FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

maho_sa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maho_sa » 18 jul 2021, 11:32

Bez rezervnog napadača smo mrtvi. I to nekog kvalitetnog koji bi mogao nekad uskočiti u 4-4-2 formaciju. Gosp. Ivković je sve objasnio, realno, trezveno i vidi se na njemu (i njegovom pomoćniku) da su radišni, ozbiljni i ambiciozni. Doći u ovakvu žabokrečinu od kluba i prihvatiti raditi na ovaj način je nešto što se mora poštovati ali evo ovdje čitamo da se već čovjek kritikuje zbog sinoćnje izmjene. Zapamtite na ovaj stručni štab i na ovu ekipu mi moramo igrati "all-in" i nadam se da će ih Uprava (ako postoji) zaštititi od potencijalnih udara. Ispasti nećemo ali se nemojmo ničemu nadati jer realno 4,5 klubova je igrački kvalitetniji od nas. Vidjeli smo kada je Borac uveo 3 prava igrača da smo imali velikih problema. Sada u Tuzlu po još jedan bod :)

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 18 jul 2021, 11:33

Jutro poslije još uvijek pod dojmom. Igra koja je nakon dugo vremena ličila na nešto. Nije to nešto fudbalski perfektno nego jednostavno borba, želja i htijenje koje smo sinoć vidjeli je nešto što zadugo ekipa našeg Želje nije pružila na terenu. Neki novi klinci stasavaju na Grbavici. Nisu to neki nevjerovatni potencijali niti veliki fudbalski znalci nego jednostavno momci kojima je stalo da osvjetlaju obraz i ginu za našeg Želju. Opasno je osloniti se na ovoliko mladih igrača da iznesu sezonu. Biće tu i oscilacija i to velikih. Tada ih najviše moramo podržati. Oni svi zaslužuju tu podršku počevši od trenera koji je došao kad niko nije htio i kao što vidimo sinoć sa zakašnjelim pripremama uz minimalan broj pojačanja napravio nešto i pokazao neki napredak pa onda preko igrača koji su ostali i trude se. Ko god misli da ovo ništa ne valja i bude nalazio mane samo neka se sjeti prošle polusezone i uporedi. I mene naravno malo drma euforija i govorim već neko vrijeme da ćemo biti iznenadjenje sezone ali mi navijači Želje smo jednostavno takvi. Mi želimo najbolje. Samo grla i dlanovi braći. Našima to najviše znači.

Nadam se da će i Tomu ispoštovati i dovesti mu pojačanja. Realno tanki smo sa klupom i to pravo. Kad se lomi tekma ne može se dozvoliti da sa klupe metuzalemi ulaze. Ja i razumijem Tominu ideju. Bekriju ubacio da malo uspori igru a Acu da pojača odbranu. Ok ideja ali ti igrači su davno prošli zenit. I ne krivim Tomu ni sekunde. Jednostavno, on nema šta drugo ni ubaciti. Vezni red sa Bojom i Mekićem mi se svidja haos. Sinoć su izginuli obojica i posebno mi je drago zbog Boje. On je jedini koji me prošle sezone iako je bio užas nije nervirao. Valjda mi ga bilo žao što nikad nije na svojoj poziciji. Drina i Vrhovac se čine kao dobra kombinacija iako se vidi da im fali jakih utakmica i još spreme. Doći će i to na svoje samo da se ustale malo. Naravno nije ni to ni Van Dike ni Pepe. Imat će i padova i kiksova al Bože moj. Moramo i to istrpiti. E jedino šta me brine su bekovske pozicije. Malić je solidno odigrao dok nije Zakarić ušao. Zeznuto je čuvati njega da se razumijemo ali ne vjerujem da ga je ijednom uspio zaustaviti. Momak je neiskusan naravno i treba mu vremena. Samo se nadam da neće izgoriti. Blažević sasvim solidno sinoć odigrao što nisam vjerovao da ću ikad dočekati. Juričiću bratu kapitensku oko ruke zamotati. Odavno nije bilo igrača koji toliko emocije pokazuje svaki put kad nešto kiksamo. Da se razumijemo nije kapitenska samo radi toga nego momak se toliko bori da mi je sinoć bio fascinantan. Nisu ga mogli zaustaviti bez faula. Znao sam da je jak ali lik izgleda kao bik haha.

