FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
43%
Prolazak u Play off
52
24%
Grupnu fazu
73
33%

Ukupno glasova: 218

MojKlubFKS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MojKlubFKS » 14 avg 2021, 01:44

GalileoGalilei je napisao/la:
13 avg 2021, 23:49
Peljanje lopte se rješava konstantnim igranjem? Snaga se dobija konstantnim igranjem? Samo mi reci da se zaebavaš..

Pidro je imao nekoliko kardinalnih grešaka, uz sva loša postavljanja, nesigurnost, neodlučnost i ostale greške u osnovnim fudbalskim stvarima. Nećemo oči zatvarati i govoriti da je dobar, kad nije tako, sve od kad se vratio na teren od povrede ligamenata. Upravo to ga je najviše pomelo i pitanje je hoće li ikad biti stari Pidro. O psihičkom knockdownu da ne govorim, dovoljno je neko da mu opsuje jednom, on je gotov.
Pa ništa onda, Šabanović trpiti već bog zna koju godinu, pa opet na posudbu, pa kad se vrati s posudbe, opet ga malo trpiti i sve tako. Ko ima kvalitet, on jako brzo dođe do izražaja, a primjer je Đokanović.
Evo još ću dodati Belmina kao primjer. Malo je falilo da ode na posudbu i ovu sezonu, postavljen kao drugi golman i klub je htio dovesti novog golmana. Silom prilika stane na go i zadovolji svačiji apetit. A po mišljenju trenera, treb'o je promijeniti klub. Tako da sam definitivno stava da mladim igračima koji se nisu naigrali treba dati šansu dosta više nego tek kupljenom provjerenom igraču koji usput zarađuje puno veću platu. Razmisljajte dugoročno, a ne kratkoročno za dobrobit kluba.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 14 avg 2021, 01:52

Ne igra stopera, nemojte bezveze tražiti opravdanja. Đokanović ne briljira od početka sezone, ali je zato od početka seniorske karijere jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača u ekipi. Zbog toga smije imati kredita i može mu se desiti jedan loš period.
Porediti Đokanovića i Salčina je uvreda za ovog prvog.

Fanimo, Dupovac i ostali su druga tema i ja ih se uopšte nisam dotakao. Opet zadiranja u neke druge tematike.

@MojKlubFKS
Opet se gubiš kralju.. Ne možeš u istu rečenicu stavljati Dizdarevića i Šabanovića i ostale Akademce, koji veći imaju finog staža. Dizdareviću je ovo prva velika šansa koja mu je ukazana i zasad opravdava povjerenje maksimalno. Šabanović je debitovao u vrijeme Husrefa, znači već ima staža bruku i šta je pokazao? Vucarao se po Mladosti, ni tamo nije mogao da se nametne. Vratio se ovdje i šta treba ga opet trpiti? Evo neka ga, što se mene tiče, ali kad ga složi njegova žuta minuta, kad napravi veliki kiks, dobije crveni ili uradi neku drugu glupost, onda nemojte zatvarati oči.
To da se Belminu trebala dati odmah šansa, to si upravu, umjesto gledanja ka klocu Veliću.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 avg 2021, 02:02

Pidro ce se vratiti ali samo na klupu. Pa ovo mu je druga sezona od povrede i vidimo, da je isti kao posle nje. Cak i gori usudio bi se reci. Lik stagnira jednostavno, a sad je tu i psiha. Momak uvijek igra pod nekim pritiskom kao da mu svaka ovisi o životu.

