FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ma brate kakvi bogati Željovci takvih nema mislim mozda ima ali ne zele da daju a mi ih godinama prizivamo. Jednostavno je tako da se moramo pomirit s tim da cemo narednih 5,6,7 godina prezivljavat ljudima to mora biti jasno a ako im je to razlog da ne dolaze mogu se stiditi. Bas se sjecam da sam sa tobom pricao prije par mjeseci da ce trajat 10,15 godina oporavljanje ne mislim da ce toliko ali sigurno nece puno manje i da smo pricali sve i da je kantonalna liga uz Želju moramo bit. A nadam se da nece biti kantonalna.Dejan1921 je napisao/la: ↑11 avg 2021, 16:57Kana brate da ima ljudi kojim Željo znači a imaju novca reagovali bi prošle godine poslije nosanja tabuta. Jednostavno se pomiri takvih ljudi nema. Da će bez koristi ući srcem i dati svoj novac i znanje bez da im se išta vrati.KANA je napisao/la: ↑11 avg 2021, 16:31Fakat mi nije jasno da su Svi digli ruke od ZeljeStrikeWarzone je napisao/la: ↑11 avg 2021, 16:26Nećemo se ni isčupati, osim nekog čuda neviđenog.
50 predtužbi je u planu,počevši od igrača, stručnog štaba pa do dobavljača i ostalih dužnika.
Dišemo na škrge i to je jedina realna činjenica.
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar.![]()
toliko imamo uspjesnih Zeljovaca a niko nista ,da ih ne boli ovo sve sto se desava
protiv Borca I Posusja smo pokazali da smo daleko najbolji navijaci u BiH majke mi sam se jezio kakva je podrska I jedinstvo bilo .Ne znam sta da kazem kako mogu gledati sa strane I ne pomoci
![]()
I zato vama ostalim govorim da popustite sa Osimom i svima ostalima koji su bivsi, uz Želju moramo biti pogotovo sad zato ko god moze doci na rudar treba da bude tu nikakva patnja od igre vas ne smije odbijat jer samo uz gromoglasnu podrsku mozemo pomoci nasoj Svetinji, bit ce tesko ali moramo biti zajedno. Ko nije u mogucnosti da dodje na tekmu iz bilo kojeg razloga mislim da je red da barem kartu uzme. VOLIM ZE ŽELJO
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
Ivica Osim!!!
UVIJEK UZ TEBE
hotonjskimaher je napisao/la: ↑11 avg 2021, 22:31Slaven Belupo ima duplo ili troduplo veca primanja od Gorice pa se opet svake godine bore za opstanak
Izjava funkcionera Slavena od prije 20 danahotonjskimaher je napisao/la: ↑11 avg 2021, 22:11Ne govorim ti o vrijednosti igraca nego o ulaznom kapitalu u klub Slaven Belupo ima puno veca ulaganja i primanja i sponzore Podravka i slicni i time ga cini 5 klubom odmah iza hajduka dinama osijeka i rijeka po pitanju financija jel ti sad jasno? i **** li te transfermarket
Članak iz sportskih novosti iz 2019 godine o godišnjim budžetima ekipa u HNL:Slaven je nekada imao jedan od većih proračuna u ligi. Ljudi misle da je situacija ista i danas, ali mi smo sada među četiri zadnja kluba s najmanjim budžetom u 1.HNL.
A evo kako je sad:SLAVEN BELUPO, 22 MILIJUNA KUNA
Slaven objavljuje podatke o proračunu za kalendarsku godinu šest mjeseci nakon njena isteka. U 2018. je proračun iznosio 25,5 milijuna kuna. U ovoj je zasad nešto manji prihod od prodaje igrača, no i ovaj iznos je dovoljan za mirnu sezonu.
GORICA, 20 MILIJUNA KUNA
