NerminFatic je napisao/la: ↑20 avg 2021, 16:53
napapijri1987 je napisao/la: ↑20 avg 2021, 16:43
Ne kontam sto se uopce raspravljate sa ovim likom.
Tuzla City koliko god da para imala nece imati navijace u Tuzli a ni šire.
To ljudi sto dodje na utakmicu iz Podrinja ne dolaze radi kluba kao kluba nego sto im je neko rekao da dodju tu, da pogledaju dobar fudbal i slicno.
To me nekako podsjeca na one amaterske klubove u Njemackoj gdje razlicite etnicke grupe imaju svoje klubove da bi se raja druzila, okupila sa "svojima" i upoznala. Ono Rusi imaju svoj, Turci svoj, Hrvati i sl.
Niti mogu, niti trebaju, niti ih ko poredi sa Slobodom.
Nije istina, bar na osnovu nedavno gledanog meca u Tuzli, gdje sam slucajno bio na Tusnju. Fin broj ljudi dosao na stadion, redovi za kartu koja kosta 10 KM bili dugi, nervoza na ulazu jer nisu prvotno htjeli pustiti sve zbog covid mjera. Ljudi navijaju i bodre svoj klub. Mozda to nije hemija kao sto imaju stariji BiH klubovi, ali vidi se privrzenost klubu. Nije bitna ''platforma'' jesu li to Podrinjci ili Tuzlaci, vjerovatno je narod iz grada i okoline. Bogme bilo skoro 3000 ljudi doslo. Da li je moguce da neko nekome ''rekao da dodje na stadion i bodri Tuzla City'' i da nadje takvih 3000 u Tuzli i okolini po onom kijametu od 35 stepeni? Tesko, zar ne! Pretjerujes, druze. Samo toliko. Sretno.
Treba znati nauciti citati, nije bitno samo da se slova nauce.
Moze doci i 10 hiljada ljudi na stadion ali od tih 10 hiljada je 400 navijaca, ostali su to iz nekog razloga.
Jedini nacin da imas navijacku bazu je da Azmir svake godine ulaze bruku para i ima dobru ekipu, da klinci odrastu sa uspjesima tog kluba.
Onaj koji dodje jednom i potrosi 10km jer je pozelio dobar fudbal nije i ne treba se zvati navijacem kluba.
I da, svejedno je da li su na stadionu Tuzlaci, Podrinjci ili Gracanlije, to sam rekao iz razloga sto je Azmir placao autobuse da ljudi iz Podrinja dodju i gledaju utakmice na Tusnju. To kao osnovao se novi klub u Tz i sad smo mi njegovi navijaci, na osnovu cega? Osim ako to nije, kao sto sam vec rekao, dobra prilika da vidis neke raje, da se druzis sa svojima i sl.
Podrinjac nemoj me citirati molim te lijepo.
Kazes da se ne poredite ni sa kim a jedini si ovdje koji pokusava da se poredi.
Ostali uopste ne komentarisu TzCity kao klub dok ti ne uletis i pocnes da isti poredis s nekim drugim.