Ja sam pratio i prije Messija a ako me zdravlje posluži pratit ću i iza njega. Realno nama je bitno da od prvih utakmica imamo Depaya ostalo manje više njih možemo registrovati nakon par kola.hazarder je napisao/la: ↑10 avg 2021, 21:50Ja sam ipak malo mlađi, ali dovoljno star da pamtim Cocua, Sonny Andersona, Giulya, Abelarda, braću De Boeur itd., i sve u svemu jednu ne tako dominantnu Barcelonu kao što je to bila u eri Messija tako da mi sve ovo vjerovatno lakše pada.1921boy je napisao/la: ↑10 avg 2021, 21:40Slažem se sa tobom, ovdje je dosta raje koja Barcelonu vjerovatno prati od 2000 i neke godine, ne znam da li ima neko stariji koji se sjeća "old school" Barcelone. Ja recimo Barcelonu pratim od 87' otprilike od onda kad je Cruyff preuzeo ekipu. Upamtio sam igrače od Zubizarete, Eusebia, Valverdea, Linkera, Begiristaina, Bakera, Koemana, Barjuana, Pepa, Amora, Laudrupa, Figa, Kodre pa onda na ovamo do Xavija, Puyola, Overmansa, Saviole, De Boera, Valdesa, Navara, Cocua, Deca, Ronaldinha, Larssona, Marqueza, Edgara Davidsa, Quaresme, Kluiverta, Thurama, van Bommela, Eto'a, Ibrahimovića , Henrya, Yaye Tourea, Abidala i još bezbroj dobrih igrača.hazarder je napisao/la: ↑10 avg 2021, 21:14
Sretno s tom molbom, pojedini ovdje još ni Neymara nisu oplakali a o Mesku ćemo čitat' još bar 2 godine na ovom pdf. Treba razumjeti da je ovdje dosta mlađe raje koja ne pamti Barcu bez Messija tako da sve to donekle i ima smisla.
Što se Depaya tiče, nisam nigdje vidio službenu potvrdu da su nova pojačanja registrovana za La Ligu, tako da sumnjam da ćemo u prvom kolu vidjet' Depaya, Emersona i Garciu. Aguera nema do novembra u svakom slučaju.
Pojedini katalonski mediji pišu da klub neće imati problema sa registrovanjem ovih igrača Depaya, Emersona i Garcije. Aguera neće registrovati dok se ne oporavi od povrede.
Što se tiče registracije ja sam naišao na par optimističnih članaka po španskim portalima ali i par ne tako obećavajućih.
Prijave za ovo kolo moraju biti završene u petak, nakon toga se rok prebacuje za 7 dana kako koje kolo ide sve do 1. septembra kada rok za registraciju igrača za ovu polusezonu završava i neće biti moguća do januara. Navodno Koemanova namjera je da registruje Depaya i Emersona za prvo kolo dok Garcia nije prioritet jer se friško vratio sa OI. Nadam se da će uspjeti.
FC Barcelona
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Brko iz druge galaksije!
Pratio sam onu Barcelonu sa Saviolom kao glavnim igracem, koja je grozna bila, tad sam najvatrenije navijao za njih, pratit cu ih sad i vise i strastvenije. Nije Barcelona jedan igrac.
Kladim se da ce trecina ovih koji ovdje pisu, ako se susretnu PSG i Barcelona, navijati za PSG.
Naravno da ćemo svi navijati za PSG.
I necemo pisati na ovoj temi vise NIKADA, ako se Neymar ne vrati u Barcelonu ovo ljeto.
I necemo pisati na ovoj temi vise NIKADA, ako se Neymar ne vrati u Barcelonu ovo ljeto.
Pa svako ko kaže da je pratio Barsu pre 90-ih kleveće i laže makar imao 100 godina jer je to bilo nemoguće.
U stvari naravno, gledao sam ja Barsu i pre toga ali samo po neku utakmicu KŠ ili Kupa UEFA-e...ostalo je moglo samo preko sportske štampe da se prati. Expanzijom medija i TV stanica krajem 90-ih već je postalo moguće gledati i najjače evropske lige a danas je dostupno bukvalno sve...
