OI Tokyo 2020 - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

staravremena
Kontakt:

Re: OI Tokyo 2020 - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la staravremena » 04 avg 2021, 15:35

Ne znam kako očekujete da imamo 50+ predstavnika, za to nam treba neka reprezentacija. Nemoguće je da ijedna to uspije u narednih par Igara.

Nadamo se da će nas odbojkaši obradovati na Paraolimpijadi :bih:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 avg 2021, 15:36

Hantraga je napisao/la:
04 avg 2021, 15:23
Ali, sve u svemu, mi nismo ni poslali ni stvorili jače i šta sad očekivati? Ovdje se piše kao da smo poslali 3 svjetska prvaka tamo i svi ispušili.

Dakle, neophodno je da pošaljemo barem duplo više konkurentnih takmičara, da ih sistem stvori.
To je to. Žanješ ono što si posijao, a mi nismo posijali ništa.

Evo na Pezera 100 kvota za sutra, i šta ćeš ti tu očekivati.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 04 avg 2021, 15:40

bodi123 je napisao/la:
04 avg 2021, 15:36
Hantraga je napisao/la:
04 avg 2021, 15:23
Ali, sve u svemu, mi nismo ni poslali ni stvorili jače i šta sad očekivati? Ovdje se piše kao da smo poslali 3 svjetska prvaka tamo i svi ispušili.

Dakle, neophodno je da pošaljemo barem duplo više konkurentnih takmičara, da ih sistem stvori.
To je to. Žanješ ono što si posijao, a mi nismo posijali ništa.

Evo na Pezera 100 kvota za sutra, i šta ćeš ti tu očekivati.
Pa ljudi ne shvataju da je medalja Pezera sutra nerealna, da bi to bila senzacija otprilike ravna tome da Estonija uzme SP u fudbalu. Ali, svi stvaraju atmosferu "idemo po medalju". I tu je @bhsport u pravu (i raspravljam s njim jer je razuman), mediji su krivi. Apsolutno operisani od realnosti i prije i poslije uspjeha/neuspjeha. Ne mora to biti OI, to može biti fudbal koji svi pratimo. Umjesto da razvlače reprezentaciju, vodstvo, ligu sada, oni samo gledaju da se uvuku u guzicu svima. Kad su djeca bili prvaci Evrope u košarci, mediji su dobro zaslužni što su ih sjebali. Ali, ne može se ni očekivati drugačije obzirom kakvi ljudi tu rade.

Za Pezera bi bilo normalno da mediji relaksiraju situaciju i postave stvari tako da je svima jasno da Pezer nema šanse za medalju. Mediji trebaju prije svega kritikovati, pa čak i kad je sve dobro, kritikovati.

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 04 avg 2021, 15:41

A i mediji su krivi, nista nije popraceno od tih sportova i sportista, važnije je pisat o nekoj Dileti.

Ko je čuo za Nedžada Husića prije OI? Slabo ko je ikako čuo za Benjamina Husića, Adu Avdagić, Hamzu Turulju itd itd.
Mene bas zanima ima li jos talentovanih sportista koji bi trebali ispuniti normu za OI 2024.
Zaboravio sam Iman Avdić, možda neka B norma u plivanju, tad bi trebala imati nekih 16-17 godina.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 avg 2021, 15:42

staravremena je napisao/la:
04 avg 2021, 15:35
Ne znam kako očekujete da imamo 50+ predstavnika, za to nam treba neka reprezentacija. Nemoguće je da ijedna to uspije u narednih par Igara.

Ne mora 50, al kad pošaljemo barem 5 ljudi u 5 različitih disciplina sa REALNIM šansama za medalju, znači nije da njihova medalja bude senzacija nego da budu u 4-5 najvećih kandidata za nju, e onda možemo očekivati da je neko i donese.

