Tokyo 2020 - Košarka

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ivo Daneu
Kontakt:

Re: Tokyo 2020 - Košarka

Post Postao/la Ivo Daneu » 29 jul 2021, 09:08

Slovenija : Japan 116:81

Slovenija ima u posljednjih pet utakmica prosjek danih koševa 108.... :tokralju:

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 jul 2021, 09:19

Mozda je do mene ali sam očekivao veći kvalitet košarke u 3v3 basketu. Prvi put gledam profesionalni basket na ovom nivou i nisam nesto imao "sta ljudi rade" momenata. Naravno ne umanjujuci uspjehe svih koji su ušli u završnicu i osvojili medalje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2021, 10:59

dobra kosarka izmedu Srbije i Spanije
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 29 jul 2021, 12:55

Jace Spanjolke u nastavku, zasluzena pobeda.
Sto se tice Srbije, dok je islo unutrasnjom igrom, islo je (prvih 25 minuta), posle su nastali problemi.
I protiv Kanade i protiv Spanije provlaci se isti problem u igri. Nema balansa izmedju unutrasnje i spoljne linije. Vanjske igracice su protiv Kandjanki pogodile u finisu nekoliko kljucnih trojki, ali je premalo tu lopti, premalo ucesca, igra se neka da ne kazem alibi-kosarka. Dabovic danas neupotrebljiva. Mala Ivon ne moze sama i da organizuje i da asistira i da poentira.
Za plasman medju 8 sada sa Juznom Korejom gde je Srbija favorit. A onda ako to rese, za 1/4 finale sta zreb odluci :kafa:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 29 jul 2021, 13:42

Repriza finala SPa u 14:00.

Trebala bi biti dobra utakmica.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2021, 15:01

TheChief je napisao/la:
29 jul 2021, 13:42
Repriza finala SPa u 14:00.

Trebala bi biti dobra utakmica.
Ma nako utakmica, stare su ekipe mislim da ce Slovenci i ove Spance pomesti, prespori su u odbrani
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 29 jul 2021, 16:11

Madal je napisao/la:
29 jul 2021, 09:19
Mozda je do mene ali sam očekivao veći kvalitet košarke u 3v3 basketu. Prvi put gledam profesionalni basket na ovom nivou i nisam nesto imao "sta ljudi rade" momenata. Naravno ne umanjujuci uspjehe svih koji su ušli u završnicu i osvojili medalje.
Tesko je to ocekivati jer ljudi misle da je to ko obicni basket sto bi rekli hrkljus...medjutim ovo je dosta jednosimenzionalan sport gdje fizika igra dosta uloge.

Recimo meni se nikako ne svidja kada sam igrao sa pravilima 3x3 sto se sve svodilo na sut za tri poena. Imali smo siutaciju mi polazemo 1:0 sekund kasnije 2:1 za protivnika i tako par puta. Potrosis se za poen oni samo vrate na tricu i bum. Naravno ovo je veci nivo al predpostavljam da je i ovdje velika bojazan od toga :D

Kad kazem fizika pored toga sto si snazan, moras biti strasno spreman trkacki i imat koncentraciju da se u mili sekundi presaltas iz odbrane u napd...i obratno.

Tako da mislim posto je ulog bio veliki da je vecina repki igrala ziheraski "na silu" sto hi rekli

Jos da dodam da nemas ti vremena neku akciju pravit..12 sekundi proleti u par treptaja oka...jedan blok ides na kos, ako ne mozes pas i onda taj mora ici na sut. Bilo kakav solo prodor rizikujes da ako te zaustave da si izgubio pola vremena ua napd i onda moras na vrat na nos sutat
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 jul 2021, 16:15

tako nekako otprilike. meni je 3x3 poprilično bezveze, verzija košarke na trku i frku. nešto kao što su napravili od rukometa promjenom pravila, zaboli glava gledajući :mrgreen:

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 29 jul 2021, 16:16

jestamaji je napisao/la:
29 jul 2021, 16:15
tako nekako otprilike. meni je 3x3 poprilično bezveze, verzija košarke na trku i frku. nešto kao što su napravili od rukometa promjenom pravila, zaboli glava gledajući :mrgreen:
Ma rokaj trice dok ne umremo i idi na skok :D
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 jul 2021, 16:33

Victor je napisao/la:
29 jul 2021, 16:16
jestamaji je napisao/la:
pa dobro, ni golden state ne igra puno drugačije :mrgreen:

