FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Meni samo nije jasno kad ljudi kažu "srozala" ili unazadila klub... ja se zapitam šta se tu ima srozati? Klub smo koji nikad nije igrao nijedno grupno takmičenje - nije mogla srozat. Klub smo koji nema svoj stadion - nije mogla srozat. Klub smo koji do skora nije imao svoj trening centar a i sad ga ima upitne kvalitete - nije mogla srozat. Klub smo upitnog kvaliteta akademije - nije mogla srozat.
Naprotiv - ja vidim da je ona sve ove gore navedene kategorije makar zagrebala ako ništa više. To što je bila nestašica para za to ima realna i objektivna opravdanja. Svi drugi problemi su proistekli iz toga.
Jbg. glad ima velike oči. Ja upravo mislim suprotno od mnogih ovde koji pišu i spamaju - ja mislim da mi mnogo toga nikad nismo imali pa nam dupe zine da to i dobijemo pa u nestrpljivosti to i porušimo i pogazimo.
Niko ko sledeći dodje za direktora kluba i svi prethodni koji su bili nije kriv što Sarajevo u 75 godina svog postojanja nije uspjelo da napravi stadion, da napravi trening kamp, da napravi sistem koji će proizvoditi dobre igrače. Imali smo svo vrijeme ovog svijeta.
Prvi korak da bilo šta uradimo je da sami sagledamo gdje smo i šta smo i da prema sebi budemo brutalno iskreni. Nemamo mi ništa od uljepšavanja slike. Pola ljudi u Njemačkoj ne zna ni da grad Sarajevo postoji a kamoli klub. Mi smo mala zemlja, mali grad i mali klub (u našim očima najveći ali ipak mali klub). I odatle treba da počnemo.
I još jednu stvar bih volio da istaknem; ne donosi ti prvi dobar golman rezultate. Donijet će ti peti ili šesti. Mislim da je jedna velika pomankljivost bosanskog mentaliteta ono što Ćiro kaže da će naš narod učiniti sve da dodje do vrha a onda preko noći to izgubiti - kontinuitet. Pitanje da li ti možeš u seriji proizvoditi dobre golmane a ne da to bude eksces.
Naprotiv - ja vidim da je ona sve ove gore navedene kategorije makar zagrebala ako ništa više. To što je bila nestašica para za to ima realna i objektivna opravdanja. Svi drugi problemi su proistekli iz toga.
Jbg. glad ima velike oči. Ja upravo mislim suprotno od mnogih ovde koji pišu i spamaju - ja mislim da mi mnogo toga nikad nismo imali pa nam dupe zine da to i dobijemo pa u nestrpljivosti to i porušimo i pogazimo.
Niko ko sledeći dodje za direktora kluba i svi prethodni koji su bili nije kriv što Sarajevo u 75 godina svog postojanja nije uspjelo da napravi stadion, da napravi trening kamp, da napravi sistem koji će proizvoditi dobre igrače. Imali smo svo vrijeme ovog svijeta.
Prvi korak da bilo šta uradimo je da sami sagledamo gdje smo i šta smo i da prema sebi budemo brutalno iskreni. Nemamo mi ništa od uljepšavanja slike. Pola ljudi u Njemačkoj ne zna ni da grad Sarajevo postoji a kamoli klub. Mi smo mala zemlja, mali grad i mali klub (u našim očima najveći ali ipak mali klub). I odatle treba da počnemo.
I još jednu stvar bih volio da istaknem; ne donosi ti prvi dobar golman rezultate. Donijet će ti peti ili šesti. Mislim da je jedna velika pomankljivost bosanskog mentaliteta ono što Ćiro kaže da će naš narod učiniti sve da dodje do vrha a onda preko noći to izgubiti - kontinuitet. Pitanje da li ti možeš u seriji proizvoditi dobre golmane a ne da to bude eksces.
Rakow danas dobio pare iz Njemacke. nadam se da ce odmah platiti za Kovacevica.