U stvari naravno, gledao sam ja Barsu i pre toga ali samo po neku utakmicu KŠ ili Kupa UEFA-e...ostalo je moglo samo preko sportske štampe da se prati. Expanzijom medija i TV stanica krajem 90-ih već je postalo moguće gledati i najjače evropske lige a danas je dostupno bukvalno sve...
- jasonstatham
- Kontakt:
Since 1992 i prve lige prvaka. Meni Koeman malo više znači nego mnogima ovdje, tako da ima krede.1921boy je napisao/la: ↑10 avg 2021, 21:40Slažem se sa tobom, ovdje je dosta raje koja Barcelonu vjerovatno prati od 2000 i neke godine, ne znam da li ima neko stariji koji se sjeća "old school" Barcelone. Ja recimo Barcelonu pratim od 87' otprilike od onda kad je Cruyff preuzeo ekipu. Upamtio sam igrače od Zubizarete, Eusebia, Valverdea, Linkera, Begiristaina, Bakera, Koemana, Barjuana, Pepa, Amora, Laudrupa, Figa, Kodre pa onda na ovamo do Xavija, Puyola, Overmansa, Saviole, De Boera, Valdesa, Navara, Cocua, Deca, Ronaldinha, Larssona, Marqueza, Edgara Davidsa, Quaresme, Kluiverta, Thurama, van Bommela, Eto'a, Ibrahimovića , Henrya, Yaye Tourea, Abidala i još bezbroj dobrih igrača.hazarder je napisao/la: ↑10 avg 2021, 21:14Sretno s tom molbom, pojedini ovdje još ni Neymara nisu oplakali a o Mesku ćemo čitat' još bar 2 godine na ovom pdf. Treba razumjeti da je ovdje dosta mlađe raje koja ne pamti Barcu bez Messija tako da sve to donekle i ima smisla.ANamelessGhoul je napisao/la: ↑10 avg 2021, 21:06Molim da se vise ne pise o bivsim Barcinim igracima. Hoce li moci Memphis igrati za vikend?
Što se Depaya tiče, nisam nigdje vidio službenu potvrdu da su nova pojačanja registrovana za La Ligu, tako da sumnjam da ćemo u prvom kolu vidjet' Depaya, Emersona i Garciu. Aguera nema do novembra u svakom slučaju.
Pojedini katalonski mediji pišu da klub neće imati problema sa registrovanjem ovih igrača Depaya, Emersona i Garcije. Aguera neće registrovati dok se ne oporavi od povrede.
Od tada preko 30 tekmi uživo, uglavnom na Camp Nou.
Preživjeće Barcelona ovo. Jeste da je neslavno otišao najveći kojeg je ikad imala, ali kad je preživjela Antiće, Gaala, Christianvale, Oleguere, period grčevite borbe za plasman u Uefa kup, preživjet'će i ovo. Messi je žestoko podigao ljestvicu, ali jbg, nekad je morao biti kraj, idemo dalje. Valjda znam iz iskustva.
Mes que un jugador, mes que un Club.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Drug, jasno je da niko nije dužan na to, ali bi bilo lijepo bar od ovih masijaca koji su djeca Barce da izađu u susret klubu koji je u teškoj krizi.
Pique je pristao, Messi je isto pristao al njega više nema, tako da je to sad nebitno. S druge strane takođe masijac Moriba, traži vecu platu, kao da ne vidi u kakvoj dubiozi je klub
Ocekujem od ostalih masijaca, prije svega Busquetsa kao kapitena, Roberta, Albe, da pristanju na smanjenje.
Vjerujem da ce to povuci i još neke, npr. Ter Stegen mi se cini kao lik koji ce to uraditi, možda De Jong.
Nisam ništa rekao al Messi pa Messi, sam Messi nije Barcelona barem za mene. Messi je bio i otišao, više ga nema nema potrebe da nastavljamo polemiku, hvala mu za sve trenutke koje nam je priuštio ali vrijeme je za nešto novo.
Brko iz druge galaksije!
