FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
59
31%
Darko Milanič
32
17%
Miodrag Božović
3
2%
Fedja Dudić
29
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
17
9%
Samo stranac
50
26%

Ukupno glasova: 190

NisamInSajder
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NisamInSajder » 23 jul 2021, 15:47

NajvecaRadosti je napisao/la:
23 jul 2021, 15:00
NisamInSajder je napisao/la:
23 jul 2021, 14:27
slika

Ovako nesto bi volio vidjeti u nedjelju. A na klupi su Varesanovic, Salcin, Cmiljanic i Djokanovic, sto znaci da ima neko ko bi mogao preokrenuti igru sa klupe. Kada se registruje Sevelj, on ide na mjesto Oremusa, a tada bi Oremusa mogli i na desnom beku koristiti.
Nemas ovdje 2 U-21 igraca brt
Sabanovic ima skoro 22 godine i on se ne racuna u to

Samo stavi Oremusa na desnog beka umjesto Sabanovica
I ubaci Djokanovica na veznog

Nema opustanja ali realno dobijamo glat sa ovim timom

Opet bit ce i dosta solidna klupa
Varesanovic,Salcin,Velkoski,Cmiljanic,Sabanovic,Dervisagic,
Hebibovic mozda,i jos par juniora
Uskoro i Ahmetovic
Ma prilikom sastavljanja sam zaboravio na to pravilo. Djokanovic upada kao taj drugi u21, prvi je Dizdarevic. Tako da ima vise varijanti kako rijesiti to:
1. Djokanovic umjesto Palica, obojica su isti tip igraca, i mislim da bi ovo bilo najbolje, ali Palic je mnogo bolje odigrao od Djokanovica u ove dvije zadnje utakmice, tako da prema zaslugama Palic bi trebao na teren, a naredne opcije su sa njim na terenu.
2. Palic ostaje, Djokanovic upada umjesto Oremusa.
3. Djokanovic upada umjesto Oremusa, koji prelazi na mjesto desnog beka umjesto Sabanovica koji ispada iz prvih 11.

Samo da je Sablic uz ekipu, bilo bi to sve bolje jos. Nadam se da ce za 3. kolo rijesiti ovaj dug i da ce se registrovati Sablic, Lazic i Sevelj. Takodjer, sto se Sevelja tice, kada bude dostupan mislim da on u ovoj mojoj formaciji ulazi umjesto Oremusa i da ce biti neki box to box veznjak.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2021, 15:48

hazarder je napisao/la:
23 jul 2021, 15:44
MortemHz je napisao/la:
23 jul 2021, 15:40
Trenutno su nam daleko bitniji Bodul i Bagarić od Ševelja i Lazića, sreća pa smo dobili ova dva igrača. Ševelj će nažalost morati sačekati još malo ali će biti prva postava, za Lazića nisam siguran jer su Kurdić i Dupovac dobri.
Vjeruj, ja najviše pitam zbog registracije trenera. Sablja pravi dosta prilagodbi za vrijeme utakmice, dosta je aktivan, nije tip trenera što postavi igru i sjedne gladit jaja pa nešto na poluvremenu kao objašnjava. A ako ne može bit' na klupi cijeli ovaj proces je dosta otežan.

Ševelju se radujem, dosta dobrog je rečeno o malom, a za Lazića ćemo vidjet' u kakvoj je formi i koliko želje uopće ima da se bori za mjesto u prvom timu.
Slažem se ali znaš šta je tu olakšavajuća okolnost? Ne znam jesi li primijetio ali on stoji kod istoka i daje upute igračima tu, znači ništa tu ne gubimo plus je sa njima u svlačionici a i sve se radi po njegovom. Mislim da nam je ovo najmanji problem.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 23 jul 2021, 15:55

MortemHz je napisao/la:
23 jul 2021, 15:48
hazarder je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
23 jul 2021, 15:40
Trenutno su nam daleko bitniji Bodul i Bagarić od Ševelja i Lazića, sreća pa smo dobili ova dva igrača. Ševelj će nažalost morati sačekati još malo ali će biti prva postava, za Lazića nisam siguran jer su Kurdić i Dupovac dobri.
Vjeruj, ja najviše pitam zbog registracije trenera. Sablja pravi dosta prilagodbi za vrijeme utakmice, dosta je aktivan, nije tip trenera što postavi igru i sjedne gladit jaja pa nešto na poluvremenu kao objašnjava. A ako ne može bit' na klupi cijeli ovaj proces je dosta otežan.

