FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Izadješ brate u javnost i kažeš od investitora nema ništa,ili još se pregovara,igrači će biti registrovani tad i tad i svima lakše a ne ovako šute ko največe pi čke...
Da su nekadasnje Horde ne bih uprava bili ni jedan dan da ih podrzava Tan i cijela Malezija.Ovako na sjeveru nema šakica navijaca, jedva transparent zakace na ogradu.
Dvije fenomenalne odbrane Kovacevica u pobjedi protiv Genta.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Imali smo sve preduslove i onda raspad pola godine prije šanse za iskorak. Više bi zaradili u globalu da smo ostavili Rahmanovića i Tatara i uzeli titule, pa nas oni napustili bez odštete, nego ovako. Sad treba čekati sljedeću priliku.Dadox je napisao/la: ↑19 avg 2021, 20:09I hajd im ne yebi majku, do cega su te doveli proslu sezonu, mada iskreno vidjao sam i prethodnih godina neke divlje ekipe, koje ne dobiju nekog aman zaman protivnika u play-offuMokes je napisao/la: ↑19 avg 2021, 20:04To ti je novi sistem, koji se igra od ove sezone. Da je bio prošle godine, mi bismo igrali grupe novog takmičenja, nakon ispadanja od Celtica. Prvak nikad lakše do grupne faze i 2,9 miliona eura.
S druge strane, ostali jako teško mogu do grupne faze. Jednostavno, prevelika je razlika između ta dva puta.
Pazi, kod izvlačenja se uvijek desi neki loš par. Toga imaš i u osmini finala LP, gdje se sastanu 2 tima koja nemaju kvalitet za četvrfinale. Tako i kod ovoga je bilo da se desi jedan loš par. Samo mi nismo imali sreće da izvučemo takvog protivnika, već Celtic. Dundalk - KI bio par.

Sad ćeš imati više ovakvih parova, pa samim tim i više timova. Logično jer je povećan broj timova u grupnoj fazi. CL 32 i EL 48, što je 80 ukupno. Sad sva 3 takmičenja po 32 tima, što je 96 ukupno. 16 timova više. Mura i Alashkert imaju u džepu grupnu fazu plus ova 2 "bezveze" para.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- ElCartel11
- Kontakt:
Klub se je davno distancirao od navijača, a to navijači vracaju sa ne odlaskom na utakmice i opcenito vise "bolikurac" zanimanjem.
Kad se sjetim prije derbi sa konama, Zrinjski, Borac, Široki, Čelik, Velež, Sloboda. Sve je to bilo 5k+ u vecini slučajeva preko 10k, a sa konama uvijek 15k i vise. Sad je to sve jedno veliko nista.
U Evropi smo znali protiv nekih Maltezana, San Marina i ostalih imati preko 10k, sad bi jedva 5k skupili. Jeste, da je dosta raje od tad otisla iz države, ali mislim, da je problem u upravi.
Sabrina i co. jednostavno moraju otici za mir u kuci te da krenemo dalje sa nekim novim ljudima. Ovako ce uvijek biti prisutne tenzije.
Kad se sjetim prije derbi sa konama, Zrinjski, Borac, Široki, Čelik, Velež, Sloboda. Sve je to bilo 5k+ u vecini slučajeva preko 10k, a sa konama uvijek 15k i vise. Sad je to sve jedno veliko nista.
U Evropi smo znali protiv nekih Maltezana, San Marina i ostalih imati preko 10k, sad bi jedva 5k skupili. Jeste, da je dosta raje od tad otisla iz države, ali mislim, da je problem u upravi.
Sabrina i co. jednostavno moraju otici za mir u kuci te da krenemo dalje sa nekim novim ljudima. Ovako ce uvijek biti prisutne tenzije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- PeakyBlinders
- Kontakt:
Ostarilo se drug,godine čine svoje
Ja sam to davno gurao na sjeveru tamo nekih 1985 tih.
