FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 194

Sanchez1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sanchez1987 » 06 avg 2021, 20:32

SarajevoJeBordo je napisao/la:
06 avg 2021, 19:22
Sanchez1987 je napisao/la:
06 avg 2021, 15:24
Ovim ublehama iz uprave je izgleda pocetak avgusta tamo negdje oko sredine novembra :bow:
Iskreno se nadam da iz kluba neće biti pozitivnih vijesti da bez veze ne dobiješ čir.
Daj boze da bude pozitivnih dok je ova ubleha direktorica,mozda za vas lizace bude dobrih vijesti.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 06 avg 2021, 22:05

Ova tišina ili će na dobro izaći,ili ćemo ga popušiti do balčaka trećeg nema

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 avg 2021, 22:09

06 avg 2021, 20:32
06 avg 2021, 15:24
Ovim ublehama iz uprave je izgleda pocetak avgusta tamo negdje oko sredine novembra :bow:
Iskreno se nadam da iz kluba neće biti pozitivnih vijesti da bez veze ne dobiješ čir.
Daj boze da bude pozitivnih dok je ova ubleha direktorica,mozda za vas lizace bude dobrih vijesti.
Citirat ću jedan svoj post s kraja sezone:

Period 2016 - juni 2018 ne možeš biti zadovoljan
Period juni 2018 - decembar 2020 možeš biti zadovoljan
6 mjeseci ove godine se nema šta reći više.

Ukupno: 5 godina, 2,5 - 3 godine dobrih rezultata - dvije titule i 2 kupa, play off LE, pojedini mladi igrači afirmisani.

Neko neutralan kad samo ovo posmatra rekao bi pa šta hoćete? Mi koji pratimo detaljnije znamo da to nije to i da su se ljudi pogubili. U tih 5 godina, svih 5 godina su tu samo Sabrina i Valentin koji ima ulogu ikebane. Najveći problem je realno Sabrina i ona treba da ode. Slažem se da treba otići, ali samo u slučaju da dođe neko bolji, a niko od nas ne može reći sa sigurnošću taj i taj je bolji. Što se mene tiče neka svoje uloge prodaju i Tan i Nam pod uslovom da taj kome prodaju nije neki Aydin Olgun.

Ovo je nešto realno što se može reći. A ovo što ti radiš i pišeš mjesecima, graniči sa blagom mentalnom retardacijom. Opsjednut si toliko da to nije zdravo.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 06 avg 2021, 22:22

06 avg 2021, 22:09

Ukupno: 5 godina, 2,5 - 3 godine dobrih rezultata - dvije titule i 2 kupa, play off LE, pojedini mladi igrači afirmisani.

Neko neutralan kad samo ovo posmatra rekao bi pa šta hoćete? Mi koji pratimo detaljnije znamo da to nije to i da su se ljudi pogubili. U tih 5 godina, svih 5 godina su tu samo Sabrina i Valentin koji ima ulogu ikebane. Najveći problem je realno Sabrina i ona treba da ode. Slažem se da treba otići, ali samo u slučaju da dođe neko bolji, a niko od nas ne može reći sa sigurnošću taj i taj je bolji. Što se mene tiče neka svoje uloge prodaju i Tan i Nam pod uslovom da taj kome prodaju nije neki Aydin Olgun.

Ovo je nešto realno što se može reći. A ovo što ti radiš i pišeš mjesecima, graniči sa blagom mentalnom retardacijom. Opsjednut si toliko da to nije zdravo.
Cuj ako dodje bolji od Sabrine :rol: a zenska prije Sarajeva nije znala sta znaci direktorska pozicija,koja je bila direktorica tuzlanskog parka pored jale :bow: pa ti iz Tocaka da dodjes bio bi bolji.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 06 avg 2021, 22:30

Sabra bila stazista u FKS. Pa asistent/sekretarica.
I onda direktorica - Diktatorka :mrgreen:
- FKS -

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 avg 2021, 22:30

06 avg 2021, 22:22

Cuj ako dodje bolji od Sabrine :rol: a zenska prije Sarajeva nije znala sta znaci direktorska pozicija,koja je bila direktorica tuzlanskog parka pored jale :bow:
Pa eto de ti objasni to Tanu koji ju je doveo na poziciju direktora gdje mu je i sama rekla "ne znam mogu li ja ovo". Imaš intervju gdje priča o tome. Sam Tan kaže da mu je desna ruka. Naši problemi nit su počeli sa njom, nit bi se završili njenom smjenom. Zato ti kažem da ćeš prije čir dobiti nego dočekati njenu smjenu kad joj Tan vjeruje ko najrođenijem.

