Oni su imali identican mentalitet, al' zbog previše mrtvih i iskasapljenih se to sve promjenilo.Hajdeee je napisao/la: ↑10 avg 2021, 21:17Pa Poljaci su poslali izvidnicu od njih petorice ozbiljnijih faca, da izvide situaciju i reakciju, prije dolaska vecine. Napadnuti su i zavrsilo su u bijegu krvavih glava. Nisu bili simpatizeri i slicne pm, nego ozbiljna izvidnica.
Vrlo moguce da su kontali da im pronadju neki pub ili kafic gdje bi se smjestili. I da vide stanje i eventualni reakciju u gradu.
Na kraju su Poljaci bili na samom izlazu iz Vogosce. Dakle to je prvi hotel u urbanom dijelu Sarajeva iz tog pravca. Sami rub i dio naselja poslije autoputa.
Da se ne vracamo stalno na tu pricu. Ali cu ti reci samo da su pojedini Poljaci koji su zavrsili na krpljenju i sivanju sa nasim momcima u cekaonici klinickog centra, pruzali ruku i cestitati na dobrom fajtu.
Nasi se sjebali kad su im ovi prisli u cekaonici prije sivanja.
Mi na Balkanu ne kontamo taj njihov odnos, te kodekse i raj pristup. Nasi su prije ocekivali da se nastave rokati i u cekaonici stolicama i cime stignu, ali ne, Poljaci su doosli i pruzili ruku.
Mentalitet drugi skroz. I naravno da oni imaju pa barem 10 Paklenih ekipa za fajt ma ruke jacih od svih ekipa u regionu, ali na Balkanu nece se bas setati gdje im je cejf. Kako to rade negdje drugo. Bit ce napadnuti svim i svacim. Jbg takav je mentalitet.
Upravo Cracovia koja je dobila u gradu je jedina koja nije potpisala da ulete u taj savez.
Nije mi baš u potpunosti poznato, al' mislim da sam negdje duzi tekst citao da nakon svega što se izdešavalo na sceni se sve okrenulo za 120 stepeni i oni su jedini koji nisu htjeli da potpišu jer su htjeli osvetu za nekog ko je platio glavom u sukobu s Wislom njihovim najvecim neprijateljima..
I vjerujem da ste vidjeli snimke njihovih i obratno Wisle koji se bukvalno ganjaju mačetama.