FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

VeteranSA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VeteranSA » 18 jul 2021, 07:01

Onakav pristup, fokus, borba, zelja je nesto o cemu svi godinama pricamo, i nesto sto zelimo vidjeti na svakoj Zeljinoj utakmici. Za sta ce to na kraju biti dovoljno, ne znamo, ali siguran sam da ce ekipa uvijek biti ispracena aplauzima i podrskom.
U svakom slucaju sinoc vise od ocekivanog.
Napomenuo bi jos dvije stvari. Prvo dosta negativnih komentara i kritike na izmjene. Ivkovic je htio "zatvoriti" utakmicu, pa je zato mjenjao spica za stopera, a koga ce uvesti, ako ne naiskusnijeg. Takodje i Tuce je usao da sa iskustvom bas uspori igru, izganja neki faul, ili karton. To ima logike(bar po meni), ali sinoc nije bilo dovoljno za tri boda, mada mislim da smo zbog fizicke spreme, pa i nedostatka kvaliteta ostali bez njih.
Druga stvar komentari za Kulasina...na zalost zabi ga momak, ali moja poenta i pitanje je kada bi kod nas dobio sansu da udje, posebno u nekom derbiju, i pri losem rezultatu? Nismo bili prepoznatljivi po tome(bar do ove sezone) a ovo je pokazatelj da se mladim igracima mora dati sansa i da im se mora ukazati povjerenje, ne samo kada su zadnja ili jedina opcija, nego uopste. Oni ne smiju vise nikada biti zrtve rezultata, i biti zanemareni, oni moraju biti dio nase filozofije, i mi moramo biti prepoznatljivi po tome. Na kraju vidjelo se kako mladi igraci"grizu" sinoc i koliko energije i ambicije unose u ekipu.
Jos jednom BRAVO ZELJO!!!

Krajisnik25
Kontakt:

Post Postao/la Krajisnik25 » 18 jul 2021, 07:27

Odavno nisam gledao neku utakmicu s ovoliko žara,svaka čast igračima, stručnom štabu i navijačima. ŽELJOOOOO 💙💙💙

Mamla
Kontakt:

Post Postao/la Mamla » 18 jul 2021, 08:45

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 18 jul 2021, 08:51

kolezeljovac je napisao/la:
18 jul 2021, 03:46
slika

slika

slika

Danas sam krenuo dosta ranije nego što je uobičajno za moj polazak na tekme(iako se dugo nije moglo ići na zvanične tekme) i hodajući pored Bristola, pa pored škole i prolazeći kroz onaj prolaz nakon kojeg se vidi reflektor prema jugoistoku kroz mene su trnci prošli kao munje. Sav sam se ježio i kontam u sebi pa je li moguće da konačno dolazim na utakmicu poslije toliko mjeseci koje su bile kao vječnost. Baš sam poranio tako da sam malo duže čekao da se otvore kapije. Čim je nastupilo 19:30 prošao sam obezbjeđenje, skenirao kartu i među prvim ušao na tribinu. Taj osjećaj... :ljepota:

Svaki detalj sam pazio, gledao, motrio, u tom igrači lagano šetkaju sa trenerima po terenu i razgovaraju. Polahko ali sigurno raja jedno po jedno ulaze na stadion.
Ihh samo se čuje van stadiona kako grmiiii... Manijaci s korteom prolaze i ori se Grbavicom "Biće Željo opet Šampion"... Kad sam to čuo sav sam se naježio.. U tom Bender, Muftić i Hasagić izlaze na teren i počinje zagrijavanje... Ubrzo i igrači i kreće već groznica na tribinama... I onda go.vna sudijska sa konjskom glavom Bandića i svi kao jedan "Yebemo ti mater Bandiću, Bandiću, Bandićuuu" i kako trče kod istoka lete flaše, stvari... I nakon minut odoše kod zapadne tribine i tamo nastaviše zagrijavanje.. To im je bio dio "dobrodošlice"... Završava zagrijavanje, tribine poprilično pune, na jugu se vide momci kako postavljaju koreografiju i trans "100 GODINA GOSPODINA"... Sve kao iz bajke... Pjesme iduu, tresu se tribine...