Edit: i u svemu ovome ti meni repliciraš na jednu rečenicu. Možeš li nam reći imena osoba koja po tvom kriteriju trebaju biti na toj poziciji?

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 06 avg 2021, 22:44

06 avg 2021, 22:30

Cuj ako dodje bolji od Sabrine :rol: a zenska prije Sarajeva nije znala sta znaci direktorska pozicija,koja je bila direktorica tuzlanskog parka pored jale :bow:
Pa eto de ti objasni to Tanu koji ju je doveo na poziciju direktora gdje mu je i sama rekla "ne znam mogu li ja ovo". Imaš intervju gdje priča o tome. Sam Tan kaže da mu je desna ruka. Naši problemi nit su počeli sa njom, nit bi se završili njenom smjenom. Zato ti kažem da ćeš prije čir dobiti nego dočekati njenu smjenu kad joj Tan vjeruje ko najrođenijem.

Edit: i u svemu ovome ti meni repliciraš na jednu rečenicu. Možeš li nam reći imena osoba koja po tvom kriteriju trebaju biti na toj poziciji?
Krstajic,Hadzibegic,a ovo sto se tice Tana,i meni direktor firme gdje radim vjeruje al opet to nije razlog da ostanem tu,gdje je kod nje osjecaj odgovornosti,gdje je obraz,cjeli stadion ti yebe od do a ti se pravis mutav,normalno stalo joj da ostane sto duze,dobre pare,i normalno da je duznost svakog navijaca Sarajeva da takve ljude,ako nista bar ovdje proziva svaki dan i tjera iz kluba,al ocigledno nista dok se ne pokuca na stan,ybg toliko se pravi mutava.

123ado
Kontakt:

Post Postao/la 123ado » 06 avg 2021, 22:57

Arnelv52 je napisao/la:
06 avg 2021, 16:06
Meni samo nije jasno kad ljudi kažu "srozala" ili unazadila klub... ja se zapitam šta se tu ima srozati? Klub smo koji nikad nije igrao nijedno grupno takmičenje - nije mogla srozat. Klub smo koji nema svoj stadion - nije mogla srozat. Klub smo koji do skora nije imao svoj trening centar a i sad ga ima upitne kvalitete - nije mogla srozat. Klub smo upitnog kvaliteta akademije - nije mogla srozat.

Naprotiv - ja vidim da je ona sve ove gore navedene kategorije makar zagrebala ako ništa više. To što je bila nestašica para za to ima realna i objektivna opravdanja. Svi drugi problemi su proistekli iz toga.

Jbg. glad ima velike oči. Ja upravo mislim suprotno od mnogih ovde koji pišu i spamaju - ja mislim da mi mnogo toga nikad nismo imali pa nam dupe zine da to i dobijemo pa u nestrpljivosti to i porušimo i pogazimo.

Niko ko sledeći dodje za direktora kluba i svi prethodni koji su bili nije kriv što Sarajevo u 75 godina svog postojanja nije uspjelo da napravi stadion, da napravi trening kamp, da napravi sistem koji će proizvoditi dobre igrače. Imali smo svo vrijeme ovog svijeta.

Prvi korak da bilo šta uradimo je da sami sagledamo gdje smo i šta smo i da prema sebi budemo brutalno iskreni. Nemamo mi ništa od uljepšavanja slike. Pola ljudi u Njemačkoj ne zna ni da grad Sarajevo postoji a kamoli klub. Mi smo mala zemlja, mali grad i mali klub (u našim očima najveći ali ipak mali klub). I odatle treba da počnemo.