Moje vrijeme i ondasnjih Hordi je proslo.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 19 avg 2021, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Očekujem da će Kurdić eksplodirati ove sezone
Nije ok da semira saimse zilica tako nazivasMaroonBjelave je napisao/la: ↑19 avg 2021, 20:23Zamolio bih forumski puk da ne napada našeg baku praseta. Ta on je od februara u klubu i on samo "čita vijesti"

"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Pa ako dovoljno želimo odgovore na neka pitanja u vezi kluba, možemo ih i dobit. Dovoljno je da "zatrpamo" porukama instagram profil Kasuma i izaći će u javnost. Kad god je do sad bila malo jača navala kritika u vezi netransparentnosti, sutradan je izašla neka vijest iz kluba, nije to slučajno.
Zadnji takav primjer je bio kada je Velež igrao protiv Elfsborga i tad je Kasum dao intervju.
Kad bi odziv bio kao onda kad je organizovo nagradnu igru, vrlo brzo bi dobili odgovore.
Ako ima zainteresiranih, da šaljemo poruke sa pitanjima tipa:
- Kako se trenutno odvija situacija sa investitorima, šta predstavlja problem, ko koči, i zašto se toliko odugovlači?
- Šta je sa radnim dozvolama i parama od transfera za Kovačevića? Zašto nam ne plaćaju transfer, šta se poduzelo oko toga? Da li će te pare automatski riješiti problem "stranci"?
- Rekli ste da ne dug par miliona eura, da li možemo pričati o preciznijoj cifri? Par miliona može biti i 2 a može i 5 miliona.
- Situacija sa platama, koliko se duguje plata igračima?
- Situacija sa Adukorom?
- Situacija sa tužbama igrača, ko je tužio klub od bivših igrača?
- Šta je sa Cioffijem, da li je u Sarajevu i ako nije, da li se vraća?
- Emir Hadžić, da li je još na platnom spisku i ako jeste koju funkciju obavlja i šta radi?
- Vaše mišljenje o budućnosti kluba?
Ima još milion pitanja al ova nas najviše kopkaju.
Zadnji takav primjer je bio kada je Velež igrao protiv Elfsborga i tad je Kasum dao intervju.
Kad bi odziv bio kao onda kad je organizovo nagradnu igru, vrlo brzo bi dobili odgovore.
- Kako se trenutno odvija situacija sa investitorima, šta predstavlja problem, ko koči, i zašto se toliko odugovlači?
- Šta je sa radnim dozvolama i parama od transfera za Kovačevića? Zašto nam ne plaćaju transfer, šta se poduzelo oko toga? Da li će te pare automatski riješiti problem "stranci"?
- Rekli ste da ne dug par miliona eura, da li možemo pričati o preciznijoj cifri? Par miliona može biti i 2 a može i 5 miliona.
- Situacija sa Adukorom?
- Emir Hadžić, da li je još na platnom spisku i ako jeste koju funkciju obavlja i šta radi?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
- napoleon72
- Kontakt:
Kako je krenuo, eksplodirat ce samo ako se okiti eksplozivom.
Nije samo do sjevera, svi navijaci su podbacili sa posjetom, a i klub povlaci grozne poteze po tom pitanju. Mi pitari smo takvi da nam malo fali da prestanemo dolazit. Nemamo mi tu euforiju kao Hajduk recimo
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Sjever kao Sjever cu uvijek postovati, ali trenutni Sjever sa zastavom pic.ke Husrefa Musemica ni u ludilo, zamisli kad taj debil se baca na glavu protiv tebe a onda ode hladno u Banja Luku i primi 2 komada, pic.ka i smrdo najobicniji, a isti taj simin han je ostavio u ligi sa Sarajevom.