Ko je od naših 7 imao i 5% šansi za medalju, ama baš niko, i kako ćeš je uzet. Tuka nije bio favorit ni u finale da uđe, Pezer isto već iznad mogućnosti... Lana Top 20 na svijetu, ni blizu Top 3, itd itd
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 avg 2021, 15:44

Hantraga je napisao/la:
04 avg 2021, 15:29
bhsport je napisao/la:
04 avg 2021, 15:20

Kosovo je poslalo 11 takmicara imaju 2 zlata.

Zasto su uspjesniji? :D
Jer su prepoznali džudo kao mogućnost i ozbiljno ulažu u to. Nora Gjakova je i došla kao sami vrh u svojoj kategoriji, a isto tako i Distria Krasniqi. Dakle, od obje se očekivala medalja, uložili su u njih i da si prije OI prognozirao da li će uzeti medalje, 99% bi bilo da hoće. Za naše takmičare ni kod jednog mogućnost medalje nije bila veća od 5% prije same OI.

Pored ove dvije, Kosovo je poslali i Majlindu Keljmendi i Lorijanu Kuku u džudo. Dakle, vidiš li da su se ljudi specijalizirali za taj sport? Pametni, jer se tamo dijele 4 medalje, jer nema gužve iz pojedinih država, najlakše uzeti medalju. Dakle, prepoznali ko državni sportski cilj i uložili. I vidiš, čak su i od ove dvije očekivali medalju. Dakle, poslali su 4 ženske u džudou koje su top 3 na svijetu, koje su STVORILI da budu top 3. Nisu poslali rekreativce, nego su uložili u džudo. I osvojili su manje medalja nego što su mislili, ali je opet odlično.

I to ti se upravo priča. Država treba da uloži, da stvori ovo što Kosovo radi, 5 konkurentnih takmičara u jednom sportu, pa ćeš lagano uzeti medalje.
Evo priblizujemo stavove polako. Istina je negdje na pola sigurno. Evo mi nemamo 5 plivacica ali je mala Pudar kandidat za medalju.
Nemamo ti 5 tekvandoista ali Nele sa 19 godina je isto tako kandidat za medalju.
Dati im uslove za vrhunski sport (npr kakve ima Tuka) omoguciti naredne 4 godine i uloziti pa vidjeti jesu li ili nisu. Ja mislim da jesu.
Amel nikad vise nece imati sansu kao danas, zao mi je sto je tako katastrofalno odlucio za taktiku.
Opet cu ponoviti OI nikad bolje sto se plasmana nasih tice, znaci 2 medju 6 i Pezer u finalu. :bih:
@bodi123, slazem se druze da nisu bili kandidati, niko od nasih, imaju i moji postovi gdje sam prognozirao sanse za medalju, ali me jako boli da kada ti se sve otvori i kada u polufinalu i jako teskoj grupi pokazes da mozes trebas da je uzmes a ne da failas.
Amel je danas mogao uzeti medalju da je bio pravi, na svoju zalost i nasu zalost bio je daleko od pravog, najslabije je trcao najznacajniju trku na ovim igrama i to je do njega.
Nije do uslova, jer on zahvaljujuci prevashodno sebi ali i pomoci sponzora i OK ima vrhunske uslove.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 04 avg 2021, 15:46

Harika je napisao/la:
04 avg 2021, 15:41
A i mediji su krivi, nista nije popraceno od tih sportova i sportista, važnije je pisat o nekoj Dileti.

Ko je čuo za Nedžada Husića prije OI? Slabo ko je ikako čuo za Benjamina Husića, Adu Avdagić, Hamzu Turulju itd itd.
Mene bas zanima ima li jos talentovanih sportista koji bi trebali ispuniti normu za OI 2024.
Zaboravio sam Iman Avdić, možda neka B norma u plivanju, tad bi trebala imati nekih 16-17 godina.
Fahrudin Adilović i sestre Makaš(taekwondo), Ajla Reizbegović(atletika), Hana Piralić(judo)
Zadnja izmjena: Nirton, dana/u 04 avg 2021, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

staravremena
Kontakt:

Post Postao/la staravremena » 04 avg 2021, 15:47

Poslali bismo i top favorite da imamo takve :mrgreen:

