druže,kad na to nadodaš pravilo o 3 sekunde u reketu, različite kriterije o koracima, izbacivanje iz cilindra, razliku linije za 3, češće sviranje silazne putanje,čvršći kriterij faulova... jako bitna je i to razlika na sve to makar je procijenio za minimalnu.TheChief je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:50Ovo je nesto sto se cesto spominje. Koliko se spominje kao da je razlika po 2 metra, a ne minimalna.Felixians4 je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:43Naravno da je potpuno drugačiji sport. Da, neka vrsta košarke jest. Pa itekako bi se dalo reći da su različiti sportovi NBA,NCAA i FIBA/Euroliga... Jer čim pravila nisu ista,vrijeme trajanja, duljina i širina itd. to su bitne razlike što se i pokazuje da brojni igrači se raznoliko snalaze. Naravno,karikiram, al razumije se poanta.
![]()
Tokyo 2020 - Košarka
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
- Felixians4
- Kontakt:
Re: Tokyo 2020 - Košarka
Ta pravila su drugo. Govorim samo o dimenzijama terena.Felixians4 je napisao/la: ↑29 jul 2021, 19:17druže,kad na to nadodaš pravilo o 3 sekunde u reketu, različite kriterije o koracima, izbacivanje iz cilindra, razliku linije za 3, češće sviranje silazne putanje,čvršći kriterij faulova... jako bitna je i to razlika na sve to makar je procijenio za minimalnu.TheChief je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:50Ovo je nesto sto se cesto spominje. Koliko se spominje kao da je razlika po 2 metra, a ne minimalna.Felixians4 je napisao/la: ↑29 jul 2021, 18:43Naravno da je potpuno drugačiji sport. Da, neka vrsta košarke jest. Pa itekako bi se dalo reći da su različiti sportovi NBA,NCAA i FIBA/Euroliga... Jer čim pravila nisu ista,vrijeme trajanja, duljina i širina itd. to su bitne razlike što se i pokazuje da brojni igrači se raznoliko snalaze. Naravno,karikiram, al razumije se poanta.
Mozda je bas ovo razlog zašto poslije basketa u Tuzli nisam impresioniran kvalitetom završnice OIEpateguiHuleteti je napisao/la: ↑29 jul 2021, 19:10Ne bre, nisi razumeo. Kakvo bre pljuvanje.
Ja samo govorim da basket jos ima dosta potencijala za razvoj u celom svetu![]()
Kada bude vise love u basketu, bice i veca popularnost, a kvantitet ce dizati automatski kvalitet. A srpski basketasi zasluzuju i kritiku, slobodno kritikuj ako zelis. Ima stofa. Nebitno. Ja sam samo naveo ove nase kao primer, posto znam kako su se godinama dovijali za lovu. To je sirotinja po narodski receno, nadnicari koji su radili za bedne pare pre ovih karijera. Kako su Letonci, Rusi, Poljaci, Holandjani, ne znam, zato ih i nisam navodio.
Inace mislim da bi sve eks-yu republike mogle mnogo napredovati. Tuzla je kosarkaska sredina, zasto da ne? Ozbiljna tradicija, visedecenijska. Pa u Hrvatskoj, ili kako oni zovu "hakl". Za sada je basket uzeo veceg maha samo u Srbiji i Sloveniji. Slovenci su takodje ozbiljni u basketu, drugo je sto se nisu kvalifikovali na OI, ali da znaju da pikaju basket - znaju.

A dobro definitivno je razlog manjak popularnosti tj. para u sportu. Ocekivao sam vise nekih teško odbranjivih poteza poput poluhoroga, fadeaway-a i sl. jer mi nekako ima logike to forsirati i usavršavati za basket, pa mi je samim tim nezamislivo da ima vise profulanih zicera gdje su sami u finalu OI, neki cak ne dotaknu obruč.
Evo poređenje s nekim fudbalu sličnim sportovima poput futsala, malog fudbala, fudbala na pijesku i sl. gdje su igrači nevjerovatno tehnički potkovani i uzitak ih je gledati. Pa u fudbalu na pijesku golman primi loptu, namjesti je sebi na volej i zabije u rašlje na suprotnoj strani terena