Na žalost povreda ga je unistila i to moramo shvatiti. Prije povrede je bio ekstra igrač. Pravi moderni lijevi bek. Posle povrede ni sjena onog igraca. Ni prvi ni zadnji kojeg je povreda unistila.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 14 avg 2021, 03:23

Samozdravlje ne bih se bas slozio sa tvoim tvrdnjama, sad cu nabrojati i kojim i zasto;

Kovacevic- jeste ok golman, al nista vise od toga nije i SARAJEVO JE njemu 1000x vise valjalo nego sto je on SARAJEVU za titulu sa nekim odbranama, takodje imao je platu datamu je sansa na naj osjetivioj pozici, gdje bi malo koji klub iz pl bh koji se bori za titulu i koji je ulozio 8-9 m km na ostale igrace mu dao. Apsulutno nista spektakularno nije branio mozese na jednu ruku izbrijat gdje donio bodove to je protiv tc 1-0 ahmet i sad je odbranio penal protiv borca. Primao je golove smjesne velez brest celtik itd koji su nas kostali mnogo para. Da ponovim dobio je sansu u najskupljoj ekipi lige i najboljij ekipi lige.. da dobili smo ostetu od 300 k € za rezik ogroman, to se desava u 15 godina jednom nekom klubu iz bh. I mi smo vjerovatno nesto morali platit za njega.

Pidro, doveliga platili neku ostetucu trenirali hranili davali stipendiju dalimu ugovor 4-5 godina, odigra dobro 6-7 mjeseci povrijedio se, sad lose igra.. sta hocu da kazem uzeli smo rizik up front, to kad uradis ovekujes i nadas se da si procjenio dobro da bi profitirao na long run( da bi igrao 3x manje pare da bi ga mogao prodat za nesto para itd) al ponavljam rizik je ogroman jer su pidro kova djokanovic mujakic saban mustafic suarez i ostale sto nabrojao dobili sansu u najskupljoj ekipi u histori pl bh..

Da zakljucim, nisu mladi igraci tek tako jeftini u smislu fanimo ima 5x vecu platu od pidre ili oremus od sabana, jer oremus ahmet krsto tatar rahmanovic su istrpljeni od drugih klubova i na osnovu njihovi kvaliteta jedan veliki procenat je uspjeh i tim omladincima..

I nije fer da se spominje +13 izgubljeno zaradili se za hadzica mustafica mujakica kove krpica voliko a kao za ahmeta oremusa 0 a plata 5x veca nego ovim akademcima..

To se mora iz balansirat moras imat tipove ko hebibovic ahmet oremus dupovac itd jer bez njih neces moci imat kapic kovu itd, takodje neces nikad osvoit vise od 5 mjesta samo sa akademcima nema sanse sto ti odma izbija 1-3 m km evropski para..

Treba se to balansirat treba se davat sansa akademcima al samo onima koji su najmanje rizcni odnosno koji su naj kvalitetni.

Apsulutno se slazem da smo bez akademije pusa al i bez staraca smo takodje pusa mora se balansirat to dvoje

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 14 avg 2021, 05:20

Kanurić plata 6000KM
Dizdarević 6000KM
Dalje ne smijem ni pisati.
Sabrina iznese ugovor Jukića 8000KM (sumnjamo da je prepravljen dok smo čekali) imamo informaciju da mu je plata 16 000 bila. Dobro ste pročitali.
Sabrina i Hadžić se ogradili od svakog ugovora. Eto gdje su pare i eto šta su radili. Sabrina traži još jednu šansu od navijača i dobili su ultimatum.
Treba nabiti nogom u ****, a Hadžiju pljunut gdje stignemo. Znači Kanurić uzme 2000, a po dvije mora dati Sabrini i Emiru. Sušića ne smijem ni spomenut. 20 000+. Svaki ugovor gospoda uzmu od jednog igrača minimum 2000, 50 000KM Sabra i Hadžija uzmu minimalno + njihova plata. Za lijekova im trebalo. Amin.
ORIGINAL 1987

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 avg 2021, 06:15

Pa ako su se stvarno ugradjivali u ugovore o kakvoj drugoj sansi pričamo? Da imaju sansu, da se kod jos nekog ugrade?
Ko je varalica on ce vrati uvijek. Bilo to u biznisu, ljubavi ili skoli.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 14 avg 2021, 09:14