- napoleon72
- Kontakt:
Od 75 godina postojanja, 68 si jedva prezivljavao, 7 imas milionera za vlasnika. Od tih 7, lezbaca je na celu kluba 5. Historisku sansu smo tri put prokockali da se izdignemo iz ove bjede, pitanje je dali cemo jos koju dobit. Prvi put nakon one titule 2015 kad smo imali budzet 10 miliona, doduse to nije ova syebala. Druga nakon duple krune kad je i Nam dosao, odmah je trebalo reagovat sa trenerom i pojacanjima da se napada Evropa, al smo jedva zivu glavu spasavali, da nije bilo korone ne bismo titulu ni osvojili. Plus 200k morali Kesoljubu dat jer smo mu pola godine ranije dali novi ugovor iako nije trebalo. I treca sad poslije covida, kad smo morali iskoristit pad svih konkurenata da osvojimo titulu i imali bi smo trasiran put do grupne faze KL al smo dopustili da nas Vico syebe do daske. Zato je klub srozan, kao da ti treba gace skine a ti umjesto da ga metnes cackas telefon, pa kad nju prodje cejf zao ti sto osta suha qrca.Arnelv52 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 16:06Meni samo nije jasno kad ljudi kažu "srozala" ili unazadila klub... ja se zapitam šta se tu ima srozati? Klub smo koji nikad nije igrao nijedno grupno takmičenje - nije mogla srozat. Klub smo koji nema svoj stadion - nije mogla srozat. Klub smo koji do skora nije imao svoj trening centar a i sad ga ima upitne kvalitete - nije mogla srozat. Klub smo upitnog kvaliteta akademije - nije mogla srozat.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Pa uprava je obecala europsko Sarajevo, prodali smo klub da budemo iznad lige, obecali kamp i stadion a nema naznaka da ce se nesto raditi i ulagati, ekipa nista kvalitetnija od ostalih. Jedino je uposlenicima kluba dobro, posebno administracijiArnelv52 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 16:06Meni samo nije jasno kad ljudi kažu "srozala" ili unazadila klub... ja se zapitam šta se tu ima srozati? Klub smo koji nikad nije igrao nijedno grupno takmičenje - nije mogla srozat. Klub smo koji nema svoj stadion - nije mogla srozat. Klub smo koji do skora nije imao svoj trening centar a i sad ga ima upitne kvalitete - nije mogla srozat. Klub smo upitnog kvaliteta akademije - nije mogla srozat.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Po mome misljenju, historijska prilika se syebala sa ovom administracijom, prvi put se to desilo 2015 godine, kad smo imali ogromno povjerenje Tana, i strasan budzet smo imali, a mi smo ga skockali na razne anonimuse. Druga historijska prilika je definitivno era dolaska Nama, budzet je bio otprilike na nivou onoga kojeg smo imali kod Tana na vrhuncu, i uz pravilan rad, ubijedjen sam da bi do sad imali grupnu fazu, a da ne pricam da smo doveli kvalitetnog šefa akademije jos 2019, da bi već sada osjetili rezultate te iste akademije, međutim, prošlo je to sve, sada imamo Tana koji sigurno nema namjere da ulaze ko prije. Ismir je idalje nepoznanica, doduše ne znamo ni hoce li biti dio kluba, jer zvanično nije ništa objavljeno..Arnelv52 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 16:06Meni samo nije jasno kad ljudi kažu "srozala" ili unazadila klub... ja se zapitam šta se tu ima srozati? Klub smo koji nikad nije igrao nijedno grupno takmičenje - nije mogla srozat. Klub smo koji nema svoj stadion - nije mogla srozat. Klub smo koji do skora nije imao svoj trening centar a i sad ga ima upitne kvalitete - nije mogla srozat. Klub smo upitnog kvaliteta akademije - nije mogla srozat.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- SarajevoForza
- Kontakt:
Ima li išta za onu dvojicu na probi, svakako ih ne možemo registrovati, ali računa li se bar na jednog za ubuduće?
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
- napoleon72
- Kontakt:
Tuzno je da mnogi klubovi u nizim ligama BiH imaju bolje rukovodstvo od nas, ovi klubovi bez marke doveli momke i djevojke koji vole klub i rade odlicne poslove, kod nas sve uslove imaju al dzaba kad neznaju. Yebo me svak ako oni ljudi sto vode Stupcanicu ne bi od nas Real napravili, da ne idemo dalje od tog
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Evo bas gledam, Alic i u Domzalama dobro igra, zabio sad u europi golcinu. Yebo majku, Emir imao najbolje veze u ligi, i jel realno da je lik drzao Hodzica, da nam drzi lijevu stranu, konkrento lijevog beka, a nije mogao za duplo manji novac dovesti Alića 

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
FK Sarajevo nije privatni klub,nego UG - Udruzenje gradjana. Mozda bi bilo bolje da smo privatni klub,no onda bio imao dionice Sarajeva,koje bi se mogle prodavati i kupovati a s obzirom kako radimo,dionice bi nam pale do nule,mogao bi se klub kupiti za par maraka a realno vise i ne vrijedi.amypitar je napisao/la: ↑06 avg 2021, 13:51Kojim novim ljudima.,Pa mi smo privatni klub.
Koji bizmismen, poduzetnik ,neko ko je sposoban da to sve posloži će uci u klub.Koji je njegov interes da donosi pare Tanu. Kad ode Sabrina, doci će opet nova Sabrina,samo što će ta imati kitu.
U klub se može jedino vratiti Kusturica, Rizvanovic, tako nešto ko će raditi za Tana i platu,kao što to radi i ova garnitura.