A ovo mi je bilo užitak gledati jer eto, kao što ti napisa, svi smo basketa igrali. Mislim momci su sjajni da se razumijemo nego sam olimpijske prvake zamišljao kao vanzemaljski sjajne. Doci ce i to sa većom popularnosti sporta, u što ne sumnjam, samo ako opstane.
A sto se ne forsira taj sport u drugim državama, pa BiH je posebna priča jer se ne forsira nijedan sport, a globalno vjerovatno zbog iste priče - nema para ni popularnosti. Objektivno gledano cudno je da Ameri nisu imali tim na OI.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Mislim da je steta za vas Tuzlake. Voleo sam Slobodu Ditu ponajvise od klubova van Srbije, priznajemMadal je napisao/la: ↑29 jul 2021, 19:28Mozda je bas ovo razlog zašto poslije basketa u Tuzli nisam impresioniran kvalitetom završnice OIEpateguiHuleteti je napisao/la: ↑29 jul 2021, 19:10Ne bre, nisi razumeo. Kakvo bre pljuvanje.
Ja samo govorim da basket jos ima dosta potencijala za razvoj u celom svetu![]()
Kada bude vise love u basketu, bice i veca popularnost, a kvantitet ce dizati automatski kvalitet. A srpski basketasi zasluzuju i kritiku, slobodno kritikuj ako zelis. Ima stofa. Nebitno. Ja sam samo naveo ove nase kao primer, posto znam kako su se godinama dovijali za lovu. To je sirotinja po narodski receno, nadnicari koji su radili za bedne pare pre ovih karijera. Kako su Letonci, Rusi, Poljaci, Holandjani, ne znam, zato ih i nisam navodio.
Inace mislim da bi sve eks-yu republike mogle mnogo napredovati. Tuzla je kosarkaska sredina, zasto da ne? Ozbiljna tradicija, visedecenijska. Pa u Hrvatskoj, ili kako oni zovu "hakl". Za sada je basket uzeo veceg maha samo u Srbiji i Sloveniji. Slovenci su takodje ozbiljni u basketu, drugo je sto se nisu kvalifikovali na OI, ali da znaju da pikaju basket - znaju.
A dobro definitivno je razlog manjak popularnosti tj. para u sportu. Ocekivao sam vise nekih teško odbranjivih poteza poput poluhoroga, fadeaway-a i sl. jer mi nekako ima logike to forsirati i usavršavati za basket, pa mi je samim tim nezamislivo da ima vise profulanih zicera gdje su sami u finalu OI, neki cak ne dotaknu obruč.
Evo poređenje s nekim fudbalu sličnim sportovima poput futsala, malog fudbala, fudbala na pijesku i sl. gdje su igrači nevjerovatno tehnički potkovani i uzitak ih je gledati. Pa u fudbalu na pijesku golman primi loptu, namjesti je sebi na volej i zabije u rašlje na suprotnoj strani terena
A ovo mi je bilo užitak gledati jer eto, kao što ti napisa, svi smo basketa igrali. Mislim momci su sjajni da se razumijemo nego sam olimpijske prvake zamišljao kao vanzemaljski sjajne. Doci ce i to sa većom popularnosti sporta, u što ne sumnjam, samo ako opstane.
A sto se ne forsira taj sport u drugim državama, pa BiH je posebna priča jer se ne forsira nijedan sport, a globalno vjerovatno zbog iste priče - nema para ni popularnosti. Objektivno gledano cudno je da Ameri nisu imali tim na OI.

Bilo je nekada dosta nasih igraca kod vas, hvalili su vas. O zenskoj kosarci tada da ne govorim.
Nego, basket je i jeftin sport. Ne zaboravi i to. Nije to tenis. Moze se razviti sport jos kako. A ako ima kvaliteta onda traziti strateske partnere za najvisi top-nivo. Ovi novosadski basketaneri su isli u Emirate da bi opstali, jer ih sopstvena drzava nije prepoznala.
Ima jos nesto, vecina drzava "prepoznaje" pretezno olimpijske (neprofitabilne) sportove. Sada je basket olimpijska disciplina! Otvorili su mu se novi horizonti i potencijali na globalnom nivou od kojih ce tek imati koristi narednih godina.
- Felixians4
- Kontakt:
očekuješ harlemovce. pa 3x3 ti može to ponuditi,al da igraju bolji igrači. ameri imaju niz verziaj ovakvih natjecanja gdje i najveće zvijezde igraju, mpj rastura npr. ili ove lige,pa gdje bulut sad ide,a tek da dopuste igrati profićima,e onda bi vidio svega. ovako,nije da i nije bilo vrsnih poteza,složila bi se višeminutna kompilacija,al ljudi nisu tako nadareni i igraju za medalju,a ne za atrakciju.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Senzacija u zenskoj kosarci, neprijatna. Australija bez cetvrtfinala
Mislim da je to jedno od najvecih iznenadjenja grupne faze u svim kolektivnim sportovima, verovatno i najvece.

