Premijer liga BiH - aktuelno

061657451
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la 061657451 » 08 avg 2021, 22:02

Razgovaram s poslovnim partnerom iz Banja Luke. Kaže mi da mu se ne gleda Borac zbog lakrdije oko suđenja i da ima jos raje po BL koji na ovaj cirkus gledaju tako.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 avg 2021, 22:05

RacioEmocionalan je napisao/la:
08 avg 2021, 21:52
Neutral je napisao/la:
08 avg 2021, 21:30
Pidro nije mijenjao poziciju.

Stavi Mersudina Ahmetovića na stopersku poziciju, bit će krampa.

Zeljković je za uslove ovog jada od lige vrhunski vezni igrač. Tako je i izborio status reprezentativca. Iako je i tada već počeo igrati stopera da krpi stoperski deficit u ekipi.
Nije tačno da je Zeljković igrama na zadnjem veznom izborio poziv u reprezentaciju. I nije tačno da je Hasanović lošiji od njega pozadi. Hasanović je među najzahvalnijim igračima Veleža. Velež nema boljeg igrača na zadnjem veznom od njega.
I jedno i drugo je tačno. Zeljković je bio igrač koji je daleko najviše pretrčavao po utakmici u Veležu dok je igrao zadnjeg veznog. Od kiks igrača do nominalno top tri igrača Veleža nakon što se u potpunosti adaptirao na poziciju. Kasnije je postavljen na poziciju stopera. I poziv je dobio kada je "miksao" te dvije pozicije, a igrao je više stopera zbog deficita u ekipi, to sam i napisao. Hasanović jeste zahvalan igrač, mnogo pretrči, ali fudbalski ni do koljena Samiru.

Prije povrede ligamenata je igrao konstantno na poziciji zadnjeg veznog. Ako si navijač Veleža i pratiš tu ekipu, u šta vjerujem, znaš i sam da je Samir mnogo bolji igrač od Hasanovića koji je sa loptom na "vi". Kada Velež dovede stopera, očekujem da Samir zauzme svoju prirodnu poziciju zadnjeg veznog. Ibro Rahimić je otkrio tog igrača i lično znam da je u pitanju veliki profesionalac.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 avg 2021, 22:09

90minut je napisao/la:
08 avg 2021, 21:10
Joj luzerčina šta vas nervoza puca i krizirat, navijate za luzerski klub kojem je ovo prvi izlazak u evropu.

I kao takvi znalo se se da ce tvrd otpor pruziti svima ipak kad luzer izađe jednom da vidi svijeta logično je da ce ginuti.
Ja vam želim svu srecu i da prođete ove šveđane.

Što se lige tice tu pokazujete sav raskoš papanskog mentaliteta.
A vi ste prvaci svemira, aj Milsami i porezna uprava :rol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 avg 2021, 22:16

Kako vas @90minut loži jbt ko djecu :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 avg 2021, 22:18

ElCartel11 je napisao/la:
08 avg 2021, 22:16
Kako vas @90minut loži jbt ko djecu :rol:
:rol: :rol: :rol:

Akademik, da ga ne znam, rekao bih da je pukao :D

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 08 avg 2021, 22:32

061657451 je napisao/la:
08 avg 2021, 22:02
Razgovaram s poslovnim partnerom iz Banja Luke. Kaže mi da mu se ne gleda Borac zbog lakrdije oko suđenja i da ima jos raje po BL koji na ovaj cirkus gledaju tako.
Jedno legitimno pitanje za ovaj portal. Zar se bas ne smije nista napisati o Grbicevoj lakrdiji danas?
tuzlanska Sloboda

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 08 avg 2021, 22:40

zlajci je napisao/la:
08 avg 2021, 22:32
061657451 je napisao/la:
08 avg 2021, 22:02
Jedno legitimno pitanje za ovaj portal. Zar se bas ne smije nista napisati o Grbicevoj lakrdiji danas?
Od prvog dana ne pišu ništa protiv saveza. Ruka ruku mije.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 08 avg 2021, 22:43

Ali opet svaka im cast onako suditi a imaju tv kamere,ljudima su dali jedno 5 zutih nezasluzeno,Borac je zasluzio barem 2,3 zuta kartona ,zaledja meni se cini tri ili cetri nepostojeca za Posusje cudi me samo da ono kod gola Posusja nisu takodjer oznacili kao zaledje a o nicijim loptama da ne pisemo svaka je za Borac bila.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 08 avg 2021, 22:48

Ma Borac se od drugog dijela prosle sezone gura nenormalno. I to svi vide. Nema se tu sta pricati.