Ko god je Jukicu dao platu vecu od 2.000 dabogda mu se ruka osusila

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 14 avg 2021, 09:21

PeakyBlinders je napisao/la:
14 avg 2021, 05:20
Kanurić plata 6000KM
Dizdarević 6000KM
Sabrina iznese ugovor Jukića 8000KM (sumnjamo da je prepravljen dok smo čekali) imamo informaciju da mu je plata 16 000 bila. Dobro ste pročitali.
Sabrina i Hadžić se ogradili od svakog ugovora. Eto gdje su pare i eto šta su radili. Sabrina traži još jednu šansu od navijača i dobili su ultimatum.
Treba nabiti nogom u ****, a Hadžiju pljunut gdje stignemo. Znači Kanurić uzme 2000, a po dvije mora dati Sabrini i Emiru. Sušića ne smijem ni spomenut. 20 000+. Svaki ugovor gospoda uzmu od jednog igrača minimum 2000, 50 000KM Sabra i Hadžija uzmu minimalno + njihova plata. Za lijekova im trebalo. Amin.

Pratim te cesto I volim da citam tvoje pisanje, ali za Susica te moram demantovati jer je ovo cista laz. Ne znam za procente i talove drugih igraca, ali za Tina je laz.Ko god zna Tina iznenadio bi se koliko je covjek ozbiljan, profesionalac.Kod potpisa ugovora u tome mu je bio ukljucen otac, amidza. Jedan fening niko od njegove plate ne uzima (ne znam kolika je ) niti bi na to ikad pristali,i kaljali prezime Susic.
Znam isto I Tatara isti slucaj nikad niko mu nije dinara trazio, niti uzimao.
Ne branim upravu, volio bi da ih ocima ne vidim nikad ali ovo sam morao napisati.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 14 avg 2021, 09:24

Ovde se sve zna. svaka marka ko sta dobije znaju neki clanovi. :tokralju: kako vas nije stid lagati jeb... vise

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 14 avg 2021, 09:32

Zukanovic je napisao/la:
14 avg 2021, 09:24
Ovde se sve zna. svaka marka ko sta dobije znaju neki clanovi. :tokralju: kako vas nije stid lagati jeb... vise
Pusti ih ! To je klasicno zlobno i neutemeljeno bosnjacko oblajavanje svega i svacega !!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2021, 09:52

Koliko se frka digla za stadion i kad si ga dobio sad nemas marke da nesto renoviras. Sve sto su mogli usrali su.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 14 avg 2021, 09:53

amypitar je napisao/la:
14 avg 2021, 09:21
PeakyBlinders je napisao/la:
14 avg 2021, 05:20
Kanurić plata 6000KM
Dizdarević 6000KM

Pratim te cesto I volim da citam tvoje pisanje, ali za Susica te moram demantovati jer je ovo cista laz. Ne znam za procente i talove drugih igraca, ali za Tina je laz.Ko god zna Tina iznenadio bi se koliko je covjek ozbiljan, profesionalac.Kod potpisa ugovora u tome mu je bio ukljucen otac, amidza. Jedan fening niko od njegove plate ne uzima (ne znam kolika je ) niti bi na to ikad pristali,i kaljali prezime Susic.
Znam isto I Tatara isti slucaj nikad niko mu nije dinara trazio, niti uzimao.
Ne branim upravu, volio bi da ih ocima ne vidim nikad ali ovo sam morao napisati.
Ako je tako kako ti kažeš, a i ja sam čuo da mu plata nije ni blizu kako se priča, onda je i sve ostalo izmisljotina.
Ne moze se plata prepravljati, sve se to mora imati na papiru.
Iznos plate moze se provjeriti u piu, tako da se prepravljanje ne moze desiti. Nije 95 da platu prima na ruke, sve ide preko računa.
Ako ima ovo sve na papiru, sa pečatom onda ću u ovo vjerovati.
Čisto sumnjam u ovo sto je napisano...
Sto se tice uprave oni trebaju podnijeti ostavke, kako god da završi ovo sa investitorima. Previše je raja kivna na njih, a i oni sami imaju pravo los pristup svemu.
Evo i oni tebe selame!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 14 avg 2021, 10:21

