Nadamo se da će nas odbojkaši obradovati na Paraolimpijadi

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
To je to. Žanješ ono što si posijao, a mi nismo posijali ništa.
Pa ljudi ne shvataju da je medalja Pezera sutra nerealna, da bi to bila senzacija otprilike ravna tome da Estonija uzme SP u fudbalu. Ali, svi stvaraju atmosferu "idemo po medalju". I tu je @bhsport u pravu (i raspravljam s njim jer je razuman), mediji su krivi. Apsolutno operisani od realnosti i prije i poslije uspjeha/neuspjeha. Ne mora to biti OI, to može biti fudbal koji svi pratimo. Umjesto da razvlače reprezentaciju, vodstvo, ligu sada, oni samo gledaju da se uvuku u guzicu svima. Kad su djeca bili prvaci Evrope u košarci, mediji su dobro zaslužni što su ih sjebali. Ali, ne može se ni očekivati drugačije obzirom kakvi ljudi tu rade.
Ne mora 50, al kad pošaljemo barem 5 ljudi u 5 različitih disciplina sa REALNIM šansama za medalju, znači nije da njihova medalja bude senzacija nego da budu u 4-5 najvećih kandidata za nju, e onda možemo očekivati da je neko i donese.staravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:35Ne znam kako očekujete da imamo 50+ predstavnika, za to nam treba neka reprezentacija. Nemoguće je da ijedna to uspije u narednih par Igara.
Nadamo se da će nas odbojkaši obradovati na Paraolimpijadi![]()
Evo priblizujemo stavove polako. Istina je negdje na pola sigurno. Evo mi nemamo 5 plivacica ali je mala Pudar kandidat za medalju.Hantraga je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:29Jer su prepoznali džudo kao mogućnost i ozbiljno ulažu u to. Nora Gjakova je i došla kao sami vrh u svojoj kategoriji, a isto tako i Distria Krasniqi. Dakle, od obje se očekivala medalja, uložili su u njih i da si prije OI prognozirao da li će uzeti medalje, 99% bi bilo da hoće. Za naše takmičare ni kod jednog mogućnost medalje nije bila veća od 5% prije same OI.
Pored ove dvije, Kosovo je poslali i Majlindu Keljmendi i Lorijanu Kuku u džudo. Dakle, vidiš li da su se ljudi specijalizirali za taj sport? Pametni, jer se tamo dijele 4 medalje, jer nema gužve iz pojedinih država, najlakše uzeti medalju. Dakle, prepoznali ko državni sportski cilj i uložili. I vidiš, čak su i od ove dvije očekivali medalju. Dakle, poslali su 4 ženske u džudou koje su top 3 na svijetu, koje su STVORILI da budu top 3. Nisu poslali rekreativce, nego su uložili u džudo. I osvojili su manje medalja nego što su mislili, ali je opet odlično.
I to ti se upravo priča. Država treba da uloži, da stvori ovo što Kosovo radi, 5 konkurentnih takmičara u jednom sportu, pa ćeš lagano uzeti medalje.
Fahrudin Adilović i sestre Makaš(taekwondo), Ajla Reizbegović(atletika), Hana Piralić(judo)Harika je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:41A i mediji su krivi, nista nije popraceno od tih sportova i sportista, važnije je pisat o nekoj Dileti.
Ko je čuo za Nedžada Husića prije OI? Slabo ko je ikako čuo za Benjamina Husića, Adu Avdagić, Hamzu Turulju itd itd.
Mene bas zanima ima li jos talentovanih sportista koji bi trebali ispuniti normu za OI 2024.
Zaboravio sam Iman Avdić, možda neka B norma u plivanju, tad bi trebala imati nekih 16-17 godina.
I niko im nece rec svaka cast super rezultat nego da su podbacilistaravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:47Poslali bismo i top favorite da imamo takve![]()
Evo Hrvatska ostala bez 3 "sigurne" medalje (Barakude, Sandra i Sara), ako zanemarimo formu ove dvije. Isto tako Srbija za Novaka ×2, Majdova, Španovićku...plus košarkaši koji se nisu ni kvalificirali.
Kad mi budemo kliktali na nastup Husića kao što klikcemo kad Dileta sisu izbaci onda ce pisati. Mi sve diktiramo.Harika je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:41A i mediji su krivi, nista nije popraceno od tih sportova i sportista, važnije je pisat o nekoj Dileti.
Ko je čuo za Nedžada Husića prije OI? Slabo ko je ikako čuo za Benjamina Husića, Adu Avdagić, Hamzu Turulju itd itd.
Mene bas zanima ima li jos talentovanih sportista koji bi trebali ispuniti normu za OI 2024.
Zaboravio sam Iman Avdić, možda neka B norma u plivanju, tad bi trebala imati nekih 16-17 godina.
Naravno jer su u pitanju favoritiMElloo je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:48I niko im nece rec svaka cast super rezultat nego da su podbacilistaravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:47Poslali bismo i top favorite da imamo takve![]()
Evo Hrvatska ostala bez 3 "sigurne" medalje (Barakude, Sandra i Sara), ako zanemarimo formu ove dvije. Isto tako Srbija za Novaka ×2, Majdova, Španovićku...plus košarkaši koji se nisu ni kvalificirali.
