Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Chinaglia
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Chinaglia » 30 avg 2021, 14:08

"When I heard Dzanan Musa's name to sign him I was surprised, but when I spoke to him two or three times I was less surprised. He is a player with a meteoric career. He needs to stop for a moment, situate himself and relaunch himself."
lijepo je to trener rekao

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 30 avg 2021, 14:10

Beko je napisao/la:
30 avg 2021, 13:05
nema naznaka da je timski igrac, a nema kvalitet da bi sam donio pobedu

gledam iz perspektive reprezentacije, to sto u klubu se izpucava to mi je svejedno
E sad nema kvalitet da sam donese pobjedu! Pa je li vidis da je u ove dvije tekme suvereno ulazio pod kos kad je htio i poentirao s takvom lahkocom i uvjerljivo da ne vjerujem da ce ga moci tu braniti. Ove velike azbahe kao Real i Barcelona mozda jakom odbranom i udvajanjem uspiju, ali tu je ponovo pokazao da mu je ponajjace oruzje.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 avg 2021, 15:19

Beko je napisao/la:

gledam iz perspektive reprezentacije, to sto u klubu se izpucava to mi je svejedno
Ti si jedan obicni hejter ,koji nece nikada prestati..

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 30 avg 2021, 16:01

To bi isto bilo da se Srbija recimo odrice Bogdanovica, koji je njihov drugi najbolji kosarkas (odnosno najbolji vanjski) jer je nesto sebicniji od ostalih. Ma, ovo je i gore od toga - oni imaju igraca na izvoz, a mi jedva jedan roster sklopimo.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 avg 2021, 17:22

Ghuraba je napisao/la:
30 avg 2021, 16:01
To bi isto bilo da se Srbija recimo odrice Bogdanovica, koji je njihov drugi najbolji kosarkas (odnosno najbolji vanjski) jer je nesto sebicniji od ostalih. Ma, ovo je i gore od toga - oni imaju igraca na izvoz, a mi jedva jedan roster sklopimo.
Ma mi smo cudo od Naroda..Kada shutira 1 od 3 Trener je kriv,kada shutira 3-16 nije ga isao shut a kada ide 7-10 bio je sebican :mrgreen:

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 30 avg 2021, 20:00

Poceo se malo vise potcjenjivati Musa. Ipak je to igrac od 206/207 visine sa bekovskom brzinom i solidnom tehnikom. Kad nauci manje igrace kaznjavati na postu to ce biti odlicno. Sut ima, to je sve do samopouzdanja.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 30 avg 2021, 20:56

Chinaglia je napisao/la:
30 avg 2021, 14:08
"When I heard Dzanan Musa's name to sign him I was surprised, but when I spoke to him two or three times I was less surprised. He is a player with a meteoric career. He needs to stop for a moment, situate himself and relaunch himself."
Sve receno. Znaci nema mu spasa. On je vec sam sebi najbolji. Jos uvjek ocekuje poziv Duranta u Netse. Mozda je ovako trener odlucio mu dati odrijesene ruke da mu pokaze gdje je trenutno.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2021, 21:14

armin dju je napisao/la:
30 avg 2021, 20:56
Chinaglia je napisao/la:
30 avg 2021, 14:08
Sve receno. Znaci nema mu spasa. On je vec sam sebi najbolji. Jos uvjek ocekuje poziv Duranta u Netse. Mozda je ovako trener odlucio mu dati odrijesene ruke da mu pokaze gdje je trenutno.
Trener kaže da se iznenadio da postoji mogućnost da tako dobar igrač kao Musa dođe u Breogan, ali da je shvatio nakon što su razgovarali. Musa želi da se vrati u ritam i resetuje karijeru. Trener ga je proglasio previše dobrim za Breogan, ne on sam sebe. Krenuo je putem Maria Stanića, iako je Stanić sam odlučio, u Musinom slučaju je odlučio Efes, on bi ostao ne igrati.
"Onda je stigla ponuda Benfice i otišao sam u Portugal. Jako veliki klub. Čak sam i ja ostao zapanjen kada sam vidio koliko ljudi vole taj klub u Portugalu i što znači jedna Benfica. Tu sam došao možda i prerano za tako jedan veliki iskorak i tako jedan veliki klub koji, kao i većina velikih klubova, ima uvijek strahovito velike ambicije. Sve osim prvog mjesta je zapravo neuspjeh. Te godine se nismo proslavili, Porto je bio prvak, a mi smo rano ispali i iz Kupa. Bilo je puno pritisaka i od navijača i od medija. Te godine baš nisam igrao i nisam bio zadovoljan. Bio sam svjestan da samo kroz igru možeš napredovati. Treninzi i pripreme su krasne i sjajne, ali igrač rapidno napreduje samo kroz utakmice. Samo kroz te situacije se razvijaš. Kroz treninge dižeš razinu spremnosti, ali napredak dolazi kroz utakmice. Tražio sam neku drugu opciju i htio sam otići u Belgiju u Brugge iako sam mogao ostati u Benfici u kojoj sam imao i izdašniju ponudu."