Ocito se to sve nastavlja sada.
- FKS -

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 08 avg 2021, 22:51

Ima li ikakve sanse da posusje udje u ovo udruzenje 4R? Kakav im je sastav UO? Pretpostavljam da su svi HDZ, ako jesu automatski otpadaju

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 08 avg 2021, 22:55

To je nerealno očekivati. Pat poziciju sa državnog nivoa su prenijeli i na savez, tako da nema govora da će klubovi H komponente raditi tako nešto.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 08 avg 2021, 23:15

viconiju ne ide u prilog nikako ovaj povratak publike na stadione. Jedva će dočekati priliku sa izglednim novim valom pandemije da ponovo zatvori stadione.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 avg 2021, 23:17

Tri kola, dva boda za Borac. Prošle godine su imali nakon tri kola šest bodova.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 08 avg 2021, 23:19

miky_hz je napisao/la:
08 avg 2021, 19:37
Ima i objektivne Banjalucke publike.

[
svaka cast za raju :salut:

ja bi samo volio da se Zrinji vrati to sto je prosle sezone drzao ledja Vici i izdao ostale.

dobro je gospodin Hasic rekao treba napraviti generalni bojkot pod svaku cijenu igrati ovako nesto zaista nema smisla
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 08 avg 2021, 23:21

Neutral je napisao/la:
08 avg 2021, 20:52
Velez ocajan, katastrofalan. I kada su ovo usli bilo je deset minuta efektivne igre. Da nije Brandao izveo magiju sa dodavanjem igrali bi do sutra a ne bi postigli gol.

Totalno nepovezan vezni red sa napadom. Duge lopte i kroz sredinu kao da je 90 minuta, a ne 70ti.

Kiks protiv Rudara, kiks protiv Radnika, bodovi koji mnogo znace.
Notorna glupost. Prvo poluvrijeme kriminalno, a drugo je dokaz da bi ova prva ekipa ovo rijesila kako treba da je pocela mec. Cak i uz izuzetno los mec Zeljkovica

Druga stvar je da nam trebaju u21 kvalitetni igraci zbog ovog idiotskog pravila, i mi smo jedina ekipa u kojoj nijedan u21 igrac ne bi poceo da nije te gluposti, kao da smo razvojna liga yebote.

I treca stvar, ovo su utakmice prije i poslije evropskih utakmica. Niti ce Zubanovic poceti u narednim kolima, niti ce Cosic, Radovac i Andjusic biti na klupi.

Nijedan normalan navijac Veleza nije zabrinut, sve misli su usmjerene na Elfsborg, a 30 kola prvenstva je sasvim dovoljno da se kasnije ovakve utakmice shvate sa 200%.

I dokad ce se trpiti ovakvi tereni, nadamo se da cemo do 2040. imati 10 terena gdje se neces morati pobiti s loptom dok je primis.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 avg 2021, 23:24

Navijajmo da bude sto vise lakrdija da se ovo smece od saveza suspenduje ponovo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 avg 2021, 23:31

gruezi je napisao/la:
08 avg 2021, 23:24
100%

A bit ce sigurno lakrdije. Mediji su ostali nijemi na sudijsku sramotu u Posusju jer su domacini pobijedili. Ako se ne varam sljedece kolo borac zrinjski.

Treba pomno pratiti City, uvjeren sam da ce njih najvise ostetiti kroz sezonu.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 08 avg 2021, 23:31

Neutral je napisao/la:
08 avg 2021, 22:01
Legitimno pitanje za sve ljubitelje ovog smeća od lige. Pratim je otkad znam za sebe, stoput sam je nazvao smećem, jadom itd. Rekao sam da smeće neću više pratiti ali opet je pratim, za razliku od repke.