Ženska košarkaška?staravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:35Ne znam kako očekujete da imamo 50+ predstavnika, za to nam treba neka reprezentacija. Nemoguće je da ijedna to uspije u narednih par Igara.
Bodi, slazem se da su tako sanse vece, ali u sportu iznenadjenja ima, pa sjeti se Tunizanina koji je sa 18 godina uzeo zlato u plivanju, samo ih treba usmjeriti i stvoriti atmosferu da mogu. Bas sam slusao Husica koji kaze da je u borbi za finale i za medalju bio nekocentrisan, dakle psihicki nije bio spreman. U tom trenutku iako nije bio u uskom krugu favorita mu se sve otvorilo i mogao je makar do bronze.bodi123 je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:42Ne mora 50, al kad pošaljemo barem 5 ljudi u 5 različitih disciplina sa REALNIM šansama za medalju, znači nije da njihova medalja bude senzacija nego da budu u 4-5 najvećih kandidata za nju, e onda možemo očekivati da je neko i donese.staravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:35Ne znam kako očekujete da imamo 50+ predstavnika, za to nam treba neka reprezentacija. Nemoguće je da ijedna to uspije u narednih par Igara.
Ko je od naših 7 imao i 5% šansi za medalju, ama baš niko, i kako ćeš je uzet. Tuka nije bio favorit ni u finale da uđe, Pezer isto već iznad mogućnosti... Lana Top 20 na svijetu, ni blizu Top 3, itd itd
Jer jesu podbacili. Naši nisu podbaciliMElloo je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:48I niko im nece rec svaka cast super rezultat nego da su podbacilistaravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:47Poslali bismo i top favorite da imamo takve![]()
Ti slobodno i dalje od Tuke ocekuj 6. mjesta i slavi. Ja necu.Hantraga je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:54Jer jesu podbacili. Naši nisu podbaciliMElloo je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:48I niko im nece rec svaka cast super rezultat nego da su podbacilistaravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:47Poslali bismo i top favorite da imamo takve![]()
Evo Hrvatska ostala bez 3 "sigurne" medalje (Barakude, Sandra i Sara), ako zanemarimo formu ove dvije. Isto tako Srbija za Novaka ×2, Majdova, Španovićku...plus košarkaši koji se nisu ni kvalificirali.Jednostavno je.
Evo ovaj Gruzijac uze medalju za Srbiju. U krajnjoj liniji, i to može biti taktika. Prepoznaj nekog ko je kandidat za medalju u nekom šklj sportu i učini sve da nastupa pod našom zastavom. Ne bi trebalo biti problem izdvojiti par miliona u te svrhe.
Hantraga je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:54Jer jesu podbacili. Naši nisu podbaciliMElloo je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:48I niko im nece rec svaka cast super rezultat nego da su podbacilistaravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:47Poslali bismo i top favorite da imamo takve![]()
Evo Hrvatska ostala bez 3 "sigurne" medalje (Barakude, Sandra i Sara), ako zanemarimo formu ove dvije. Isto tako Srbija za Novaka ×2, Majdova, Španovićku...plus košarkaši koji se nisu ni kvalificirali.Jednostavno je.
Evo ovaj Gruzijac uze medalju za Srbiju. U krajnjoj liniji, i to može biti taktika. Prepoznaj nekog ko je kandidat za medalju u nekom šklj sportu i učini sve da nastupa pod našom zastavom. Ne bi trebalo biti problem izdvojiti par miliona u te svrhe.
Ma nemoguće. Prvo, nama će ženska košarka postati užas kad one Jones. Drugo, kvalifikacija na taj turnir je preteška. Evo recimo za ove OI se u kvalifikacijski turnir plasiralo 6 najboljih s Eurobasketa. A tek onda taj turnir.Nirton je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:52Ženska košarkaška?staravremena je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:35Ne znam kako očekujete da imamo 50+ predstavnika, za to nam treba neka reprezentacija. Nemoguće je da ijedna to uspije u narednih par Igara.
Nejla Kalača(dizanje tegova) - sa 14 godina 7. na svijetu do 17 godinaHarika je napisao/la: ↑04 avg 2021, 15:57Nedžad Husić(TKD), Benjamin Husić(TKD), Ada Avdagić(TKD), Fahrudin Adilović(TKD), Džejla Makaš(TKD), Ejla Makaš(TKD), Hana Piralić(Judo), Lana Pudar(plivanje), Jovan Lekić(plivanje), Iman Avdić(plivanje), Amel Tuka(atletika), Mesud Pezer(atletika), Ajla Reizbegović(atletika, neki dan postavila novi državni rekord na 100m, 12:16, ako sam dobro vidio) Hamza Turulja (Karate, ako bude tu).
Ako ima još neko, pišite, sastavit ćemo listu pa pratit rezultate.![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.