FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
52
25%
Grupnu fazu
65
31%

Ukupno glasova: 208

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 14 avg 2021, 12:01

Vinko je bezveze otjeran, sa onako nezadovoljnim igracima ni Klop ne bi bolji posao uradio. Mesanovic fula prazan gol u finalu kupa, Handzic u Kaknju, Pejovic grijesi u pasovima na 2 metra... Kad je imao uslove imali smo i dominaciju. I Sablic za sad ima uzasne uslove i shodno tome je ovakva situacija, da kuci neznamo za pobjedu od 23.5.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 14 avg 2021, 12:07

Ajde sutra svi na Kosevo da ne bude milja i po, ne dolazite radi uprave, hadzije, tana, nama, husrefa... Dolazite radi Sarajeva, mi drugog kluba nemamo kakva god je situacija a bilo je puno gorih... Podrzimo momke, proci ce i ova kriza ko i ostale.

Sutra u 19h SVI NA KOŠEVO!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 avg 2021, 12:13

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 14 avg 2021, 12:14

napoleon72 je napisao/la:
14 avg 2021, 11:44
Kad cete shvatit da mi nismo ekipa koja planski daje sansu omladincima? Nismo mi neki razvojni klub tipa Krupa ili Mladost, da se osloni na djecu koju ce pokupit krupne ribe. Kod nas je pritisak ogroman, a po defaultu covjek vise vjeruje starijoj i iskusnijoj osobi u svakoj bransi. Svaki poslodavac trazi 2-3-5 god iskustva kad prima radnika, a tako razmisljaju i treneri. Logicno da ce svako vise vjerovat Lazicu koji je igrao za Zvezdu, Anzi i Alanju, nego Traki koji tek pocinje s fudbalom ili Kurdicu koji je igrao u Albaniji. 90% omladinaca je kod nas dobilo sansu silom prilika. Kovacevic zbog srednjaka, Sabanovic zbog povrede Hebiba, Pidro zbog povrede Bekica, Mujakic zbog povrede Novakovica, Hadzica Cala ubacio u zadnjem kolu sezone 16/17 kad je vec sve bilo izgubljeno, Dizdarevic uletio sad kad smo vidjeli kolika je rupa Kanuric koji je svakako imao sansu prije njega, a pricalo se o Velicu, dovodio se Dzafic... I u proslosti su nasa djeca dobivala sansu samo kad je bila besparica, cim se ikakvih para docepamo.dolaze razni Melunovici, Protici, Mitrevski itd. I to je radio svaki trener unazad 20 godina.
U većini napisanog se slažem s tobom, ali je i do mladih igrača. Sjećam se kada je Škoro zaigrao prvi put za Sarajevo. Tada je mislim imao 17 godina i odmah se vidio kvalitet, sportska drskost/bezobrazluk i samopouzdanje.
U ekipi koja je tad imala Hotu, Turkovića, Bucu, Škoro je bio glavni igrač. Nije ima tad ni 18 godina. Promijenilo se trenera vise, ali svaki ga je držao u ekipi zajedno za Berberovicem i Alaimom... Jer su pokazivali kvalitet. Evo primjer Đokanovica, moze doći sad ne znam ko da trenira ali će Đokanović igrati. Salčin je igrač od kojeg sam ja očekivao puno više, gledao sam ga u akadwmiji i znam da je imao kvalitet, ali nema tog bezobrazluka i manjak ima samopouzdanja. Ove nove generacije iz akademije, sem Ćataković i Mustafića, mislim na vezu, napad i bekove su nejake, krhke... a to je po meni možda od glavnih uslova da bi uspio u ovih ligi. Sjećam se da je u generaciji Nedima, bio spic koji je dosao iz Zrinjskog, meni pravo dobar igrač bio. Visok, jak, relativno i brz ali je negdje nestao. Mislim da je mogao biti dobar igrač... Klarić se preziva...
Moraju malo i mladi igrači vise porediti na sebi, pa neće trener gledati ko je stari...
Evo i oni tebe selame!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 avg 2021, 12:30

Ado_77 je napisao/la:
14 avg 2021, 11:55
MaroonBjelave je napisao/la:
14 avg 2021, 11:48
Ado_77 je napisao/la:
14 avg 2021, 10:49

Kako je igrao nije ni 1000 zasluzio ,uopste mi nije zao sto je otisao,glup potez ,onaj koga je doveo. :sick:
Yebe mi se za Mešanovića, ali ako čovjek nije ni marke dobio od dolaska pa do raskida ugovora, baš me zanima kako bi to bilo ko od vas/nas igrao. Shvatite ljudi da nema više Haseta.
Ljudi rade za 500 maraka,i cekaju plate mjesecima,sto su oni izuzetci kada imaju basnoslovne plate za nase uslove.
Pa onda isti ti ljud trebaju dati otkaz i otići tamo gdje su bolji uslovi i plate.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 14 avg 2021, 12:34

Stabilan, uspješan i samoodrživ klub čak i u Premijer ligi i državi BiH nikad nije bio realniji. Titula, koeficijent, evropa, šampionski put u istoj i formiranje konferencijske lige omogućava da i mi, sa ovom ligom, iz ove države, sa ovim mentalitetom možemo konačno iskoračiti u ono u što nikad nismo.

