FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

Bab0
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Bab0 » 30 jul 2021, 19:06

JavierBosnia je napisao/la:
30 jul 2021, 18:48
Ovdje neki kako pricaju, jaki su na rijecima, a Koseva mislim da odavno nisu vidjeli
Taj sam :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 jul 2021, 19:50

Samozdravlje je napisao/la:
30 jul 2021, 17:13
fera je napisao/la:
30 jul 2021, 14:40
Mi bi se s obzirom na politiku kluba najmanje trebali žaliti na ovo U21 pravilo.

Vidi prijatelju kako ja razmisljam. Za jednu godinu loseg rada u Akademiji treba bar tri godine da se dodje na nulu. Evo kakao. Momci koji su usli sa 18 god. u U19 ce se rasprsiti po federalnim ligasima. Momci iz U17 sa losem perfomansama ulze u U18-19 i nema tog rada koji ce to popraviti i tako do U15 i nize. Nama treba 3 god. pocevsi od danas da imamo po 1-2-jicu Kovacevica ili Djokanovica u generaciji. Naravno ima izuzetaka pa suhi talenat ispliva u kvalitetnog igraca. Imali smo mi i raanije finih Akademaca, npr. N.Hadzic,Sadiku i isplatili su se finansijski, a ima i primjera gdje smo se olako rijesili talenata, npr. Zeljkovic - Velez.
Za ovo sto se tice losih rezultata sa OP je iskljuciva greska Uprave. Prica podnosili ostavku, ali nije prihvacena ne pije vode. Kad ozbiljna osoba se ne slaze sa poslodavcem podnosi "NEOPOZIVU OSTAVKU", tako radi moralna osoba, ali u FKS nema ljudi koji ga vode ono "zrno ljubavi"nego samo licni interes.
Sad ih je nevolja natjerala da se vrate Dizdarevicu,Kurdicu,Sabanovicu,Resicu,Dervisagicu, Ramicu .... Znam ja da oni za nas vecinu nisu u ovom trenutku aman kvalitet, ali ne daju manji doprinos od Oremusa,Velkoskog(nije se osjetilo njihovo odsustvo u Posusju). Onda tu dodas Ahmu i Hebiba ciji ucinak ravan nuli, a Uprava ih produzava na 2 god. Da se pitam ta cetvorica su i na treningu prekobrojni.
Neki opravdavaju produzenje time sto su im umanjili plate. Nisu bitne ni pare(i umanjene 3x vece od Dizdereviceve vjv.) koliko ce ta cetvorka gusiti napredak Kluba.
zamjeraju Ramicu da mu se lopta odbija kao od zid, a to ne vide kod Ahme(prije povrede bio potpuno van forme), da ne pisem o ostaloj trojici.
Nadam se da ces procitati :urnebes: lamSe :thumbup:
Ma i kad se bude najbolje radilo nemamo garancije da ce biti svake sezone par vrhunskih akademaca. Ne moraju svi ni biti kalibar kao Kovacevic ili Andrej opet ako budu dobri za nase lige i za nas bolje nego dovoditi neke bezveze igrace sa strane.
Nadam se da ce Sabljic imati vise hrabrosti od prethodnika kad su u pitanju mladi igraci.
You are someone else I am still right here

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 jul 2021, 19:57

Kad smo kod te teme evo jedan koji je izasao iz Akademije prosle godine cini mi se ali nije dobio sansu u prvom timu,izgleda da je potpisao u Portugalu za Vitoriju Guimaraes

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 30 jul 2021, 19:58

Evo i Sinan pise od tome

Ekskluzivno: Velika nada Sarajeva potpisao za portugalski klub

Bordo navijači su pozdravili odluku FK Sarajevo da s Mersudinom Ahmetovićem produži ugovor. Čak i kada je “Ahmet” jednom nogom u trenerskom poslu. Svjestan je klupski menadžment da je Ahmetović za Sarajevo ono što je Zlatan Ibrahimović za AC Milano.

Sa simpatijama je među navijačima prihvaćena odluka direktorice Sabrine Buljubašić, koja je s kolegama iz sportskog sektora, dala slobodne ruke igračima u “tranzitu”. Postali su preteško breme za klupski budžet.

Ipak, u tom preslagivanju i napadu populizma struka je zapostavila jednog mladog, izuzetno darovitog mladića. Alden Šuvalija, jedan od najvećih klupskih i bh. potencijala, neće potpisati profesionalni ugovor s njemu najdražim timom, ali hoće s jednim evropskim klubom. Alden je želio, maštao o profesionalnom ugovoru, ali tako nije mislila “struka” u bordo timu. Super talentirani Šuvalija, koji može igrati na više pozicija (sredina i defanziva), potpisat će ugovor s portugalskom Viktorijom Guimares.

Sve je precizirano. Alden je predstavljen navijačima Viktorije. Transfer nije došao preko noći. Aldena su Portugalci “skenirali” nekoliko mjeseci, slali svoje “emisare”, a oni opet pisali izvještaje nakon svake utakmice koju su gledali. Testiran je i nastupima u hrvatskom nogometu, te kroz utakmice u mlađim državnim selekcijama. Alden nastavlja karijeru u Portugalu, a Sarajevo će umjesto “koji” milion eura u budućnosti dobiti tek “kompenzaciju”. Kako loša procjena.

Alden je prošao cijelu omladinsku školu FKS AFH. U FK Sarajevo došao je sa 11-12 godina iz FK Unis, a već s 14 godina bio je član Akademije, sa kojom je bilježio zapažene rezultate narednih 4-5 godina.