Niko iskusniji normalno ne pravi dramu oko mesijevog odlaska, pogotovo stariji igraci koji pamte doba ronalda fenomena u nasem dresu
Kada je fenomeno odlazio, e to je bila tragedija, imas vamzemaljca u ekipa koji ima tek dvadesetak godina, koji je dosao i odma pokidao u prvoj sezoni, odmah ubjedljivo najbolji igrac svijeta vidi se iz aviona i pitas se sta ce sve napraviti jos, i on ode nakon samo jedne godine jer mu nisu htjeli dati vecu platu, e to je tragedija
Odlazak mesija u 33. godini, nakon sto vec tri cetiri sezone je u velikom padu i nakon sto se klub s njim i obrukao propisno u tom periodu, i nakon sto je i budali jasno da barca s mesijem ovakvim nema vise sta traziti i da su potrebne temeljite promjene, nije nikakva tragedija nego neminovnost
Hajmo realno sagledati stvari, uporediti ronalda kako je izgledao kad odlazio, i mesija kako je izgledao u zadnjim sezonama, i onda je sve jasno zasto stariji navijaci ne prave dramu i mnogi ce reci i vrijeme je bilo
Da je srece bilo i pameti i ozbilknosti uprave da ga prodaju jos prije dviej tri godine, godinu dvije poslije nejmara, mogao je klub za njih dvojicu pola milijarde inkasirati, dovesti mladje neke nove pastuhe zeljne dokazivanja s normalnijim platama, medjutim eto kao sto sam i najavio ja davno, ostali smo i bez para, i bez igraca i bez neke mogucnosti da se brzo napravi rekonstrukcija ekipe s nekim novim igracima
Meni ovo sve i dalje lici na dobro skontanu izvlaku da mesi ode i uzme velike pare a uprava da ima izvlaku, vidimo gdje je mesi otisao, vidimo za koje pare, vidimo da nije ni dva tri dana trebalo da se sve odradi, vidimo koliko je para zastekao mesijev ćaća, zar ne podsjeca mesi na nejmara, a ćaća mu na nejmarovog ćaću, jasno ko dan, skontali da muzu arape i da se zahebaju u francuskoj
Kada je fenomeno odlazio, e to je bila tragedija, imas vamzemaljca u ekipa koji ima tek dvadesetak godina, koji je dosao i odma pokidao u prvoj sezoni, odmah ubjedljivo najbolji igrac svijeta vidi se iz aviona i pitas se sta ce sve napraviti jos, i on ode nakon samo jedne godine jer mu nisu htjeli dati vecu platu, e to je tragedija
Odlazak mesija u 33. godini, nakon sto vec tri cetiri sezone je u velikom padu i nakon sto se klub s njim i obrukao propisno u tom periodu, i nakon sto je i budali jasno da barca s mesijem ovakvim nema vise sta traziti i da su potrebne temeljite promjene, nije nikakva tragedija nego neminovnost
Hajmo realno sagledati stvari, uporediti ronalda kako je izgledao kad odlazio, i mesija kako je izgledao u zadnjim sezonama, i onda je sve jasno zasto stariji navijaci ne prave dramu i mnogi ce reci i vrijeme je bilo
Da je srece bilo i pameti i ozbilknosti uprave da ga prodaju jos prije dviej tri godine, godinu dvije poslije nejmara, mogao je klub za njih dvojicu pola milijarde inkasirati, dovesti mladje neke nove pastuhe zeljne dokazivanja s normalnijim platama, medjutim eto kao sto sam i najavio ja davno, ostali smo i bez para, i bez igraca i bez neke mogucnosti da se brzo napravi rekonstrukcija ekipe s nekim novim igracima
Meni ovo sve i dalje lici na dobro skontanu izvlaku da mesi ode i uzme velike pare a uprava da ima izvlaku, vidimo gdje je mesi otisao, vidimo za koje pare, vidimo da nije ni dva tri dana trebalo da se sve odradi, vidimo koliko je para zastekao mesijev ćaća, zar ne podsjeca mesi na nejmara, a ćaća mu na nejmarovog ćaću, jasno ko dan, skontali da muzu arape i da se zahebaju u francuskoj
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Hoćete li pratiti Missija u PSG-u?
Drug moj ko ti je taj Fenomeno? Koji Ronaldo? Ajde nemoj se brukati....porediš sa Messijem nekoga ko je odigrao samo JEDNU sezonu za FC Barcelonu.Romariooo je napisao/la: ↑10 avg 2021, 22:45Niko iskusniji normalno ne pravi dramu oko mesijevog odlaska, pogotovo stariji igraci koji pamte doba ronalda fenomena u nasem dresu
Za razliku od njega igrač čije si ime pozajmio (Romario) odigrao je čitave DVE sezone....isto tako i Dijego i bla bla bla...
