništa bez naše djece 💙
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 18 jul 2021, 01:57

Mamba21 je napisao/la:
18 jul 2021, 01:40
Sevap za debile kao on
slika
Najveci sugavac na forumu
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 jul 2021, 02:12

Kako je prelijepo ponovo biti preponosan na ekipu. Isto tako je prelijepo gledati ovu omladinu i ove navijače koji ih podržaju ! Atmosfera idealna poslije toliko vremena, činilo se kao vječnost ! Manijaci odlični :salut:

Kako smo samo u par jednostavnih poteza i dodavanja dolazili do šesnesterca, veoma jednostavno bez nekog petljanja od noge do noge polako.

Blažević odličan večeras, iskreno me iznenadio, prodao je par lažnjaka baš fino. Beća i Subašić perfektno, Mujezinović baš kao i Luka (Juričić) dosta doprinose ekipi od spuštanja lopte, građenja, driblinga, prodori 1 na 1.

Malić je ispadao kada je Zakarić ušao ( mislim ipadali su i bolji bekovi od njega i iskusniji) za prvu utakmicu odlično.

Drina - Vrhovac - odlični, nadam se da će tu doći i Jahić i da budemo mirni barem dvije godine što se tiče štoperske pozicije.

Bojo - definitivno je zaslužio poštovanje svih nas, prvo jer je odbio mnogo izdašnije i redovnije ponude od nas ali ipak je ostao i pokazao koliko mu Željo znači.

Juričić je izbacivao i uzimao duele protiv Vojnovića kao od šale. Da je bio neki "normalan" sudac Vojnović bi u 60' minuti imao crveni karton.

Ne bih da umanjujem ničiji doprinos na terenu, za mene su oni svi pobjednici i pravi fajteri, ali ne mogu da ne izdvojim Mekića. Definitivno za mene igrač utakmice, kakva smirenost u igri, kakav pas za Luku u akciji za gol, pa onda par šprinteva do njihovog šesnesterca i nazad. Zaista me oduševio.

Nadam se da ih ovaj remi neće pokolebati, jer su i oni sigurno očekivali da će dobiti nakon dugog, dugog vodstva, ali Bože moj nije smak svijeta idemo sad protiv Tuzle još bolje predstaviti i osvojiti tricu.

Ne trebamo sada nametati momcima neki imperativ i stavljati im pritisak na leđa, igrati rasterećeno, smireno od utakmice do utakmice pa dokle doguramo. Za nešto više je potrebno minimalno još tri igrača koji mogu biti konkurentni za prvih 11 uz Zeca i Zdunića.

Treneru zamijeram jedino izmjene, da smo ostali sa Juričićem unutra da je zamijenio Mujezinovića sa Gasalom i ono što je uradio mjesto Boje uveo Bekrića uvjeren sam da bi ih dobili. Nadam se da mu je ova utakmica otvorila oči i da Bekrić i Kosorić mogu igrati samo protiv slabijih ekipa (mada nema slabe ekipe sad) ali recimo mogu sigurno protiv Leotara, Posušja ili Rudar Prijedora.

Šef reče u srijedu sa Slavijom prijateljska.

Momci su opravdali očekivanja, vi su ponosni.

Ovo je Željo, ovo je football. Onaj aplauz i slavlje sa navijačima niko ne može kupiti :salut:

Momci su opravdali očekivanja, svi su ponosni i zadovoljni. Nadam se da će oni biti taj "x faktor" koji će nas ponovo sve spojiti i ujediniti i da će biti prekretnica za stvaranje novog, jakog Željezničara"

Ovo je Željo, ovo je football. Onaj aplauz i slavlje sa navijačima niko ne može kupiti :salut:

Nego gdje nam je semper ? Osvojili smo jedan bod u prvom kolu, trebamo još devet u ostalih dvadesetak kola pa da njegova tvrdnja bude tačna da ova ekipa neće uzeti ni 10 bodova do polusezone :rol:

Kako mi je drago da su momci popišali ove što nisu vjerovali u ekipu, što su pisali o prelazima iz 1 u 2 i bla bla bla ....
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 jul 2021, 02:28

Sjetimo se samo semperove prognoze od 0:3 - Zakarić, Meleg i Vranješ :zviz:

Jel bio Harki u loži večeras ? Pitam za jarana :kafa:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 jul 2021, 02:32

Trenutak kad Čavić udara Mekića kopačkom u glavu (nije sviran faul, bez kartona)

slika

Mekić je dirao loptu prvi, prije kontakta !