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 29 jul 2021, 16:35

jestamaji je napisao/la:
29 jul 2021, 16:33
Victor je napisao/la:
29 jul 2021, 16:16
jestamaji je napisao/la:
pa dobro, ni golden state ne igra puno drugačije :mrgreen:
Al hajd vidis neku akciju za sut nesto :D i traje 24 sec :D
Ex "invincible"

/Internazionale Milano/

=NYK=

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 29 jul 2021, 17:07

Ja sam malo gledao i inače nekad naletim na SK sažetke pa bacim oko i nekako mi se učinilo da je razina na OI bila ozbiljnija i da su igrači glavnih reprzentacija bili fizički spremniji nego na većini turnira kad vidim finala, bude to onako poluveteranski nekad.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 29 jul 2021, 17:25

Ljudi ovde basket percipiraju iz ugla kosarke. Kao da imaju 24 sekunde za napad, pa laganini organizuj napad, ukrstaj, zovi TO i spremaj akciju, a velicina terena dovoljna, istrcaces ponekad i kontru 1 na 0 i lagano i neometano zakucati dok ce ti se saigraci odmarati na svojoj polovini i spremati za novu odbranu :D
Ovo je basket! Napad 12 sekundi, mali teren, kod hvatanja lopte moras prvo izaci van linije za 2, a ne odmah krenuti na obruc. Fizicki dosta zahtevan mec sa dosta trke, skoka, fajta na vrlo malom prostoru, kao u kosnici. Potpuno drugi sport!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 jul 2021, 18:24

Dobro jasne su razlike basketa i košarke ali ne treba pretjerivati sa tim potpuno drugi sport. Jokic je onda duplo veći fenomen nego što sada jeste jer je igrao basketa ispred zgrade a na kraju završio kao MVP najjace lige košarke.
Lično sam mislio da ce basketasi imati bolji skillset, da će biti gotovo nepogrešivi sa zicerima i lakšim poenima iz reketa i da će se više ici u neke nezaustavljive prodore. Nisam očekivao nikakve spektakularne akcije jer su limitirani vremenom za napad, ali da se ne lažemo nije da 5 sekundi za napad imaju. Čak sam mislio da ce biti situacija gdje u više vezanih napada idu u forsiranje trice u ranom dijelu napada ali procenti su im prelosi za takvo nešto.
Fizički su nevjerovatno spremljeni i to stoji, ali isto tako utakmica traje 10min ili do 21, njih četvorica u timu, tako da bi bilo zacudjujuce da u svakoj utakmici ne daju 110% svojih fizičkih mogućnosti.
-Beogradski sindikat

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 29 jul 2021, 18:43

Naravno da je potpuno drugačiji sport. Da, neka vrsta košarke jest. Pa itekako bi se dalo reći da su različiti sportovi NBA,NCAA i FIBA/Euroliga... Jer čim pravila nisu ista,vrijeme trajanja, duljina i širina itd. to su bitne razlike što se i pokazuje da brojni igrači se raznoliko snalaze. Naravno,karikiram, al razumije se poanta.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 29 jul 2021, 18:46

Madal je napisao/la:
29 jul 2021, 18:24
Dobro jasne su razlike basketa i košarke ali ne treba pretjerivati sa tim potpuno drugi sport. Jokic je onda duplo veći fenomen nego što sada jeste jer je igrao basketa ispred zgrade a na kraju završio kao MVP najjace lige košarke.
Lično sam mislio da ce basketasi imati bolji skillset, da će biti gotovo nepogrešivi sa zicerima i lakšim poenima iz reketa i da će se više ici u neke nezaustavljive prodore. Nisam očekivao nikakve spektakularne akcije jer su limitirani vremenom za napad, ali da se ne lažemo nije da 5 sekundi za napad imaju.
Fizički su nevjerovatno spremljeni i to stoji, ali isto tako utakmica traje 10min ili do 21, njih četvorica u timu, tako da bi bilo zacudjujuce da u svakoj utakmici ne daju 110% svojih fizičkih mogućnosti.
Ima sve smisla sto govoris. Nema se sta pogovriti. Ali... Svi smo igrali basket, zar ne? Uz mali fudbal je to zapravo jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Oba su "narodna" sporta, za siroke mase cija se profesionalizacija nije mogla uporedo razvijati sa velikim kosarkom/fudbalom. Jedino je zapravo mali rukomet "eliminisao" veliki rukomet tamo negde 60-ih, preselio se sa travnatih terena na otvorenom u hale.
S druge strane koliko novca se zaradjuje u kosarci, a koliko u basketu? Ovi srpski basketasi su godinama krpili kraj s krajem, a bili su istovremeno medju najboljima na svetu. Bulut je van turnira tezgario na pijaci sa devojkom, Zdero je radio u menjacnici itd. Ovom medaljom su naplatili sav znoj, tacnije sam njih par. Obezbedili se finansijski do kraja zivota. Nece biti socijalni slucajevi. A sta je sa onima koji nisu ucestvovali na olimpijadi i ni medalju uzeli nisu? A mnogo ih je vise od ove jedne ekipe koja je poslata u Tokio. Vecina momaka ode u veliku kosarku, zbog novca. Vise im se isplati potpisivati i kratkotrajne ugovore sa KLS-ligasima, pa juriti neku Rumuniju/Bugarsku/Madjarsku/Cesku/Poljsku ili ABA 2 ligu, ako nisu za najviseg nivoa, nego samo se posvetiti basketu. Kosarka i basket su srodni, imaju isto tkivo, ali bas isti sport - nisu.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 29 jul 2021, 18:50