Da li je ovogodišnja Premijer liga jedna od najlošijih u svome postojanju? Evropski rezultati, ispadanje od amatera Milsamija i Linfielda, jedina svjetla tačka je Velež pokazuje pad u kvaliteti. Kada analiziramo malo ekipe, vidjet ćemo da su mnogo slabije u odnosu na prijašnje sezone, pritom mislim na sljedeće:

Željezničar. Ekipa koja je dominirala godinama našom ligom i ekipa koja je redovno igrala Evropu ima poluprofesionalnu ekipu. Nisu igrački nikad očajniji bili, a recimo prije 10tak godina, sezona 2010/2011., u Želji su igrali Ibrahim Šehić, tada 27 godišnji Bogičević koji je i dan danas tu, Stanić, Benjamin Ćolić, Jamak (23 godine), Svraka, Zajko Zeba, Višća, Mirsad Bešlija, Srđan Savić itd. Pa ova ekipa bi rastavila ovaj današnji Željezničar sa 5:0.

Sarajevo, nećemo tako dugo vremenski unazad. Evo random primjer, 2014/2015 sezona. Delać na golu, za našu ligu Neuer, Tatomirević, Adnan Kovačević, Gojko Cimirot, Radovac (mladi kapiten), Dario Purić, Leon Benko, Okić, Puzigača, Miloš Stojčev.

Široki Brijeg, ekipa kao Željezničar. Ima tu i danas dobrih igrača, ali ako ih usporedimo sa Bubalom, Landekom, Wagnerom i legendarnim Ercegom, kvalitetom ni blizu toj ekipi.

Zrinjski, igraju fenomenalno, imaju možda i najjači tim u ligi, a evo 15/16, Daniel Graovac, Nesta naše lige, Tomislav Tomić, Simeunović dok je bio fokusiran na fudbal, Stevo Nikolić, Jasmin Mešanović, Zakarić, Filipović, Todorović, Bilbija, mlađi Pero Stojkić, Krešimir Kordić, nikad jači napad u ligi.

Ali glavna razlika je između "slabijih" ekipa. Ekipe Radnika, Rudara Prijedor i Leotara bi bili kanta za nabijanje u tim starijim vremenima.
Svake godine isto pitanje. Jeste najlošija u posljednje 3 godine, ali neuporedivo sa ligom u prvim sezonama lige 12 ili ligom 16, ni u smislu igrača ni budžeta, čak i oranice bar imaju neki tvrd teren umjesto blata.

Antipolitika3
Kontakt:

Post Postao/la Antipolitika3 » 08 avg 2021, 23:33

Neutral je napisao/la:
08 avg 2021, 23:17
Tri kola, dva boda za Borac. Prošle godine su imali nakon tri kola šest bodova.
Borac nema timske igre plus totalno su nespremni i jedna od sporijih ekipa u ligi,mene je vec strah utakmice u BL jer je kvota 1,05 da ce sudija biti iz RS -a 10ak kilometara oko BL jer takvi su na udaru Vice kriminalca jer ne mozes Peljti prijetiti ako ovaj ima muda no nebitno meni je iskreno zao evo ovog sudije Bilbije koji je ocigledan kvalitet i dobar materijal za Uefa natjecanje ,gledao ga kad je Hrvatskoj sudio medjunarodnu utakmicu perfektan bio a vidim i Fedja ga veceras pohvali no ti sudci su pod pritiskom ucjenama pa neki cak i pod prijetnjama za sigurnost da se za Borac sudi ,vi trebate znati da je nas Vico metalni sklop ljudi kao onaj Velja Nevolja kako se vec zove i da ljudi kroz zivot napreduju ne potkupljivanjem vec zastrasivanjem i ucjenama zato mi je u jednu ruku i sudija zao jer su marijonete .U politiku nebi ulazio ali bi normalno volio da je vise klubova za udruzenje premijerligasa i transparentno sudjenje no kad u nas u svim sferama zivota politika se mijesa onda je bolje nekada i sutiti jer su ovi kriminalci ipak malo opasniji od Dominikovica i kompanije.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 08 avg 2021, 23:35

Neutral je napisao/la:
08 avg 2021, 23:31
gruezi je napisao/la:
08 avg 2021, 23:24
100%

A bit ce sigurno lakrdije. Mediji su ostali nijemi na sudijsku sramotu u Posusju jer su domacini pobijedili. Ako se ne varam sljedece kolo borac zrinjski.

Treba pomno pratiti City, uvjeren sam da ce njih najvise ostetiti kroz sezonu.
Što Sisoje city? Pa on se liže s Vicom

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.