Prvi cilj i temelj samoodrživosti je titula i kontinuitet osvajanja iste. Da bi bila titula, potrebno je u ekipi imati igrače poput Rahmanovića i Tatara. Potrebno je imati širinu igračkog kadra. Redovne plate. Adekvatne premije za ostvarene rezultate. Svoje ljude u savezu koji će štititi klub od raznoraznih mutnih radnji studijske organizacije. Transparentan rad, poštene i sposobne ljude koji će gledati interes kluba a ne lični i koji će imati odgovornost i cilj koji moraju ispuniti ukoliko planiraju ostati na čelu kluba.

Sa budžetom od 10 miliona uz sposobne ljude, transparentan i pošten rad možemo se šetati ligom. To bi odmah donijelo rezultat i samoodrživ klub.
Nosioc u prvom kolu LP i šampionski put u evropi omogućava da je realna opcija grupna faza konferencijske lige koja bi ti odmah "vratila" budžet od 10 miliona koji je dovoljan da dođeš do svega ovoga. Budžet bi takođe punile i pare od prodaje igrača, pare od ulaznica, sponzora, saveza, fan shopa - čisti plus.

Ništa ovo nije teško izvodivo, samo treba imati pametne i sposobne ljude koji će znati iskoristiti potencijal kluba, broj navijača i koji će gledati i paziti na svaki detalj koji utiče i koji može uticati na ostvarivanje ciljeva kluba.
Nadam se da ima neko pametan da ove neke činjenice prezentuje budućim investitorima jer se ovdje može napraviti fina priča ali se mora napraviti zaokret od 180° i raditi sve kontra od ovog što se trenutno radi.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 14 avg 2021, 12:59

bordobijeli je napisao/la:
14 avg 2021, 10:21
Izgubili titulu, razjebali ekipu zbog kašnjenja plata, propala prica oko stadiona, akademija pad i stagnacija, ispali od Moldavaca u prvom pretkolu, nisi registrovao igrace i trenera, u jeku turizma i dijaspore namaš dresova u fan shopu, Itd itd. Sta se tu ima reci osim da su nesposobni.
Za sve ovo sto si nabrojao oni su za zatvora a umjesto toga jos uvjek sjede u klubu.
Nisko smo pali totalno

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 14 avg 2021, 13:17

14 avg 2021, 12:30
Ado_77 je napisao/la:
14 avg 2021, 11:48

Yebe mi se za Mešanovića, ali ako čovjek nije ni marke dobio od dolaska pa do raskida ugovora, baš me zanima kako bi to bilo ko od vas/nas igrao. Shvatite ljudi da nema više Haseta.
Ljudi rade za 500 maraka,i cekaju plate mjesecima,sto su oni izuzetci kada imaju basnoslovne plate za nase uslove.
Pa onda isti ti ljud trebaju dati otkaz i otići tamo gdje su bolji uslovi i plate.
Danas nije lako naci posao,za vece plate moras biti u stranci,ili imati debelu stelu,haj nebitno ova tema sutra je tekma sta ocekivati,nadam se nekoj minimalnoj pobjedi. ;)

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 avg 2021, 13:22

Ado_77 je napisao/la:
14 avg 2021, 13:17
14 avg 2021, 12:30
Ado_77 je napisao/la:

Danas nije lako naci posao,za vece plate moras biti u stranci,ili imati debelu stelu,haj nebitno ova tema sutra je tekma sta ocekivati,nadam se nekoj minimalnoj pobjedi. ;)
Jasno k'o dan sve brate, nego kažem da ne možeš očekivati od bilo koga da daje sve od sebe bez ikakve satisfakcije.

A sutra pobjeda ne bi smjela doći u pitanje.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 14 avg 2021, 14:04

Kaze lik:"ja sam taj i taj, alkoholicar". Ja kazem:"ja sam do sada bio @Sz, a od sada sam @Prelivoda" :kafa: Zasto ?

