Premijer liga BiH - aktuelno

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 avg 2021, 17:41

Miljacka je napisao/la:
20 avg 2021, 17:25
TC nikad neće biti ni nokat Sarajeva, Veleža, Borca, Čelika, Željezničara, Slobode, pa i Zrinjskog.
Nikad neću s istim nabojom moći gledati na tekme protiv TC i navedenih klubova. Ono što je Olimpik u Sarajevu, TC će zauvijek biti u Tuzli. Samo što će ovi, ostane li Azmir, potkačiti neki trofej, ali džaba i to kad je klub bez duše, čitaj navijača. Popišam se na klub koji nema svoje navijače na gostovanju. Eto, to vam je iz neutralnog ugla, da ne hvalite više svog konja i jedni i drugi.
Da to kaze neko čije riječi imaju težinu pa inekako da se prihvati.
Ali navijač Sarajeva? Kluba koji je nastao skoro na identičan način kao TC samo godinama ranije. Naravno imam dužno poštovanje prema Sarajevu, ali zašto i TC ne bi mogao na sličan način opstati i trajati?
Ili je zabranjeno osnivanje i razvijanje novih klubova za sva vremena?

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 20 avg 2021, 17:52

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
20 avg 2021, 16:57
napapijri1987 je napisao/la:
20 avg 2021, 16:43
Ne kontam sto se uopce raspravljate sa ovim likom.
Tuzla City koliko god da para imala nece imati navijace u Tuzli a ni šire.
To ljudi sto dodje na utakmicu iz Podrinja ne dolaze radi kluba kao kluba nego sto im je neko rekao da dodju tu, da pogledaju dobar fudbal i slicno.
To me nekako podsjeca na one amaterske klubove u Njemackoj gdje razlicite etnicke grupe imaju svoje klubove da bi se raja druzila, okupila sa "svojima" i upoznala. Ono Rusi imaju svoj, Turci svoj, Hrvati i sl.
Niti mogu, niti trebaju, niti ih ko poredi sa Slobodom.
Carko, nama nije cilj da se poredimo sa vama. Ako ćemo unaprijed pristati na sto godina borbe za opstanak i bez ijednog trofeja (mada evo pojedini od vas kazu da imate jedan) bolje da ništa i ne počinjemo.
Ma necete vi ni trajat 100 godina hahahaha. Pitanje je da li cete i narednih 10 godina da izdrzite
Volim tebe, više od sebe

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 avg 2021, 17:53

I na kraju, mi se ne poredimo ni sa kim. Ne tiču nas se mnogo drugi klubovi osim kada igramo protiv njih. Pustite nas samo da sami pišemo svoju knjigu ma koliko ona stranica imala.i kakav imala kraj. Zar je teško to prihvatiti. Mozda bude uspješno, možda ne ali volio neko ili ne TC je realnost, sadašnjost i niko nas ne može prekrižiti.
Najveći razlog našeg bunta je sto žele da nas podcjene ili ponize stogodišnjaci bez trunke slave u svom postojanju. Koje je i ozivio jedan od nas jer ko zna gdje bi sad bili. Zato smo tu da im pokazemo njihovu (bez)vrijednost. Svim ostalim srdačan sportski pozdrav i vidimo se tokom godine, duga je sezona.
Zadnja izmjena: Ponosnipodrinjac, dana/u 20 avg 2021, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 20 avg 2021, 17:53

Miljacka je napisao/la:
TC nikad neće biti ni nokat Sarajeva, Veleža, Borca, Čelika, Željezničara, Slobode, pa i Zrinjskog.
Nikad neću s istim nabojom moći gledati na tekme protiv TC i navedenih klubova. Ono što je Olimpik u Sarajevu, TC će zauvijek biti u Tuzli. Samo što će ovi, ostane li Azmir, potkačiti neki trofej, ali džaba i to kad je klub bez duše, čitaj navijača. Popišam se na klub koji nema svoje navijače na gostovanju. Eto, to vam je iz neutralnog ugla, da ne hvalite više svog konja i jedni i drugi.
Dovoljno je da Azmiru pukne film i kaze,od sada ima da vas karam sviju redom, u prijevodu znaci da odrijesi kesu i dovede bas zvucna i dobra pojacanja, jer ako je milioner koji bi sam mogao izgraditi nacionalni stadion od 30 miliona eura onda sigurno moze lahko dovesti dobra pojacanja...a sa tim i evropskom avvanturom sigurno bi dosta tuzlaka okrenuo na svoju stranu, na fazonu prikljuci se pobjednicima :D
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 20 avg 2021, 17:57

