Vidjet' ćemo hoće li uspjeti to završiti, bar da dođu do obilježavanja stogodišnjice. Na našu žalost, ima dug prema dobavljaču za prethodnu sezonu a i da bi došla nova garnitura potrebno je također platiti dio unaprijed. Ima stvarno dosta posla za ljude u klubu i iskreno se nadam da će uspjeti registrovati strance u što skorijem roku, dogovoriti se sa Macronom za dresove a i na kraju pozabaviti se repovima što se tiče isplate zaostalih plata igračima iz prošle sezone.
Ne znam da li je raja uopšte svjesna koliko smo mi navijači potrebni klubu trenutno i koliko kompletnom klubu (upravi, administraciji, stručnom štabu i igračima) znači naša podrška u vidu kupovanja pojedinačnih i sezonskih karata kao i sama podrška ekipi na terenu. Kada bi se ponovila posjeta kao protiv borca u narednih nekoliko domaćih utakmica, vjerujte da bi klubu pomogli u velikoj mjeri. Da sam na njihovom mjestu, pustio bih još više karata u prodaju, organizovao besplatan ulazak ljepšem polu, pokrenuo X akcija u vidu donacije igračaka djeci bez roditelja, 2+1 gratis za ulaznice i artikle u fan shopu itd itd (navodim samo primjere). Moraju malo živnuti i početi pronalaziti ideje kako da nas privuku na stadion i da nam "izbiju" koji dinar više iz šlajpeka.
Računica je vrlo jasna - pun stadion klubu donese između 80 i 90 hiljada km. Uzmeš u obzir da "smijemo" pustiti pola kapaciteta, skontaš da kroz 4,5 domaćih utakmica možemo klubu donijeti 200 milja maraka.