I još jednu stvar bih volio da istaknem; ne donosi ti prvi dobar golman rezultate. Donijet će ti peti ili šesti. Mislim da je jedna velika pomankljivost bosanskog mentaliteta ono što Ćiro kaže da će naš narod učiniti sve da dodje do vrha a onda preko noći to izgubiti - kontinuitet. Pitanje da li ti možeš u seriji proizvoditi dobre golmane a ne da to bude eksces.
Mogao sam samo da napisem kako Njemci znaju gdje Sarajevo i to bi bilo dovoljno da "oborim" sve ovo sto si napisao

Ali evo ti jos ovo

Srozala je klub. Ako imas novac od sponzora i ti napravis gubitke, izgubis titulu, dovedes fantomske investitore, potpisujes igrace od kojih nemas nikakve koristi, vodi ocajnu transfer politiku, na sve to gospodja ne zna da prica pa tako nanosi stetu ugledu kluba. To je srozvanje. Siriti defetizam i pisati kako smo mali da bi sacuvao parazita koji izjeda sve ono sto je godinama gradjeno je degutantno. Imas prava da je branis i podrzavas samo ne vrijedjaj nikome inteligenciju.
P.S pomanjkavost nije nikakva rijec , i ako je to nesto sto bi nasa direktorica sigurno rekla. tipa :imali smo pomanjkavosti u komunikaciji sa gospodnom Namom.

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 06 avg 2021, 23:03

06 avg 2021, 22:44

Krstajic,Hadzibegic,a ovo sto se tice Tana,i meni direktor firme gdje radim vjeruje al opet to nije razlog da ostanem tu,gdje je kod nje osjecaj odgovornosti,gdje je obraz,cjeli stadion ti yebe od do a ti se pravis mutav,normalno stalo joj da ostane sto duze,dobre pare,i normalno da je duznost svakog navijaca Sarajeva da takve ljude,ako nista bar ovdje proziva svaki dan i tjera iz kluba,al ocigledno nista dok se ne pokuca na stan,ybg toliko se pravi mutava.
Koliko su joj dobre pare? Kolika joj je plata? Je li ona radi za ukus navijača ili za ukus gazde? Šta ako Tan smatra da radi dobro? Ako i neki drugi gazda bude smatrao da treba biti u klubu? A oni koji kucaju na vrata to ne pišu po najčitanijim portalima i forumima čak ni pod nickom. U svemu ovome ti si prepoznao neku svoju ličnu frustraciju, ne znam kako da objasnim ovu tvoju patologiju koja se nakupila kroz 2020tu.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 06 avg 2021, 23:17

Hajdeee je napisao/la:
Sabra bila stazista u FKS. Pa asistent/sekretarica.
I onda direktorica - Diktatorka :mrgreen:
Mnogi zaboravljaju to da je prije bila sekretarica :rol: Ko je jos imao priliku bar jednu, dvije nekad progovoriti s njom sve mu je jasno o kakvom se mozgu radi :rol:

Medjutim, realnost je da nju Tan nece nikad otjerat. Pa to je skoro svima ovdje jasno. Nadamo se da ce Tan uskoro i pravno preuzeti klubu, pa da pocne s investicijama. Ismir Mirvic me takodjer zanima, s obzirom da prema CV-u izgleda kao ozbiljan covjek koji radi s ogromnim kompanijama.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 avg 2021, 23:19

123ado je napisao/la:
06 avg 2021, 22:57

Mogao sam samo da napisem kako Njemci znaju gdje Sarajevo i to bi bilo dovoljno da "oborim" sve ovo sto si napisao

Ali evo ti jos ovo

Srozala je klub. Ako imas novac od sponzora i ti napravis gubitke, izgubis titulu, dovedes fantomske investitore, potpisujes igrace od kojih nemas nikakve koristi, vodi ocajnu transfer politiku, na sve to gospodja ne zna da prica pa tako nanosi stetu ugledu kluba. To je srozvanje. Siriti defetizam i pisati kako smo mali da bi sacuvao parazita koji izjeda sve ono sto je godinama gradjeno je degutantno. Imas prava da je branis i podrzavas samo ne vrijedjaj nikome inteligenciju.
P.S pomanjkavost nije nikakva rijec , i ako je to nesto sto bi nasa direktorica sigurno rekla. tipa :imali smo pomanjkavosti u komunikaciji sa gospodnom Namom.
Eto vidiš ni ja ne govorim dobro. :mrgreen: Direktorica ne bi rekla, ona bi upotrijebila neku englesku riječ a kad smo kod njenih karakternih osobina, pošto je crtaš k'o seljanku, njena hrabrost da prvo dodje iz Amerike u Bosnu živjeti, pa onda i da se bavi fudbalom su u dovoljnoj mjeri preporuke da ona bude materijal za direktoricu. No, nije ni bitno.