A atmosfera od sinoć je nešto što dugo vremena ne prati naš klub. Ja koji sam Bog dragi zna koliko kilometara daleko sam osjetio da smo svi kao jedno. Čitav dan hodam kao izbezumljen i samo odbrojavam koliko do početka. Napokon se osjeti to jedinstvo medju navijačima i klubom. Izgubilo se to negdje bilo u zadnjih par godina. Previše smo bili rasuti i previše smo rovarili medjusobno. Sinoć su te sve podjele bar nakratko nestale. Svaki potez je sinoć dao aplauz. I loš i dobar. Ono slavlje i zahvala od navijača poslije utakmice me je haman na suze natjerala. Ona slika će ostati za vijeke vjekova kao početak borbe za povratak našeh identiteta, našeg jedinstva, našeg slavlja, našeg Želje. Ako me išta vrati sa zapada to će biti Željo.

I u porazu i u pobjedi, zauvijek zajedno

P.S. nadam se da su iz prikrajka negdje Zec i naš kapiten ovo gledali pa da im je negdje neki inat u glavi proradio. Valjda su vidjeli ovu sinergiju igrača i navijača pa poželjeli da budu tu. Trebaju nam realno obojica.
Ti si moj Željo, veliki Željo!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 18 jul 2021, 11:34

svrakino1921 je napisao/la:
18 jul 2021, 11:06
Reakcija brata Juričića kad je svirao kraj prvog poluvremena :kralj:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 18 jul 2021, 11:37

Bojo igro lose ili dobro mora igrati svih 90 minuta. Bekric ulaskom oslabio ekipu. Bekric nema sta ponuditi, sto vec se nemoze pokriti postojecim kadrom.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 18 jul 2021, 11:38

LjoZee je napisao/la:
18 jul 2021, 11:24
Fale nama jos 2-3 igraca uz registraciju Jahica, Stjepanovica i onog malog iz Hrvatske. Otprilike lijevi bek, desni i napadac su te krizne pozicije. Malic nema zamjenu, nema je ni Juricic jer ocigledno Zec je tu, a nije ustvari i desni jer su, po mom misljenju kad sam gledao prijateljske, i Blazevic i Music kriza. Doduse, Blazevic je sinoc bio ok, ali ima ko Bender prenosa.

To bi onda bilo dovoljno za sredinu tabele sto i jeste cilj. Samo da sto prije pobjegnemo sa dna da moze se fokusirati i na druge stvari u klubu.
Neki lijevonogi bi mogao ubrzo,pokriva dvije pozicije.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

PupanOzdrljic
Kontakt:

Post Postao/la PupanOzdrljic » 18 jul 2021, 11:43

Ma ovom debilima kvazi novinarima sa portala se sjetim ženskog dijela familije. Klošari jedni što ne pišete malo o dječurliji koja je sinoć pokidala nego onog malo ušlju kulašina spominjete i to da je utišao Grbavicu. Plus još taj članak za karte. Ne kontam šta je fazon. Hoćete da ljudi iz kriznog štaba sjedi i broje ljude pa da nas kazne? Debilčići mali. Da vam nije foruma portal bi se davno ugasio. Članci u rangu žute štampe
Ti si moj Željo, veliki Željo!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2021, 11:43

Dajte ovom momku kapitensku, pls :pray: :pray:
UBIPITAR je napisao/la:
18 jul 2021, 11:38
Neki lijevonogi bi mogao ubrzo,pokriva dvije pozicije.
:thumbup:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 jul 2021, 11:53

Gledaj ti hinja s ovog portala o čemu oni pišu. Kakvi ste vi klošari, niti jedan jedini članak niste napisali o suđenju onog kriminalca i bespotrebnim kartonima, udaranju one strvine vlaške i pomjeranju lopte kod faula kod gola. Je li moguće da ste ovako jadni?
Željezničar za život cijeli!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 jul 2021, 11:54

Ljudi dragi nama trebaju golman i desni bek i to moraju biti prioriteti prioriteta kad se radi o dovodjenju igraca. Dzaba i Ronaldo u napadu kad imas na golu loseg i nesigurnog Bendera koji je Borcu poklonio bod sinoc svojom losom intervencijom nakon bas mlakog udarca igraca Borca..

Ivkovic je bio vrhunski golman, valjda covjek vidi da mu je potreban siguran i stabilan golman a ne neki Benderi, Muftici, Erici, Fejzici itd..

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 jul 2021, 11:55

Čestitke i sponzoru lige koji je produžio sažetak utakmice sa 2 na 3 minute, poserem vam se u usta šugava.
Željezničar za život cijeli!