20 avg 2021, 17:41
Miljacka je napisao/la:
Ali navijač Sarajeva? Kluba koji je nastao skoro na identičan način kao TC samo godinama ranije. Naravno imam dužno poštovanje prema Sarajevu, ali zašto i TC ne bi mogao na sličan način opstati i trajati?
Ako je to tvoje mišljenje, ja se neću truditi da ga promijenim, imaš pravo na njega, ali zna se ko je FK Sarajevo u ovoj državi, počevši od historije, tradicije, navijačke baze, trofeja u ovoj i u bivšoj državi i svih velikih odigranih utakmica. :thumbup:

Naravno da nije zabranjeno, nisam to nigdje ni rekao. Sad' pročitaj ponovo šta sam napisao. Za mene lično TC je totalno neatraktivan protivnik i tekme protiv njih nikad neće biti kao tekme protiv Slobodanke, šta god ti rekao i koliko god pokušavao da me uvjeriš u suprotno.

Edit: @Konzeva To je sve iz rubrike "Šta bi bilo kad bi bilo", ali evo kreni od sebe, ako sam dobro upratio ti si navijač Veleža i da se desi slična stvar kod vas i da se rodi neki novi klub u parama i uradi sve to što si sada naveo je li bi mogao prestati navijati za Velež i okrenuti se tom drugom klubu?
Zadnja izmjena: Miljacka, dana/u 20 avg 2021, 18:02, ukupno mijenjano 1 put.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 avg 2021, 17:58

NerminFatic je napisao/la:
20 avg 2021, 16:53
To ljudi sto dodje na utakmicu iz Podrinja ne dolaze radi kluba kao kluba nego sto im je neko rekao da dodju tu, da pogledaju dobar fudbal i slicno.
To me nekako podsjeca na one amaterske klubove u Njemackoj gdje razlicite etnicke grupe imaju svoje klubove da bi se raja druzila, okupila sa "svojima" i upoznala. Ono Rusi imaju svoj, Turci svoj, Hrvati i sl.
Nije istina, bar na osnovu nedavno gledanog meca u Tuzli, gdje sam slucajno bio na Tusnju. Fin broj ljudi dosao na stadion, redovi za kartu koja kosta 10 KM bili dugi, nervoza na ulazu jer nisu prvotno htjeli pustiti sve zbog covid mjera. Ljudi navijaju i bodre svoj klub. Mozda to nije hemija kao sto imaju stariji BiH klubovi, ali vidi se privrzenost klubu. Nije bitna ''platforma'' jesu li to Podrinjci ili Tuzlaci, vjerovatno je narod iz grada i okoline. Bogme bilo skoro 3000 ljudi doslo. Da li je moguce da neko nekome ''rekao da dodje na stadion i bodri Tuzla City'' i da nadje takvih 3000 u Tuzli i okolini po onom kijametu od 35 stepeni? Tesko, zar ne! Pretjerujes, druze. Samo toliko. Sretno.
Protiv Željezničara (prva nakon duge, duge pauze) je bilo 1.500 ljudi a protiv Posušja 500.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 20 avg 2021, 18:02

Ovaj podrinjac bi poredio i Manchester City sa Manchester Unitedom, djaba ljudima objasnjavati neke stvari al et...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 20 avg 2021, 18:03

Miljacka je napisao/la:
20 avg 2021, 17:57
Miljacka je napisao/la:
Ako je to tvoje mišljenje, ja se neću truditi da ga promijenim, imaš pravo na njega, ali zna se ko je FK Sarajevo u ovoj državi, počevši od historije, tradicije, navijačke baze, trofeja u ovoj i u bivšoj državi i svih velikih odigranih utakmica. :thumbup:

Naravno da nije zabranjeno, nisam to nigdje ni rekao. Sad' pročitaj ponovo šta sam napisao. Za mene lično TC je totalno neatraktivan protivnik i tekme protiv njih nikad neće biti kao tekme protiv Slobodanke, šta god ti rekao i koliko god pokušavao da me uvjeriš u suprotno.
Nemam namjeru niti zelim da te uvjeravam u bilo šta. Postujem ime FK Sarajevo i sve njihove uspjehe.
Samo naglašavam da bi došli do svega toga i FK Sarajevo je imalo svoj početak zar ne? Ili su odma pri osnivanju imali 3 titule i 50.000 navijača? Bili protivnik koga su ekipe željele žarko vidjeti na svom terenu?
Polako, mozda se ugasimo a možda nadmašimo i vaše uspjehe u narednim godinama. Nama je tek četvrta sezona u eliti pa vidjećemo koliko će trajati i kakvi će biti plodovi.

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 20 avg 2021, 18:09

20 avg 2021, 18:03
Miljacka je napisao/la:
20 avg 2021, 17:57

Nemam namjeru niti zelim da te uvjeravam u bilo šta. Postujem ime FK Sarajevo i sve njihove uspjehe.
Samo naglašavam da bi došli do svega toga i FK Sarajevo je imalo svoj početak zar ne? Ili su odma pri osnivanju imali 3 titule i 50.000 navijača? Bili protivnik koga su ekipe željele žarko vidjeti na svom terenu?
Polako, mozda se ugasimo a možda nadmašimo i vaše uspjehe u narednim godinama. Nama je tek četvrta sezona u eliti pa vidjećemo koliko će trajati i kakvi će biti plodovi.
ma nista ti nemas,nit je ista tvoje..ti si samo napaljena mentolcina koji je na ovom yebenom forumu 24/7 i provocira ostale ..

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 20 avg 2021, 18:41

MortemHz je napisao/la:
20 avg 2021, 17:58
Nije istina, bar na osnovu nedavno gledanog meca u Tuzli, gdje sam slucajno bio na Tusnju. Fin broj ljudi dosao na stadion, redovi za kartu koja kosta 10 KM bili dugi, nervoza na ulazu jer nisu prvotno htjeli pustiti sve zbog covid mjera. Ljudi navijaju i bodre svoj klub. Mozda to nije hemija kao sto imaju stariji BiH klubovi, ali vidi se privrzenost klubu. Nije bitna ''platforma'' jesu li to Podrinjci ili Tuzlaci, vjerovatno je narod iz grada i okoline. Bogme bilo skoro 3000 ljudi doslo. Da li je moguce da neko nekome ''rekao da dodje na stadion i bodri Tuzla City'' i da nadje takvih 3000 u Tuzli i okolini po onom kijametu od 35 stepeni? Tesko, zar ne! Pretjerujes, druze. Samo toliko. Sretno.
Protiv Željezničara (prva nakon duge, duge pauze) je bilo 1.500 ljudi a protiv Posušja 500.
Pusti ti delegata i njihove procjene, bio na stadionu. Velim ''skoro 3000'' i u to sam uvjeren jer je cijela tribina fino bila popunjena. Kakvih 1500 ljudi.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 20 avg 2021, 18:55

Licno,veliko razocarenje mi je ovaj Velezov Predsjednik,Hasic...Velez ima slicnu putanju kao moj Borac,veliko ime,ali i ogromne probleme u tranziciji....slabo se "snasli",sto se kaze....po nekoliko puta u drugu ligu,pa nazad....Imponovalo mi je ovo kako ih zadnjih godina dize,jednim domacinskim odnosom i transparentim objavljivanjem svakog pfeninga....cak mi se cinilo i da su dozivjeli "zdraviji" uspjeh nego mi...Malo me raqzocarao ono poslije Krupe,ali rekao sam vruca glava,desava se....Ovo sto je sad uradio,znaci da je to jedan obican papak,koji je malo u ovom lopovluku i polusvijetu, zadnjih 25 godina isplivao kroz Plantaze,Bosnalijek i sl...vjerovatno i politiku,ali slabo pratim to u FBIH......Cuj evo ostavka "ali vi me ne dajte".....najobicnija attention whore,zeljan paznje....Bolji je nas Zeljkovic od njega,bar ne glumi nesto