Isto je sa državom, federacijom, kantonom,niko neda lovu tamo nekom Kinezu.
Nismo vise sportsko društvo pa da raja pogura na emocije, navijacki, da se jave sponzori gdje su direktori Pitari.
Tako da bila Sabrina ili ne, novi ljudi u upravi ,mi bez Tana smo mrtvi .
Sto se tice Sabljice ,on nema rezultat i tu se prica zavrsava. Ancelotija,Zidana,Murinja,kad nemaju rezultat nabiju nogom u guzicu a kamoli ne bi trebalo ovog poluamatera.
No,nece Sabljica dugo. Mi smo tek krenuli padati a pad nije let !!
- PeakyBlinders
- Kontakt:
napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 17:21Tuzno je da mnogi klubovi u nizim ligama BiH imaju bolje rukovodstvo od nas, ovi klubovi bez marke doveli momke i djevojke koji vole klub i rade odlicne poslove, kod nas sve uslove imaju al dzaba kad neznaju. Yebo me svak ako oni ljudi sto vode Stupcanicu ne bi od nas Real napravili, da ne idemo dalje od tog

ORIGINAL 1987
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Bilo se u klubu dan prije tekme. Dobili smo neka obečanja, ćemo da vidimo.
ORIGINAL 1987
- napoleon72
- Kontakt:
Najgore je prijatelju kad Bosnjo nanjusi pare. Najbolje uslove imamo, a najgore poslujemo. Evo pogledaj svaciji status u PLBiH, mi i Zeljo imamo najgore uprave. Kome se jos desi da plate kasne, da se ne ide na pripreme, da igraci tuze klub, da ne moze prijavit strance...? A dva najveca kluba u BiH.PeakyBlinders je napisao/la: ↑06 avg 2021, 17:58napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 17:21Tuzno je da mnogi klubovi u nizim ligama BiH imaju bolje rukovodstvo od nas, ovi klubovi bez marke doveli momke i djevojke koji vole klub i rade odlicne poslove, kod nas sve uslove imaju al dzaba kad neznaju. Yebo me svak ako oni ljudi sto vode Stupcanicu ne bi od nas Real napravili, da ne idemo dalje od tog![]()
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Prijatelju,ako nisi znao : Dva najveca kluba u BiH su Sarajevo i Velez ! A Velez trenutno nema nekih problema !!napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 18:11Najgore je prijatelju kad Bosnjo nanjusi pare. Najbolje uslove imamo, a najgore poslujemo. Evo pogledaj svaciji status u PLBiH, mi i Zeljo imamo najgore uprave. Kome se jos desi da plate kasne, da se ne ide na pripreme, da igraci tuze klub, da ne moze prijavit strance...? A dva najveca kluba u BiH.PeakyBlinders je napisao/la: ↑06 avg 2021, 17:58napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 17:21Tuzno je da mnogi klubovi u nizim ligama BiH imaju bolje rukovodstvo od nas, ovi klubovi bez marke doveli momke i djevojke koji vole klub i rade odlicne poslove, kod nas sve uslove imaju al dzaba kad neznaju. Yebo me svak ako oni ljudi sto vode Stupcanicu ne bi od nas Real napravili, da ne idemo dalje od tog![]()
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 18:11Najgore je prijatelju kad Bosnjo nanjusi pare. Najbolje uslove imamo, a najgore poslujemo. Evo pogledaj svaciji status u PLBiH, mi i Zeljo imamo najgore uprave. Kome se jos desi da plate kasne, da se ne ide na pripreme, da igraci tuze klub, da ne moze prijavit strance...? A dva najveca kluba u BiH.PeakyBlinders je napisao/la: ↑06 avg 2021, 17:58napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 17:21Tuzno je da mnogi klubovi u nizim ligama BiH imaju bolje rukovodstvo od nas, ovi klubovi bez marke doveli momke i djevojke koji vole klub i rade odlicne poslove, kod nas sve uslove imaju al dzaba kad neznaju. Yebo me svak ako oni ljudi sto vode Stupcanicu ne bi od nas Real napravili, da ne idemo dalje od tog![]()

- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Iskreno se nadam da iz kluba neće biti pozitivnih vijesti da bez veze ne dobiješ čir.Sanchez1987 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 15:24Ovim ublehama iz uprave je izgleda pocetak avgusta tamo negdje oko sredine novembra![]()
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Željko Samardžić otpjevao a siminhanuma i baka prase bukvalno shvatili: u oktobru, biće u novembru, u novembru, biće u decembru....Sanchez1987 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 15:24Ovim ublehama iz uprave je izgleda pocetak avgusta tamo negdje oko sredine novembra![]()
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
Trenutno korisnika/ca: mnon46, nedimmmm1337 i 85 gostiju.