Kada je struka Sarajeva trebala da prepozna potencijal koji Alden posjeduje, oni to nisu uočili. Tako da je morao svoj fudbalski put potražiti negdje drugo. Imao je sreću da ga bivši skaut Sportin Lisabona Luis Morais, trenutno šef Akademije Vitorie Guimares, primjeti na jednoj reprezentativnoj utakmici U-18 i od tad je sve počelo. Ubrzo je dobio poziv od Vitorie da bude njihov gost narednih 50 dana, što je Alden prihvatio. Od raznoraznih testiranja, utakmica koje je odigrao, u tih pedesetak dana, skauti Vitorie su prepoznali ono što u Sarajevu nisu za šest godina. Svestrani dragulj je potpisao ugovor na dvije godine i u budućnosti će nositi dres portugalske ekipe. Radi se o igraču rođenom 2002.godine, ljevaku, s 1.93 cm, sjajnih predispozicija, osposobljenom da igra na više pozicija. Najbolji je u ulozi defanzivnog veznog igrača. FKS će od budućeg transfera imati pravo na 10% od ukupnog iznosa.

O karijeri Aldena

Šuvalije brinu nekad vrsni nogometaši Ives Čakarun i Nino Milenković, dugogodišnji bh.reprezentativac. Koji u svojoj agenciji imaju nekoliko kapitalaca. Kako je Šuvalija karijeru počeo u vogošćanskom UNIS-u, tako je i ovaj klub profitirati ovim i narednim transferima. Baš kao što Edin Džeko svakim novim transferom održava u životu FK Željezničar.

Bosanac u Portugalu svakako je odlična i za struku FK Sarajevo poučna priča. Tračak svjetla u tamnom nogometnom vilajetu. Dobro je i za reprezentaciju da ima igrača u jednoj od najjačih liga u Evropi.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 30 jul 2021, 19:59

miky_hz je napisao/la:
30 jul 2021, 19:57
Kad smo kod te teme evo jedan koji je izasao iz Akademije prosle godine cini mi se ali nije dobio sansu u prvom timu,izgleda da je potpisao u Portugalu za Vitoriju Guimaraes

Ovog malog sam dva, tri puta gledo, odličan veznjak, tipa Rahmanović. Nevjerovatno da mu nisu dali ugovor. Nebitno hoće li uspjeti u Portugalu ili ne, ali kod nas bi mogo komotno da igra sad. Nek mu je sa srećom.
Užas kakve amaterske poteze rade na štetu kluba. Katastrofa.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 30 jul 2021, 20:00, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 jul 2021, 20:00

Objava Tatara na FB :wtf:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 30 jul 2021, 20:06

Mali Suvalija se uopste nije toliko isticao ... uglavnom isforsirane probe i clanci... Dajdza mu Skoro preko kojeg i ganja te veze da ode vani

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 jul 2021, 20:07

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
30 jul 2021, 20:00
E ybg nije se niko upecao, ocekivao sam bar par ljudi da me citira :rol:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 30 jul 2021, 20:07

Clanak kao da je Pirlo, ohladite, kakav je bio u Hrvatskoj ?
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

staravremena
Kontakt:

Post Postao/la staravremena » 30 jul 2021, 20:08

30 jul 2021, 20:07
30 jul 2021, 20:00
E ybg nije se niko upecao, ocekivao sam bar par ljudi da me citira :rol:
Evo jedan :kafa:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 30 jul 2021, 20:08

Aduka87 je napisao/la:
30 jul 2021, 20:07
Clanak kao da je Pirlo, ohladite, kakav je bio u Hrvatskoj ?
Ma igrao trecu hrvatsku za novigrad cini mi se, ukratko forsiranje momka

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 30 jul 2021, 20:11

Ova Sloboda da je sama sebi birala raspored u prva tri kola, ne bi ga bolje sastavila...

Testo
Kontakt:

Post Postao/la Testo » 30 jul 2021, 20:44

UPRAVA NAPOLJE
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 30 jul 2021, 20:47

I sta na kraju?
Ima li Fanima sutra ili nema?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 30 jul 2021, 20:49

Jel onda Kobiljar igra umjesto Fanima u nedjelju?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 30 jul 2021, 20:51

MaroonBjelave je napisao/la:
30 jul 2021, 20:49
Ma on je ofanzivni vezni, Bagaric bi najvjerovatnije trebao biti desno krilo ako Fanima ne bude.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

sancho21
Kontakt:

Post Postao/la sancho21 » 30 jul 2021, 20:52

Da li neko zna, da li je onaj portal **** uvijek tacan kad najave da ce prenosit neku utakmicu?

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 30 jul 2021, 20:55

Aduka87 je napisao/la:
30 jul 2021, 20:51
Ma on je ofanzivni vezni, Bagaric bi najvjerovatnije trebao biti desno krilo ako Fanima ne bude.
Ček onda, Bagarić desno, Boris lijevo, jel onda Bodul FC?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 jul 2021, 21:13

30 jul 2021, 20:55
Aduka87 je napisao/la:
30 jul 2021, 20:51
Ček onda, Bagarić desno, Boris lijevo, jel onda Bodul FC?
Cmiljanić napadač, Bodul iza koliko sam ja skontao
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 jul 2021, 21:18

Ako Fanimo bude tu, onda nema nikakvih problema sa sastavljanjem sto se tice ofanzivnog dijela ekipe
...........Bagarić
Cmilja.....Bodul....Fanimo
Nadam se Bagaricu na spicu, lik je odlican spic, grijeh ga je na lijevom krilu drzati

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”