U Bruggeu ste i zabili 20 golova i tako postali najbolji strijelac belgijske lige.

"Taj potez da idem iz Benfice u Brugge za lošije financijske uvjete, ali za razvoj karijere, se pokazao, umjesto koraka unazad kako izgleda na papiru, kao tri koraka unaprijed. To je bio zamah za daljnje korake. To je bio možda i prijelomni događaj u mojoj karijeri jer sam u Bruggeu došao u momčad i ligu koja je natjecateljska i koja možda nije jaka kao neke druge lige, ali izuzetno zahtjevna fizički i natjecateljski jako dobra. Mi ju dobrim dijelom podcjenjujemo. Kada igrači odu iz Hrvatske prenaglo u neke velike klubove onda dolazi do disbalansa. Međutim, belgijska liga je jedna odlična stepenica između. Ako napravite razliku u hrvatskoj ligi, ako napravite razliku u belgijskoj ligi, onda ste definitivno potencijal i kvaliteta za top tri europskih liga. Tako je meni belgijska liga poslužila kao jedna stepenica između i tu sam dokazao, sebi zapravo, da mogu još više i dalje."

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 30 avg 2021, 22:50

Sta si ti ahbabu citiro? Ubaci slobodno u google translate sto je trener izjavio za njega, volio bih i ja da je promijenio svoj pristup, al izgleda da nije

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 avg 2021, 23:03

armin dju je napisao/la:
30 avg 2021, 22:50
Sta si ti ahbabu citiro? Ubaci slobodno u google translate sto je trener izjavio za njega, volio bih i ja da je promijenio svoj pristup, al izgleda da nije
Trener je rekao da se iznenadio da se pojavila mogućnost da igrač kao Musa dođe u Breogan, ali da je iz razgovora sa njim shvatio zašto mu je trenutno potrebna takva sredina. Google translate te zbunio.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 avg 2021, 23:33

paco olmos (trener) ima izuzetno visoko misljenje o dzananu, pa bice mu glavni igrac

covjek je samo rekao kako stoje stvari i sta je najbolje za njegovu karijeru, drape je dobro shvatio

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 31 avg 2021, 07:55

Nadamo se, jer i ja sam se iznenadio da je on glavni igrac. Ne djeluje mi da je u losoj formi cak naprotiv. Glava mu je vazda glavni problem izgleda.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 31 avg 2021, 12:10

Zasad je vecina njegovih poena u pripremnim utakmicama nekako na silu kroz prodor. Nigdje suta, akcije. Zasad mu to prolazi, ali sjecamo se izleta u NBAu gdje mu je svaki prodor zavrsio ili izgubljenom loptom ili blokadom. Svakako su igraci u nbau fizicki dominantniji, ali mislim da kad pocne sezona nece moci tako lako zavrsavati te poene.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 31 avg 2021, 13:07

lumani je napisao/la:
30 avg 2021, 15:19
Beko je napisao/la:

kako ja hejter

ja sam najveci fan Muse ovdje

i ja sam Krajisnik iz Velike Gate kod Bihaca
dobre guzove ima Belma

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 31 avg 2021, 13:09

Cuj timski igrac.Musa nikad nece bit 3 and D igac.Nemojmo pravit od njega nesto sto nije.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 31 avg 2021, 13:49

u ACB ligi se dopusta gruba igra

puno grublja nego li u euroliga

posto je Musa Ljuti Krajisnik onda to sa njim nece moci
dobre guzove ima Belma

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 avg 2021, 14:54

Beko je napisao/la:
31 avg 2021, 13:07
lumani je napisao/la:
30 avg 2021, 15:19
Beko je napisao/la:

kako ja hejter

ja sam najveci fan Muse ovdje

i ja sam Krajisnik iz Velike Gate kod Bihaca
Ma kakav ti i navijac...ti jedino navijas za Donkika i kraj price :mrgreen:

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 03 sep 2021, 09:22

navijam ja za donkeya sigurno jer sam podalpski

a navijam i za musu

nego mi je krivo samo sto nije malo diskretniji

al sta je tu je krajisnik

ide pozz iz velike gate danas Home Office iz BiH

sutra na unu malo uzivanje

nedelja nazad za europska unija
dobre guzove ima Belma

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 sep 2021, 12:12

sutra protiv valencije u 20:00 h

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2021, 19:31

Chinaglia je napisao/la:
03 sep 2021, 12:12
sutra protiv valencije u 20:00 h

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.