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 20 avg 2021, 19:04

Ajde sarajevo spusti ovu ekipu za borbu za opstanak

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 avg 2021, 19:05

zeljovac21 je napisao/la:
20 avg 2021, 19:04
Sta mai sergija?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 20 avg 2021, 19:07

Ni vi niste daleko od borbe za opstanak. A mi se ne dizemo, drugo sto mediji dizu previse prasine. A ne pada nam napamet da se nekome naguzimo, svako nek zasluzi bod(ove) protiv nas i nema problema
Volim tebe, više od sebe

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 20 avg 2021, 19:09

kakvo sarajevo jado,imaju bodula i bagarica ovo ostalo je ekipa za 7-8 mjesto i to je to..da im nije ovih investitora iz picke materine bili bi sad u 1ligi fbih

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 20 avg 2021, 19:17

Sutra ABD samo jako,nista ovo Sarajevo nije specijalno a nit bolje od nas..Ocajni su na bekovima i štoperima,Djokanovic iako je talenat ili je u padu forme ili mu se ne igra,sa njim je dijete od 17godina na sredini..Krila isto ne vidim da nam mogu napraviti neki problem(nema Fanima)dok su najopasniji Bodul i Bagaric i na njih treba pripazit.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 20 avg 2021, 19:19

admirrx je napisao/la:
20 avg 2021, 19:09
kakvo sarajevo jado,imaju bodula bagarica i Pidru ovo ostalo je ekipa za 7-8 mjesto i to je to..da im nije ovih investitora iz picke materine bili bi sad u 1ligi fbih
Moliću lijepo
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 20 avg 2021, 19:44

Šta sve neću pročitati :rol: :rol:
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 20 avg 2021, 20:00

Treba znati nauciti citati, nije bitno samo da se slova nauce.
Moze doci i 10 hiljada ljudi na stadion ali od tih 10 hiljada je 400 navijaca, ostali su to iz nekog razloga.
Jedini nacin da imas navijacku bazu je da Azmir svake godine ulaze bruku para i ima dobru ekipu, da klinci odrastu sa uspjesima tog kluba.
Onaj koji dodje jednom i potrosi 10km jer je pozelio dobar fudbal nije i ne treba se zvati navijacem kluba.
I da, svejedno je da li su na stadionu Tuzlaci, Podrinjci ili Gracanlije, to sam rekao iz razloga sto je Azmir placao autobuse da ljudi iz Podrinja dodju i gledaju utakmice na Tusnju. To kao osnovao se novi klub u Tz i sad smo mi njegovi navijaci, na osnovu cega? Osim ako to nije, kao sto sam vec rekao, dobra prilika da vidis neke raje, da se druzis sa svojima i sl.
Podrinjac nemoj me citirati molim te lijepo.
Kazes da se ne poredite ni sa kim a jedini si ovdje koji pokusava da se poredi.
Ostali uopste ne komentarisu TzCity kao klub dok ti ne uletis i pocnes da isti poredis s nekim drugim.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 avg 2021, 20:00

admirrx je napisao/la:
20 avg 2021, 19:17
Sutra ABD samo jako,nista ovo Sarajevo nije specijalno a nit bolje od nas..Ocajni su na bekovima i štoperima,Djokanovic iako je talenat ili je u padu forme ili mu se ne igra,sa njim je dijete od 17godina na sredini..Krila isto ne vidim da nam mogu napraviti neki problem(nema Fanima)dok su najopasniji Bodul i Bagaric i na njih treba pripazit.
Fanimo se oporavio,spreman je i igra sutra

Vecim djelom realno mogao bi se sloziti
Kobiljara bi isto istakao kao opasnijeg kod nas

Ne treba zaboraviti i Ahmetovica
Tu su i Cmiljanic/Hebibovic koji su tu negdje izmedju solidni i prosjecni
Kako kad
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 20 avg 2021, 20:17, ukupno mijenjano 4 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.