Slovenija ima u posljednjih pet utakmica prosjek danih koševa 108....

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Ma nako utakmica, stare su ekipe mislim da ce Slovenci i ove Spance pomesti, prespori su u odbrani
Tesko je to ocekivati jer ljudi misle da je to ko obicni basket sto bi rekli hrkljus...medjutim ovo je dosta jednosimenzionalan sport gdje fizika igra dosta uloge.
Ma rokaj trice dok ne umremo i idi na skok
pa dobro, ni golden state ne igra puno drugačije
Al hajd vidis neku akciju za sut nesto
Ima sve smisla sto govoris. Nema se sta pogovriti. Ali... Svi smo igrali basket, zar ne? Uz mali fudbal je to zapravo jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Oba su "narodna" sporta, za siroke mase cija se profesionalizacija nije mogla uporedo razvijati sa velikim kosarkom/fudbalom. Jedino je zapravo mali rukomet "eliminisao" veliki rukomet tamo negde 60-ih, preselio se sa travnatih terena na otvorenom u hale.Madal je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:24Dobro jasne su razlike basketa i košarke ali ne treba pretjerivati sa tim potpuno drugi sport. Jokic je onda duplo veći fenomen nego što sada jeste jer je igrao basketa ispred zgrade a na kraju završio kao MVP najjace lige košarke.
Lično sam mislio da ce basketasi imati bolji skillset, da će biti gotovo nepogrešivi sa zicerima i lakšim poenima iz reketa i da će se više ici u neke nezaustavljive prodore. Nisam očekivao nikakve spektakularne akcije jer su limitirani vremenom za napad, ali da se ne lažemo nije da 5 sekundi za napad imaju.
Fizički su nevjerovatno spremljeni i to stoji, ali isto tako utakmica traje 10min ili do 21, njih četvorica u timu, tako da bi bilo zacudjujuce da u svakoj utakmici ne daju 110% svojih fizičkih mogućnosti.
Ovo je nesto sto se cesto spominje. Koliko se spominje kao da je razlika po 2 metra, a ne minimalna.Felixians4 je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:43Naravno da je potpuno drugačiji sport. Da, neka vrsta košarke jest. Pa itekako bi se dalo reći da su različiti sportovi NBA,NCAA i FIBA/Euroliga... Jer čim pravila nisu ista,vrijeme trajanja, duljina i širina itd. to su bitne razlike što se i pokazuje da brojni igrači se raznoliko snalaze. Naravno,karikiram, al razumije se poanta.
Dobro jbg ti ode sad kao da sam pljuvao momke koji su medalju osvojili a u prvom postu na ovu temu sam se ogradio od toga. Odigrao sam i odgledao dosta utakmica košarke i basketa (doduse basketa na ovom nivou samo na OI, bili su neki poluprofesionalni turniri u Tuzli gdje su dominirali neki momci iz NS mozda upravo ova ekipa) tako da na osnovu toga dajem neko svoje mišljenje o kvalitetu olimpijaca u ovom sportu.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:46Ima sve smisla sto govoris. Nema se sta pogovriti. Ali... Svi smo igrali basket, zar ne? Uz mali fudbal je to zapravo jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Oba su "narodna" sporta, za siroke mase cija se profesionalizacija nije mogla uporedo razvijati sa velikim kosarkom/fudbalom. Jedino je zapravo mali rukomet "eliminisao" veliki rukomet tamo negde 60-ih, preselio se sa travnatih terena na otvorenom u hale.Madal je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:24Dobro jasne su razlike basketa i košarke ali ne treba pretjerivati sa tim potpuno drugi sport. Jokic je onda duplo veći fenomen nego što sada jeste jer je igrao basketa ispred zgrade a na kraju završio kao MVP najjace lige košarke.
Lično sam mislio da ce basketasi imati bolji skillset, da će biti gotovo nepogrešivi sa zicerima i lakšim poenima iz reketa i da će se više ici u neke nezaustavljive prodore. Nisam očekivao nikakve spektakularne akcije jer su limitirani vremenom za napad, ali da se ne lažemo nije da 5 sekundi za napad imaju.