Gorica kani povećati, bude li moguće i poduplati proračun, ali za to će trebati jedan transfer u okviru zarade od dva do tri milijuna eura. To je realno za očekivati, tako da financijskih problema ne bi smjelo biti u novoj sezoni, ma koliko će troškovi stalno rasti.
Tako da Slaven nema 2-3 puta veći budžet od Gorice, nit ga je imao i prije 2 godineSlavenov je proračun od gotovo 24 milijuna kuna u 2019. pao na 18 i pol milijuna kuna za 2021. godinu, dok je Gorica svoj proračun u 2020. povećala na više od 30 milijuna kuna.
Hvala babuki na održavanju stadiona,travnjak u žalosnom stanju
Ko bi rek'o da će i braco postat negativac,mada je sve istina što je napisao o samoodrživosti....
Ko bi rek'o da će i braco postat negativac,mada je sve istina što je napisao o samoodrživosti....
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾
Ne razumijem pojedince koji smatraju da neko nema pravo da naplati svoj dug ako je bio pod ugovorom sa klubom pa makar samo na tribini sjedio. Nisu ti igrči krivi što je njima neko ponudio ugovor. Niti je nama neko kriv što ne skautiramo i ponašamo se poput Dortmunda u doba kada je tonuo. Nelogično je skupiti onoliko starih igrača koje nemožeš prodati niti imaju snage za 120min. utakmice a koštaju klub dosta, a bilo ih je i povređenih koji su igrali malo, a bili su na platnoj listi. Pa svima je poznato da smo u dugu velikom prema poreznoj itd.
Zašto se onda već prije 4god. niko nije sjetio da klub treba da radi koliki mu je budžet. Trebalo je dovesti 3 iskusna igrača koji nisu u životnoj dobi od 34god. već nekih 28-29 i ostalo naše mlade igrače plus intenzivno skautirat lige i popunjavati sa igračima iz federalnu lige i prve Rs. Dati šansu mladim igračima koji su željni dokazivanja i na njim praviti transfera pa koliki god da su bilo bi bolje nego ovo danas. Maštati o nekim igračima i vrhom tabele je nerealno narednih nekoliko godina. Realnost nam je da se moramo čuvati i nadati da ćemo preživjeti naredni period jer para nema i neće ih ni biti sve dok se klub ne privatizuje. To je činjenica i sa tim se moramo pomiriti jer je nerealno da neko pumpa vlastiti novac u klub koji ima toliki dug, nema nikakve garancije da će moći obrnuti novac ili izaći na kraju plus minus nula.
Zašto se onda već prije 4god. niko nije sjetio da klub treba da radi koliki mu je budžet. Trebalo je dovesti 3 iskusna igrača koji nisu u životnoj dobi od 34god. već nekih 28-29 i ostalo naše mlade igrače plus intenzivno skautirat lige i popunjavati sa igračima iz federalnu lige i prve Rs. Dati šansu mladim igračima koji su željni dokazivanja i na njim praviti transfera pa koliki god da su bilo bi bolje nego ovo danas. Maštati o nekim igračima i vrhom tabele je nerealno narednih nekoliko godina. Realnost nam je da se moramo čuvati i nadati da ćemo preživjeti naredni period jer para nema i neće ih ni biti sve dok se klub ne privatizuje. To je činjenica i sa tim se moramo pomiriti jer je nerealno da neko pumpa vlastiti novac u klub koji ima toliki dug, nema nikakve garancije da će moći obrnuti novac ili izaći na kraju plus minus nula.
-
- Kontakt:
@braco vidiš kakve nas sve nesreće zadesiše, malo ko razmišlja o ekipi. To ćemo 2 dana pred tekmu zakuhati.
Željezničar za život cijeli!
Razmisljamo, ali sudeci po ovoj zadnjoj prijateljskoj Ivkovic ne razmislja. Brat ne odustaje od slicnih 11 pa orilo, gorilo.