Nema nikoga u istoriji kluba ko se može meriti sa Leom....počev od staža a o tome šta je za klub uradio glupo je i pominjati tako da.....
Potpuno si u pravu, ko je zivio u jugoslaviji nije imao mogucnost pratiti bilo koju ligu osim domace, plus kup sampiona poneka utakmica, a i to je bilo u drgacijem formatu nego danasnja liga prvaka i manje utakmica, a pogotovo manje na tv.parangal je napisao/la: ↑10 avg 2021, 22:23Pa svako ko kaže da je pratio Barsu pre 90-ih kleveće i laže makar imao 100 godina jer je to bilo nemoguće.
Tek tamo od 93. mozda poceli su prenosi stranih liga, liga prvaka je promijenila format i te stvari, manji period onog krojfovog dream tima se mogo uhvatiti i to je to, mi koji smo bili pod granatama i cesto bez struje urijetko
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Citiras lika koji je htio Messija zamijeniti sa Eriksenom i tvrdio da bi Barcelona bila jaca.
Ma @Romario se sprda....zna taj o fudbalu puno, ma zna on i gde djavo spava
Sta mesi znaci za historiju barce, a sta ronaldo fenomeno to je potpuno jasno, ja govorim o tome kakvi su igraci bilibu trenutku odlaska, i zbog koga se trebalo zaliti ne zbog starih zasluga, nego trenutnih igrackih sposobnosti i onoga sto se od njih moze ocekivati u buducnostiparangal je napisao/la: ↑10 avg 2021, 22:53Drug moj ko ti je taj Fenomeno? Koji Ronaldo? Ajde nemoj se brukati....porediš sa Messijem nekoga ko je odigrao samo JEDNU sezonu za FC Barcelonu.Romariooo je napisao/la: ↑10 avg 2021, 22:45Niko iskusniji normalno ne pravi dramu oko mesijevog odlaska, pogotovo stariji igraci koji pamte doba ronalda fenomena u nasem dresu
Za razliku od njega igrač čije si ime pozajmio (Romario) odigrao je čitave DVE sezone....isto tako i Dijego i bla bla bla...
Nema nikoga u istoriji kluba ko se može meriti sa Leom....počev od staža a o tome šta je za klub uradio glupo je i pominjati tako da.....![]()
A u tom smislu odlazak ronalda je daleko bolniji bio, to bi se moglo porediti samo da je mesi otisao na vrhuncu mozda tamo u onom periodu kad je pep otisao, pa da kazes steta, sta je sve jos mogao ponuditi
Fakat je da mesi odlazi u poznim godinama kada je blijeda sjenka nekadasnje igracine, plakati za njim je isto kao za nekim kolegom kojem je ostalo dvije tri godine do penzije, a vec se više bavi pcelama nego poslom za koji je dobro placen. Ronaldo je otisao ko najbolji na svijetu sa samo dvadeset godina i tu je zal ostala, a mesi je dao sve sto je mogao dati, i da je prije otisao ostao bi jos veca legenda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Ono što je fakat druže moj je ovo.....Messi odlazi sa tačno pre mesec dana osvojenom Copa Amerika i SEDMOM zlatnom loptom koju će (nažalost) primiti kao igrač PSG...Romariooo je napisao/la: ↑10 avg 2021, 23:07Fakat je da mesi odlazi u poznim godinama kada je blijeda sjenka nekadasnje igracine, plakati za njim je isto kao za nekim kolegom kojem je ostalo dvije tri godine do penzije, a vec se više bavi pcelama nego poslom za koji je dobro placen. Ronaldo je otisao ko najbolji na svijetu sa samo dvadeset godina i tu je zal ostala, a mesi je dao sve sto je mogao dati, i da je prije otisao ostao bi jos veca legenda
Ima tu i olakšavajuća okolnost za njega.....neće morati da putuje po zlatnu loptu, samo će preći ulicu i uzeti je
Stoji da godina ima ali mene ne bi iznenadilo (obzirom kakav je ludi šeik skup zvezda napravio) da Mesko do te penzije uzme i OSMU loptu i bar još jednu LP....bumo videli
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.