Ne razumijem ljude koje stavljaju igrace, trenera, upravu ispred kluba znate.li vi sta to znaci? Fol neki Sajid, Pape, Musemici, Fazlagici, Rahmanovic... itd pa tu su samo iz koristi, Sarajevo im je dalo sve, da sutra Sarajevu treba za lijeka ni jedan ne bi ni trepnuo.. a vi ih gospodo stavljajte na zastave grafite...
Kad sam davne godine pravio profil na forumu, ista slika stoji uvijek, Horde i Sarajevo, nikakvi razni prolazni kesoljupci
Ne razumijem ljude koje stavljaju igrace, trenera, upravu ispred kluba znate.li vi sta to znaci? Fol neki Sajid, Pape, Musemici, Fazlagici, Rahmanovic... itd pa tu su samo iz koristi, Sarajevo im je dalo sve, da sutra Sarajevu treba za lijeka ni jedan ne bi ni trepnuo.. a vi ih gospodo stavljajte na zastave grafite...
Kad sam davne godine pravio profil na forumu, ista slika stoji uvijek, Horde i Sarajevo, nikakvi razni prolazni kesoljupci
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
- Kontakt:
BordoSarajevo je napisao/la: ↑19 avg 2021, 21:19Pa ako dovoljno želimo odgovore na neka pitanja u vezi kluba, možemo ih i dobit. Dovoljno je da "zatrpamo" porukama instagram profil Kasuma i izaći će u javnost. Kad god je do sad bila malo jača navala kritika u vezi netransparentnosti, sutradan je izašla neka vijest iz kluba, nije to slučajno.
- Situacija sa Adukorom?

- PeakyBlinders
- Kontakt:
A nije se ostarilo kad se treba srat po klubu. Gdje piše do koliko godina se može na sjever? To samo kod nas Bošnjaka. Pogledaš Srbe, 40-50+. Još ekipe imaju ljudi. Godinama se druže. Pogledaš Marakanu prazna, ali zato su svi na severu. Jel to sramota navijati za svoj klub? To su naša djeca. Ja se ko momak sječam Profe. Mi momčići on sa nama na gostovanje ide. Poštovali ga, gotivili, bio rado viđen u gradu. Imaš klinca na ramena i na vrh sjevera staneš. Nemojte mi pričati samo narkomani, huligani i td. Imaš toga već u osnovnoj školi pa dijete šalješ. Opet je kulturnija tribina od iStoka.
Dosta raje ide na zapad, ove starije i sa njima ne znam šta je. Koga se stide? Znaju svi da bi stali na crtu da zatreba, ali nije mi jasno šta je sa navijanjem?
Dosta kvaltetnih momaka ima na sjeveru i treba im dati podršku, opet se fajtaju sa svakim i imaju srce. Treba to podržati koliko ko može, ali svako vala može stati u kop i pustiti koji put glas i pomoći koreografiju. J... najjače pjesme imamo, najjače koreografije, najjači smo grupa na grupu vazda bili. Koliko smo samo bili ponosni na sve što jesmo. Pa ja kafu pijem u Makarskoj i osluškujem razgovor dvojice Torcidaša i lik govori o nama, ovaj govori dobri su i Manijaci i rečenica koja mi i dan danas izmami osmijeh na lice: "MA NI BLIZU IM NISU."
Zadnja izmjena: PeakyBlinders, dana/u 19 avg 2021, 21:34, ukupno mijenjano 2 puta.
ORIGINAL 1987
-
- Kontakt:
Meni je sve jasno bilo oko investitora kad su izveli onu predstavu u pola intervijua dodje na uho mu šapnu vraca se kaze Tan. A Sabra se smješka uz šampanjac.