Ševelju se radujem, dosta dobrog je rečeno o malom, a za Lazića ćemo vidjet' u kakvoj je formi i koliko želje uopće ima da se bori za mjesto u prvom timu.
Slažem se ali znaš šta je tu olakšavajuća okolnost? Ne znam jesi li primijetio ali on stoji kod istoka i daje upute igračima tu, znači ništa tu ne gubimo plus je sa njima u svlačionici a i sve se radi po njegovom. Mislim da nam je ovo najmanji problem.
Znam da kući kad igramo to i nije toliki problem, pitanje je koliko će to biti izvedivo na gostovanjima i kakva je tu regulativa, hoće li delegat intervenisati il' tako nešto pa da još kakve kazne fasujemo, ionako se koristi svaka prilika da se klub po džepu opali.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2021, 15:57

hazarder je napisao/la:
23 jul 2021, 15:55
MortemHz je napisao/la:
23 jul 2021, 15:48
hazarder je napisao/la:

Znam da kući kad igramo to i nije toliki problem, pitanje je koliko će to biti izvedivo na gostovanjima i kakva je tu regulativa, hoće li delegat intervenisati il' tako nešto pa da još kakve kazne fasujemo, ionako se koristi svaka prilika da se klub po džepu opali.
Ma Gorana poslati na tribinu kad su gostujuće i neka vrišti :bih: :D

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 23 jul 2021, 15:57

Kanarincu je klupa betonirana, Belmin brani sigurno. Drugi U-21 je Djokan. Lijevi bek nam je i dalje Pidro jer nema ko drugi.

Golman, lijevi bek i lijevo krilo su nam itekako neophodni, ali i jedan ofanzivni vezni po meni, koji u svakom trenutku zna sta hoce i koji moze brzo podvaliti loptu u prazan prostor.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

BjelasnicaSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BjelasnicaSarajevo » 23 jul 2021, 15:59

Beli98 je napisao/la:
23 jul 2021, 14:21
keli je napisao/la:
23 jul 2021, 13:33
Zoran28 je napisao/la:
23 jul 2021, 13:26
Prije svega čestitam Velezu na izvanrednoj igri i pobjedi nad AEK-om i želim im sreću i u revanšu .U cilju postizanja uspjeha u revanšu Velez je tražio i dobio odgodu prvenstvene utakmice sa Zrinjskim.Te odgode ne bi bilo da Zrinjski nije pristao na odgodu.Dakle Velezov najveći rival je pristao pomoći Velezu i po cijenu vlastitog uspjeha / iskoristiti umor igrača Veleza/ pristao na odgodu. Zašto ovo pišem? Prošle godine u isto vrijeme FK SARAJEVO je igralo izuzetno važan meč sa bjeloruskim Brestom u play offu za ulazak u grupnu fazu Europske lige. FK SARAJEVO je od NS/FS BIH tražilo odgodu prvenstvene utakmice sa Velezom. Velez je kategoricki odbio odgodu čak insistirao da se meč igra, i meč se morao igrati.Govorilo se da bi odgodom utakmice bila ugrožena regularnost domaćeg prvenstva? Fedja Dudic se javno pitao - kakva je to ekipa koja ne može da igra u ritmu srijeda-nedjelja?...O ovome je pisao i uvaženi Muhamed Hamko Džafo i to nazvao hinjalukom.Ja bih ipak rekao da se velikim klubom ne postaje jednom dobro odigranom utakmicom u Europi. Velikim klubom se postaje gestama na terenu ali i van terena....

RECE BILI, I DOBRO RECE !!!
procitaj moj post iznad, zrinjski se nije nista pitao! Velez je na vrijeme zatrazio odgodu, mi smo 2 dana prije trazili odgodu i tu se pita protivnik kao i komisija. Lud si ako mislis da je zrinjski prihvatio odgodu...
Baš sam sinoć sa babom (navija za Velež) o tome raspravljao tokom utakmice. Kažem mu da se Zrinjski ništa nije pitao a on navalio jest, i ja onako u revoltu odmah spomenu kad Velež nije prihvatio odgodu Sarajeva a on se nasmija. I reko "E dabogda ispali u revanšu" (kroz šalu naravno haha), na kraju smo se obojica smijali. Mi smo jednostavno tu zakasnili i Velež je to iskoristio, vjerujem iskreno da bismo i mi, da je bila obrnuta situacija. Kad zatražiš na vrijeme, tu savez odlučuje, protivnik se tu ništa ne pita.
Ovde ti Velez nike zelio izaci u susret pod izgovorom "kskvs ste vi to ekipa koja ne moze igrati ritam subota-srijeda" i onda onisa tskvim stavom traze odgodu.

Yebem im ja mater.
A skidam kapu za borbu i pobjedu nad grcima.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2021, 16:01

vedinjo98 je napisao/la:
23 jul 2021, 15:57
Kanarincu je klupa betonirana, Belmin brani sigurno. Drugi U-21 je Djokan. Lijevi bek nam je i dalje Pidro jer nema ko drugi.