Mislim da je to jedno od najvecih iznenadjenja grupne faze u svim kolektivnim sportovima, verovatno i najvece.
- legenda reala
- Kontakt:
U muskoj standardno svako veliko takmicenje razvale grupnu fazu i onda kad treba u borbu za medalje ide raspad, hoce li i ove godine isto biti vidjecemoEpateguiHuleteti je napisao/la: ↑30 jul 2021, 19:29Senzacija u zenskoj kosarci, neprijatna. Australija bez cetvrtfinala![]()
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Vjerovatno urušena atmosfera, najbolja igračica im je otkazala par dana prije igara, pobila se sa saigračicom i nije psihički kao spremna bilaEpateguiHuleteti je napisao/la: ↑30 jul 2021, 19:29Senzacija u zenskoj kosarci, neprijatna. Australija bez cetvrtfinala![]()
nema potpisa
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
U muskoj im od srca zelim medalju. Mislim da su to najveci baksuzi u istoriji.legenda reala je napisao/la: ↑31 jul 2021, 12:02U muskoj standardno svako veliko takmicenje razvale grupnu fazu i onda kad treba u borbu za medalje ide raspad, hoce li i ove godine isto biti vidjecemoEpateguiHuleteti je napisao/la: ↑30 jul 2021, 19:29Senzacija u zenskoj kosarci, neprijatna. Australija bez cetvrtfinala![]()
1988, 1996, 2000. i 2016. na OI 4. 2019. na svetskom opet 4. Pet polufinala i svih pet bez medalje na kraju.
Sada imaju sjajnu generaciju, ali koja je vec usla u ozbiljne godine. Poslednja sansa za olimpijsku medalju im je realno Tokio.
Medina Šehić: "Pustit ćemo košarku malo u 2. poluvremenu, onda se opet vraćamo na atletiku"
LaVine se poslije šuta baca na čuvara koji se pokušava izmaći, traži dodatno bacanje, prenijeli su tu bolest iz NBA u FIBA košarku.

- legenda reala
- Kontakt:
Joj kako KD puce blokadu ovom Čehu na trici 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
ovaj turnir je sramota za košarku, nikad na nižim granama košarka nije bila ..…čuj česi …. stanislav kropilak revisited

- Felixians4
- Kontakt:
Slab je turnir,al mogao je biti izvrstan da su prošli Kanada,Srbija i recimo Hrvatska. Zatim je i slab domaćin,jbg. Španjolci na zalazu s ovom generacijom(ostat će dobri,al ni blizu ko protekluh 15 godina)) ,Australci isto.
Opet,knockout faza bi trebala ponuditi viši nivo i uzbuđenja. Slovenija,Francuska,Australija,Španjolska,Italija igraju dobro, USA je svoja priča. Argentina i Njemačka trebali bi popuniti listu, nije tako loše.
Nedostaju Talijanima Belinelli,Datome,Hackett. Njemačkoj Dennis,Theis,Zipser,Hartenstein(mada su opremljeni centrima doduše stretch profila). Australiji Bogut i Simmons(iako su vjerojatno trenutno jači bez nego s njima),nadolazi Giddey... Litva,Hrvatska,Turska,Grčka su u krizama, no imaju mnoštvo potencijala. Nigerija i Kamerun mogli bi biti još jači da se tamo ozbiljno radi i da su normalni Savezi. Mada Embiid očito preferira Francusku. On i Ngannou,brata dva.
Jednostavno se poklopilo da je ovo izdanje dosta siromašnije, no opet imaš Gasole i Scolu do 200 godina, Dončića
Opet,knockout faza bi trebala ponuditi viši nivo i uzbuđenja. Slovenija,Francuska,Australija,Španjolska,Italija igraju dobro, USA je svoja priča. Argentina i Njemačka trebali bi popuniti listu, nije tako loše.
Nedostaju Talijanima Belinelli,Datome,Hackett. Njemačkoj Dennis,Theis,Zipser,Hartenstein(mada su opremljeni centrima doduše stretch profila). Australiji Bogut i Simmons(iako su vjerojatno trenutno jači bez nego s njima),nadolazi Giddey... Litva,Hrvatska,Turska,Grčka su u krizama, no imaju mnoštvo potencijala. Nigerija i Kamerun mogli bi biti još jači da se tamo ozbiljno radi i da su normalni Savezi. Mada Embiid očito preferira Francusku. On i Ngannou,brata dva.
Jednostavno se poklopilo da je ovo izdanje dosta siromašnije, no opet imaš Gasole i Scolu do 200 godina, Dončića
babooo
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Ko prenosi Doncica?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Šta je ovo na BHTu u programskoj semi piše da prenose košarku, a rukomet ide
Rođen s tobom da budem
Pa ide kad završi rukomet.Faraon iz Visokog je napisao/la: ↑01 avg 2021, 10:32Šta je ovo na BHTu u programskoj semi piše da prenose košarku, a rukomet ide

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Ma mislio sam ima li gdje da odgledam 1. cetvrtinu, a da ne palim stream.

Ne kontam sto ne puste jedno na obicnom, a drugo na HD-u.
Luka već sada 3 faula. Kod drugog je sam kriv što je zakomplikovao napad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.