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 jul 2021, 02:33

Kakva slika, ostaje urezano u hitoriju našeg stogodišnjaka
slika

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 jul 2021, 02:44

Jest vas lijepo citati,koliko mi je falilo sve ovo..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 18 jul 2021, 03:46

slika

slika

slika

Danas sam krenuo dosta ranije nego što je uobičajno za moj polazak na tekme(iako se dugo nije moglo ići na zvanične tekme) i hodajući pored Bristola, pa pored škole i prolazeći kroz onaj prolaz nakon kojeg se vidi reflektor prema jugoistoku kroz mene su trnci prošli kao munje. Sav sam se ježio i kontam u sebi pa je li moguće da konačno dolazim na utakmicu poslije toliko mjeseci koje su bile kao vječnost. Baš sam poranio tako da sam malo duže čekao da se otvore kapije. Čim je nastupilo 19:30 prošao sam obezbjeđenje, skenirao kartu i među prvim ušao na tribinu. Taj osjećaj... :ljepota:

Svaki detalj sam pazio, gledao, motrio, u tom igrači lagano šetkaju sa trenerima po terenu i razgovaraju. Polahko ali sigurno raja jedno po jedno ulaze na stadion.
Ihh samo se čuje van stadiona kako grmiiii... Manijaci s korteom prolaze i ori se Grbavicom "Biće Željo opet Šampion"... Kad sam to čuo sav sam se naježio.. U tom Bender, Muftić i Hasagić izlaze na teren i počinje zagrijavanje... Ubrzo i igrači i kreće već groznica na tribinama... I onda go.vna sudijska sa konjskom glavom Bandića i svi kao jedan "Yebemo ti mater Bandiću, Bandiću, Bandićuuu" i kako trče kod istoka lete flaše, stvari... I nakon minut odoše kod zapadne tribine i tamo nastaviše zagrijavanje.. To im je bio dio "dobrodošlice"... Završava zagrijavanje, tribine poprilično pune, na jugu se vide momci kako postavljaju koreografiju i trans "100 GODINA GOSPODINA"... Sve kao iz bajke... Pjesme iduu, tresu se tribine...

Iii onda GRBAVICA... Ehh taj osjecaj od 8. Marta cekam... Iz petnih žila derem se dok ne čujem od buke na stadionu sam sebe, naša Grbavica odjekuje...

Završava se pjesma.. Igrači izlaze na teren... I onda Jug započinje, a istok i sjever odmah se pridružuju.. Tako spontano, a tako savršeno s pjesmom "I BAŠ JE DOBROOO, VIDJETI TE OPEEEET"...
Sav sam se naježio... Stadion goriii....

Kreće tekma, momci, mladi momci oduševljavaju borbom od prve minute, fantastično sve(osim Bandića)...
Ne pamtim kad je toliko svaki pojedinac na tribinama bio oduševljen svakim potezom naših momaka i aplauzom poslije svega... Dolazi finiš poluvremena i Bojo daje gol....
Taa erupcijaaaa, to je onooo što smo očigledno zaboravili, kakvaaa bukaa, kakvo slavlje... Pale se baklje... Igrači sa klupe idu prema jugu do Boje da proslave.... Momci iskidali prvo poluvrijeme...
Poluvrijeme nastupilo... Cigareta, sjelo se, malo predaha.... Raja pozdravlja Benjaminu Karić i Bosnić Vedrana na tribinama... Kreće drugo poluvrijeme... Bandić opet majku mu..... Čist penal ne svira, lakat u lice... 6 žutih dade našim... A možda 1, 2 da su realna... I opet podrška igračima i aplauz za svaki potez...

I onda za mene pobjednički trenutak(ne naravno što smo primili gol.
Borac u finišu izjednačuje, mali muk možda 5 6 sekundi na tribinama... A onda se čuje tako jak aplauz.... Mogu zamisliti kako je igračima bilo, ali ja sam se sav tu naježio... I idu povici ajmo momciiii, bravo momciii..
Završava se tekma, a atmosfera i uzvici prema našim igračima, podrška kao da su pobjedili... Ali i jesu... Jesu...
Dokazali su iako su većina mladi, možda i neiskusni, da više zaslužuju dres Plavi, nego mnogi proteklih 5 sezona... Kakva požrtovanost, kakva energija... I onda najljepša slika...
Jug i mladi momci, pjesma i aplauz...
Dodjoh kući sretan i ponosan na nas, naše momke, cijelu Plavo Bijelu Armiju, i na oca svog koji s vrata kako ulazim kaže... Remi ko pobjeda, odlično smo igrali... Hvala Onom Gore što sam član ove familije...

Jednom Željezničar, Uvijek Željezničar!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 18 jul 2021, 04:17

Ja sam toliko ponosan da mi se place.. koliko god smo daleko od onog sto zelimo, od titule, nadigravanja, ovi momci su veceras pokazali da mogu da znaju i da zele, a to nismo vidjeli prosle sezone. Znamo svi da je situacija losa, al momci, kapa do poda, samo se borite a navijaci ce da vas nose sa tribina.

Stila, pogledaj koga si trebao da vodis i ucis i mentorises i sve, od idola si dosao do nepozeljne osobe i zao mi je zbog toga.

Nadam se da iduca sedmica dobosi puno dobrih vijesti, necu da sirim mahalske, al ako bude kako se prica pomaci cemo se sa mrtva tacke i to je bitno. Ja najvise ocekujem aBd od zimskog prelaznog roka a do tad se treba konsolidovat i da se ne zaboravi, nasem Zelji nikad nije bila potrebnija podrska zato ruke i usta se osusile ko nesto kaze ovim momcima koji ginu i ko im ne da podrsku. Moramo sada polazati sta je Zeljo i ko smo mi. PUNA PODRSKA MOMCIMA, SAMO GAZITE.

VOLIM TE ZELJO!

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 18 jul 2021, 06:45

Jedini komentar koji ću napisati je : Ko nije došao sinoć, zajebo se!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 jul 2021, 06:50

100 GOSPODINE

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.