Iii onda GRBAVICA... Ehh taj osjecaj od 8. Marta cekam... Iz petnih žila derem se dok ne čujem od buke na stadionu sam sebe, naša Grbavica odjekuje...

Završava se pjesma.. Igrači izlaze na teren... I onda Jug započinje, a istok i sjever odmah se pridružuju.. Tako spontano, a tako savršeno s pjesmom "I BAŠ JE DOBROOO, VIDJETI TE OPEEEET"...
Sav sam se naježio... Stadion goriii....

Kreće tekma, momci, mladi momci oduševljavaju borbom od prve minute, fantastično sve(osim Bandića)...
Ne pamtim kad je toliko svaki pojedinac na tribinama bio oduševljen svakim potezom naših momaka i aplauzom poslije svega... Dolazi finiš poluvremena i Bojo daje gol....
Taa erupcijaaaa, to je onooo što smo očigledno zaboravili, kakvaaa bukaa, kakvo slavlje... Pale se baklje... Igrači sa klupe idu prema jugu do Boje da proslave.... Momci iskidali prvo poluvrijeme...
Poluvrijeme nastupilo... Cigareta, sjelo se, malo predaha.... Raja pozdravlja Benjaminu Karić i Bosnić Vedrana na tribinama... Kreće drugo poluvrijeme... Bandić opet majku mu..... Čist penal ne svira, lakat u lice... 6 žutih dade našim... A možda 1, 2 da su realna... I opet podrška igračima i aplauz za svaki potez...

I onda za mene pobjednički trenutak(ne naravno što smo primili gol.
Borac u finišu izjednačuje, mali muk možda 5 6 sekundi na tribinama... A onda se čuje tako jak aplauz.... Mogu zamisliti kako je igračima bilo, ali ja sam se sav tu naježio... I idu povici ajmo momciiii, bravo momciii..
Završava se tekma, a atmosfera i uzvici prema našim igračima, podrška kao da su pobjedili... Ali i jesu... Jesu...
Dokazali su iako su većina mladi, možda i neiskusni, da više zaslužuju dres Plavi, nego mnogi proteklih 5 sezona... Kakva požrtovanost, kakva energija... I onda najljepša slika...
Jug i mladi momci, pjesma i aplauz...
Dodjoh kući sretan i ponosan na nas, naše momke, cijelu Plavo Bijelu Armiju, i na oca svog koji s vrata kako ulazim kaže... Remi ko pobjeda, odlično smo igrali... Hvala Onom Gore što sam član ove familije...

Jednom Željezničar, Uvijek Željezničar!
Evo i ja sam se najezio. Svaka vam cast braco!!! Sve je bilo fino, jbg i taj gol. Bit ce tih gresaka jos. Valjda ne promijenimo plocu moramo istrpit ovu ekipu. Oni koji su se bas puno kleli u Zelju (stilic i Ermin) su negdje drugo. Zamisli kako bi toj djeci bilo sa njima u ekipi.
Cuvajte se braco i Cuvajte nam Zelju.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 18 jul 2021, 09:15

Resetovani!
Sve je bilo perfektno, i onako željovski..
Od tapkaroša, preko prljavih stolica, raje na tribini koja voli srcem klub, preko dječaka na terenu, tendencioznog suđenja (pogotovo pomoćnik ns istoku), delirijuma kod gola, kraja, pjesme,... Ovo je Željo.. prepun problema ali svi ko jedan!!!
I bez obzira ako budu i lošije igre i rezultati mora ostati ovako.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 jul 2021, 09:35

Željo mi te volimo kako god završio!

Ž!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 18 jul 2021, 09:39

Nema sta, od kluba koji je harao drzavom i ljestvice dignute na najvisu mogucu visinu, do svrsavanja na ono na sta svrsavaju navijaci Celika u zadnjih 20 godina. Pokenjam se na Borac i na bod protiv Borca na Grbavici

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 18 jul 2021, 10:14

Sinoć je bilo fenomenalno!