Fizički su nevjerovatno spremljeni i to stoji, ali isto tako utakmica traje 10min ili do 21, njih četvorica u timu, tako da bi bilo zacudjujuce da u svakoj utakmici ne daju 110% svojih fizičkih mogućnosti.
S druge strane koliko novca se zaradjuje u kosarci, a koliko u basketu? Ovi srpski basketasi su godinama krpili kraj s krajem, a bili su istovremeno medju najboljima na svetu. Bulut je van turnira tezgario na pijaci sa devojkom, Zdero je radio u menjacnici itd. Ovom medaljom su naplatili sav znoj, tacnije sam njih par. Obezbedili se finansijski do kraja zivota. Nece biti socijalni slucajevi. A sta je sa onima koji nisu ucestvovali na olimpijadi i ni medalju uzeli nisu? A mnogo ih je vise od ove jedne ekipe koja je poslata u Tokio. Vecina momaka ode u veliku kosarku, zbog novca. Vise im se isplati potpisivati i kratkotrajne ugovore sa KLS-ligasima, pa juriti neku Rumuniju/Bugarsku/Madjarsku/Cesku/Poljsku ili ABA 2 ligu, ako nisu za najviseg nivoa, nego samo se posvetiti basketu. Kosarka i basket su srodni, imaju isto tkivo, ali bas isti sport - nisu.
Ne bre, nisi razumeo. Kakvo bre pljuvanje.Madal je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:53Dobro jbg ti ode sad kao da sam pljuvao momke koji su medalju osvojili a u prvom postu na ovu temu sam se ogradio od toga. Odigrao sam i odgledao dosta utakmica košarke i basketa (doduse basketa na ovom nivou samo na OI, bili su neki poluprofesionalni turniri u Tuzli gdje su dominirali neki momci iz NS mozda upravo ova ekipa) tako da na osnovu toga dajem neko svoje mišljenje o kvalitetu olimpijaca u ovom sportu.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:46Ima sve smisla sto govoris. Nema se sta pogovriti. Ali... Svi smo igrali basket, zar ne? Uz mali fudbal je to zapravo jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Oba su "narodna" sporta, za siroke mase cija se profesionalizacija nije mogla uporedo razvijati sa velikim kosarkom/fudbalom. Jedino je zapravo mali rukomet "eliminisao" veliki rukomet tamo negde 60-ih, preselio se sa travnatih terena na otvorenom u hale.Madal je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:24Dobro jasne su razlike basketa i košarke ali ne treba pretjerivati sa tim potpuno drugi sport. Jokic je onda duplo veći fenomen nego što sada jeste jer je igrao basketa ispred zgrade a na kraju završio kao MVP najjace lige košarke.
S druge strane koliko novca se zaradjuje u kosarci, a koliko u basketu? Ovi srpski basketasi su godinama krpili kraj s krajem, a bili su istovremeno medju najboljima na svetu. Bulut je van turnira tezgario na pijaci sa devojkom, Zdero je radio u menjacnici itd. Ovom medaljom su naplatili sav znoj, tacnije sam njih par. Obezbedili se finansijski do kraja zivota. Nece biti socijalni slucajevi. A sta je sa onima koji nisu ucestvovali na olimpijadi i ni medalju uzeli nisu? A mnogo ih je vise od ove jedne ekipe koja je poslata u Tokio. Vecina momaka ode u veliku kosarku, zbog novca. Vise im se isplati potpisivati i kratkotrajne ugovore sa KLS-ligasima, pa juriti neku Rumuniju/Bugarsku/Madjarsku/Cesku/Poljsku ili ABA 2 ligu, ako nisu za najviseg nivoa, nego samo se posvetiti basketu. Kosarka i basket su srodni, imaju isto tkivo, ali bas isti sport - nisu.
Vise sam komentarisao stanje samog sporta i kvalitet u istom, kao i da procitam suprotna mišljenja naravno. Iskreno mislim da ako se sport bude razvijao završnica ove OI će biti kvalitetom smijesna u odnosu na buduce. Živi bili pa vidjeli![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.