Izgubili titulu, razjebali ekipu zbog kašnjenja plata, propala prica oko stadiona, akademija pad i stagnacija, ispali od Moldavaca u prvom pretkolu, nisi registrovao igrace i trenera, u jeku turizma i dijaspore namaš dresova u fan shopu, Itd itd. Sta se tu ima reci osim da su nesposobni.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 14 avg 2021, 10:44

Mesanovic je imao 13 000 platu. Ova informacija je 100% istinita.
- FKS -

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 14 avg 2021, 10:49

Hajdeee je napisao/la:
14 avg 2021, 10:44
Kako je igrao nije ni 1000 zasluzio ,uopste mi nije zao sto je otisao,glup potez ,onaj koga je doveo. :sick:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 14 avg 2021, 11:27

Zakomplikova se ovo izgleda oko Adze a trebalo je biti dobro. Bilo je naznaka da ce se rijesiti pocetkom avgusta, al mrka kapa.
Samo da Sablic ne popizdi i digne sidro... Strasan je trener i kaze u brk sta je rec svakome, dobar je momak.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 14 avg 2021, 11:43

Ado_77 je napisao/la:
14 avg 2021, 10:49
Hajdeee je napisao/la:
Kako je igrao nije ni 1000 zasluzio ,uopste mi nije zao sto je otisao,glup potez ,onaj koga je doveo. :sick:
Puno puno plata je potpisivao nerealno, sa losom procjenom. Hadzic i Sabrina su direktno odgovorni za te poteze, koje su nas direktno odveli u jos vecu dubiozu.
- FKS -

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 14 avg 2021, 11:44

Kad cete shvatit da mi nismo ekipa koja planski daje sansu omladincima? Nismo mi neki razvojni klub tipa Krupa ili Mladost, da se osloni na djecu koju ce pokupit krupne ribe. Kod nas je pritisak ogroman, a po defaultu covjek vise vjeruje starijoj i iskusnijoj osobi u svakoj bransi. Svaki poslodavac trazi 2-3-5 god iskustva kad prima radnika, a tako razmisljaju i treneri. Logicno da ce svako vise vjerovat Lazicu koji je igrao za Zvezdu, Anzi i Alanju, nego Traki koji tek pocinje s fudbalom ili Kurdicu koji je igrao u Albaniji. 90% omladinaca je kod nas dobilo sansu silom prilika. Kovacevic zbog srednjaka, Sabanovic zbog povrede Hebiba, Pidro zbog povrede Bekica, Mujakic zbog povrede Novakovica, Hadzica Cala ubacio u zadnjem kolu sezone 16/17 kad je vec sve bilo izgubljeno, Dizdarevic uletio sad kad smo vidjeli kolika je rupa Kanuric koji je svakako imao sansu prije njega, a pricalo se o Velicu, dovodio se Dzafic... I u proslosti su nasa djeca dobivala sansu samo kad je bila besparica, cim se ikakvih para docepamo.dolaze razni Melunovici, Protici, Mitrevski itd. I to je radio svaki trener unazad 20 godina.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 avg 2021, 11:48

Ado_77 je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:
Yebe mi se za Mešanovića, ali ako čovjek nije ni marke dobio od dolaska pa do raskida ugovora, baš me zanima kako bi to bilo ko od vas/nas igrao. Shvatite ljudi da nema više Haseta.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 14 avg 2021, 11:55

MaroonBjelave je napisao/la:
14 avg 2021, 11:48
Ado_77 je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:
Yebe mi se za Mešanovića, ali ako čovjek nije ni marke dobio od dolaska pa do raskida ugovora, baš me zanima kako bi to bilo ko od vas/nas igrao. Shvatite ljudi da nema više Haseta.
Ljudi rade za 500 maraka,i cekaju plate mjesecima,sto su oni izuzetci kada imaju basnoslovne plate za nase uslove.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], sarajevo19461987 i 16 gostiju.