Felixians4 je napisao/la:
29 jul 2021, 18:43
Naravno da je potpuno drugačiji sport. Da, neka vrsta košarke jest. Pa itekako bi se dalo reći da su različiti sportovi NBA,NCAA i FIBA/Euroliga... Jer čim pravila nisu ista,vrijeme trajanja, duljina i širina itd. to su bitne razlike što se i pokazuje da brojni igrači se raznoliko snalaze. Naravno,karikiram, al razumije se poanta.
Ovo je nesto sto se cesto spominje. Koliko se spominje kao da je razlika po 2 metra, a ne minimalna.

slika

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 29 jul 2021, 18:53

EpateguiHuleteti je napisao/la:
29 jul 2021, 18:46
Madal je napisao/la:
Lično sam mislio da ce basketasi imati bolji skillset, da će biti gotovo nepogrešivi sa zicerima i lakšim poenima iz reketa i da će se više ici u neke nezaustavljive prodore. Nisam očekivao nikakve spektakularne akcije jer su limitirani vremenom za napad, ali da se ne lažemo nije da 5 sekundi za napad imaju.
Ima sve smisla sto govoris. Nema se sta pogovriti. Ali... Svi smo igrali basket, zar ne? Uz mali fudbal je to zapravo jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Oba su "narodna" sporta, za siroke mase cija se profesionalizacija nije mogla uporedo razvijati sa velikim kosarkom/fudbalom. Jedino je zapravo mali rukomet "eliminisao" veliki rukomet tamo negde 60-ih, preselio se sa travnatih terena na otvorenom u hale.
S druge strane koliko novca se zaradjuje u kosarci, a koliko u basketu? Ovi srpski basketasi su godinama krpili kraj s krajem, a bili su istovremeno medju najboljima na svetu. Bulut je van turnira tezgario na pijaci sa devojkom, Zdero je radio u menjacnici itd. Ovom medaljom su naplatili sav znoj, tacnije sam njih par. Obezbedili se finansijski do kraja zivota. Nece biti socijalni slucajevi. A sta je sa onima koji nisu ucestvovali na olimpijadi i ni medalju uzeli nisu? A mnogo ih je vise od ove jedne ekipe koja je poslata u Tokio. Vecina momaka ode u veliku kosarku, zbog novca. Vise im se isplati potpisivati i kratkotrajne ugovore sa KLS-ligasima, pa juriti neku Rumuniju/Bugarsku/Madjarsku/Cesku/Poljsku ili ABA 2 ligu, ako nisu za najviseg nivoa, nego samo se posvetiti basketu. Kosarka i basket su srodni, imaju isto tkivo, ali bas isti sport - nisu.
Dobro jbg ti ode sad kao da sam pljuvao momke koji su medalju osvojili a u prvom postu na ovu temu sam se ogradio od toga. Odigrao sam i odgledao dosta utakmica košarke i basketa (doduse basketa na ovom nivou samo na OI, bili su neki poluprofesionalni turniri u Tuzli gdje su dominirali neki momci iz NS mozda upravo ova ekipa) tako da na osnovu toga dajem neko svoje mišljenje o kvalitetu olimpijaca u ovom sportu.
Vise sam komentarisao stanje samog sporta i kvalitet u istom, kao i da procitam suprotna mišljenja naravno. Iskreno mislim da ako se sport bude razvijao završnica ove OI će biti kvalitetom smijesna u odnosu na buduce. Živi bili pa vidjeli :D
-Beogradski sindikat

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 29 jul 2021, 18:59

Ocigledno je da ste od 3x3 basketa pogledali svega nekoliko meceva, moguce ove OI i poneki mec ako se gdje naleti na SK i slicno.