Evo Hrvatska ostala bez 3 "sigurne" medalje (Barakude, Sandra i Sara), ako zanemarimo formu ove dvije. Isto tako Srbija za Novaka ×2, Majdova, Španovićku...plus košarkaši koji se nisu ni kvalificirali.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 avg 2021, 15:48

04 avg 2021, 15:47

Evo Hrvatska ostala bez 3 "sigurne" medalje (Barakude, Sandra i Sara), ako zanemarimo formu ove dvije. Isto tako Srbija za Novaka ×2, Majdova, Španovićku...plus košarkaši koji se nisu ni kvalificirali.
I niko im nece rec svaka cast super rezultat nego da su podbacili

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 04 avg 2021, 15:51

Harika je napisao/la:
04 avg 2021, 15:41

Kad mi budemo kliktali na nastup Husića kao što klikcemo kad Dileta sisu izbaci onda ce pisati. Mi sve diktiramo.

OI su svugdje u svijetu državni projekti jedino kod nas nisu. Ako hoćemo medalju sistemski ulagati u borilačke, streljaštvo u svim oblicima i one sportove na vodi. Borilačke i streljaštvo jer je konkurencija očajna i nelosi smo tu a i lozimo se na udaranje i pucnjavu, tj. omladina nam se na to loži, tako da samo to kanalisati. Ove sportove na vodi jer u gradovima gdje ima rafting svaki momak iz grada moze spustiti sam raft pun turista ali nikad nije sjeo u kajak npr. Samo malo vise organizacije u gradovima na rijekama i onda i tu možemo biti dobri zbog prirodnih resursa. Ostalo zaboraviti.
Ali opet te medalje realno ne vrijede puno, zna se koji su premium sportovi - atletika, plivanje, gimnastika, košarka, tenis. Zato bi Tukina medalja bila kao 10 u judo-u. Ali to zaboraviti kao neko sistemsko ulaganje, jedino ako se neko slučajno pojavi poput Pezera, Tuke, Pudar i sl. Doduše ove tehničke discipline atletike bi imalo smisla gurati.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

staravremena
Kontakt:

Post Postao/la staravremena » 04 avg 2021, 15:52

MElloo je napisao/la:
04 avg 2021, 15:48

Naravno jer su u pitanju favoriti

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 04 avg 2021, 15:52

Ženska košarkaška?
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 avg 2021, 15:53

bodi123 je napisao/la:
04 avg 2021, 15:42

Ne mora 50, al kad pošaljemo barem 5 ljudi u 5 različitih disciplina sa REALNIM šansama za medalju, znači nije da njihova medalja bude senzacija nego da budu u 4-5 najvećih kandidata za nju, e onda možemo očekivati da je neko i donese.

Ko je od naših 7 imao i 5% šansi za medalju, ama baš niko, i kako ćeš je uzet. Tuka nije bio favorit ni u finale da uđe, Pezer isto već iznad mogućnosti... Lana Top 20 na svijetu, ni blizu Top 3, itd itd
Bodi, slazem se da su tako sanse vece, ali u sportu iznenadjenja ima, pa sjeti se Tunizanina koji je sa 18 godina uzeo zlato u plivanju, samo ih treba usmjeriti i stvoriti atmosferu da mogu. Bas sam slusao Husica koji kaze da je u borbi za finale i za medalju bio nekocentrisan, dakle psihicki nije bio spreman. U tom trenutku iako nije bio u uskom krugu favorita mu se sve otvorilo i mogao je makar do bronze.
Isto mislim i za Amela, da me ko pitao prije rekao sam da mu je polufinale uspjeh, ali nakon ove trke mogu zaliti za medaljom jer je imao u nogama.
Larisi se treba zahvaliti, ona ne treba vise da ide na OI i steta je ulagati pare pored nekog talenta. Mi talenta imamo samo ga treba brusiti.
@Madal je to lijepo objasnio sto se tice medija.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 04 avg 2021, 15:54

MElloo je napisao/la:

Jer jesu podbacili. Naši nisu podbacili :D Jednostavno je.