Pomankljivost je slovenska riječ za nedostatak, manu.

Šta je godinama gradjeno?

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 06 avg 2021, 23:36

napoleon72 je napisao/la:
06 avg 2021, 16:26

Od 75 godina postojanja, 68 si jedva prezivljavao, 7 imas milionera za vlasnika. Od tih 7, lezbaca je na celu kluba 5. Historisku sansu smo tri put prokockali da se izdignemo iz ove bjede, pitanje je dali cemo jos koju dobit. Prvi put nakon one titule 2015 kad smo imali budzet 10 miliona, doduse to nije ova syebala. Druga nakon duple krune kad je i Nam dosao, odmah je trebalo reagovat sa trenerom i pojacanjima da se napada Evropa, al smo jedva zivu glavu spasavali, da nije bilo korone ne bismo titulu ni osvojili. Plus 200k morali Kesoljubu dat jer smo mu pola godine ranije dali novi ugovor iako nije trebalo. I treca sad poslije covida, kad smo morali iskoristit pad svih konkurenata da osvojimo titulu i imali bi smo trasiran put do grupne faze KL al smo dopustili da nas Vico syebe do daske. Zato je klub srozan, kao da ti treba gace skine a ti umjesto da ga metnes cackas telefon, pa kad nju prodje cejf zao ti sto osta suha qrca.
Pa mislim da si i sam to rekao: mnogi očekuju ili su očekivali da ćemo u sedam godina nadoknaditi 68 godina nerada. Treba puno rada prvo da mi napravimo nekog klinca koji može da igra u Europi a onda i da te klince malo masovnije počnemo slati da igraju u Europi kako bi stekli neku reputaciju. Tek tad se možemo nadati nekom uspjehu.

A da pošalješ nekog klinca u Europu treba ti znanje i treba ti infrastruktura. Mi ni jedno ni drugo nemamo i oboje trebamo kupiti. To je ujedno i odgovor kolegi @GospodinIzSarajeva na tu temu i šta ja mislim.

10 miliona je premalo. Pogotovo je premalo kad mi moramo uložiti u stadion i kamp ali i najvažnije znanje koje je i najskuplje jer ga svi žele i niko ga nije spreman dat. Samo u Hrvatskoj ima vjerovatno bar četri kluba koji imaju veći budžet od nas pa ako mi očekujemo sa deset miliona ulazak u grupe onda je pitanje šta oni da očekuju? A sasvim sam siguran da ćemo mi od tih 10 miliona puno više dati kroz porez državi nego recimo Rijeka Hrvatskoj. To su izgubljene pare - i one su u tih deset miliona.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 06 avg 2021, 23:43

06 avg 2021, 23:03

Koliko su joj dobre pare? Kolika joj je plata? Je li ona radi za ukus navijača ili za ukus gazde? Šta ako Tan smatra da radi dobro? Ako i neki drugi gazda bude smatrao da treba biti u klubu? A oni koji kucaju na vrata to ne pišu po najčitanijim portalima i forumima čak ni pod nickom. U svemu ovome ti si prepoznao neku svoju ličnu frustraciju, ne znam kako da objasnim ovu tvoju patologiju koja se nakupila kroz 2020tu.
Plata joj je oko 7-8 hiljada KM,ja tebi sad napisa gore da nema veze Tan ako ona ima obraza,karaktera,gram odgovornosti za ovakvo stanje,pa da kaze ej gazda idem ja,meni cijeli stadion yebe mater vec trecu tekmu ne moze vise ovako,a ne usutis se kao da se nista ne desava,Tan je htio u u Cardifu da mijenja boje kluba i nesto petlja pa nije mogao zbog navijaca,znaci ipak se vidi sta znace navijaci,a ovo za stan je do nje isto,jer sama sebi trazi probleme,ja nisam rekao da sam za to,al ona kako se ponasa kao da zeli to,haman je najbolje da ona i Tan se zagrle u lozi i da sami gledaju svoje Sarajevo pred praznim tribinama,ako je to tako kao sto kazes pa se ne slusa glas navijaca.