Ne serem ja po klubu nego upravi...i nemam namjeru se s tobom prepucavati živio ti meniPeakyBlinders je napisao/la: ↑19 avg 2021, 21:29A nije se ostarilo kad se treba srat po klubu. Gdje piše do koliko godina se može na sjever? To samo kod nas Bošnjaka. Pogledaš Srbe, 40-50+. Još ekipe imaju ljudi. Godinama se druže. Pogledaš Marakanu prazna, ali zato su svi na severu. Jel to sramota navijati za svoj klub? To su naša djeca. Ja se ko momak sječam Profe. Mi momčići on sa nama na gostovanje ide. Poštovali ga, gotivili, bio rado viđen u gradu. Imaš klinca na ramena i na vrh sjevera staneš. Nemojte mi pričati samo narkomani, huligani i td. Imaš toga već u osnovnoj školi pa dijete šalješ. Opet je kulturnija tribina od iStoka.
Dosta raje ide na zapad, ove starije i sa njima ne znam šta je. Koga se stide? Znaju svi da bi stali na crtu da zatreba, ali nije mi jasno šta je sa navijanjem?
Dosta kvaltetnih momaka ima na sjeveru i treba im dati podršku, opet se fajtaju sa svakim i imaju srce. Treba to podržati koliko ko može, ali svako vala može stati u kop i pustiti koji put glas i pomoći koreografiju. J... najjače pjesme imamo, najjače koreografije, najjači smo grupa na grupu vazda bili. Koliko smo samo bili ponosni na sve što jesmo. Pa ja kafu pijem u Makarskoj i osluškujem razgovor dvojice Torcidaša i lik govori o nama, ovaj govori dobri su i Manijaci i rečenica koja mi i dan danas izmami osmijeh na lice: "MA NI BLIZU IM NISU."
Ma znam da se potrefi, ali nasim klubovima se nikad ne potrefi, evo Velez izvuce Feynorda, najgoreg haman, ali eto ne prodjose. Zar Mura ima grupe? Zar nisu ispali od nekog u 2 kolu LP, pa presli u ELMokes je napisao/la: ↑19 avg 2021, 20:49Imali smo sve preduslove i onda raspad pola godine prije šanse za iskorak. Više bi zaradili u globalu da smo ostavili Rahmanovića i Tatara i uzeli titule, pa nas oni napustili bez odštete, nego ovako. Sad treba čekati sljedeću priliku.Dadox je napisao/la: ↑19 avg 2021, 20:09I hajd im ne yebi majku, do cega su te doveli proslu sezonu, mada iskreno vidjao sam i prethodnih godina neke divlje ekipe, koje ne dobiju nekog aman zaman protivnika u play-offuMokes je napisao/la: ↑19 avg 2021, 20:04
To ti je novi sistem, koji se igra od ove sezone. Da je bio prošle godine, mi bismo igrali grupe novog takmičenja, nakon ispadanja od Celtica. Prvak nikad lakše do grupne faze i 2,9 miliona eura.
S druge strane, ostali jako teško mogu do grupne faze. Jednostavno, prevelika je razlika između ta dva puta.
Pazi, kod izvlačenja se uvijek desi neki loš par. Toga imaš i u osmini finala LP, gdje se sastanu 2 tima koja nemaju kvalitet za četvrfinale. Tako i kod ovoga je bilo da se desi jedan loš par. Samo mi nismo imali sreće da izvučemo takvog protivnika, već Celtic. Dundalk - KI bio par.![]()
Sad ćeš imati više ovakvih parova, pa samim tim i više timova. Logično jer je povećan broj timova u grupnoj fazi. CL 32 i EL 48, što je 80 ukupno. Sad sva 3 takmičenja po 32 tima, što je 96 ukupno. 16 timova više. Mura i Alashkert imaju u džepu grupnu fazu plus ova 2 "bezveze" para.
- ElCartel11
- Kontakt:
Ni Spielberg ne bi bolje izreziraobordobijeli je napisao/la: ↑19 avg 2021, 21:30Meni je sve jasno bilo oko investitora kad su izveli onu predstavu u pola intervijua dodje na uho mu šapnu vraca se kaze Tan. A Sabra se smješka uz šampanjac.

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, amypitar, benko21, BordoSaga2, mnon46, Pablo11, riki46, senad82, Varijantas8 i 112 gostiju.