Itekako zanimljiv 'sport', itekako se moze igrati takticki, itekako je bitna uigranost tima. Daleko je to od klasicnog ispucavanja za 3 poena.

Ko je gledao Novi Sad u sastavu Bulut, Savic, Majstorovic i Zdero/Ivosev, dok se sport nije popularizirao, te dok ih nisu drugi 'pohvatali' i poceli ozbiljnije trenirati, posvecivati vise paznje taktici i citanju igre protivnika, mogao je vidjeti eleganciju 3x3 basketa. Ljudi ti na uigranost/taktiku utrpaju 6-7 poena bez da si se okrenuo, ni da trepnes.

Razumijem da su ukusi razliciti, ali meni je, recimo, zanimljivije bilo gledati masterse, pa i mnoge celendzere u basketu, nego veliku vecinu kosarkaskih utakmica (o NBA u RS-u da ne pricam).

Kako je krenula pandemija korona virusa, mnogi turniri otkazani, pa se nesto malo i odigralo, ali u kakvom naletu je basket bio... od tad to slabije pratim. Mnogi kosarkasi ozbiljno igraju 3x3, Pasajlic, Dasic, pa i nas Lazic je ovo ljeto igrao, onda onaj Kyle Landry sto je igrao za Buducnost ako se ne varam, sjecam se da je igrao za Edmonton.

@Madal, pa mnogi 'profesionalci' po evropskim ligama promasuju zicere, pa se opet kosarka ne rangira na osnovu toga.

Taj nivo u Tuzli, ako mislis na PAN, je jedno 5 nivoa ispod u odnosu na nivo top 3x3 ekipa na svijetu. Ako se ne varam, to je bila ekipa Gladijatori (moguce vecina njih iz BG-a), koji su poslije igrali u razlicitim timovima iz Srbije. Rijetko kad su se plasirali na neki jaci turnir, ali daleko od toga da su bili losi.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 29 jul 2021, 19:10

Madal je napisao/la:
29 jul 2021, 18:53
EpateguiHuleteti je napisao/la:
29 jul 2021, 18:46
Madal je napisao/la:
Dobro jbg ti ode sad kao da sam pljuvao momke koji su medalju osvojili a u prvom postu na ovu temu sam se ogradio od toga. Odigrao sam i odgledao dosta utakmica košarke i basketa (doduse basketa na ovom nivou samo na OI, bili su neki poluprofesionalni turniri u Tuzli gdje su dominirali neki momci iz NS mozda upravo ova ekipa) tako da na osnovu toga dajem neko svoje mišljenje o kvalitetu olimpijaca u ovom sportu.
Vise sam komentarisao stanje samog sporta i kvalitet u istom, kao i da procitam suprotna mišljenja naravno. Iskreno mislim da ako se sport bude razvijao završnica ove OI će biti kvalitetom smijesna u odnosu na buduce. Živi bili pa vidjeli :D
Ne bre, nisi razumeo. Kakvo bre pljuvanje.
Ja samo govorim da basket jos ima dosta potencijala za razvoj u celom svetu ;)
Kada bude vise love u basketu, bice i veca popularnost, a kvantitet ce dizati automatski kvalitet. A srpski basketasi zasluzuju i kritiku, slobodno kritikuj ako zelis. Ima stofa. Nebitno. Ja sam samo naveo ove nase kao primer, posto znam kako su se godinama dovijali za lovu. To je sirotinja po narodski receno, nadnicari koji su radili za bedne pare pre ovih karijera. Kako su Letonci, Rusi, Poljaci, Holandjani, ne znam, zato ih i nisam navodio.
Inace mislim da bi sve eks-yu republike mogle mnogo napredovati. Tuzla je kosarkaska sredina, zasto da ne? Ozbiljna tradicija, visedecenijska. Pa u Hrvatskoj, ili kako oni zovu "hakl". Za sada je basket uzeo veceg maha samo u Srbiji i Sloveniji. Slovenci su takodje ozbiljni u basketu, drugo je sto se nisu kvalifikovali na OI, ali da znaju da pikaju basket - znaju.

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre TOKYO 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.