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 18 jul 2021, 11:56

SudoHusika je napisao/la:
18 jul 2021, 11:53
Gledaj ti hinja s ovog portala o čemu oni pišu. Kakvi ste vi klošari, niti jedan jedini članak niste napisali o suđenju onog kriminalca i bespotrebnim kartonima, udaranju one strvine vlaške i pomjeranju lopte kod faula kod gola. Je li moguće da ste ovako jadni?
Buraz ne smiju, jbg valja pokupiti para od saveza za reklamiranje. Udarit ce im Vico tarabu ako budu talasali.

Samo da pohvalim i Blazevica sinoc, bio sam skeptican ali sinoc je odlicno odradio svoj posao.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 18 jul 2021, 12:37

Brkooo je napisao/la:
18 jul 2021, 11:54
Ljudi dragi nama trebaju golman i desni bek i to moraju biti prioriteti prioriteta kad se radi o dovodjenju igraca. Dzaba i Ronaldo u napadu kad imas na golu loseg i nesigurnog Bendera koji je Borcu poklonio bod sinoc svojom losom intervencijom nakon bas mlakog udarca igraca Borca..

Ivkovic je bio vrhunski golman, valjda covjek vidi da mu je potreban siguran i stabilan golman a ne neki Benderi, Muftici, Erici, Fejzici itd..
Meni se cini da je Ivkovic najzadovoljniji sa Milicevicem, bar po treninzima koliko sam mogao vidjeti.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jul 2021, 12:38

slika

Joj naseg predsjednika. :mrgreen:
Skocio mu pritisak, nije mogao otici do Tuzle. Ponijelo i njega sinoc.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 18 jul 2021, 12:44

Podrška za petorku! Idemo svii klubovi pridružiti se incijativi!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 18 jul 2021, 12:48

Tek sad vidim kako je kulasin proslavio gol. Da bog da ti sine zadnji bio

prolab
Kontakt:

Post Postao/la prolab » 18 jul 2021, 12:49

Tacno ne mogu vjerovati kad neko pocne da pise treba ovog otjerat, treba ova pozicija i kao mi šampioni. Dovodemo samo golmana i beka i to je to. Ako se tako rezonuje nama treba 20 igraca i ne mogu da vjerujem da neko u ovoj situaciji dalje bi tjerao. Jel moguce sa su ljudi takvi bolidi bog vam dao lijepu pamet.
Podršku dati treba dati svakom igraču koji trenutno imao želju ostati u klubu. Svaki od igraca se borio 200%, neki je malo manje kvalitetan, neki više al ponavljam svaki se borio. Ova ekipa će ako misli da bude u sredini tabele morati citavu sezonu igrati kao veceras sto je naravno nemoguće.

Kod nas stvari funkcionišu tako da je sinoć bilo dosta ljudi, navijalo se, bodrili se, nisi mogao čuti psovke Bekric, Blazevicu, Kosoricu. Kako sezona bude odmicala bice sve manje ljudi nego sinoc, desit ce se koji poraz a onda kreću orgijanja "navijača" psovaca. Sjetit ce se svima familije, a onda poslije još nekog poraza počinju da jebu mater ovoj djeci. Živi bili pa vidjeli.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 18 jul 2021, 12:56

Željo nije pobjedio, a apaurini nisu otvoreni bili. Od 2013. se nije desilo.. :rol:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 18 jul 2021, 13:21

LjoZee je napisao/la:
18 jul 2021, 12:38
slika

Joj naseg predsjednika. :mrgreen:
Skocio mu pritisak, nije mogao otici do Tuzle. Ponijelo i njega sinoc.
:urnebes: :urnebes:
Koji smo mi kraljevi

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 jul 2021, 13:30

MrkiMedo je napisao/la:
18 jul 2021, 12:48
Tek sad vidim kako je kulasin proslavio gol. Da bog da ti sine zadnji bio
? Eнвер
mosa lošmi stićko tit-ula!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 18 jul 2021, 13:51

Semper je napisao/la:
18 jul 2021, 13:50
Vrlo vazan bod protiv super jakog Borca u borbi za opstanak. Mi se moramo okrenuti malim utakmicama na Grbavici, gdje moramo pobjedjivati.
Pod hitno treba dovesti nekog golmana tipa Muminovic da bi imali neke sanse.
Ova ekipa je pokazala borbenost sto je sasvim ocekivano, ali za pobjedu protiv sampiona treba ipak i doza kvaliteta.
Ako ga ne banujete banujte mene nek ide vise u pm sa trolanjem

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], mavi i 20 gostiju.