Ovo je Željo i ovako se igra za Želju. Nadam se da će ovo biti politika kluba u narednih sto godina i da nakon prvih velikih para necemo dovesti neke zakrzljale placenike kako smo to radili godinama unazad. Krecemo ispocetka i sto je najvaznije necemo ispasti i necemo se ugasiti. Ako Bog da da okupimo ekipu koja je poštena i koja želi raditi i znojiti se za ovaj klub.

Mi možda nismo najbolji igrački klub u državi trenutno, ali smo najveći i najpraceniji klub bez obzira da li bili prvi, peti ili deseti! Trebaju nam samo posteni ljudi zeljni rada, a ova armija navijaca ce sigurno stati iza njih

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 18 jul 2021, 10:53

Ponosan. I na nas navijače, i na čitavu ekipu, i na stručni štab, i na Dolinu. Bravo svima.

Volim te Željo!
1921

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 18 jul 2021, 10:53

perodeformero je napisao/la:
18 jul 2021, 09:39
Nema sta, od kluba koji je harao drzavom i ljestvice dignute na najvisu mogucu visinu, do svrsavanja na ono na sta svrsavaju navijaci Celika u zadnjih 20 godina. Pokenjam se na Borac i na bod protiv Borca na Grbavici
Ban ga

Krajisnik25
Kontakt:

Post Postao/la Krajisnik25 » 18 jul 2021, 11:00

perodeformero je napisao/la:
18 jul 2021, 09:39
Klub u teškoj situaciji i nađu se oni koji pljuju po ovim momcima,fuj.
Volim te ŽELJO!

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 jul 2021, 11:03

Begane sram vas bilo da pored onakve utakmice mlade ekipe Želje o kojoj svi pričaju vi se ovoga ufatli.
Ni riječi o "suđenju" o borbi i mladosti Želje... :puke: :puke:

slika

:puke: :puke: čime se vi bavite......

slika
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 18 jul 2021, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 18 jul 2021, 11:11

Admir74 je napisao/la:
18 jul 2021, 11:03
Begane sram vas bilo da pored onakve utakmice mlade ekipe Želje o kojoj svi pričaju vi se ovoga ufatli.

slika
Yebiga da je riječ o promovisanju Đokanovića ili ovako nekog tu su oni. Dok mu se glavni admin svađa s seljačinama ranga olovskog brnje i piše o COVID-u kao da je medicinu i farmaciju završio u isto vrijeme a ne jedva političke nauke. :rol:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 jul 2021, 11:22

StrikeWarzone je napisao/la:
18 jul 2021, 11:11
Admir74 je napisao/la:
18 jul 2021, 11:03

slika
Yebiga da je riječ o promovisanju Đokanovića ili ovako nekog tu su oni. Dok mu se glavni admin svađa s seljačinama ranga olovskog brnje i piše o COVID-u kao da je medicinu i farmaciju završio u isto vrijeme a ne jedva političke nauke. :rol:
:urnebes: :urnebes:
Palamudi o COVID-u i vakcinama i vakcinisanju po cijeli dan
:urnebes: :urnebes:
A na opcenito samo sto nisu zakazali gdje ce se poubijat

:facepalm:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2021, 11:24

Fale nama jos 2-3 igraca uz registraciju Jahica, Stjepanovica i onog malog iz Hrvatske. Otprilike lijevi bek, desni i napadac su te krizne pozicije. Malic nema zamjenu, nema je ni Juricic jer ocigledno Zec je tu, a nije ustvari i desni jer su, po mom misljenju kad sam gledao prijateljske, i Blazevic i Music kriza. Doduse, Blazevic je sinoc bio ok, ali ima ko Bender prenosa.

To bi onda bilo dovoljno za sredinu tabele sto i jeste cilj. Samo da sto prije pobjegnemo sa dna da moze se fokusirati i na druge stvari u klubu.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 18 jul 2021, 11:30

Sjetim se familije Bandicu i onom njegovom hinjskom smijehu kada je tek izašao na zagrijavanje.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: knoa i 21 gost.