Evo ovaj Gruzijac uze medalju za Srbiju. U krajnjoj liniji, i to može biti taktika. Prepoznaj nekog ko je kandidat za medalju u nekom šklj sportu i učini sve da nastupa pod našom zastavom. Ne bi trebalo biti problem izdvojiti par miliona u te svrhe.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 avg 2021, 15:56

Hantraga je napisao/la:
04 avg 2021, 15:54
MElloo je napisao/la:

Evo ovaj Gruzijac uze medalju za Srbiju. U krajnjoj liniji, i to može biti taktika. Prepoznaj nekog ko je kandidat za medalju u nekom šklj sportu i učini sve da nastupa pod našom zastavom. Ne bi trebalo biti problem izdvojiti par miliona u te svrhe.
Ti slobodno i dalje od Tuke ocekuj 6. mjesta i slavi. Ja necu. :bih:

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 04 avg 2021, 15:57

Nedžad Husić(TKD), Benjamin Husić(TKD), Ada Avdagić(TKD), Fahrudin Adilović(TKD), Džejla Makaš(TKD), Ejla Makaš(TKD), Hana Piralić(Judo), Adem Fetahović(boks), Lana Pudar(plivanje), Jovan Lekić(plivanje), Iman Avdić(plivanje), Amel Tuka(atletika), Mesud Pezer(atletika), Ajla Reizbegović(atletika, neki dan postavila novi državni rekord na 100m, 12:16, ako sam dobro vidio) Hamza Turulja (Karate, ako bude tu), Nejla Kalača (dizanje tegova), Lejla Tanović (biciklizam).
Ako ima još neko, pišite, sastavit ćemo listu pa pratit rezultate. :D
Zadnja izmjena: Harika, dana/u 04 avg 2021, 16:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 04 avg 2021, 15:58

Hantraga je napisao/la:
04 avg 2021, 15:54
MElloo je napisao/la:

:rol: :rol: :rol:

Nemamo bazena, jedva tri normalne dvorane imamo, fudbalski tereni nam njive, ali imamo par miliona za nekog stranca :rol:

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 04 avg 2021, 16:00

Tuka u skladu sa prezimenom. Kaže došao sa povredom, a nije imao povrede u polufinalu nego u finalu. Ima ta neka finalna povreda, aktivira se u finalima samo izgleda.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 04 avg 2021, 16:01

Nirton je napisao/la:
04 avg 2021, 15:52

Ženska košarkaška?
Ma nemoguće. Prvo, nama će ženska košarka postati užas kad one Jones. Drugo, kvalifikacija na taj turnir je preteška. Evo recimo za ove OI se u kvalifikacijski turnir plasiralo 6 najboljih s Eurobasketa. A tek onda taj turnir.

Eh pa eto, prvo računaj kolika je šansa da završimo u prvih 6 na Eurobasketu 2023. :D Dakle, da ponovimo uspjeh kao sada.

Ma dobro, kad skontam, nije to tako ni strašno možda kad bi uložili (opet isto), doveli jake igrače sa strane :)

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 04 avg 2021, 16:02

Harika je napisao/la:
04 avg 2021, 15:57
Nedžad Husić(TKD), Benjamin Husić(TKD), Ada Avdagić(TKD), Fahrudin Adilović(TKD), Džejla Makaš(TKD), Ejla Makaš(TKD), Hana Piralić(Judo), Lana Pudar(plivanje), Jovan Lekić(plivanje), Iman Avdić(plivanje), Amel Tuka(atletika), Mesud Pezer(atletika), Ajla Reizbegović(atletika, neki dan postavila novi državni rekord na 100m, 12:16, ako sam dobro vidio) Hamza Turulja (Karate, ako bude tu).

Ako ima još neko, pišite, sastavit ćemo listu pa pratit rezultate. :D
Nejla Kalača(dizanje tegova) - sa 14 godina 7. na svijetu do 17 godina

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre TOKYO 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.