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ja sam onda psihijatrijski slučaj, ja razmišljam i o jednom i drugomSudoHusika je napisao/la: ↑12 avg 2021, 00:03@braco vidiš kakve nas sve nesreće zadesiše, malo ko razmišlja o ekipi. To ćemo 2 dana pred tekmu zakuhati.

More bit, mada očekivao sam više reakcija na onu izjavu o bekovima. Ma treba gazele na krila stavit, Gasala desno i Zdunića lijevo da se izvlači na desnu nogu ima da se sjebu koliko smo brzi i agilni , ne bi znali šta ih je snašlo. Mustafu na desetku stavit nek' se vrti oko sebe k'o Veseli pošto je voli peglat.

-
- Kontakt:
Tako bih volio znati (ne znam zašto) ime i prezime, neki kontakt .... homosapiensa koji se krije iza imena Benderrr
ako neko slučajno ima nešto od ovoga neka se javi u privatne, volio bih vidjeti kako izgleda čovjek sa takvim mentalnim sklopom.
PS. Svaka pomoć dobro došla ( interesuje me izgled te glavurde)
Maniacs1987 je napisao/la: ↑12 avg 2021, 00:27Tako bih volio znati (ne znam zašto) ime i prezime, neki kontakt .... homosapiensa koji se krije iza imena Benderrrako neko slučajno ima nešto od ovoga neka se javi u privatne, volio bih vidjeti kako izgleda čovjek sa takvim mentalnim sklopom.

“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
Pa koji to klub na svijetu nije u minusu ziv bio, pa se ulaže. Kakve to veze ima. Druga je stvar sto smo mi država u koju niko neće da ulaze od privrede pa do sporta.nide je napisao/la: ↑11 avg 2021, 23:53Ne razumijem pojedince koji smatraju da neko nema pravo da naplati svoj dug ako je bio pod ugovorom sa klubom pa makar samo na tribini sjedio. Nisu ti igrči krivi što je njima neko ponudio ugovor. Niti je nama neko kriv što ne skautiramo i ponašamo se poput Dortmunda u doba kada je tonuo. Nelogično je skupiti onoliko starih igrača koje nemožeš prodati niti imaju snage za 120min. utakmice a koštaju klub dosta, a bilo ih je i povređenih koji su igrali malo, a bili su na platnoj listi. Pa svima je poznato da smo u dugu velikom prema poreznoj itd.
Za ozbiljne ljude i sportski kolektiv s dugom od 5 miliona to je presmijesna cifra. Posebno klub koji ima tradiciju. Ali kad nemaš zakona o sportu, nemas ni mogućnost nečeg boljeg, niti neko ozbiljan hoce ulagati. Pa nije dug milijarda Pa kao nece niko da ulaze jbt.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
@braco ista postava kao i do sada, nema potrebe razbijati glavu 

- lijevapolutka
- Kontakt:
@braco sve zavisi jesu li bekovi ista skontali, ako nisu igramo bez bekova
moSa ljoŽe
-
- Kontakt:
Kakav je Vištica je li neko upratio?
Malić nikako da se oslobodi straha, uvijek u nekakvom grču.
Željezničar za život cijeli!
- lijevapolutka
- Kontakt:
Protiv romanije tankoSudoHusika je napisao/la: ↑12 avg 2021, 09:22Kakav je Vištica je li neko upratio?
moSa ljoŽe
Za sad alibi bek,naprijed ništa, konstantno lopta nazad ide,mora više rizika preuzeti.SudoHusika je napisao/la: ↑12 avg 2021, 09:22Kakav je Vištica je li neko upratio?
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
-
- Kontakt:
Napadacki sastav i Rudara odma na pocetku zgazit.
................Bender
-------Jahic - Vrhovac - Drina
---Zdunic - Mekic - Beca - Mujezinovic
-----------------Bojo
...........Juricic - Gasal
FORZA ZELJO
Pozz

................Bender
-------Jahic - Vrhovac - Drina
---Zdunic - Mekic - Beca - Mujezinovic
-----------------Bojo
...........Juricic - Gasal
FORZA ZELJO
Pozz
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT
AUT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 40 gostiju.