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 06 avg 2021, 23:47

Ma sve ti vjerujemo Arnela
Otac vas jjebo ko' vam pokaza put za Sarajevo

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 07 avg 2021, 00:00

06 avg 2021, 23:43
06 avg 2021, 23:03

Plata joj je oko 7-8 hiljada KM,ja tebi sad napisa gore da nema veze Tan ako ona ima obraza,karaktera,gram odgovornosti za ovakvo stanje,pa da kaze ej gazda idem ja,meni cijeli stadion yebe mater vec trecu tekmu ne moze vise ovako,a ne usutis se kao da se nista ne desava,Tan je htio u u Cardifu da mijenja boje kluba i nesto petlja pa nije mogao zbog navijaca,znaci ipak se vidi sta znace navijaci,a ovo za stan je do nje isto,jer sama sebi trazi probleme,ja nisam rekao da sam za to,al ona kako se ponasa kao da zeli to,haman je najbolje da ona i Tan se zagrle u lozi i da sami gledaju svoje Sarajevo pred praznim tribinama,ako je to tako kao sto kazes pa se ne slusa glas navijaca.
Uživaj u svojim iluzijama. Sretno.

123ado
Kontakt:

Post Postao/la 123ado » 07 avg 2021, 00:11

Arnelv52 je napisao/la:
06 avg 2021, 23:19
123ado je napisao/la:
06 avg 2021, 22:57

Ali evo ti jos ovo

Eto vidiš ni ja ne govorim dobro. :mrgreen: Direktorica ne bi rekla, ona bi upotrijebila neku englesku riječ a kad smo kod njenih karakternih osobina, pošto je crtaš k'o seljanku, njena hrabrost da prvo dodje iz Amerike u Bosnu živjeti, pa onda i da se bavi fudbalom su u dovoljnoj mjeri preporuke da ona bude materijal za direktoricu. No, nije ni bitno.

Pomankljivost je slovenska riječ za nedostatak, manu.

Šta je godinama gradjeno?
To da neko dodje iz Amerike me nista ne facinira, to da neko zeli da se bavi necim ne znaci da ce biti uspjesan u tome.
Ti si vjerovatno iz njenog mjesta i tebi FKS i grad Sarajevo nije vazan. Ti si ovde da spinujes kako to radite na fb. Zbog toga i ne znas sta je gradjeno. Da ne pisem puno i ne patetisem ali ovako, postajes bolesnik ovog kluba kad sa npr 7 godina cujes huk sa sjevera, gledas neku legendu i taj dozivljaj preneses svom djetetu. eh, na tim temeljima dodje npr turkish airlines i da pare i onda neka papnka i to unisti. To se gradilo i to je ono sto bi neko pametan iskoristio u cilju ulaska u grupu. Koliko god da se svi oni trude da uniste FKS i dalje djeca mastaju da igraju na kosevu ali vi to nerazumijete i zbog toga pises da smo mali klub. ali to je opet do mentaliteta i pokusaja da se uzme lova i zbrise

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 07 avg 2021, 00:26

Arnela se uspalila,opravdava ‘nesto kao direktoricu’ po svaku cijenu.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 07 avg 2021, 00:35

Samo sabura
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 07 avg 2021, 00:43

Saaaaaaaaaaaaabrrriiiiiinnnaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Gdje je brat koji je sa istoka doziva svaki put na kraju utakmice, dok se ne pogase reflektori :mrgreen:
- FKS -

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 avg 2021, 00:47

Hajdeee je napisao/la:
07 avg 2021, 00:43
Saaaaaaaaaaaaabrrriiiiiinnnaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Gdje je brat koji je sa istoka doziva svaki put na kraju utakmice, dok se ne pogase reflektori :mrgreen:
Ima i na zapadu lik, hladno je 20 minuta stajao odmah do vipa, i derao sa SABRINAAAAAAA, KASUMEEEEEEEE :lol:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, Bejker, Burberry46, bvsic, Tarapi, VolimoSarajevo i 105 gostiju.