U sukobu Uprava-Husref, apsolutno sam bio na strani UPRAVE. APSOLUTNO. Sad vidim da sam se dobro zayebao.
Ne Boze sacuvaj da sam Husrefoljubac, daleko od toga, ali sad vidim da je smetao Upravi ((citaj Sabra,Hadzic,Rumeni-auta)). Da bi smjenili Husrefa trebali su im lose igre i losi rezultati. I dosli su. Logicno da kako za dobre, tako i za lose rezultate zasluzni su igraci. Kao ters Husref nije to uspio provaliti i potpuno je izgubio kontrolu nad igracima. Koji su igraci uz Upravu povalili Husrefa znaju oni i utakmica sa Zeljom(1:3), onu na Grbavici je sam izgubio.
Nisu one suze bile bas neiskrene. Ponavljam nije mi drag, dapace, ali te suze su stigle NEKOGA. Mogao bih kao simpatizer pricati o prvoj DK, afirmaciji mladi igraca i .... Uvjeren sam da su mnog igraci zasluzni za otkaz Husrefu "nagradjeni". Da su igrali kao u jesen 2018 g. i dijelom 2019g. Husref bi i sad bio trener FKS(nek nije sto se mene tice,Sablic :tokralju: ).
Molio bih samo da ne komentarisu @BordoSarajevo i @bordobijeli (lukavice), @obiteljskic, @holyman, @napajpirli udrite.

PS. Hsref nije i nikad nece biti igracka legenda FKS. Dobra sezona 1984/85 g. u nivou Vukicevica,Jakovljevica, Dzurkovica, a ispod nivoa Čale,Hadzibegica i Paje.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 avg 2021, 14:13

MortemHz je napisao/la:
14 avg 2021, 12:13
slika
kako su ovo u mojoj mahali uradili bez moje dozvole, zato im ga sad nema :-)
You are someone else I am still right here

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 avg 2021, 14:18

Evo Barca registrovala svoje igrace. Na potezu naša najbolja uprava!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 14 avg 2021, 15:54

8.50 kvota na Radnik...prilika za Upravu da zaradi koji dinar ;)

Komazec1233
Kontakt:

Post Postao/la Komazec1233 » 14 avg 2021, 16:01

Ko igra sutra, ko ne igra ? Koji bi sastav mogao biti :?:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 14 avg 2021, 16:12

Komazec1233 je napisao/la:
14 avg 2021, 16:01
Svi su tu osim stranaca(Velkoski,Oremus,Lazic,Sevelj,Fanimo) i Varesanovica koji se izgleda jos nije oporavio

Edit:Dupovca isto nema jer nije jos odradio suspenziju zbog crvenog

Prizeljkujem isti sastav kao protiv Rudara,jedino mozda Cmiljanic umjesto Hebibovica
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Komazec1233
Kontakt:

Post Postao/la Komazec1233 » 14 avg 2021, 16:24

NajvecaRadosti je napisao/la:
14 avg 2021, 16:12
Svi su tu osim stranaca(Velkoski,Oremus,Lazic,Sevelj,Fanimo) i Varesanovica koji se izgleda jos nije oporavio

Prizeljkujem isti sastav kao protiv Rudara,jedino mozda Cmiljanic umjesto Hebibovica
Neko je nedavno napisao da je Bodul povrijedjen ?

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 14 avg 2021, 16:25

14 avg 2021, 16:24
NajvecaRadosti je napisao/la:
14 avg 2021, 16:12

Neko je nedavno napisao da je Bodul povrijedjen ?
Imao je problema s koljenom, isao je na terapiju, stanje je bolje nego sto su Bodul i doktori mislili, moguce da ce sutra od prve minute biti.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

hujka
Kontakt:

Post Postao/la hujka » 14 avg 2021, 16:34

Kakav je ovaj Salčin kojeg ste nam posudili ?
Koje pozicije igra i moze li se ocekivati nesto od njega?

Pratim malo sta vam se desava, zalosno, ali vasi su krivi iz uprave. Plate velike a zarada mala. Saidu je bila kazu ( provjereno ) 20milja. To je van pameti. Al et. Da se sto prije izvucete.Sretno vam.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 14 avg 2021, 16:38

hujka je napisao/la:
14 avg 2021, 16:34
Kakav je ovaj Salčin kojeg ste nam posudili ?
Koje pozicije igra i moze li se ocekivati nesto od njega?

Pratim malo sta vam se desava, zalosno, ali vasi su krivi iz uprave. Plate velike a zarada mala. Saidu je bila kazu ( provjereno ) 20milja. To je van pameti. Al et. Da se sto prije izvucete.Sretno vam.
Igra prvenstveno prednjeg veznog, kod nas je igrao i lijevog beka, u mladoj reprezentaciji lijevo krilo. Vas je Mostarac, cudi me da ga ne znas haha.
Decko ima talenta al mu fali kuveta, snage. Kad centrira, lopta pjeske dolazi do gola. Ima neki fin dribling, vic u igri. U juniorima kod nas bio strasan, pa ga povreda neka usporila. Onako, ako malo ojaca i poradi na sebi bice strasan igrac. Ovako.mrljav nema sta trazit ovdje taman bio talentovan ko Kaka.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 14 avg 2021, 16:46

Sutra bilo kakav sastav bez Hebiba i bit ce dobro.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Pena, Pitaristok i 69 gostiju.