Golman, lijevi bek i lijevo krilo su nam itekako neophodni, ali i jedan ofanzivni vezni po meni, koji u svakom trenutku zna sta hoce i koji moze brzo podvaliti loptu u prazan prostor.
Goran zna bolje ali majke mi ja bi stavio Šabanovića ili Oremuša na lijevog beka pa šta bude bude, ko će ba gledati onu sirovinu više?
Hajde Posušje je lakši protivnik od Tuzle ali šta ćeš protiv Zrinjskog?

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 23 jul 2021, 16:13

Sabanovic bgm na onoj lijevoj strani lijepo ubaci, i Kurdic ga zabi, mozda njega umjesto Selmira ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 23 jul 2021, 16:18

Adnan Golubovic , Ernes Alic , Amer Hiros , Ivan Ikic , Nedim Hadzic ... sve igraci na pozicijama na kojim su nam potrebna ili bila potrebna pojacanja , mladi , jeftini a sve i jedan su se mogli dovesti

plus si imao i Milosa Sataru koji je domaci i bolji igrac od Lazica a sumnjam da je nesto skuplji , pa i Azura Mahmica mlad , jeftin , potencijal ... a tu je i Vladimir Bradonjic kojeg se vrlo lako moglo dovesti na posudbu ali kome ja uopste pricam :mrgreen:
Kad’ jednom prodje sve...

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 23 jul 2021, 16:21

Đokanović je zacementiran u prvih 11
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 23 jul 2021, 16:37

Evo i bh Telecom nam uletio neku lovu. I ako su ovdje prozivali koje na bh telekomu da je dušman.

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 23 jul 2021, 16:58

bordobijeli je napisao/la:
23 jul 2021, 16:37
Evo i bh Telecom nam uletio neku lovu. I ako su ovdje prozivali koje na bh telekomu da je dušman.
Nije dusman, ali je mazohista

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 23 jul 2021, 17:53

vedinjo98 je napisao/la:
23 jul 2021, 15:57

Ne znam što bježite od Salčina na lijevom beku? Lik smije 1 na 1 da pravi višak. 70% prolazi protivnika. Pidro je prazan prstor nazad. On mora na posudbu čim malo popunimo kadar.
ORIGINAL 1987

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 23 jul 2021, 18:05

pitartz je napisao/la:
23 jul 2021, 16:18
Adnan Golubovic , Ernes Alic , Amer Hiros , Ivan Ikic , Nedim Hadzic ... sve igraci na pozicijama na kojim su nam potrebna ili bila potrebna pojacanja , mladi , jeftini a sve i jedan su se mogli dovesti

plus si imao i Milosa Sataru koji je domaci i bolji igrac od Lazica a sumnjam da je nesto skuplji , pa i Azura Mahmica mlad , jeftin , potencijal ... a tu je i Vladimir Bradonjic kojeg se vrlo lako moglo dovesti na posudbu ali kome ja uopste pricam :mrgreen:
Hiros koji u Osijeku ima 9 000 eura jeftin igrac

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 23 jul 2021, 18:09

Kometa je napisao/la:
23 jul 2021, 18:05
pitartz je napisao/la:
23 jul 2021, 16:18

Hiros koji u Osijeku ima 9 000 eura jeftin igrac
Horošu davali 50 000 na ruke i neće. Lik plava kuja i šta ćeš
ORIGINAL 1987

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 23 jul 2021, 18:44

Ne dođe Jasmin ni danas. Izgleda da ću familiji morati spomenuti familiju :D

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 23 jul 2021, 18:56

MaroonBjelave je napisao/la:
23 jul 2021, 18:44
Ne dođe Jasmin ni danas. Izgleda da ću familiji morati spomenuti familiju :D
Vjerovatno neće ni doći. Neki dan je momak iz Zenice napisao da nema ništa od njega, vjerovatno informacija iz prve ruke.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 23 jul 2021, 18:59

Gdje je Bus sto je Nam dao pare

BijeliBordo1946
Kontakt:

Post Postao/la BijeliBordo1946 » 23 jul 2021, 19:19

HeraklitMracni je napisao/la:
23 jul 2021, 18:59
Gdje je Bus sto je Nam dao pare
slika

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 23 jul 2021, 19:21

johntravolta123 je napisao/la:
23 jul 2021, 11:04
Lik je napisao/la:
23 jul 2021, 10:59
MortemHz je napisao/la:
23 jul 2021, 10:40

Znači istina je što se pisalo posljednjih dana :opaopa:
Za poreznu nemam info, a ovo za plate je provjereno 100%
Jel im sve isplaceno ili jos nesto visi ?
Jos im se duzno za juni.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”